Snapdragon 865: Το ισχυρότερο SoC που φτιάχτηκε ποτέ, τα πρώτα benchmarks

Snapdragon 865, Snapdragon 865: Το ισχυρότερο SoC που φτιάχτηκε ποτέ, τα πρώτα benchmarks

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Qualcomm παρουσίασε τον Snapdragon 865 που αναμένεται να εφοδιάσει τα flagships του 2020, τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο. Αρκετοί είχαν χαρακτηρίσει το νέο SoC ως το καλύτερο στην αγορά, αλλά τώρα δημοσιεύθηκαν τα πρώτα benchmarks τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο SD865 είναι ο ισχυρότερος επεξεργαστής που φτιάχτηκε ποτέ.

Τα πρώτα benchmarks, βάζει κάτω ακόμη και τον A13 Bionic

Στο AnTuTu, ο Snapdragon 865 συγκέντρωσε βαθμολογία 568.919 πόντους, κάτι που τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας επιδόσεων, όσον αφορά τα SoCs. Αποτελεί μία αξιοσημείωτη βελτίωση σε σύγκριση με τον Snapdragon 855 ο οποίος κατά μέσο όρο βγάζει 450.000. Μάλιστα, κατάφερε να ξεπεράσει και τον A13 Bionic τον οποίο χρησιμοποιεί η Apple στα iPhone 11.

Σε σύγκριση με τον Snapdragon 855+, τον Kirin 990 5G και τον MediaTek Dimensity 1000, o Snapdragon 865 διατηρεί αρκετά ξεκάθαρο προβάδισμα στο σύνολο των δοκιμών. Βέβαια, αυτά τα αποτελέσματα αφορούν τις επιδόσεις του επεξεργαστή. Οι τελικές επιδόσεις των smartphones που θα διαθέτουν το SoC διαφέρουν, είτε θα είναι καλύτερες, είτε θα αποδίδουν χαμηλότερες βαθμολογίες.

Snapdragon 865, Snapdragon 865: Το ισχυρότερο SoC που φτιάχτηκε ποτέ, τα πρώτα benchmarks

Η Qualcomm υποσχέθηκε ότι ο Snapdragon θα έχει 25% καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχό του, σε επίπεδο CPU και GPU. Επίσης, είπε ότι θα έχει δύο φορές καλύτερες επιδόσεις στο AI και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, τα benchmarks δείχνουν αύξηση επιδόσεων στη CPU 22% και στη GPU μόλις 16%.

Όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν όταν ο Snapdragon 865 χρησιμοποιηθεί σε smartphone. Ο λόγος είναι απλός, οι επιδόσεις του επεξεργαστή εξαρτώνται κατά πολύ από το hardware που τον συνοδεύει. Οπότε, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την κυκλοφορία του πρώτου smartphone με το νέο SoC της Qualcomm.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».