Samsung Galaxy S11: Με τον Exynos 990 μόνο στην Ευρώπη

, Samsung Galaxy S11: Με τον Exynos 990 μόνο στην Ευρώπη

Στα τρία Samsung Galaxy S11, αναμένεται να ενσωματωθεί ο Snapdragon 865 ή ο Exynos 990 και αυτό εξαρτάται από την αγορά. Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες, τα Galaxy S11e, S11 και S11+ που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη θα ενσωματώνουν το SoC της Samsung (Exynos 990), ενώ αυτά που θα κυκλοφορήσουν στις υπόλοιπες αγορές θα έχουν το high-end flagship SoC της Qualcomm (Snapdragon 865).

, Samsung Galaxy S11: Με τον Exynos 990 μόνο στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την πηγή που αποκάλυψε την πληροφορία, η Samsung θα ακολουθήσει αυτήν την τακτική γιατί ο Snapdragon 865 “καταπίνει” τον Exynos 990 όσον αφορά την απόδοση. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι και τα δύο SoC, βασίζονται στην διαδικασία 7nm EUV. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησε μία πηγή, σύμφωνα με την οποία η Samsung θα σταματήσει την παραγωγή των custom πυρήνων.

, Samsung Galaxy S11: Με τον Exynos 990 μόνο στην Ευρώπη

Για την διαφορά στην απόδοση ίσως οφείλεται η διαφορά στους πυρήνες αφού ο Snapdragon 865 ενσωματώνει Cortex-A77 ενώ ο Exynos 990 Cortex-A76. Επιπλέον, διαφορά σημειώνεται και στο Neural Processing Unit (NPU) όπου στην περίπτωση του Snapdragon 865 μπορεί να τρέξει 15 Tera Operations Per Second (TOPS) σε σχέση με τα 10TOPS του Exynos 990. Τέλος, το flagship SoC της Qualcomm υποστηρίζει κάμερες έως 200MP σε αντίθεση με αυτό της Samsung που υποστηρίζει 108MP.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Piko

Παλι δηλαδη θα παρουμε “κατωτερο” τηλέφωνο αλλα θα το πληρωσουμε ακριβοτερα απο αυτους που θα παρουν τον snap…
Shit happens

Blats

Κρίμα….

Ανδρέας

Σιγά αυτά είναι παιχνίδια τον εταιριών αφού κάθε 6 μήνες βγάνει αναβαθμισμένος και κάθε 12 μήνες καινούριος επεξεργαστής.
Έτσι κι αλλιώς έχουν σχεδόν μικρή διαφορά στην εμπειρία χρήσης

Γιωργος

Μονο μικρή δεν λες τη διαφορα των 2 επεξεργαστων στα απερχομενα galaxy. Και αν για την ταχυτητα μπορεις να πεις οτι δεν σε νοιαζει, η αυτονομια του snap ηταν πολυ καλυτερη εως και 20% σε καποιες συσκευες οπως επισης και οι φωτογραφιες αφου η επεξεργασια γινοταν γρηγοροτερα και με καλυτερα αποτελεσματα. Ειχα και τις 2 εκδοσεις.

Βασιλης

Αντε να δουμε ποτε θα κοψει τις μακακιες η Samsung.

Apostolos

No Snapdragon? No Samsung. Απλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.