Snapdragon 865+: Υπάρχει περίπτωση να μην κυκλοφορήσει φέτος

Snapdragon 865+, Snapdragon 865+: Υπάρχει περίπτωση να μην κυκλοφορήσει φέτος

Πέρυσι, η Qualcomm είχε κυκλοφορήσει δύο flagship επεξεργαστές. Αυτό έκανε τους πάντες να περιμένουν ότι εκτός από τον Snapdragon 865, η εταιρεία θα ανακοινώσει φέτος και τον Snapdragon 865+. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορά από το GizmoChina, η Qualcomm δεν θα κυκλοφορήσει φέτος δεύτερο flagship επεξεργαστή.

Ο Chief Marketing Officer της κινέζικης εταιρείας Meizu, Wan Zhigiang, ανέφερε στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo το γεγονός ότι η κατασκευάστρια επεξεργαστών δεν θα διαθέσει φέτος τον πολυαναμενόμενο Snapdragon 865+, ο οποίος αναμενόταν να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε gaming smartphones νέας γενιάς.

Τελικά τι ισχύει; Θα έχουμε gaming focused SoC φέτος;

Ωστόσο, ο Κινέζος blogger τεχνολογίας Digital Chat έχει αναφέρει ότι η Qualcomm θα διαθέσει και φέτος έναν επεξεργαστή ειδικά σχεδιασμένο για gaming. Κάτι που περιπλέκει κάπως τα πράγματα.

Όπως και να έχει, η δήλωση του Wan Zhigiang έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Οπότε, θεωρούμε ότι τα φετινά flagships smartphones κάθε κατηγορίας θα πρέπει να αρκεστούν στον ταπεινό Snapdragon 865.

Αξίζει να αναφέρουμε πως φαντάζει λογικό το γεγονός ότι η Qualcomm δεν θα κυκλοφορήσει τον Snapdragon 865+. Στην επίσημη περιγραφή του SD 865 γίνεται ξεκάθαρο ότι διαθέτει gaming χαρακτηριστικά που μπορούν να ανταγωνιστούν τις επιδόσεις των gaming PC.

Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, σε συνδυασμό με την υποστήριξη 5G και την καλύτερη ενεργειακή απόδοση, η Qualcomm κυκλοφόρησε απευθείας έναν επεξεργαστή κατάλληλο τόσο για συμβατικά flagships, όσο και gaming smartphones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Και γιατί να το κάνει; Έχω την εντύπωση πως η φετινή κίνηση της Qualcomm ήταν ξεκάθαρα στοχευμένη και αποσκοπούσε στο να βγάλει απο τη μέση τα διάφορα flagship killers. Απο την εποχή του Pocophone F1 πρέπει να έφαγε κράξιμο απο τους “μεγάλους” και φέτος βλέπουμε τον 865 (δήθεν λόγω 5G) να πωλείται στα 800€ και άνω, ενω κάτι συσκευές με τον 730G (νομίζω είναι μια χαρά επεξεργαστής αλλά το marketing επιτάσσει 865) δεν έτυχαν καλής υποδοχής. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τα κατάφεραν μια χαρά πάντως. Φέτος δεν υπάρχει flagship επεξεργαστής σε mid range κινητό, κάτι που όπως φαίνεται το εκμεταλλεύτηκε η Apple στο έπακρο με το SE (άσχετα αν συνολικά το κινητό δεν συγκρίνεται ούτε με Android των 200€).

Αυτά να τα βλέπετε όσοι κράζετε τον Exynos! Αν σταματήσει η Samsung τους Exynos και μείνει μόνο με Snapdragon θα θέλουμε 2000€ για κινητό της προκοπής σε 1-2 χρόνια…

SUPS 👨‍⚖️

Το θεμα ειναι να μην χρεωνει την exynos εκδοση το ιδιο με αυτη που εχει snapdragon.Αυτο που δεν καταλαβαινετε πολλοι ειναι οτι ουσιαστικα πουλαει ενα κατωτερο προιον στην ιδια τιμη. Αν πουλαγε exynos στην Αμερικη σημερα και snapdragon εδω θα ειχε φαει του κοσμου τις μηνυσεις στις ΗΠΑ.

forneverarrow

Έχεις κάποιο Galaxy με Exynos? Εγω που έχω το S10 Plus δεν έχω ούτε πρόβλημα με τη μπαταρία, ούτε υπερθέρμανση ούτε νιώθω εξαπατημένος κατα οποιοδήποτε τροπο. Αυτή στιγμή που γράφω έχω ανοιχτό το Facebook και τον browser σε split screen ενω παίζει ένα βίντεο του Κώστα σε pop up view με 1080p… Όλα πάνε νερό. Τα updates έρχονται πιο γρήγορα στα Exynos μοντέλα. Τι παράπονο υπάρχει δηλαδή, αν είναι λίγες μονάδες πισω στο Antutu?? Θα είχα πρόβλημα αν οι επιδόσεις ήταν παρόμοιες με το A71 ενω πλήρωσα για flagship, αλλα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Έχετε κολλήσει με τους Snapdragon επειδή τους εκθειάζουν οι reviewers ενω (οι περισσότεροι) δεν έχετε δουλέψει ποτέ Exynos. Αν παίζεις games με full γραφικά για κανένα τρίωρο συνεχόμενα σίγουρα θα βράσει η συσκευή, είτε έχεις Exynos είτε 865…

Chris_BMW

Για πες μου ένα Android στα 200€ με τα χαρακτηριστικά του SE (όλα μαζί όμως ) μη μου εκθειάσεις μεμονωμένα χαρακτηριστικά .
Θέλω Android στα 200 € με το σύνολο των χαρακτηριστικών του SE .

Φωτης

Redmi note 8 pro στα 200€. Και με μεγαλύτερη οθόνη και μπαταρία.
Και στα 250€ (το μισό της τιμής του se), xiaomi mi 9t με super amoled οθόνη, οκ

Chris_BMW

Ρε φίλε ,ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ έγραψα .

Έχει ασύρματη φόρτιση ;
Έχει στέρεο ηχεία ;
Έχει ip68;
Έχει snap865;
Έχει καλύτερο βίντεο ;
Έχει 5 χρόνια υποστήριξη ;

Μεγαλύτερη οθόνη έχει και τίποτα άλλο .
(Μεγαλύτερη όχι καλύτερη ..η ανάλυση δεν κάνει την οθόνη ..)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».