Samsung Galaxy Note 20: Θα ενσωματώνει Exynos 992 παγκοσμίως;

, Samsung Galaxy Note 20: Θα ενσωματώνει Exynos 992 παγκοσμίως;

Η Samsung μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, να ενσωματώνει στα flagship smartphone είτε το flagship SoC της Qualcomm, είτε το in-house flagship SoC. Τα Galaxy S20 για παράδειγμα, στην Ελλάδα κυκλοφορούν με τον Exynos 990 ενώ αυτά στην Αμερική ενσωματώνουν τον Snapdragon 865. Η κοινότητα όμως φαίνεται πως δεν αγάπησε τον Exynos 990 αφού αναφέρθηκαν αρκετά προβλήματα όπως υπερθέρμανση και μικρή διάρκεια στην μπαταρία.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Samsung ετοιμάζει ένα νέο SoC το οποίο θα ακούει στο όνομα Exynos 992 και θα ενσωματωθεί στα επόμενα Galaxy Note 20. Το SoC λέγεται ότι αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες πιθανόν βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 6nm της Samsung.

Ο Exynos 992 φημολογείται ότι θα έχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση ενώ ταυτόχρονα θα έχει βελτιωμένη απόδοση κατά την επεξεργασία σε σύγκριση με τον Exynos 990. Επιπλέον, η απόδοση του αναμένεται να είναι 1-3% υψηλότερη σε σχέση με τον Snapdragon 865. Ένας άλλος λόγος που τα Note 20 θα μπορούσαν να έχουν τον Exynos 992 είναι η καθυστέρηση του Snapdragon 865+ ο οποίος φημολογείται ότι δεν θα κυκλοφορήσει φέτος.

Το Note 20 λέγεται ότι θα έχει εξαιρετικά μικρά bezel, μπαταρία 4.000mAh ενώ τα μοντέλα θα μπορούσαν να είναι δύο πιθανόν με την ονομασία Note 20 και Note 20+.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gio

“Να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα” η προσέγγιση

forneverarrow

Καλά θα κάνουν. Οι Exynos είναι μια χαρά επεξεργαστές και με αυτό τον τρόπο ίσως στείλουν και ένα μήνυμα στην Qualcomm που την έχει “δει” μονοπώλιο! Όσο για τον 990… ίσως κάποια προβλήματα θερμότητας να εμφανίζονται αν της βγάλεις τα μάτια της συσκευής, δεν το δικαιολογώ βέβαια, ενώ η μπαταρία είναι θέμα χρήσης. Είδα αρκετά συγκριτικά για το περσινό S10 Plus (855 vs 9820) που δίνουν περίπου 30 λεπτά παραπάνω αυτονομία σε ακραία σενάρια χρήσης. Έχω την έκδοση με τον Exynos και βγάζω μιάμιση μέρα (θα έβγαζα άνετα δύο αλλά δεν ο αφήνω ποτέ κάτω από το 40%). Δεν παίζω games αλλά έχω πολύ screen on time που φτάνει το λιγότερο 5 ώρες τη μέρα με την οθόνη σε 1440p και αρκετά πάνω τη φωτεινότητα. Δεν πιστεύω να υπάρχουν σοβαρά παράπονα από την μπαταριάρα του S20 Ultra εκτός πια αν πας σερί gaming για 3-4 ώρες στα 120hz και του βγάλεις την πίστη! Κανένα κινητό δεν την παλεύει έτσι…

Γιώργος

S9+ και μετα s10+ ειχα… Exynos προφανως… Τα κινητά.. Με πιο πολυ το s10+ αρχιζαν να ζεστενονται αμα χρησιμοποιουσα αρκετη ωρα συνεχομενα το μεσσεντζερ.. ..μονο με τσατ… Κ προφανως οταν αρχιζε η ζεστη ειχε πτωση η μπαταρία της ταξης 1% ανα 5 λεπτα. Δεν ειναι νορμαλ. Και σε δοκιμες π ειχα κανει χωρις παιχνιδια.. Μονο YouTube.. Messenger.. Instagram.. Chrome μ βγαζαν screen on time μεσο ορο 5 ωρες το 9+ και περιπου 7 ωρες τ 10+…οκ την μερα τη βγαζεις αλλα αμα ηταν ν λεειψω ωρες απο τ σπιτι.. Ειχα ανασφάλεια μην ξεμεινω. Τωρα εχω κινητο με τον kirin 980..με την ιδια ακριβως χρηση.. Δεν ζεστενεται καν… Εχει πτωση μπαταριας 1%…ανα 30-32 λεπτα σε μεσσεντζερ μονο με τσατ… Και σε δοκιμες για screen on μ χει βγαλει με την ιδια χρηση π δοκιμαζα τα Samsung.. 15 ωρες με 8% να απομενει.. Δλδ καμια ωριτσα ακομα. Τι θελω να πω… Δν ξερω τι διαφορες εχουν τα Samsung π εχουν snapdragon… Αλλα αν δοκιμασεις γενικα κατι αλλο θα δεις οτι μαλλον υπαρχει οντως θεμα με τους exynos. Και το s20 ultra κραταει οσο κραταει η μπαταρια του λογω μεγεθους. Αν βαλεις ιδια μπαταρια σε ενα με kirin 980 η κανενα snap 855-865… Συνέχεια »

SUPS 👨‍⚖️

Πες τα ρε συ.Απο προπερσυ εχουν θεματα οι exynos με θερμοκρασια/ battery draining στο stand by και screen on usage και προσπαθει να μας πεισει οτι εχουν διαφορες με sd μονο στα benchmarks.Το μονο καλο ειναι οτι και στο εξωτερικο πλεον αναδεικνυουν το θεμα και ισως οδηγησει τη samsung σε αλλαγες.Οσο για τον 992 αμα ειναι με τεχνολογια 6nm ισως ειναι καλυτερα τ πραγματα απο θεμα battery efficiency.

forneverarrow

Δεν ξέρω για παλιότερα μοντέλα. Το τελευταίο Galaxy που είχα πριν το S10 Plus ήταν το S5 που είχε Snapdragon 801. Είχα όμως iPhone 6 και 8 και σε σχέση με τα iPhone το S10 Plus με παίρνει δεύτερη μέρα χωρίς το παραμικρό άγχος, ενώ με εκείνα κάθε βράδυ ήθελε φόρτιση. Η χρήση που κάνω είναι η ίδια σχεδόν τα τελευταία χρόνια, ίσως να έχει αυξηθεί και λίγο τώρα στο S10 Plus επειδή κάνω και δουλειές με αυτό που έκανα με το tablet. Σε μια τυπική μέρα στη δουλειά έχω περίπου 1-2 ώρες GPS ανοιχτό (φωτεινότητα συνήθως στο 70%), ακούω ένα τρίωρο μουσική στο Spotify με το 4G ανοιχτό (γιατί τα ραδιόφωνα εδώ στην Κύπρο σπάνια πιάνουν αν απομακρυνθείς από τις πόλεις) και όταν σχολάω ξοδεύω άλλη μια ώρα σε YouTube/Instagram/Facebook μέχρι να σχολάσει η γυναίκα μου από τη δουλειά. Στο σπίτι δεν το δουλεύω πολύ γιατί αράζω στο laptop. Κάθε βράδυ μένει με 50-60% μπαταρία… Αν έπαιζα και κανένα game (που δεν το κάνω ποτέ) φαντάζομαι θα έμενε στο 40%. Όσο για θερμοκρασία, δεν ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου ρε παιδιά! Αν το κρατάω αρκετή ώρα στο χέρι νιώθω μόνο την τυπική ζέστη από την αφή, τίποτα παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο… Συνέχεια »

Γιώργος

Μα σν είπα ότι καιει… Αν κ τ s10+ αληθεια με ενοχλουσε ωρες ωρες κ τ πηγα κοτσοβολο κ μ παν ειναι νορμαλ. Απλα αμα πιασεις αλλο κινητό αλλης εταιριας οπως τωρα π εχω huawei δεν υπάρχουν αυτα τα φαινομενα. Κ οσο να ναι οταν μπαινεις μετα στην συγκριση… Εε θα σ κακοφανει π το s10+ πχ ζεστενοταν κ κατεβαζε 1% μπαταρία ανα 5λεπτο ενω τ Huawei δεν ζεστενεται κ σε μια ωρα ανοιχτη οθονη σ τρωει 3-4% (τ samsung μ ετρωγε μ ιδια ακριβως χρηση περιπου 10-12% σε μια ωρα). Επισης για το stand by π λεει ο φιλος απο πανω… Σε 8-9 ωρες αθικτο τ κινητό απο 100% το εβρησκα 95-94%…τ huawei για να πεσει στο 99% σε stand by θελει 14-15 ωρες (δοκιμασμενο πολλες φορες φορές γιατι εχω και δευτερη συσκευη π χρησιμοποιώ μεσα στο σπιτι συνηθως). Δν ειναι κακοι οι exynos απλα αμα πας σσ συγκρίσεις με kirin και snapdragon.. Ειναι απλα χειροτεροι. Κ σιγουρα αν σ δινουξ δυο πραγματα κ σ λενε διαλεξε.. Δν νομιζω ν πας στο χειροτερο απο τα δυο. Επισης να μη θεωρηθω φαν…. Ειχα κατα σειρα LG.. XIAOMI.. SAMSUNG(2 ΦΟΡΕΣ)… HUAWEI τώρα. Και σαν ui… Το αγαπημενο μ ειναι το one… Συνέχεια »

Nick R.

Αντι να βαλει snapdragon επεξεργαστές βάζει exynos. Ολοι λένε ότι οι exynos έχουν προβλήματα και στην τελική στα συγκριτικά τεστ μεταξύ των δύο στο S20 φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά με νικητή τον Snapdragon, αυτοι το βιολί τους. Τι να πεις. Θα δούμε εκ του αποτελέσματος.

akis

galaxy s20 το εχω στα χερια μου 2 μηνες και ειναι απλα αστειο το standby drain……. 10 με 15% το 10ωρο θα φαει……. οσο για το overheating το λες και μινι καλοριφερ……. τωρα που θα πιασουν και η ζεστες θα εχει πλακα…… με πυροσβεστήρα θα ειμαι….! χαχα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.