Samsung Galaxy S20 Ultra vs Huawei Mate 30 Pro: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra vs Huawei Mate 30 Pro: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Μετά από μήνες γεμάτους leaks και φήμες, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια παρουσίασε στο Galaxy Unpacked Event 2020, τα νέα της flagship smartphones, Samsung Galaxy S20, S20+ και S20 Ultra, το foldable Galaxy Z Flip, και τα δεύτερης γενιάς TWS ακουστικά Galaxy Buds+. Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να συγκρίνουμε το θηρίο S20 Ultra με το τελευταίο flagship της Huawei το Mate 30 Pro.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Αρχικά, τo Huawei Mate 30 Pro έχει μεταλλικό και γυάλινο σώμα, ενώ το Samsung Galaxy S20 Ultra έχει σασί από αλουμίνιο τύπου 7S10. Το πρώτο έχει AMOLED οθόνη με διαγώνιο 6,53 ίντσες, ανάλυση 2400×1176 pixels και in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Από την άλλη, το S20 Ultra έχει Dynamic AMOLED 2X οθόνη με διαγώνιο 6,9 ίντσες, ανάλυση 3200×1440 pixels και Ultrasonic Fingerprint.

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra vs Huawei Mate 30 Pro: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η selfie κάμερα του Huawei Mate 30 Pro είναι τοποθετημένη σε notch και έχει αισθητήρα 32MP με διάφραγμα f/2.0, ενώ του Samsung Galaxy S20 Ultra βρίσκεται μέσα σε punch hole και έχει αισθητήρα 40MP με διάφραγμα f/2.2.

Στον τομέα των κύριων καμερών το Huawei Mate 30 Pro έχει ένα στρογγυλό module στο κέντρο το οποίο φιλοξενεί τον κύριο ευρυγώνιο φακό 40MP με OIS, έναν τηλεφακό 8MP με OIS και 3x οπτικό ζουμ, μία ultrawide 40MP και 3D ToF αισθητήρα. Από την άλλη το Samsung Galaxy S20 Ultra έχει στο ορθογώνιο module μία ultra wide 12MP, μία ευρυγώνια 108MP με δυνατότητα 10x οπτικό ζουμ, έναν τηλεφακός 48MP, και 3D ToF αισθητήρα.

Στο εσωτερικό του Huawei Mate 30 Pro θα βρούμε τον Kirin 990, 8GB μνήμη RAM και 128GB ή 256GB επεκτάσιμο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Από την άλλη, το Samsung Galaxy S20 Ultra έρχεται με τον Exynos 990, 12GB ή 16GB μνήμη RAM και 128GB, 256GB ή 512GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra vs Huawei Mate 30 Pro: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Όσον αφορά τη μπαταρία, αυτή του Huawei Mate 30 Pro έχει χωρητικότητα 4.500mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 40W, ασύρματη φόρτιση 27W και αντίστροφη φόρτιση. Ενώ η μπαταρία του Samsung Galaxy S20 Ultra έχει χωρητικότητα 5.000mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 45W, ασύρματη φόρτιση 15W και αντίστροφη φόρτιση 9W.

Τιμή

Τέλος, η τιμή του Samsung Galaxy S20 Ultra είναι 1.399 ευρώ για τη μικρή έκδοση των 12GB/128GB, ενώ η τιμή εκκίνησης του Huawei Mate 30 Pro ήταν στα 1.099€ για την έκδοση των 8GB/128GB.

Εσείς, ποιο από τα δύο θα επιλέγατε;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος Μ.

Με αυτά τα λεφτά iphone σε 2χρονια θα μας πουν δεν μπορούν να πάρουν αναβάθμιση γιατί θα είναι παλιά. Και πχ αν βγει Α13 το 2023 θα έχει 4gb ram και android 13.
Υπόψιν για να μην παρεξηγηθεί έχω και Xiaomi και Huawei και Samsung και apple και realms και Vivo και τέλος razer.

Panagiotis

Το θέμα είναι ότι σε 2-3 χρόνια η πλειοψηφία αλλάζει κινητό. Και δεν μιλάω για Ελλάδα που ο άλλος αγοράζει iPhone με 48 δόσεις και στο ενδιάμεσο δεν έχει κάρτα να καλέσει

George

Σήμερα η Samsung έβγαλε ένα κινητό ΤΕΡΑΣ! Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά… Τα updates πρέπει επιτέλους να δίνονται στην ώρα τους και η υποστήριξη λογισμικού να κρατά τουλάχιστον 4 έως 5 χρόνια με αυτά τα λεφτά που δίνει κάποιος για να πάρει τέτοια συσκευή. Είναι τραγικό να έρχεται κάθε χρόνο καινούργιο λογισμικό και η samsung να αργεί τόσο πολύ σε σχέση με τόσες εταιρείες που στην ουσία τις “ταιζει” … Κάτοχος 1+ 7προ και πρώην κάτοχος samsung … Ωραία τα specs samsung αλλά άμα δεν διορθώσεις βασικά πραγματακια εγώ δεν γυρνάω πάλι πίσω.

kostas

ο ενας και μοναδικος λογος που δεν αγοραζω samsung ειναι αυτος τα updates και η υποστηριξη λογισμικου

Antonis Marinos

Δεν ξέρω ποιο ήταν το τελευταίο Samsung που είχατε, πάντως έχοντας S7, S8 και τώρα S10, πραγματικά έχω χάσει το μέτρημα των updates που έχω λάβει. Ειδικά στο S10 πρέπει να έχω λάβει διψήφιο αριθμό updates, και αυτό χωρίς να μετράω τα minor security patches και το Android10. Συγκρίνοντας με το P20 της γυναίκας μου, το S10 έχει πάρει τα διπλάσια updates. Χώρια που μέσω του Members και του group μπορείς να μιλήσεις με κάποιον από την εξυπηρέτηση -σχετικά- γρήγορα.

Kostas

Το τελευταιο που ειχα ηταν το s7, σου φαινεται λογικο δηλαδη για να παρεις μια καινουργια έκδοση θα πρεπει να περιμενεις εναν χρονο οπου θα παρουσιαστεί το επομενο galaxy?

Κωστας

Γιατι δεν βάζεις το s20 με το p40 pro;

Κώστας Βλαχάκης

Κάτσε να ανακοινωθεί πρώτα με το καλό.

Endrju

Το p40 θα το διαλύσει εντελώς, όχι ότι το mate30 δεν το κάνει…

Antouan

Μαζί σου!!

Antouan

Σωστός!!

Θανάσης

Αναμφίβολα το Mate 30 Pro.

Γιώργος

Φετος θα βγαλουν ολοι ΚΙΝΗΤΑΡΕΣ οποτε δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να συγκρίνουμε κινητα 2019 με του 2020…. Και αυτό ισχύει για ολες της μαρκες δεν λεω απλα της huawei….

Spiliotopoulos dimitrios

Samsung s20 Ultra

George

Τα χαρακτηριστικά αν κοιτάξεις μόνο, η πλάστιγγα γέρνει στο s20 Ultra, βασικά και τα δύο είναι πολύ καλα τηλέφωνα αλλά εγώ θα επέλεγα Samsung.

Sabas

Το κινητό είναι σαν τη γκόμενά ανάλογα με τα γούστα του καθενός εγώ θα επέλεγα το Hυawei…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.