Samsung Galaxy S II v2, Με επεξεργαστή TI OMAP αντί για Exynos

Η Samsung ετοίμασε και θα παρουσιάσει τη version 2 του Samsung Galaxy S II. Η μοναδική διαφορά θα είναι στον επεξεργαστή, το νέο μοντέλο θα έχει τον διπύρηνο Texas Instrumets 4430 1.2GHz αντί για τον διπύρηνο Exynos 1.2GHz. Θα ονομάζεται Samsumg Galaxy S II v2 και όλα τα άλλα θα είναι ίδια. Τα παιδιά από το XDA αναφέρουν ότι με τον νέο επεξεργαστή το κινητό δεν θα ζεστένεται τόσο και η μπαταρία του θα κρατάει λίγο περισσότερο.

Samsung Galaxy S II v2 GT-I9100G
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3.4 Gingerbread
Επεξεργαστής: Texas Instruments OMAP 4430 Dual-core 1.2GHz
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.3 ίντσες, Super AMOLED Plus, 800×480 pixels
Κάμερα: 8 Megapixel
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, DLNA, Wi-Fi direct, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1650 mAh
Διαστάσεις: 125×66×8.5 χλστ.
Βάρος: 116 γρ.

, Samsung Galaxy S II v2, Με επεξεργαστή TI OMAP αντί για Exynos

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teodore88

ελεος μ αυτη την samsung.. γτ να κανει κατι τετοιο? ποια η διαφορα με το προηγουμε GSIΙ..? στον cpu..? δεν νμζω να πολυενδιαφερει τον τελικο χρηστη..

argiriscuderias

αμα οντως δεν ζεστενεται και βεβαια θα τον ενδιαφερει

PlanDreaM

Κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην Ινδία και σε άλλες χώρες.
ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ!!!!!!!Πολύ πιό αργός επεξεργαστής, λίγο καλύτερη μπαταρία.
Ένα έχω να πώ, μακρυά, όπου φύγει-φύγει.

Ιωάννης Π.

@ PlanDreaM Είναι δυνατόν η Samsung να κάνε το S2 σκουπίδι και να συνεχίζει και σε άλλες αγορές μετά? είσαι υπερβολικός πιστεύω. Εγώ βγήκα 1 – 2 γνώμες απο Ινδούς χρήστες που ήταν ευχαριστημένοι πάντως.

PlanDreaM

Ναι, είναι.Κοίτα στο XDA που βρίζουν όλοι.Οταν αγοράζεις ένα τηλεφωνο στα 600€ δεν θελεις δευτεραντζες.Αγορασες gs2 με Exynos οχι κατι σαφεστατα πιο αργο.Κοιτα καλα και πες μου αν θα το αγοραζες.Εγω με τιποτα.Ειναι αργο και ΔΕΝ ειναι gs2.

Βασίλης Ταγαράκης

Μου φαίνεται αρχίζει σιγά σιγά η Samsung να ακολουθεί τα λανθασμένα μονοπάτια της HTC.

Ιωάννης Π.

Λεπτομερές συγκριτικό με benchmarks και γνώμες χρηστών, https://www.jayceooi.com/2011/10/17/samsung-galaxy-s2-i9100-vs-i9100g/
Διορθώθηκε η υπερθέρμανση και λίγο καλύτερη μπαταρία, μικρή μείωση απόδοσης σε 3d.
Θα αγόραζα το παλιό γιατί ΄”I9100 has lot of unofficial custom firmware, kernel, modification and tweaks”

Techfan

Αν ήταν να πάρετε κινητό σήμερα με τόσα χρήματα, θα διαλέγατε το sgs2 ? λίγη υπομονή μέχρι το καλοκαίρι (ή έστω ως το τέλος του φεβρουαρίου που θα μάθετε πόσα καλά κινητά έρχονται) … Δεν νομίζω να μείνετε και χωρίς κινητό.

PlanDreaM

Sgs3 σε ενα μηνα.Τωρα δεν θα επερνα τιποτα.Συνθετικα δεν εχει μεγαλη διαφορα, στα παιχνιδια ομως εχει.Το παλιο clockαρεται στα 1,6 και εκει ανεβαι ει η διαφορα για την πλακα.Εμενα που ειναι απο τα λιγο πιο καινουρια δεν ζεσταινεται καθολου stock1,2. Ειναι χαζη αγορα απο ολες τις πλευρες. Η τιμη αναμενεται αντιστοιχη με το παλιο καλο.Και το νεο παραμενει σκουπιδι. Exynos FTW.
Υ.Γ. υπαρχει και με tegra και ειναι ακομα χειροτερο…

Tony Cool

Γιατι εκανε τοση εντυπωση σε καποιους αυτη η κινηση;Η samsung το κανει συνεχεια αυτο τα τελευταια χρονια ειδικα με τις ναυαρχιδες της.Πρωτα κυκλοφορει το κανονικο και λιγους μηνες μετα βγαζει τις ‘κουτσουρεμενες’ εκδοσεις για μικροτερα πορτοφολια(χειροτερος επεξεργαστης,s-lcd αντι amoled κλπ κλπ).Ειδικα τα galaxy s 1+2 πρεπει να εχουνε βγει σε καμμια 15αρια versions!

Marinos

Πώς μπορούμε να βρούμε αν ο επεξεργαστής είναι Exynos ή OMAP . Απλά κοιτάμε αν είναι το μοντέλο i9100 ή i9100G ?

PlanDreaM

Πάνω στο κουτί λέει i9100 ή i9100G.Εναλλακτικά το κοιτάς από το τηλέφωνο.Π.Χ. οι πυρήνες του “international” (το κανονικό δηλαδή) αρχιζουν απο K π.χ. KG3 KL1 ενώ του G από G, π.χ. GK. Κοίτ ατο κουτί πριν αγοράσεις.Είτε το κανονικό πάρε είτε άλλο τηλέφωνο….

Marinos

@PlanDreamM

Τόσο μεγάλη διαφορά ε?? Οπότε κοιτάω να ξεκινάει ο κωδικός του απο Κ έτσι??? Δεν πιστεύω να υπάρχουν και άλλες “εκδοχές” ε?

PlanDreaM

Απλά δες το κουτί και πες τους οτι θέλεις ο κανονικό και όχι το G.Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τα ίδια λεφτά για χειρότερο τηλέφωνο και ελάχιστες roms…

Marinos

Ok! Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!

Alexakos

Η διαφορα ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλες custom ROM, kernels κτλ και που η μπαταρια αντεχει περισσοτερο, κατα τα αλλα τα παιχνιδια τα τρεχει χωρις ΚΑΝΕΝΑ! προβλημα, γρηγορα, χωρις προβληματα κτλ (πλεον τρεχει την 2.3.6). Επειδη την παραγγελια την εκανα τηλεφωνικα μ ηρθε το g το καταλαβα αργα, πολυ αργα αλλα δεν εχω προβλημα, εχω ενα σκασμο εφαρμογες κτλ το μονο που δεν εχω ειναι οι custom rom και για να σου πω την αληθεια αν ειχα το i9100 καθε ωρα θα ειχα και αλλη ROM οποτε τωρα περιμενω την official και (σαν μ*****κας κι εγω) περιμενω την ics που ολο την αναβάλουν.

Alexakos

και κατι ακομα που ακουω συχνα, αν και το i9100g εχει τα benchmarks χειροτερα απο το exynos, σας ειπα εχει καλυτερη αυτονομια και ουσιαστικα μετρα μονο στους αριθμους οχι στην πραξη. γιατι ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ

Γιωργος

Μην τρελαθουμε και τελειος το GT-I9100G Ειναι πολυ αξιοπιστο ΔΕΝ κολλαει ΔΕΝ ζεσταινεται
και παει …σφαιρα και εχει μεγαλη αυτονομια μπαταριας!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.