Samsung Galaxy S10+: Έχει το καλύτερο πακέτο καμερών σύμφωνα με το DxOMark

Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10+: Έχει το καλύτερο πακέτο καμερών σύμφωνα με το DxOMark

Έχουν περάσει μόλις δύο μέρες από όταν το DxOMark δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δοκιμών του για το Xiaomi Mi 9 χαρακτηρίζοντας το ως “το κινητό που τραβάει το καλύτερο βίντεο”. Τώρα το DxOMark αποφάνθηκε ότι το Samsung Galaxy S10+ είναι το κινητό με τις καλύτερες κάμερες.

Το νέο flagship της Samsung ανακοινώθηκε μόλις πριν μιάμιση μέρα, και το DxOMark ξεκίνησε άμεσα να δοκιμάζει τις κάμερες της συσκευής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το Samsung Galaxy S10+ έχει το καλύτερο πακέτο καμερών που υπήρξε ποτέ σε smartphone, ειδικά όταν αναφερόμαστε στη λήψη φωτογραφιών.

Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10+: Έχει το καλύτερο πακέτο καμερών σύμφωνα με το DxOMark

Το συνολικό σκορ που συγκέντρωσε το Samsung Galaxy S10+ ισούται με αυτό των Huawei Mate 20 Pro και Huawei P20 Pro. Ωστόσο, η selfie κάμερα του νέου flagship της Samsung είναι κλάσεις ανώτερη από αυτές των συσκευών της Huawei. Γι’ αυτό, σύμφωνα με το DxOMark το Samsung Galaxy S10+ είναι το smartphone με το καλύτερο πακέτο καμερών αυτή τη στιγμή.

Το Samsung Galaxy S10+ συγκέντρωσε 114 πόντους για τις πίσω κάμερες, όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών. Δηλαδή, ακριβώς το σκορ που πέτυχαν το Huawei Mate 20 Pro και το Huawei P20 Pro. Επίσης, σε επίπεδο εγγραφής βίντεο, το Samsung Galaxy S10+ ισοφάρισε το Huawei Mate 20 Pro με 97 πόντους, μένοντας πίσω από το Huawei P20 Pro κατά έναν βαθμό.

Συνολικά παρατηρούμε μία ισοβαθμία μεταξύ των τριών συσκευών. Παρ’ όλα αυτά, η διπλή selfie κάμερα του Samsung Galaxy S10+ το ανεβάζει στην κορυφή του βάθρου. Το DxOMark βαθμολόγισε την selfie κάμερα του νέου flagship της Samsung με 96 πόντους, ένα νούμερο κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Huawei Mate 20 Pro που ήταν μόλις 75 και του Huawei P20 Pro που ήταν 72.

Με απλά λόγια, όταν μιλάμε για τη λήψη φωτογραφιών το Samsung Galaxy S10+ είναι η νούμερο ένα επιλογή. Επίσης, πρέπει να αναγνωρίσουμε την μικρή νίκη της Xiaomi, καθώς το Xiaomi Mi 9 παραμένει το smartphone που τραβάει το καλύτερο βίντεο με σκορ 99, έναντι του 97 που συγκέντρωσε το Samsung Galaxy S10+.

Βέβαια, το Xiaomi Mi 9 κατάφερε να πετύχει αυτό το σκορ διότι τραβάει από προεπιλογή 4K βίντεο, τη στιγμή που οι περισσότερες συσκευές της αγοράς καταγράφουν στα 1080p. Όπως καταλαβαίνουμε, το σκορ είναι κάπως “μαγειρεμένο”, γιατί πολύ απλά αν δεν υπήρχε το 4K βίντεο το Xiaomi Mi 9 μάλλον δεν τα ήταν το smartphone με την καλύτερη εγγραφή βίντεο. Οπότε, καλό είναι να μην δίνουμε τόσο μεγάλη αξία στα αποτελέσματα του DxOMark. Καλά είναι για να παίρνουμε μία ιδέα, αλλά μέχρι εκεί.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros

Oποια συσκευή βγαίνει τελευταία αυτοματος παίρνει και την πρωτιά, σε λιγο θαναι το p30 και μετα το νέο iphone

jo

η apple ποτε δεν ηταν πρωτη στο doxmark

vladimiros

jo κανεις λαθος φιλε..στο παλιο Dxomark ηταν καποτε πρωτο το Iphone 8 plus..αν δεν κανω λαθος ηταν καποτε και το Iphone X πρωτο για λιγο καιρο!

John Real

Μπραβο στο S10 και στο mate 20 pro αλλα και παλι χιλιαρικο για κινητο δεν δινει το 99% των λογικα σκεφτομενων καταναλωτων. Μια χαρα καμερες εχει και το Honor View20 και το Xiaomi mi9 με τα μισα λεφτα.

George

Θέλω να δω τι θα κάνει η Sony με τις νέες κάμερες πιστεύω θα είναι κοντά στην κορυφή

Giorgosgek

Οχι vladimire

Radiohead

Αξίζει πιστεύετε η αναβάθμιση απο s8 plus ;

ΚώσταςD.

@Radiohead Προσωπικά πιστεύω μια χαρά κινητό έχεις!! Περίμενε για το s11…..

Kosmas

Άτομο από τη σχεδιαστική ομάδα μου είπε να αποφεύγετε τα ζυγά μοντέλα. Δοκιμάζουν πειραματικά πολλά και μετά βγάζουν σταθερή έκδοση. Πάνω κάτω φαίνεται και στο android αυτό

Christos

Σε ολο το κειμενο απογειωνεις το s10 κ μολις καπου ειναι το mi 9 καλυτερο ξαφνικα τσουπ ειναι μαγειρεμενο το αποτελεσμα κ καλυτερα να μη δινουμε τοση σημασια στο dxomark.Η προωθηση βγαζει ματι παιδες.Σταματηστε ομως να κακολογειτε την xiaomi γιατι βγαζει οτι βγαζουν κ οι υπολοιποι στις μισες τιμες.

Kos

@Radiohead Αν είναι μόνο για την κάμερα οχι, δεν αξίζει, για όλα μαζί όμως (επεξεργαστής ram οθόνη) θα ήταν ενδιαφέρουσα αναβάθμιση.

Kos

*Η αλήθεια είναι ότι θα το προτιμούσα με Snapdragon & adreno.

INSIDIOUS

mi9 με 450 ευρω και ειμαστε μια χαρα……….σιγα μην δωσουμε 1000 ευρω για κινητο.

Περικλής

Καλά εννοείται μόνο Xiaomi .ποια 1000αρικα δεν είμαστε θύματα.. δεν έχουμε μισθούς Αμερικής

John Real

Συμφωνώ με τα παιδιά , πλέον Xiaomi , Oneplus , Honor , Pocophone μαζί με Ινδία , Κίνα και αναπτυσσόμενες χώρες. Οι τιμές της Samsung είναι για καμία Νορβηγία ή Ελβετία. Μέσα σε μια πενταετία ανέβηκαν 300-400 ευρώ. Με τα λεφτά αυτά παίρνεις και δεύτερο κινητό και μάλιστα πολύ καλό.

alex M

@vladimiros

Όντως, όπως λέει και jo, η Apple ποτέ δεν είχε το καλύτερο score στο DxOMark. Τα συγκεκριμένα μοντέλα που αναφέρεις τα είχε περάσει το pixel και μετά το Note νομίζω παλιά. Πέρυσι, βγήκε το P20 και από εκεί και πέρα η Huawei είναι στην κορυφή πλέον με τη Samsung.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.