Samsung Galaxy Note 5: Χωρίς υποδοχή για microSD;

Με τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge η Samsung έκανε την στροφή που όλη ζητούσαν στο design, αλλά θυσίασε κάποια χαρακτηριστικά όπως η αποσπώμενη μπαταρία, η αδιαβροχοποίηση και η επέκταση μνήμης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για παράδειγμα το Concummer Reports, να θεωρήσει το περσινό Samsung Galaxy S5 ανώτερο του Galaxy S6, στην λίστα του.

Πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Σεπτέμβριο όπου περιμένουμε την ανακοίνωση του Samsung Galaxy Note 5. Ωστόσο όπως επισημαίνει το SamMobile, είναι πολύ πιθανό να μην δούμε το επερχόμενο Note 5 να έχει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD.

Αν και τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, το SamMobile αναφέρει ότι για χάρη του πάχους Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge δεν υποστηρίζουν κάρτες microSD, κάτι που απογοήτευσε πολλούς χρήστες. Όμως η Samsung χρησιμοποίησε τεχνολογία UFS 2.0, η οποία είναι πολύ πιο γρήγορη από την eMMC 5.0 τεχνολογία μνήμης που χρησιμοποιούν τα περισσότερα κινητά σήμερα.

Διάφορα test έδειξαν ότι όταν η UFS 2.0 ανταγωνιζόταν τις πιο γρήγορες κάρτες microSD, τότε ήταν πολύ πιο γρήγορη. Λόγω αυτού, θεωρείται ότι η Samsung μπορεί να μην βάλει επέκταση μνήμης στο Samsung Galaxy Note 5, την δεύτερη ναυαρχίδα της για το 2015. Η microSD ίσως να θυσιαστεί για χάρη της πιο γρήγορης μνήμης.

Ωστόσο για τους περισσότερους χρήστες ίσως να μην θεωρηθεί αρκετή και τόσο σημαντική η ταχύτητα της μνήμης σε σύγκριση με το γεγονός ότι θα παραμείνουν σε μια συγκεκριμένη ποσότητα μνήμης που δίνει η Samsung. Βέβαια υπάρχουν οι cloud υπηρεσίες, αλλά κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι fans των Note να δεχτούν την αφαίρεση της κάρτας μνήμης; Εσείς τι λέτε;

Samsung Galaxy Note 5: Χωρίς υποδοχή για microSD;, Samsung Galaxy Note 5: Χωρίς υποδοχή για microSD;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Τι να την κάνω την super duper γρήγορη μνήμη όταν τα περισσότερα αρχεία μου είναι τεράστια video από camera, τραγούδια, φωτογραφίες και έγγραφα και ερχεια δουλειάς (για μεταφορά μέσο τοπικού δυκτιου), έχω 128 gb sdcard και εχω ελεύθερα 15 16

VasilisA3

Για μένα η μνήμη δεν είναι πρόβλημα, πλέον με το app της Google “Φωτογραφίες” το πρόβλημα χώρου λύθηκε.
Αυτό που θα ήθελα, είναι αποσπώμενη μπαταρία που προφανώς δεν θα έχει. Απο την άλλη αν μου δίνει φόρτιση σε μια ώρα και μπαταρία 4000mah ίσως το αποδεχτώ αγοράζοντας και ένα powerbank 10000mah.
Αυτά πάντα αν παραμείνουμε στο Euro αλλιώς θα μείνω με το A3 για τα επόμενα 5 χρόνια, που με το Lollipop (France Rom) έχει γίνει αστέρι!

Βαγγέλης

κάτοχος του θηρίου note 2 με κάρτα 64GB.
αν στο note 5 μπορεί (δύσκολα) να συμβιβαστώ με ενσωματωμένη μπαταρία και έλλειψη Ραδιοφώνου, αν δεν παίρνει κάρτα μνήμης, πάμε για άλλα…
Θέλω μαζί μου τα χιλιάδες τραγούδια μου και ορισμένες ταινίες/σειρές μου. Να βγάζω κάρτα, να κουμπώνω σε pc/tv και να βλέπω τα αρχεία μου. Το cloud στην Ελλάδα είναι ακόμα δύσχρηστο (μην πω άχρηστο) με τέτοιες τιμές δεδομένων και αστεία κάλυψη δικτύου.

Στυλιανός Βασίλης

καρτα μνημης και αποσπωμενη μπαταρια για εμενα και για τους περισσοτερους δεν τα προτιμω καλυτερα να εχει αυτα τα 2 και να υστερει καπου αλλου για εμενα κινητο ειναι LG G4 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

dark_master

Ρε Στυλιανέ το περίεργο θα ήταν να μας έλεγες κάτι άλλο…

Geo note3

Το ότι θα εφευγα από τη σειρά note που με κάλυπτε απόλυτα, δε μπορούσα να το φανταστώ σαν ενδεχόμενο. Αν λείπει έστω ένα από τα δυο (ήδη το fm είναι μειον) κ ειδικά η αποσπωμενη,πάω για κινέζικο η g4.Και τα τρία που λειπουν. ειναι για να πληρώνεις. Χωρίς fm πληρώνεις δεδομένα, χωρίς sd πληρώνεις δεδομενα (cloud),χωρίς αποσπωμενη πληρώνεις σέρβις αλλαγής κ μένεις χωρίς συσκευη. Ειδικά στην Ελλάδα τοinternetικο ράδιο κ η αποθήκευση στο cloud δε μπορούν να υποστηρικτουν ούτε από τιμή ούτε από κάλυψη ίντερνετ.

Ekimolaos

Μας έλειψες ρε Στυλιανέ!! LG G4 LPDDR4 RAM LTE CAT4 SD810 ΧΑΝΣ ΟΝ ΡΙΒΙΟΥ <3

Sotiris

Την μπαταρία με power bank την ανέχομαι, απουσία micro sd οχι. Μαμω το πάχος σας και τον Γιουνγκερ.

wrangler10

Εάν η χωριτηκοτητα ξεκινάει από τα 128 gb στην τιμή των 32 gb no problem..αλλιώς mega fail.Note χωρίς μεγάλη μνήμη δεν νοείται.Και επειδή από ότι καταλαβαίνω χωρίς sd θα βγάλει αναγκαστικά και άλλες εκδόσεις… πιο ακριβές από το ήδη ακριβό note.

Ραφαήλ

@Ekimolaos έκλαψα!

Φώτης

Θα ειναι παρα παρα πολυ Κριμα αν δεν εχει micro sd..Γιατι πολυ απλα θα ειναι τούμπανο οπως πάντα κ κορυφαιο γενικα..Αλλα θα υπαρχει κ το mate 8 η το πολυ δυνατο αν ισχύουν τα specs το lg g pro3..

Αλέξανδρος

Ρε τι σαχλαμάρες είναι αυτές; Τι να πω δε ξέρω, καμιά φορά νομίζω εκεί στην Sammy βλέπουν πολύ “καφέ της χαράς” και από το να ακούν την ατάκα του Πώποτα ( εμπρός προς τα πίσω, χαχαχαχαχα ) τα έχουν παίξει και κάνουν ότι χρειάζεται για να πατώσει από πωλήσεις.

Για την αποσπώμενη δεν με νοιάζει ιδιαίτερα αλλά για την Sd δεν ακούω κουβέντα. Κάλλιστα μπορείς να έχεις μαζί σου 2 ( η και παραπάνω ανάλογα τα ποσά €? διαθέτεις ) 64άρες με multimedia υλικό και είσαι πρώτος. Το κινητό πλέον έχει πολλές εφαρμογές, από media center ( πάντα συνδεδεμένο με monitor ή Tv ) μέχρι mini? παιχνιδικοσόλα.
Μιας και είναι ατάκα των ημερών ένα μεγάλο ΌΧΙ από μένα.

DIREFEAR

Εχω ΝΟΤΕ 4 εδω και κανα τετραμηνο και ειμαι κομπλε…και επεκταση μνημης εχει και αποσπωμενη μπαταρια!να το βρασω το ποιοτικοτερο και λεπτοτερο ντιζάιν του s6 και του επερχομενου note 5.Αλλωστε ολοι τα ντυνουν με πλαστικες θηκες για να μην σπασει ή γρατσουνιστει το γυαλι και το μεταλλο.Μονο σε cpu/gpu υπερεχουν ξεκαθαρα τα s6/note 5.Αλλα και παλι οι sd805/exynos5433 αντεχουν πολυ ανετα 2 χρονια ακομα.Νομιζω οτι το note4 αυτην την στιγμη φανταζει ως καλυτερη,πρακτικοτερη,οικονομικοτερη και λογικοτερη επιλογη…ελπιζω να σας καλυψα! 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.