Samsung Galaxy Note 20: Κάποια διαθέτουν θάλαμο ψύξης και άλλα γραφίτη [βίντεο]

Samsung Galaxy Note 20, Samsung Galaxy Note 20: Κάποια διαθέτουν θάλαμο ψύξης και άλλα γραφίτη [βίντεο]

Το iFixit πραγματοποιεί τα πιο αναλυτικά teardown που έχουμε δει. Μόλις ολοκληρώσει την ανάλυση του, δημοσιεύει μία λεπτομερή αναφορά στην οποία σχολιάζει τα ευρήματα του. Τα τελευταία smartphones που εξέτασε η ιστοσελίδα ήταν τα Samsung Galaxy Note 20 και, εκτός της χαμηλής βαθμολογίας που τους έδωσε, διαπίστωσε ότι διαφέρει το σύστημα ψύξης τους.

Διαφορές στο σύστημα ψύξης

Σύμφωνα με τα ευρήματα του iFixit, τα flagship smartphones της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας δεν διαφέρουν μόνο στους επεξεργαστές που χρησιμοποιούν ανάλογα με την αγορά στην οποία κυκλοφορούν.

Η ιστοσελίδα είχε στα χέρια της το βασικό Samsung Galaxy Note 20 και την Ultra έκδοση, με τον Snapdragon 865+. Κατά τη διάρκεια του teardown, το iFixit διαπίστωσε ότι χρησιμοποιούν θερμικά μπλοκ γραφίτη για να διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, ο ιστότοπος εντόπισε στο εσωτερικό του Galaxy Note 20 Ultra διάφορα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί και θάλαμο ψύξης (vapor chamber).

Samsung Galaxy Note 20, Samsung Galaxy Note 20: Κάποια διαθέτουν θάλαμο ψύξης και άλλα γραφίτη [βίντεο]

Παίζει ρόλο ο επεξεργαστής;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει σημασία τι επεξεργαστή χρησιμοποιεί το κάθε smartphone. Ο JerryRigEverything είχε στα χέρια του ένα Galaxy Note 20 Ultra με τον Exynos 990 και ανέφερε ότι το έξυπνο τηλέφωνο είχε θερμικό μπλοκ γραφίτη και όχι vapor chamber.

Επίσης, θεωρείται απίθανο η εταιρεία να διαφοροποιεί το σύστημα ψύξης ανάλογα με την τεχνολογία 5G που υποστηρίζει το εκάστοτε μοντέλο, μεταξύ mmWave και sub-6GHz.

Οπότε, μάλλον είναι εντελώς τυχαίο αν το εκάστοτε Samsung Galaxy Note 20 θα διαθέτει θερμικό μπλοκ γραφίτη ή θάλαμο ψύξης.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Ειλικρινά αυτό το να βγάζουν δύο διαφορετικά κινητά με το αμερικάνικο μοντέλο να είναι καλύτερο του ευρωπαικού και να πληρώνουμε τα ίδια με τσαντίζει. Αν και θεωρώ καλή εταιρία την samsung αυτό που κάνει είναι για κλωτσιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.