Samsung Galaxy Note 7: Έχουν αναφερθεί πάνω από 70 περιστατικά μόνο στις ΗΠΑ

Το πρόβλημα της μπαταρίας του Samsung Galaxy Note 7 που το κάνει να πιάνει φωτιά, είναι κάτι παραπάνω από γνωστό πλέον. Η Samsung όταν ανακοίνωσε πριν από περίπου δυο εβδομάδες ότι προχωρά στην ανάκλησή του επεσήμανε ότι στο σύνολο έχουν καταγραφεί 35 περιστατικά παγκοσμίως.

Όσο περνάει όμως ο καιρός, ο αριθμός μεγαλώνει και μόνο στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 70 περιστατικά υπερθέρμανσης στην μπαταρία του Samsung Galaxy Note 7. Οι πληροφορίες έρχονται από την Health Canada, που ασχολείται με ζητήματα που αφορούν στην εθνική δημόσια υγεία και με την οποία η Samsung βρίσκεται σε συνεργασία για την ανάκληση του Note 7 στον Καναδά.

Όταν είχε κάνει η Samsung την ανακοίνωση του προβλήματος του Note 7, τα περιστατικά που είχαν καταγραφεί στις ΗΠΑ ήταν 17 στον αριθμό, οπότε ο αριθμός έχει ανέβει σημαντικά. Όσο για τον Καναδά, η Health Canada, αναφέρει ότι στη χώρα έχουν πουληθεί περίπου 21.953 ελαττωματικά κομμάτια στη χώρα από 19 Αυγούστου έως και 1 Σεπτεμβρίου, ωστόσο έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό υπερθέρμανσης της μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Note 7: Η Samsung βγάζει εκτός λειτουργίας όσα δεν έχουν επιστραφεί;

samsung galaxy note 7, Samsung Galaxy Note 7: Έχουν αναφερθεί πάνω από 70 περιστατικά μόνο στις ΗΠΑ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Οσα δεν εχουν σκασει ακομα ,μολις περασει λιγος καιρος και στρεσσαριστει το κινητο κ η μπαταρια απο καιρικες συνθηκες ,ζεστη κλπ θα σκασουν και αυτα…

Γιαυτο η σμασουγκ κανει ολικη ανακληση!

Ολα ειναι εν δυναμει δυναμιτες!!

Agnostos13
vasilisS7edge

Ετσι είναι οπως τα λεέι ο Παπαροκάς. Οσοι τα έχετε αγοράσει απο εξω, κλείστε το και περιμένετε την αντικατάσταση ή τα λεφτά σας πίσω αν δεν γίνεται να περιμένετε. Επίσης να επισημάνω πάλι πως επικίνδυνη είναι η μπαταρία οχι το κινητό. Το Note 7 είναι “μπομπά” εννοιολογικά και όχι κυριολεκτικά.

ΛΛ

Σημαντικό λάθος της Samsung στην ναυαρχίδα των κινητών και των επσγγελμστικων τηλεφώνων. Ειναι απορία άξιο οτι δε δοκίμασαν το κινητο πριν την επισημη πώληση σε ικανοποιητική κλίμακα. Παντως σωςτη πράξη η ολική ανάκληση των κινητών με οτι συνεπάγεται αυτη η πράξη της τελικα.

Ντ

Καλά παθαίνει,Είχε τα πιο πλήρη κινητά και άρχισε να αυτοκτονεί βγάζοντας fm, Ir ,
Sd,removable battery.Το τελευταίο ήταν η χαριστικη βολή.

Γιάννης

@vasilisS7edge θέλω να δουλέψω στη Samsung. Νομίζω μπορείς να με βοηθήσεις. Από μισθό πληρώνουν καλά?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

βαρεθηκα την ιδια ειδηση…

@papaki

Και που να ήταν ο Χαχανούλης από τα Στρουμφάκια! Θα έδινε με πολύ χαρά για δώρο ένα κουτί χωρίς να το γνωρίζει ο Γκρινιάρης τι περιέχει. Θα το άνοιγε ο Γκρινιάρης και θα έβλεπε ότι μέσα στο κουτί είναι το κουτί από τη Samsung. Το Note 7. Και εκεί που θα άνοιγε το κουτί για να βγάλει το Note 7, βλέπει την ώρα που πάει να το ενεργοποιήσει ότι δεν έχει καθόλου ρεύμα μέσα το κινητό. Ο Χαχανούλης του λέει ότι πρέπει να το βάλει στην πρίζα για να φορτιστεί η μπαταρία του Note 7 για να το χρησιμοποιήσει. Βάζει ο Γκρινιάρης να φορτίζεται στην πρίζα το κινητό και βλέπει να μετράει αντίστροφα. 5, 4, 3, 2, 1 και ΜΠΟΥΜ! κάνει το Note 7 το καταπληκτικό της Samsung. Και ο Χαχανούλης ξεκαρδίζεται στα γέλια!

petros

παντως βλέποντας την φωτο πανω, απο το note 7 με την καρβουνιλα στην οθονη , θα γινοταν ωραιο wallpaper

vasilisS7edge

Τι να σου πω ρε φίλε Γιάννη, εγω σε εταιρεία αναψυκτικών δουλεύω, στείλε μου ενα CV.

Γιάννης

@vasilisS7edge ότι θέλεις αγόρι μου. Και για να μην παρεξηγηθώ απλώς έχω παρατηρήσει ότι έχεις αφοσιωθεί αποκλειστικά στη Samsung, πράγμα κακό για μένα. Καλό είναι να βλέπουμε τον κόσμο του Android πιο σφαιρικά. Σου μιλάει κάποιος που είχε από Sony, Samsung, Motorola μέχρι την απαράδεκτη Lenovo :))

alex

Καλά έχει παραγίνει το θέμα με τα Note 7.Αφού έγινε ανάκληση πρέπει να είσαι χαζός για να μην το αλλάξεις, ας είναι μικρές οι πιθανότητες.Στα αυτοκίνητα γίνονται συχνά ανακλήσεις,δεν είναι μεγάλη υπόθεση κι ούτε εμφανίζεται κανένας με το ίδιο πρόβλημα 2 βδομάδες αφού έχει ανακοινωθεί η ανάκληση. Το βασικό πρόβλημα με το Note 7 δεν είναι η ανάκληση,έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει διορθωμένο, το βασικό πρόβλημα είναι οτι είναι πανάκριβο..

vasilisS7edge

Γιάννη, εχεις δίκιο μου αρέσει η Samsung και ειμαι fun (Ssheep) και δεν αγοράζω κάτι άλλο πλην Samsung αλλα, ειμαι και αντικειμενικός οσο μπορώ. Αυτο που έγινε, πες το ατυχία, πες το βιασύνη, δεν έπρεπε να γίνει. Τώρα ελπιζουμε οτι στο μέλλον θα κάνουν πραγματάκια πολύ πιο προσεγμένα και να δείς που στο S8 θα έχει εξελιγμένο σύστημα ασφαλείας για τυχόν υπερθέρμανσης της μπαταρίας… και πολλά άλλα.

Vai

@vasilisS7edge στο πρωτο σου post αναφερεις πως δεν ειναι επικινδυνο το κινητο αλλα μονο η μπαταρια. Πως εισαι τοσο σιγουρος?

Γιατι να κανει η sammy ανακληση παγκοσμιως σε ολα τα note7 αν το μονο προβλημα ειναι η μπαταρια?

Εφοσον μονο η μπαταρια δημιουργει το προβλημα, ποιος μου λεει εμενα οτι δε θα ξαναδωσει στην αγορα τις ιδιες ακριβως ελαττωματικες συσκευες απλα με καινουριες μπαταριες?

Ποιος μου λεει επισης οτι οι συσκευες αυτες δε θα ειναι refurbished? Θες να μας πεις οτι στηριζεσαι μονο στον λογο της samsung? Η θα εισαι στα εργοστασια πανω απο το κεφαλι τους για να το επιβεβαιωσεις?

Πολυ φοβαμαι λοιπον οτι δεν ειναι μονο οι μπαταριες το προβλημα, γιατι απλουστατα θα μπορουσαν να στην αλλαξουν και σε ενα samsung service και θεωρητικα θα τελειωνε εκει το ζητημα. Αλλα προφανως δε περιοριζεται μονο στις μπαταριες!

Οποτε αν θες να εισαι αντικειμενικος οπως λες, σκεψου λιγο καλυτερα την επομενη φορα πως θα δικαιολογεις την εταιρια που αγαπας.

JohnWave

Αυτή η ιστορία με το Note 7 έχει καταντήσει τρελό φιάσκο. Απορώ πραγματικά με το τμήμα έλεγχου ποιότητας της εταιρίας πως του ξέφυγε τέτοιο σφάλμα. Δεν έκαναν δοκιμές; Τα δοκίμασαν με άλλες μπαταρίες και πριν την κυκλοφορία του, επέλεξαν να βάλουν διαφορετικές μη τεσταρισμένες ; Ότι και να έγινε είναι τραγικό σφάλμα όχι απλά γιατί η λεγόμενη “επαγγελματική” τους συσκευή βγήκε τόσο προβληματική αλλά γιατί εξαιτίας αυτού, λόγω άγνοιας των περισσότερων καταναλωτών, αμαυρώνεται το brand name της Samsung συνολικότερα = τσουβαλιάζεται το πράγμα. Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν καταναλωτή που αγοράζει ναυαρχίδες βάσει brand name ανεξαρτήτως του αν αυτές οι ναυαρχίδες αξίζουν τα λεφτά τους ή όχι. Δεν διαβάζει reviews, δεν βλέπει συγκριτικά, τίποτα. Αυτός ο καταναλωτής παίζει όλα τα χρόνια μεταξύ Apple και Samsung ακριβώς λόγω brand name. Μαθαίνει τώρα ότι το Note 7 της Samsung εκρύγνειται. Θα κάτσει να σκεφτεί ότι η σειρά S δεν εκρύγνειται; Όχι. Θα δημιουργηθεί η σκέψη στο μυαλό του “α, αφού το Note 7 εκρύγνειται, τότε όλες οι ναυαρχίδες της Samsung εν δυνάμει εκρύγνονται, άρα μάπα η Samsung, άρα θα προτιμώ πλέον μόνο iphone”. Όσο κουφή και αν σας φαίνεται αυτή η λογική, στο μυαλό του καταναλωτή που δεν το ψάχνει το πράγμα αλλά… Συνέχεια »

For. K

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, τι προσφέρει στην πράξη η ενσωματωμένη μπαταρία; Όταν τα πλεονεκτηματα μιας αποσπώμενης είναι πάρα πολλά;

vasiliS7edge

@Vai είμαι απόλυτος σίγουρος για το ότι το θέμα είναι η μπαταρία. Τι νομίζεις ότι σκαει φίλε μου ο exynos, οι μνήμες, οι οθονη; Η εταιρία προχώρησε στην ανάκληση λόγο του ότι κανένας μα κανένας πελάτης δεν θα δεχτεί να του ανοίξουν το κινητό και αυτο θα έπαιρνε χρόνο. Η εταιρεία και κάθε εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αντικαταστησει ένα ελλατωματικο προϊόν με καινούργιο. Όσο για τα refurbished να εισαι σίγουρος ότι η εταιρεία έχει ελέγχους και δεν είναι μπακαλικο να κάνει εξαπατησεις ….αν και ξεκινησε από μπακαλικο. Δεν θέλω να αλλάξω την γνώμη κανενός, ο καθένας οπως και εγώ έχουμε την ελευθερία να πούμε αυτά που πιστεύουμε.

Gvirginia

@Vai
Τα Note 7 που διατέθηκαν στην Κίνα, δεν ανακλήθηκαν. Οι πληροφορίες λένε ότι το πρόβλημα είναι στην κατασκευή της μπαταρίας. Έχει πάρει μέσα μικρά κομμάτια από “μέταλλα” και αυτά δημιουργούν δενδρίτες, οι οποίοι δημιουργούν βραχυκύκλωμα στο εσωτερικό της μπαταρίας. Είναι το ίδιο πρόβλημα που προκάλεσε τις άλλες 2 μεγάλες ανακλήσεις μπαταριών.

@For. K
Πιο λεπτή και “design-άτη” συσκευή. Λιγότερα κενά για να μπει νερό/σκόνη. Περισσότερα χρήματα στο service.

Vai

Αν ειναι μονο στην μπαταρια το προβλημα, τοτε καλλιστα μπορουνε να την αντικαταστησουν με μια αλλη στα service και τελειωνει το θεμα. Δε χρειαζεται να γινει ανακληση. Αρα υπαρχει και αλλου προβλημα το οποιο ισως δε θα μαθουμε ποτε.

Γιάννης

@vasilisS7edge συμφωνώ απόλυτα. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και έχει ελευθερία να την πει. Για το μόνο που ευελπιστώ είναι να μην γίνουν ξανά στο μέλλον τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις από μια εταιρία που είναι τόσο μεγάλη. Είναι κρίμα και για την ίδια, αλλά και για τους μεγάλους ανταγωνιστές της (Apple) να εκμεταλλεύονται τα λάθη της για να κάνουν προπαγάνδα ως εκεί που δεν πάει για να ωφεληθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.