Samsung Galaxy S20 Ultra: Λύση στις προβληματικές κοντινές λήψεις μέσω AI

, Samsung Galaxy S20 Ultra: Λύση στις προβληματικές κοντινές λήψεις μέσω AI

Εδώ και καιρό χρήστες του κορυφαίου μοντέλου της Samsung έχουν αναφέρει πως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την κάμερα, καθώς δε μπορεί να εστιάσει σε κοντινή απόσταση. Η εταιρεία φαίνεται να έχει έτοιμη λύση για το πρόβλημα, με τη βοήθεια του φακού των 108MP.

Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung θα φέρει με νέο update τη λειτουργία “close-up zoom”. Όταν οι χρήστες θα προσπαθούν να κάνουν κοντινή λήψη, το ΑΙ θα το καταλαβαίνει και θα τους παροτρύνει να κάνουν χρήση του εν λόγω mode. Ο φακός των 108MP θα ενεργοποιείται και μέσω zoom μόλις 1.5x θα γίνει δυνατή η λήψη της κοντινής φωτογραφίας.

Ωστόσο, η κοντινή λειτουργία δε θα γίνεται χωρίς καμία παρέμβαση από το χρήστη, καθώς θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα καλεί τους χρήστες να πάνε πιο πίσω από το αντικείμενο που θέλουν να φωτογραφίσουν. Στην κυριολεξία αυτό που θα συμβαίνει είναι αντί ο χρήστης να είναι πολύ κοντά στο αντικείμενο θα πηγαίνει η κάμερα πιο κοντά, μέσω του 1.5x ζουμ.

Αυτό έρχεται σε επιβεβαίωση των αναφορών περί περιορισμού μεγαλύτερου μήκους εστίασης της κάμερας των 108MP. Δε γνωρίζουμε πότε θα έρθει το update στους χρήστες των Galaxy S20 Ultra. Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι των Galaxy S20 και Galaxy S20 Plus δεν αντιμετωπίζουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα, καθώς η κύρια κάμερα αυτών των συσκευών έχει μικρότερο μήκος εστίασης.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.