Samsung Galaxy Note 10+: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε One UI 2.1 σε Ελλάδα και Κύπρο

, Samsung Galaxy Note 10+: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε One UI 2.1 σε Ελλάδα και Κύπρο

Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε One UI 2.1 στην Ελλάδα για το Samsung Galaxy Note 10+ όπως μας ενημέσωσε με τα σχετικά screenshots, φίλος του Techblog. Πρόκειται για κινητό εισαγωγής Samsung Electronics Hellas το οποίο αγοράστηκε στην Κύπρο με την νέα αναβάθμιση να φαίρνει λειτουργείες και επιλογές των Galaxy S20, S20+, S20 Ultra και Galaxy Z Flip στα Galaxy Note 10, 10+, και S10/ S10+.

Πριν από μερικές μέρες διαβάσαμε ότι και στην Αμερική τα S10 και Note 10 με Snapdragon 855 ξεκίνησαν να αναβαθμίζονται. Λογικά η αναβάθμιση θα διατεθεί αρχικά στη σειρά 10, θα πρέπει όμως να περιμένουν και οι κάτοχοι Galaxy S9 και Note 9 την αναβάθμιση σε One UI 2.1.

Ακολουθούν αναλυτικά οι λειτουργίες της σειράς Galaxy S20 που έρχονται στη σειρά 10.

1. Προηγμένες Εμπειρίες Φωτογραφίας και Βίντεο

Η νέα ενημέρωση λογισμικού διαθέτει κάποιες από τις νέες λειτουργίες φωτογραφίας και βίντεο των Galaxy S20 στις σειρές Galaxy S10 και Galaxy Note10. Με τη λειτουργία Μία Λήψη (Single Take), οι χρήστες μπορούν να αποτυπώσουν τέλεια κάθε στιγμή με τη χρήση της ενσωματωμένης τεχνολογίας ΑΙ. Η λειτουργία ‘Μία Λήψη’ χρησιμοποιεί το πολλαπλό σύστημα καμερών και τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για να καταγράψει πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο, προτείνοντας στη συνέχεια τις καλύτερες λήψεις (φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας μέχρι και 10 δευτερολέπτων).

Η βελτιωμένη λειτουργία ‘Νύχτα’ (Night Mode) στη σειρά Galaxy S10, και η προσθήκη της λειτουργίας Night Hyperlapse τόσο στη σειρά Galaxy S10 όσο και για τα Note 10 και Note 10+, επιτρέπει στον χρήστη να αποτυπώσει φωτογραφίες και βίντεο, εκπληκτικής ποιότητας, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Μετά την αποτύπωση της τέλειας φωτογραφίας, η λειτουργία Τα Φίλτρα Μου (Custom Filter) δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων φίλτρων, με τα χρώματα και το στυλ που προτιμά ο χρήστης, έχοντας ως πηγή έμπνευσης μια αγαπημένη φωτογραφία του. Έτσι, δημιουργούνται «επαναχρησιμοποιούμενα» φίλτρα, που μπορούν να εφαρμοστούν ξανά και ξανά.

Η λειτουργία ‘Επαγγελματικό βίντεο’ (Pro Video) επιτρέπει σε όσους αγαπούν τη δημιουργία βίντεο να έχουν περισσότερο έλεγχο στο περιεχόμενο που βιντεοσκοπούν, προσαρμόζοντας ρυθμίσεις όπως το ISO, τη ταχύτητα του κλείστρου και το επίπεδο έκθεσης. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλάξ τη μπροστινή και τις κάμερες πίσω όψης χωρίς διακοπή, κατά την καταγραφή βίντεο.

2. Έξυπνο Gallery

Το αναβαθμισμένο λογισμικό διαθέτει στους χρήστες μια πληθώρα λειτουργιών gallery, για να τους βοηθήσει να οργανώσουν όλο το υπέροχο περιεχόμενο. Χάρη στην τεχνολογία ΑΙ, και με τη λειτουργία Clean View ενεργοποιημένη, η εφαρμογή του Gallery ταξινομεί αυτόματα παρόμοιες λήψεις του ίδιου αντικειμένου, για καλύτερη οργάνωση (μέχρι και 100 εικόνες στο gallery που έχουν ληφθεί την ίδια μέρα).

Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εύκολα τις όμοιες λήψεις και να επιλέξουν αυτήν που προτιμούν ως μικρογραφία της φωτογραφικής συλλογής. Κατά την προβολή μιας φωτογραφίας στο gallery, δίνεται η δυνατότητα zoom και ‘Γρήγορης Αποκοπής’ (Quick Crop), με ένα μόνο άγγιγμα στην επάνω αριστερή γωνία της συσκευής, για γρήγορη και απλή περικοπή της φωτογραφίας σε οποιοδήποτε μέγεθος.

3. Δυνατότητες Εύκολης Κοινοποίησης

Οι χρήστες μπορούν να κοινοποιούν περιεχόμενο πιο γρήγορα από ποτέ. Η λειτουργία Quick Share ανιχνεύει και ενημερώνει για τις επαφές που βρίσκονται σε κοντινή περίμετρο, για εύκολο sharing φωτογραφιών, βίντεο, ή ακόμα και αρχείων μεγάλου μεγέθους με πολλαπλούς χρήστες ταυτόχρονα. Η λειτουργία ‘Κοινή Χρήση Μουσικής’ (Music Sharing) επιτρέπει την Bluetooth σύνδεση έτερου χρήστη και αναπαραγωγή της μουσικής του σε ηχείο ή ηχοσύστημα αυτοκινήτου, χωρίς να απαιτείται η αποσύνδεση του κύριου χρήστη.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικόλας

Περιλαμβάνεται μέσα σε αυτά και το S10e?

Κωστςς

Ναι πριν λίγο ενημερώθηκε το δικό μου

Giannid

Εγω εχω το α70 κ εκανε πριν 3 μερες στην κυπρο

Manos

Το ίδιο update ήρθε και στο S10+ μου.

Νίκος

Μόλις έκανα την ενημέρωση σε s10 plus

forneverarrow

Ήρθε και στο δικό μου S10 Plus σήμερα. Καλές οι προσθήκες και παρατηρώ κάτι σημαντικό: έγιναν λίγο πιο γρήγορα τα animation (όχι η ταχύτητα της συσκευής) και αυξήθηκε η ακρίβεια και η ταχύτητα του fingerprint sensor! Εκεί που μία στις τρεις φορές δεν με αναγνώριζε τώρα δουλεύει 100%, ακόμα και όταν δεν πατάω καλά το δάχτυλο στην οθόνη και ξεκλειδώνει άμεσα. Πριν ήθελε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω η όλη διαδικασία… Μπράβο τους πάντως!

Fiannis

Sto s10 stin kipro irthe ianouario

hellasdp

Ήρθε και στο s10 !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.