Samsung Galaxy S20 Ultra: Σχεδόν ισοφαρίζουν Exynos 990 και SD 865 στα benchmarks

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra: Σχεδόν ισοφαρίζουν Exynos 990 και SD 865 στα benchmarks

Πριν λίγο καιρό, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια παρουσίασε τα νέα Galaxy S20. Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα benchmarks του Samsung Galaxy S20 Ultra, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα δεν έχει σχεδόν καμία σημασία αν το smartphone χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Samsung ή της Qualcomm.

Exynos 990 vs Snapdragon 865

Κάθε flagship smartphone της εταιρείας κυκλοφορεί είτε με επεξεργαστή Exynos είτε με Snapdragon, συνήθως ανάλογα με την αγορά διάθεσης. Αρκετοί θεωρούν ότι οι Exynos είναι λιγότερο ισχυροί ή ότι προσφέρουν χαμηλότερες επιδόσεις στα smartphone που τους διαθέτουν. Ωστόσο, τα benchmarks του Samsung Galaxy S20 Ultra παρουσιάζουν μία διαφορετική εικόνα.

Ο γενικός κωδικός μοντέλου του Galaxy S20 Ultra είναι SM-G988, οι εκδόσεις με τον Exynos 990 έχουν τελικό χαρακτήρα το “B”, ενώ οι Snapdragon 865 εκδόσεις “U”. Στο Geekbench η SM-G988U συγκέντρωσε 4.261 πόντους στο Single-Core και 13.191 στο Multi-Core. Αντίστοιχα, η SM-G988B συγκέντρωσε 5.119 πόντους στο Single-Core και 12.620 στο Multi-Core.

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra: Σχεδόν ισοφαρίζουν Exynos 990 και SD 865 στα benchmarks

Τι σημαίνουν όμως αυτά τα νούμερα; Η έκδοση του Samsung Galaxy S20 Ultra με τον Exynos 990 είναι ιδιαίτερα πιο αποδοτική στην εκτέλεση απλών εργασιών που απαιτούν τη χρήση μόνο ενός πυρήνα, όπως η επεξεργασία κειμένου. Από την άλλη, ο Snapdragon 865 είναι ελάχιστα καλύτερος σε εφαρμογές που απαιτούν τη χρήση πολλών πυρήνων, όπως η επεξεργασία βίντεο.

Επιπλέον, οι διεργασίες που χρησιμοποιούν μόνο έναν πυρήνα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, σε σύγκριση με τις multi-core διεργασίες. Την ίδια στιγμή, οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται μόνο τον έναν πυρήνα τείνουν να είναι περισσότερες από τις multi-core. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι συνήθως οι Exynos είναι λιγότερο αποδοτικοί ενεργειακά.

Σε γενικές γραμμές, και στην περίπτωση του Samsung Galaxy S20 Ultra, οι δύο εκδόσεις παρουσιάζουν ελάχιστες διαφορές. Οπότε, οποιοδήποτε μοντέλο και αν έχει κάποιος θα λαμβάνει την ίδια απόδοση, με μικρή διαφορά στην κατανάλωση της μπαταρίας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Blats

Άντε να δούμε όλους αυτούς που κράζουν τον exynos…..

Giorgos92

Αντί να λέτε ψέματα στον κόσμο βρείτε τροπους να φερνετε τα σναπντραγκον Ελλάδα.. Εκτός από του αριθμους τον benchmarks που από τι βλέπω δεν είναι οι πραγματικοί δεν είπατε και για την μπαταρία που στα σναπντραγκον θα διαρκέσει περιπου 1:30 ώρα χρήσης παραπανω… Που κατά την γνώμη μου είναι αρκετά μεγάλη διαφορά..

Kostas

Το ειπαν ξεκαθαρα οι άνθρωποι της Samsung,ο λογος που φερνουν τον εξινος στην ευρωπη είναι οτι δεν υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος,με λιγα λογια μας φέρνουν την σαβουρα τους

Καραγιάννης Παναγιώτης

Snapdragon κ μονο επιτέλους δεν είμαστε κάτι λιγότερο σαν αγοράστηκε κοινό κ αν μιλάμε για τιμες; παρτετο αλλιώς….μονο snapdragon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.