Samsung Galaxy Note 7: 25% καλύτερες πωλήσεις από το Note 5 πριν την ανάκληση

Η Samsung είχε ποντάρει πολλά στο φετινό της phablet το οποίο φαινόταν πολλά υποσχόμενο. Ωστόσο, στάθηκε άτυχη με την μπαταρία του Note 7, που την ανάγκασε να προχωρήσει στην ανάκληση του smartphone μπαίνοντας έτσι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και χάνοντας το προβάδισμα έναντι του iPhone 7.

Η Samsung ήθελε να προλάβει την κυκλοφορία των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, ειδικά από τη στιγμή που είχε ακουστεί ότι η Apple δεν θα κάνει φέτος μεγάλες αλλαγές, όμως το αποτέλεσμα είναι η όλη βιασύνη να της κοστίσει πάνω από 1.5 δισ. δολάρια και το πλήγμα στο brand της.

Πως τα πήγαινε όμως το Samsung Galaxy Note 7 πριν αρχίσουν οι αναφορές για κομμάτια που πιάνουν φωτιά; Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών BayStreet Research, πριν την ανάκληση, οι πωλήσεις του Galaxy Note 7 ήταν 25% πάνω από εκείνες του προκατόχου του Samsung Galaxy Note 5. Μετά την ανάκληση, εκτιμάται ότι το Note 7 απέφερε μόνο το 60% των εσόδων του Note 5 κατά τη διάρκεια του ίδιου διαστήματος. Συνολικά μέσα στο τρίτο τρίμηνο η Samsung εκτιμάται ότι έχει πουλήσει 7.3 εκατ. smartphones, 6% κάτω από το προηγούμενο τρίμηνο.

Πριν σταματήσουν οι πωλήσεις και γίνει ανάκληση, οι αναλυτές είχαν θέσει ψηλά τον πήχη λέγοντας ότι το Samsung Galaxy Note 7 θα κάνει τουλάχιστον τις πωλήσεις των Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge το πρώτο μισό του έτους.

Όσο για το τι γίνεται από εδώ και πέρα, ήδη ξεκίνησαν σε ΗΠΑ και άλλες χώρες να έρχονται τα πρώτα κομμάτια αντικατάστασης του Note 7, στη Ν. Κορέα οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πάλι από 28 Σεπτεμβρίου, ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται από 21 Οκτωβρίου.

samsung galaxy note 7 sales, Samsung Galaxy Note 7: 25% καλύτερες πωλήσεις από το Note 5 πριν την ανάκληση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giotoball

Το 2017 πρέπει να κάνει παπάδες ώστε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, διότι η πλειοφηψία του Android λαού έχει απαιτήσεις και δεν είναι ζώα

VasiliS7Edge

@Giotoball να είσαι σίγουρος οτι οι παπάδες θα είναι λίγοι σε αυτο που θα παρουσιάσει το 2017 😉

Kostas

S8 και note 8 θα πρέπει να κάνουν παπάδες για να ξεχαστεί το όλο θέμα.

ChristosT

Όταν μία συσκευή πλύν αποσπώμενης μπαταρίας έχει λαικιστή τα κέρατά της, τι εννοείτε ρε παιδιά να κάνει παπάδες; Λύστε μου την απορία…εδω ο άλλος σας δίνει συσκευή χωρός microsd και οθόνη με 750p ανάλυση και σας ζητάει 900 ευρώ . Σας παρέχει όλα τα καλούδια του android και ακόμη περισσότερα . Τι ακριβώς θέλετε πείτε μου.

Darth

να μαντέψω από τα μέλη της ISIS?

nikolakis

Περίμενα να πέσει λίγο η τιμή μετά το πρόβλημα της μπαταρίας, ώστε να το χτυπήσω αλλά δεν βλέπω να επηρεάστηκε καθόλου προς τα κάτω.. 🙁

Ντ.Ζ

Το note 5 ήταν η αρχή του κατηφορου της καλύτερης σειράς συσκευών της αγοράς. Γιατί τα note ήταν ως Κ το 4 ότι πληρέστερο της αγοράς.
Τότεεπθασε επιασε τη Samsung η αυτοκτονικη ταση:
-έβγαλε sd
-έβγαλε αποσπώμενη με τα γνωστα αποτελέσματα στο 7
-είχε βγάλει ήδη fm σε συνεργασία με τις εταιρίες κινητής για άνοδο των δεδομένων,
-Δεν κυκλοφόρησε Ευρώπη
ΤΏΡΑ πρέπει να κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό Κ επιτέλους να κατεβάσει τιμές.

Andreas

η τοποθετηση-απορια του ChristosT τα εξηγει οπως πρεπει.απλα πρεπει να μην εισαι κολλημενος και fanboy για να το καταλαβεις!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 Series: Με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Τα νέα Galaxy S24, S24+ και S24 Ultra είναι εδώ και η Samsung φέρνει ένα νέο φρέσκο αέρα στην εμπειρία χρήσης των ναυαρχίδων της, μιας και η τεχνητή νοημοσύνη, ήρθε στη νέα σειρά της Samsung.

Smartphones Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Το Galaxy AI στα Samsung Galaxy S23, Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5

Το Galaxy AI φέρνει νέες τεχνολογικές δυνατότητες στον χρήστη, με καινοτόμες λειτουργίες όπως διαδραστική αναζήτηση με το “Κύκλωσε για αναζήτηση στο Google”.

Smartphones Samsung Galaxy S23 Ultra Samsung Galaxy S23+ Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 Series: Premium εμπειρία smartphone μια για πάντα

Νέα σειρά στις ναυαρχίδες της Samsung, με τη σειρά Galaxy S23 να κάνει το βήμα παραπάνω στους τομείς των επιδόσεων, της λήψη φωτογραφιών και video και της ποιότητας κατασκευής.

Smartphones Samsung Samsung Android Smartphones

Try Galaxy: Ανακαλύψτε τις εμπειρίες της σειράς Galaxy S23 και One UI 5.1.

Η εφαρμογή Try Galaxy της Samsung σας καλέι να εξερευνήσετε τις προηγμένες εμπειρίες της σειράς Galaxy S23 και One UI 5.1.