Xiaomi Mi 9: Τραβάει το καλύτερο βίντεο σύμφωνα με το DxOMark

Xiaomi Mi 9 video, Xiaomi Mi 9: Τραβάει το καλύτερο βίντεο σύμφωνα με το DxOMark

Η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi, το Mi 9 μόλις κυκλοφόρησε και το DxOMark δημοσιοποίησε ήδη το review του για τις κάμερες της συσκευής. Σύμφωνα με το DxOMark, αυτό είναι το καλύτερο Xiaomi κινητό που έχουν δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Το Xiaomi Mi 9 πήρε γενικό σκορ 107 πόντους, και κατέκτησε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη των συσκευών που έχει δοκιμάσει το DxOMark. Ο κυρίαρχος της λίστας είναι η Huawei, αφού η πρώτη και η δεύτερη συσκευή είναι τα Huawei Mate 20 Pro και P20 Pro αντίστοιχα. Το Xiaomi Mi 9 πήρε 112 σκορ στον τομέα της φωτογραφίας και 99 σκορ στην καταγραφή βίντεο.

Xiaomi Mi 9 video, Xiaomi Mi 9: Τραβάει το καλύτερο βίντεο σύμφωνα με το DxOMark

Σύμφωνα με το DxOMark, το Xiaomi Mi 9 είναι η καλύτερη συσκευή που μπορούμε να αγοράσουμε όσον αφορά την ποιότητα του βίντεο. Στο review της συσκευής η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η έκθεση είναι συνεχώς άψογη, η κάμερα καταγράφει τέλεια τα χρώματα, και η ισορροπία του λευκού είναι πολύ καλή.

Επίσης, τα επίπεδα θορύβου είναι λογικά σε συνθήκες με υψηλό φωτισμό, και σε τυπικό φωτισμό εσωτερικού χώρου, αν και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το noise αυξάνεται αρκετά. Όσον αφορά το σύστημα αυτόματης εστίασης, λειτουργεί γρήγορα και με ακρίβεια σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις. Επιπλέον, το Xiaomi Mi 9 καταγράφει σταθερό και πολύ λεπτομερές 4Κ βίντεο με ελάχιστο θόρυβο στην εικόνα.

Xiaomi Mi 9 video, Xiaomi Mi 9: Τραβάει το καλύτερο βίντεο σύμφωνα με το DxOMark

Το LED φλας της συσκευής κάνει εξαιρετική δουλειά, διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ έκθεσης και χρώματος. Ωστόσο, το Xiaomi Mi 9 έχει περιθώρια βελτίωσης στο dynamic range το οποίο είναι ελαφρώς περιορισμένο, στις λεπτομέρειες της σκίασης και στην αντίθεση των φωτεινών σημείων.

Το DxOMark αναφέρει ότι το Xiaomi Mi 9 καταγράφει ελαφρώς λιγότερες λεπτομέρειες σε σχέση με το iPhone XS Max ή το Huawei Mate 20 Pro. Όπως και να έχει, το Xiaomi Mi 9 είναι το πρώτο τηλέφωνο της εταιρείας με τρεις πίσω κάμερες. Μια 48 MP 1/2.0″ Sony IMX586, έναν τηλεφακό 12MP 1/3.4″ Samsung S5K3M5, και ένα φακό σούπερ ευρείας γωνίας 16MP 1/3.0″ Sony IMX481.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ειλικρινα μακάρι… αλλα το dxo δε το πιστευω οταν μου χει τοσο καλες βαθμολογίες στο βιντεο των HUAWEI. Θυμιζω οτι η συνεργασία LEICA – HUAWEI αφορα μονο τη πισω φωτογραφια. ΌΧΙ τις selfie, και ΟΧΙ το video recording

ΚώσταςD.

Και χωρίς ois;;; Μμμμμμ….. Άρα η Σόνυ στο xz4 θα “πετάξει”…

metalmania

Το iPhone XS max δεν έχει αντίπαλο σε λήψη βίντεο!Ρεαλιστικο-σταθερότητα-στερεοφωνικη καταγραφή ήχου!

One

@ΚώσταςD Tο μέγεθος του αισθητήρα είναι πολύ πιο σημαντικό απο το ois. Και εγω δεν εμπιστεύομαι το dxo αλλά τα 3 πρώτα τηλέφωνα στη λίστα έχουν τους μεγαλύτερους αισθητήρες και δικαίως έχουν αυτή τη θέση. Η Sony τους μεγάλους αισθητήρες τους δίνει πλέον στους κινεζους γιατί από εκεί οικονομάει πιο πολλά από οτι φαίνεται.

Christz

Αναμένοντας το OnePlus 7 για αναβάθμιση από το τωρινό 5… Αν αυτό δεν καλύψει με τα χαρακτηριστικά του τότε mi9!

ΚώσταςD.

@One όντως. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά η Σόνυ θα “δώσει” κάτι καλό στο xz4. Πάντως από βίντεο στο youtube φαίνεται να είναι δυνατό στην κάμερα το mi9. Με τον καιρό θα δούμε και περισσότερα συγκριτικά. Θέλω να δω mi9 vs s10. Αναμονή…

John Real

Που το ειδατε οτι δεν εχει OIS; Δυσκολο μου φαινεται γιατι το mi8 ειχε. Αφου πιστευεις ακομη στην Sony χαρα στο κουραγιο σου. Εδω και 6-7 χρονια ακουμε οτι κατι θα βγαλει και ολο και πιο κατω πηγαινει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.