Samsung Galaxy S20 Ultra: Ίσως να μη μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα της εστίασης

, Samsung Galaxy S20 Ultra: Ίσως να μη μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα της εστίασης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα παράπονα των χρηστών στα forum της Samsung αυξάνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την εστίαση η κάμερα των Galaxy S20 Ultra. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί fix με κάποια επερχόμενη ενημέρωση, αλλά μπορεί τελικά το συγκεκριμένο πρόβλημα να είναι μόνιμο…

Ο μεγάλος φακός του Galaxy S20 Ultra μπορεί να έχει τη δύναμη να προσφέρει τρομερό ζουμ και λεπτομέρεια, αλλά ίσως είναι και ο υπαίτιος για τα προβλήματα. Σύμφωνα με έναν moderator του forum της Samsung Νοτίου Κορέας ο φακός της συσκευής είναι σχεδιασμένος ώστε να έχει μικρότερο πεδίο βάθους και μεγαλύτερο μήκος εστίασης, τουλάχιστον 10 εκατοστών.

Ενδιαφέρει επίσης: Χρήστες OnePlus 8 Pro παραπονιούνται για προβλήματα με πράσινες οθόνες

Επειδή ακριβώς το μήκος εστίασης της συσκευής καθορίζεται από τις προδιαγραφές του ίδιου του φακού, είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί κάτι τέτοιο με updates στην κάμερα. Αυτό δεν είναι κάτι που επηρεάζει τους χρήστες των Galaxy S20 και S20+, καθώς η κύρια κάμερα αυτών των συσκευών έχει από μόνη της μικρότερο μήκος εστίασης.

Με λίγα λόγια, φαίνεται πως αν δεν καταφέρει να κάνει κάτι μαγικό η Samsung στο software, οι χρήστες του Galaxy S20 Ultra θα πρέπει να ζήσουν με αυτόν τον περιορισμό. Στις υπόλοιπες συνθήκες και αν το αντικείμενο δεν είναι αρκετά στον φακό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όμως και μόνο που υπάρχει τέτοιος περιορισμός σε συσκευή των 1400 Ευρώ η πίστη των καταναλωτών κλονίζεται.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Αυτο που πολλoι ειχαν προβλεψει φαινεται οτι ειναι και η πραγματικοτητα.Αν ειναι δυνατον να εκτοξευεις την τιμη της ναυαρχιδας σου και να εχει τετοια θεματα στο hardware!.Στο xiaomi 10 pro που εχει ιδιο φακο δεν φαινεται οτι υπαρχει θεμα!

forneverarrow

Καλά ρε σεις, έχετε ξεφύγει τελείως νομίζω! Και τι έγινε που δεν έχεις auto focus στα 10cm ή λιγότερο? Αυτός είναι ο σκοπός των 108mp, να βγάζεις macros? Γιατί σε τέτοια εστιακή απόσταση σε macro πας. Στην τελική όποιος θέλει να βγάλει κάτι τόσο κοντινό έχει και τις άλλες κάμερες ή στη χειρότερη το Pro mode με manual focus. Οκ, δεν ξέρουν όλοι πως να το κάνουν, καιρός να μάθουν!

Ghad21

Συμφωνω απολυτα και επιπλεον με το σημερινο update που ηρθε ολα πλεον δουλευουν ρολόι!Ας σταματησει επιτελους το θεμα για το samsung galaxy s20 ultra γιατι κουρασε.Το κινητο πηρε πολλες αναβαθμισεις και πλεον οι χρηστες απολαμβανουν το κορυφαιο hardware που διαθετει,ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.

George

Εγώ αν πάρω τόσο ακριβό κινητό θέλω όλα να δουλεύουν τέλεια και θέλω να μπορώ και στο auto mode να έχω auto focus γρήγορα και απλά.. Έτσι θέλω !!!! Είναι πολύ απλό, ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε . Οπότε δεν είναι δικαιολογία ότι πας στο Pro mode (ψάχνεις τις ρυθμίσεις) και βάζεις manual focus και είναι όλα ωραία και καλά. Αυτά είναι μπακαλίστικες λύσεις για να καλύψουμε τα προβλήματα. Δεν θέλω προβλήματα όταν δίνω τόσα λεφτά..

Σε ένα πανάκριβο κινητό, εγώ θέλω λειτουργίες (που υπάρχουν και στα κατά πολύ φθηνότερα κινητά) να τις έχω και να δουλεύουν άψογα και πολύ καλύτερα από όλα τα άλλα.. Πράγμα που δεν συμβαίνει.. Υπάρχουν πολύ πιο φθηνά κινητά με 108mp που δουλεύουν κομπλέ όλα
Τέλος αυτή είναι η αλήθεια!
Αν δεν μπορεί να το διορθώσει με update να δώσει πίσω τα χρήματα σε όσους το έχουν..

Το έχετε δει με την samsung εσείς τα fanboys και την δικαιολογείτε σε ότι σφάλμα και αν έχει στα ΑΚΡΙΒΑ κινητά, ενώ αν αυτό συμβεί σε άλλη εταιρία την κράζετε και λέτε πάρτε samsung

Ghad21

Μη το παρεις ρε φιλε δε σε αναγκαζει κανεις και ασε εμας που το εχουμε να το χαιρομαστε αντε γιατι μας πρηξατε.

Alex

Να το χαίρεσαι όσο θέλεις αλλά μην δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.