Samsung Galaxy S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Μετά από μήνες γεμάτους leaks και φήμες, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια παρουσίασε στο Galaxy Unpacked Event 2020, τα νέα της flagship smartphones, Samsung Galaxy S20, S20+ και S20 Ultra, το foldable Galaxy Z Flip, και τα δεύτερης γενιάς TWS ακουστικά Galaxy Buds+. Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να συγκρίνουμε το θηρίο S20 Ultra με το iPhone 11 Pro Max.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Αρχικά, τo iPhone 11 Pro Max έχει ατσάλινο σώμα και γυάλινη πλάτη, ενώ το Samsung Galaxy S20 Ultra έχει σασί από αλουμίνιο τύπου 7S10. Το πρώτο έχει Super Retina XDR OLED οθόνη με διαγώνιο 6,5 ίντσες, ανάλυση 1242×2688 pixels και Face ID. Από την άλλη, το S20 Ultra έχει Dynamic AMOLED 2X οθόνη με διαγώνιο 6,9 ίντσες, ανάλυση 3200×1440 pixels και Ultrasonic Fingerprint.

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η selfie κάμερα του iPhone 11 Pro Max είναι τοποθετημένη σε notch, έχει αισθητήρα 12MP με διάφραγμα f/2.2 και SL 3D, ενώ του Samsung Galaxy S20 Ultra βρίσκεται μέσα σε punch hole και έχει αισθητήρα 40MP με διάφραγμα f/2.2.

Στον τομέα των κύριων καμερών το iPhone 11 Pro Max έχει ένα τετράγωνο module το οποίο φιλοξενεί τον κύριο ευρυγώνιο φακό 12MP με OIS, έναν τηλεφακό 12MP με OIS και 2x οπτικό ζουμ και μία ultrawide 12MP. Από την άλλη το Galaxy S20 Ultra έχει στο ορθογώνιο module μία ultra wide 12MP, μία ευρυγώνια 108MP με δυνατότητα 10x οπτικό ζουμ, έναν τηλεφακός 48MP, και 3D ToF αισθητήρα.

Στο εσωτερικό του iPhone 11 Pro Max θα βρούμε τον A13 Bionic, 4GB μνήμη RAM και 64GB, 256GB ή 512GB μη επεκτάσιμο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Από την άλλη, το Samsung Galaxy S20 Ultra έρχεται με τον Exynos 990, 12GB ή 16GB μνήμη RAM και 128GB, 256GB ή 512GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Όσον αφορά τη μπαταρία, αυτή του iPhone 11 Pro Max έχει χωρητικότητα 3.969mAh, υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 15W και ασύρματη φόρτιση. Ενώ η μπαταρία του Galaxy S20 Ultra έχει χωρητικότητα 5.000mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 45W, ασύρματη φόρτιση 15W και αντίστροφη φόρτιση 9W.

Τιμή

Τέλος, η τιμή του Samsung Galaxy S20 Ultra είναι 1.399 ευρώ για τη μικρή έκδοση των 12GB/128GB, ενώ η τιμή του iPhone 11 Pro Max στα μεγάλα καταστήματα της χώρας είναι στα 1.339€ για την έκδοση των 4GB/64GB.

Εσείς, ποιο από τα δύο θα επιλέγατε;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stavros

Κακάσχημα και τα δύο, και δείχνει και εξαιρετικά φτηνό το S20+/ULTRA. Δικαιώθηκα για την επιλογή μου πριν λίγους μήνες για το Galaxy Note 10+.

Iwannis dimitriou gianniklis

Φυσικά το samsung s20 ultra. Αυτή την στιγμή είναι το καλύτερο κινητό και θα είναι μέχρι το πρώτο μισό του έτους. Όσοι δεν μπορούν να το αγοράσουν ας στραφούν στην τσαομι με τα ίδια σπεκς νομίζοντας ότι είναι ίδιο ποιοτικά. Μοναδικός άξιος αντίπαλος θα είναι το νέο Sony και το Huawei p40 premium. One plus και xiaomi είναι μόνο νούμερα. Το έκανα προπαραγγελια από πλαίσιο. Αναμένω.

Dreamworks

Αρκετά χρόνια παρακολουθώ τα σχόλια σου με αστείρευτο ενδιαφέρον και ξέρω πάντα τι τηλέφωνο θα επιλέξω μετά από κάθε σου σχόλιο xiaomi mi 10 pro λοιπόν με τα χίλια καλορίζικο και να το χαρείς με υγεία.

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση το ένα είναι κατά κάποιον τρόπο περσινό μοντέλο ενώ το άλλο φετινό κανονική σύγκριση για εμένα θα υπάρχει με το 12 όταν βγει.

Από χαρακτηριστικά σαφώς το Samsung είναι ποιο πλήρης. Θα ηθελα ένα ανοξείδωτο ατσάλι όπως το iphone πάντως.

Οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά λογικά θα πάρει αύξηση και το iphone.

Δυστυχώς η Samsung δεν έχει για εμένα σωστή υποστήριξη 2 χρόνια αναβαθμίσεων για μια ναυαρχίδα και σε τέτοια υψηλή τιμή.

Κώστας Βλαχάκης

5 μήνες διαφορά εχουν σήμερα, 7 μηνες διάφορα θα έχει τον Οκτώβριο το iPhone 12 από το S20 Ultra σήμερα.

Γιαννης

Δεν παίζουν οι μήνες διαφορά αλλά η χρόνια .Τηλεφωνο του 2020 το συγκρίνεις με τηλέφωνο του 2020 και όχι του 2019 εκτός και αν δεν άλλαζε το iPhone το 2020 .Κάθε χρόνο το ίδιο τροπάρι λες και απευθύνεστε σε άσχετους .

Κώστας Βλαχάκης

Λυπάμαι που θεωρείς τον εαυτό σου άσχετο. Για να αλλάξεις γνώμη δες τις συγκρίσεις που κάνουν σε κινητά τα υπόλοιπα ξένα tech site όπως το Techblog. https://www.youtube.com/watch?v=RP5d1n-XLbc

ματθαιος μπλετσας

γεια σας,εχετε δίκιο… εγω πιστευω το s20 ειναι καλυτερο απο το iphone 11. το s20 αγόρασα τελικά,ημουν σε μεγαλο δίλημμα

Giorgos

Τελικά είναι 5G το Ultra ή όχι; Έχω μπερδευτεί..

Κώστας Βλαχάκης

Δυο εκδόσεις, 4G και 5G.
Edit: Μια εκδοση 5G/LTE.

Giorgos

Στην Ελλάδα ποιό απο τα δύο θα έρθει; Κωτσόβολος λέει 4G, Plaisio λέει 5G και οι δύο στην ίδια τιμή 1399…

Κώστας Βλαχάκης

Το ίδιο είναι παιδια. Το επιβεβαιωσα τώρα. Μια εκδοση υπάρχει στο Ultra και ειναι 5G/LTE. Ελλάδα θα δουλεύει μόνο 4G γιατι δεν έχουμε 5G.

Giorgos

Σε ευχαριστώ πολύ

ματθαιος μπλετσας

τωρα ομως που βάζουν κεραίες 5G θα δουλεύει 5G..

Tasos Spanos

Θα έλεγα να επιλέξουμε τα 1350ευρω στην τσέπη για να βάλουν μυαλο και οι 2

GeoFro

Αν και κάτοχος iPhone εδώ και χρόνια, δε νόμιζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης specs. Το Samsung είναι αρκετά μπροστά και βασικά έχει βάλει όποιο κορυφαίο feature υπάρχει σε μία συσκευή. Τα iPhones πια αντιπροτείνουν καθαρά και μόνο το user experience και απλά προσπαθούν να έχουν πολύ καλά (όχι κορυφαία) features για να μη μείνουν πολύ πίσω. Ελπίζω το 12 να τα αλλάξει αυτά.

Vladimiros

Μπραβο σου μονο και μονο που μιλας αντικειμενικα…ενω εχεις iPhone δεν το θεωρεις ανωτερο…σιγουρα το Samsung εχει κορυφαια specs αλλα και τα Iphone μια χαρα ειναι σε αυτους που κρατανε χρονια την συσκευη..διοτι παρεχει χρονια υποστηρηξη..

Stavros

(κάτοχος Note 10+) αντικειμενικά την υποστηρίξει που έχει η Apple δεν την έχει κανένας… Είχα το τελευταίο iPhone το 5 χάλασε μετά από 8 μήνες μου το άλλαξαν τέλος. Δεν το κάνουν άλλοι αυτό… Όπως και στο ότι καθορίζει τις εξελίξεις σε όλους, έβγαλε αυτήν την κακάσχημη (εμφανισιακά) κάμερα στο iPhone 11 την κατηγόρησαν όλοι… Και ξαφνικά όλοι βάζουν το ίδιο στυλ κακάσχημης κάμερας… Μην μου πείτε ότι το s20 είναι ωραίο με αυτήν την κάμερα τώρα μην τρελαθούμε…

George

Προφανώς το κύριο στοιχείο που πλησιάζουν και τα δύο συγκεκριμένα κινητά ταυτόχρονα είναι ότι θέλουν να σου αδειάσουν την… τσέπη! (Εάν όχι στην τσέπη, τότε σίγουρα την πιστωτική κάρτα). Για έναν άνθρωπο που δεν του τρέχουν τα χρήματα από τα…μπατζάκια, μία επιλογή σε ένα κορυφαίο Xiaomi, Huawei κτλ, με πολύ χαμηλότερη τιμή, φαντάζει πιο λογική. Τώρα, για εκείνον που είναι αποφασισμένος να τα… σκάσει, πιστεύω δεν τίθεται καν θέμα επιλογής. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να συγκρίνει την τεχνολογία ενός διαστημόπλοιου, με εκείνη ενός αεροσκάφους. Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Το Samsung είναι ξεκάθαρα ανώτερο τεχνολογικά. Η Apple, δυστυχώς, από εταιρία που κάποτε καθόριζε τις εξελίξεις στην τεχνολογία, τώρα τρέχει από πίσω για να την προφτάσει. Ακόμα και τα “φτηνότερα” κινητά που θα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο 2020, υπολείπονται πολύ σε τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλα που κυκλοφορούν ήδη στην ίδια κατηγορία τιμής.

Κωστας

Φυσικά και θα διάλεγα το iPhone 11 Pro Max.
Και για να καταρριφθεί ένας μύθος. Σημασία δεν έχει πάντα τα ποσα MP έχει μια κάμερα αλλά ο επεξεργαστής που έχει το τηλέφωνο ! Και τα Iphone δεν έχουν αντίπαλο παρόλο που έχουν επεξεργαστή Samsung ! Είναι σαν να κερδίζουν 0-5 στην έδρα του αντιπάλου

George

Ναι, σημασία δεν έχουν τα MP. Σημασία έχει ο φακός και οι βελτιώσεις που κάνει στην φωτογραφία η τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε όλα τα σύγχρονα κινητά. Εδώ λοιπόν παίζει τον ρόλο του ο επεξεργαστής που αναφέρεις, χωρίς ωστόσο ο ρόλος αυτός να είναι τόσο πολύ μεγάλος, όσο υπονοείς. Όσο για την επιλογή του iPhone 11 Pro Max έναντι του Samsung galaxy S20 ultra, στη φωτογραφία, ένα μόνο θα σου πω: Μόλις βγουν τα αποτελέσματα του dxomark, ξεκίνα, μέτρα, και πες μου πόσες θέσεις θα βρίσκεται πίσω το iPhone έναντι του Samsung που θα βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή. Εάν βέβαια τα καταφέρεις και δεν μπερδευτείς στο μέτρημα, τόσες πολλές θέσεις προς τα κάτω που θα αναγκαστείς να μετρήσεις….

Κώστας

Δυστυχώς η σύγκριση μεταξύ iOS και κατακερματισμένου android είναι άτυπη. Το iOS δεν χρειάζεται 12 γίγα Ραμ για να τρέξει ομαλά πολυδιεργασίες, ούτε απαιτεί UI της κάθε εταιρίας πάνω στο ήδη υπάρχων λειτουργικό σύστημα.

Κώστας Βλαχάκης

Σαν σύνολο συμφωνώ. Επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά όμως όπως διάρκεια μπαταρίας και ποιότητα κάμερας συζητούνται.

Aris

Μετα απο πολυ σκεψη και μετα απο πολλα χρονια κατοχος iphone και samsung αντιστοιχα δίνοντας παρα πολλα χρηματα για την αγορα τους μαλλον θα παω για το Mi 10 Pro . Tο θεωρω μεγαλη κοροιδια σε εμας να ερχεται η εκδοση samsumg exynos και να κοστιζει το ιδιο και περισοοτερο με αυτα που εχουν καλυτερο επεξεργαστή snapdragon..

SUPS

Συμφωνω, αν θελεις ναυαρχιδα (που σημαινει οτι θα τα σκασεις) πλεον πας σε a series ή snapdragon (865).Αλλιως πας σε midrange συσκευη με τ μισα χρηματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.