Samsung Galaxy Note 7: 26 περιστατικά εγκαυμάτων μόνο στις ΗΠΑ [update]

Η επιτροπή ασφάλειας καταναλωτικών προϊόντων (CPSC) των ΗΠΑ, εκτός από πληροφορίες για την διαθεσιμότητα των αντικατεστημένων Samsung Galaxy Note 7, επιβεβαίωσε και τον αριθμό συμβάντων που σχετίζονται με το phablet της Samsung.

Απ’ότι φαίνεται, η Samsung έχει λάβει 92 αναφορές για υπερθέρμανση μπαταρίας στις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι 26 αναφέρουν εγκαύματα και 55 καταστροφή περιουσίας, όπως φωτιά σε οχήματα και σε γκαράζ. Οι αναφορές την προηγούμενη εβδομάδα προσδιόριζαν έναν αριθμό γύρω στα 70 συμβάντα, μόνο στις ΗΠΑ, αλλά η πληροφορία δεν είχε επιβεβαιωθεί από την Samsung.

Από ότι φαίνεται ο αριθμός αυτός αυξήθηκε μέσα σε λίγες μέρες, που αν μη τι άλλο, δείχνει ότι η χρήση της συσκευής είναι επικίνδυνη. Προφανώς η Samsung και η CPSC έχουν δώσει οδηγίες για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, που αφορούν την παύση χρήσης και απενεργοποίηση των συσκευών αυτών που έχουν αγοραστεί πριν τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Samsung, οι μονάδες αντικατάστασης θα φτάσουν στις ΗΠΑ το αργότερο στις 21 Σεπτεμβρίου. Θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένα καταστήματα και παρόχους, ώστε όλοι να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα ανταλλαγής των προβληματικών συσκευών.

Περίπου 1 εκατομμύριο Samsung Galaxy Note 7 έχουν ανακληθεί στις ΗΠΑ, και η Samsung προσφέρει την επιλογή να το αλλάξεις με κάποιο άλλο μοντέλο της ή απλά να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων.

Update: Ο πρόεδρος της Samsung USA Tim Baxter δημοσίευσε video μέσα από το οποίο ζητά συγγνώμη από τους κατόχους του Note 7 και τους καλεί να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν αμέσως. Το video βρίσκεται εδώ.

samsung galaxy note 7 injuries, Samsung Galaxy Note 7: 26 περιστατικά εγκαυμάτων μόνο στις ΗΠΑ [update]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Μιλάμε ουτε η πιο χάλια εταιρία δεν θα έβγαζε τέτοιο προϊόν . Έχει να φάει μυνησεις και αποζημιώσεις δις ευρο η Samsung γιατι στην Αμερική δεν αστειεύονται .Ξεφτιλα τεράστια

Giannis

Και τι είναι 92 περιστατικά στις ΗΠΑ; τίποτα. Τόσα εκατομύρια κόσμο έχει εκεί.

mixalis

εδώ ελλαδα ποτε θα ερθει για να το αγοράσουμε; εχει ακουσει κανεις τπτ ;; δευτερα ξεικινα η αλλαγη επισημα ..

alex

Τουλάχιστον να πέσει πιο γρήγορα η τιμή όταν κυκλοφορήσει εδώ με αυτήν την ιστορία..

Giannisp

Krima !

kosfil7

Ρε παιδες ειναι τυχαιο οτι στην Αμερικη συμβαινουν ολα αυτα????Ξερουν οτι σε μερικες μερες ερχονται τα νεα αλλα και παλι εξακολουθουν να τα χρησιμοποιουν?Ποσο στοκος πρεπει να εισαι για να το κανεις….???Μονο οι Αμερικανοι ελεος πια….

Χρησταρας

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως τους ξέφυγε ένα τόσο οφθαλμοφανες πρόβλημα από τα εργαστήρια τους. Γιατί δεν παίζει να μην τα δοκιμάζουν πριν τα βγάλουν στην αγορά. Δηλαδή έτυχε οι συσκευές που χρησιμοποίησαν στα τεστ να μην ήταν προβληματικες? Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι είναι συκοφαντια από κάποια αντίπαλη εταιρία αλλά από τη στιγμή που το επιβεβαίωσε και η ίσια η σαμμυ τότε δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τι να πω κι εγώ δεν ξέρω…

Andreas

Εκρηξεις σε χερια παιδιων,καμενα σπιτια,καμενα οχηματα,εγκαυματα,μυνησεις,ανακλησεις και συγνωμη απο την ιδια,και ο αλλος λεει για πιθανοτητα να ειναι σκευωρια απο αλλη εταιρεια. Σοβαρευτειτε.

GS

Και να αποκατασταθεί το πρόβλημα η ζημιά έχει γίνει για τη Samy
Θα ρεζιλευτεί παγκοσμίως και θα της βγει το όνομα.
Κρίμα

@papaki

Πίσω από όλα αυτά σίγουρα βρίσκεται η Apple. Είναι όλο αυτό μία συνωμοσία, ένα ολόκληρο σχέδιο για να τινάξουν την εταιρεία Samsung στον αέρα. Άφηνε στην αρχή η Apple τη Samsung να βλέπει τις πατέντες της για να την μηνύσει πολύ σκληρά και τώρα που σταμάτησε αυτό συνέχισαν να το κάνουν με άλλον τρόπο. Δηλαδή πλήρωσαν άτομα για να σαμποτάρουν το Note 7. Αυτή είναι η Apple ένα κρυμμένο σκουλήκι μέσα στο μήλο της εταιρείας αυτής. Λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβει Samsung.

bezilys

@papaki καλά εσύ δεν χαμπαριζεις με τπ και στα χέρια να σου να σκάσει πάλι θα λες την Samsung αθοα !τυφλό προβατάκι!!!

playear

Παίδες, να’ναι φτιαχτό δύσκολο αλλά όχι και απίθανο. Πάντως αν είναι φτιαχτό, η ζημιά έγινε απο μέσα 100% . Δεν παίζει να’ναι απλά πληρωμένοι που το σκηνοθετούν με τη καμία. Τέλος πάντων, κάναν ό,τι έπρεπε να κάνουν για να το λύσουν. Όντως, εν έτη 2016, είναι πολύ περίεργο να παιχτεί τέτοιο θέμα, να “ξεφύγει” των ελέγχων (που τόσα χρόνια ήταν άριστοι, προφανώς) και ειδικά σε ενα τόσο βασικό και σχετικά “απλό” εξάρτημα όπως μια μπαταρία. Τέλος πάντων, όλα ok. Καλό είναι να σκεφτόμαστε και με το μυαλό μας λίγο αντί απλά να χοροπηδάμε και να τους βρίζουμε. Apple fanboys , θέλω να μιλάτε όταν βγάζει η Apple ένα καλό τηλέφωνο και όχι στην αναποδιά του άλλου. Φανς, της τεχνολογίας είμαστε όλοι και όχι πάγκος. Με αυτή σας τη συμπεριφορά απλά δείχνετε τη ποιότητά σας…
Προσωπική εκτίμηση, όσοι θέλουν και έχουν ήδη πάρει Note 7 δεν θα επηρεαστούν όυτε στο ελάχιστο.

Giannis

@papaki εμένα μου με πήρε τηλ ο Cook και μου λέει “Τζον, σου δίνω 1000 ντολαρς για να κάψεις το note 7.
-Όχι ρε Τιμ του είπα, δώσε κάτι παραπάνω, μην είσαι τσιπης.”
Να μην τα πολυλογώ τελικά δεν τα βρήκαμε.

petros

update @ Μάγκες, πιασανε στις ΗΠΑ iphonaκηδες να μπαινουν κρυφά στα σπιτια και να βραχυκυκλωνουν τα NOTE 7 με καλωδιακι…. οι αλήτες

Gvirginia

@playear
Έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, με τις μεγαλύτερες να είναι από Sony/Nokia. Είναι ένα κατασκευαστικό λάθος που μπορεί να υπάρξει αλλά με πολύ μικρή πιθανότητα πχ 0,5%.

Παπαροκας tiamat

Προβλεπω να πεφτει στο σκρουτζ σε στυλ g5 400 κατοσταρικα για πλακα….

Dimitris

Μακάρι να πέσει 400 θα το τσιμπήσουν πάρα πολύ

Agnostos13

Φυσικα και ειναι σαμποταζ της Apple…που εβαλε τη θυγατρικη της να σαμποταρει τη Samsung προμηθευοντας της μουφομπαταριες!
Οχι;

Χρησταρας

Λοιπόν δεν νομίζω η ιδέα του σαμποταζ να είναι και τόσο παραλογη ώστε να σηκώνει όλα αυτά τα ειρωνικά σχόλια. Εγώ έκανα ένα σοβαρό σχόλιο σαν μια πιθανότητα που δεν είναι και απίθανη και αρχίσατε μετά την πλάκα. Όταν ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος είναι λογικό ότι μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα. Και η Αμερική νομίζω είναι το καλύτερο παράδειγμα, βλέπε Watergate…. Να σημειώσω ότι δε μιλάω από τη θέση του Samsung fanboy και ούτε θέλω να μειώσω τους Apple fanboys. Έτσι για να εξηγουμαστε δηλαδή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.