Προσοχή στις απομιμήσεις του Samsung Galaxy S4

Η Samsung Electronics Hellas εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο επισημαίνει ότι υπάρχουν απομιμήσεις του Samsung Galaxy S4 στην ελληνική αγορά. Με το δεδομένο αυτό, παραθέτει μια σειρά από συγκριτικά στοιχεία με τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ξεχωρίζει μια αυθεντική συσκευή από την απομίμηση.

• Μέγεθος οθόνης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και Full HD Super AMOLED , σε αντίθεση με τις απομιμήσεις που οι διαστάσεις της οθόνης τους είναι μικρότερη.
• Μέγεθος συσκευής: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 έχει μέγεθος 136.6×69.8×7.9 χλστ. και το βάρος του είναι 130 γρ., ενώ οι απομιμήσεις έχουν μεγαλύτερο πάχος και βάρος.
• Ποιότητα εξωτερικού υλικού: οι απομιμήσεις έχουν ποιοτικά χαμηλότερη αίσθηση και εμφάνιση με το αυθεντικό Samsung Galaxy S4.
• Εξωτερική κεραία σύνδεσης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει στην πίσω εσωτερική όψη και βγάζοντας την μπαταρία, μια εξωτερική κεραία σύνδεσης την οποία δεν έχουν οι απομιμήσεις.

Ωστόσο, αρκετές απομιμήσεις μπορεί να μην φέρουν ενδείξεις όπως το «CE», «IMEI», «Serial Number» ή τα στοιχεία υπευθύνου εισαγωγής επί της συσκευασίας – χωρίς όμως οι ενδείξεις αυτές να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του προϊόντος.

Η εταιρεία θεωρεί καθήκον της να προστατεύσει τους καταναλωτές από απομιμήσεις των Samsung smartphones, οι οποίες δεν διαθέτουν τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών της και δεν προσφέρουν στον χρήστη τα οφέλη από τις απεριόριστες δυνατότητες τους. Παράλληλα, η εταιρεία λαμβάνει όλα τα νόμιμα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Galaxy S4 μαιμού, Προσοχή στις απομιμήσεις του Samsung Galaxy S4

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

• Ποιότητα εξωτερικού υλικού: οι απομιμήσεις έχουν ποιοτικά χαμηλότερη αίσθηση και εμφάνιση με το αυθεντικό Samsung Galaxy S4…Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ακου τι λενε χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα…αχ δακρυσα!

Darth

μπας και ο κλώνος είναι καλύτερος και αρπάχτηκαν? χαχαχαχαχ

Mimis

… Ποιοτικά χαμηλότερη αίσθηση και εμφάνιση από το αυθεντικό S4 !!!!
ΟΚ αρχηγέ μου!!

Χρήστος

sorry και πάλι με αυτή την ανακοίνωση, δε μπορώ να πω οτι θα διακρίνω ένα ψεύτικο samsung galaxy s4.

Tasos Spanos

Βασικα θα επρεπε να λεει αν πεσει στα χερια σας μια συσκευη που μοιαζει με το S4 αλλα εξωτερικα η ποιοτητα σας φαινεται υψηλη τοτε σιγουρα αυτο ειναι ψευτικο…

Akn

μα γιατί να μην διακρίνουμε αφού απο μακριά κάνουν μπαμ αφου λενε μονο s4 smartphone και στο μαύρο δείχνουν το σ4 και στο άσπρο το σ5!
Τόσο χαζοί είναι ;

Darth

είχα μπει απο κινιτο και δεν είδα αυτό για την ποιότητα…….. τώρα μπαίνω διαβάζω σχόλια χτυπιέμαι απο τα γελια………. καλά υπάρχει χαμηλότερη ποιότητά από το πλαστικό που βάζουν? οεο?

Tom

Μπηκα να κανω κανα ειρωνικο αστειο για την ποιοτητα του κανονικου s4 αλλα με εχουν προλαβει πολλοι! Παντως με κλειστη οθονη ανετα τα μπερδευεις. Το λεω επειδη εχω δει μαιμου και γενικα ειμαι ατομο που ξεχωριζει πολυ ευκολα οτιδηποτε μαιμου. Με κλειστη οθονη πρεπει να εισαι προσεχτικος. Με ανοιχτη βεβαια οκ η amoled φαινεται.

george

Εσείς που με το παραμικρό άρθρο κραζεται και βγάζετε χολή για τα κινητά της Samsung είστε πέρα απο γελοίοι αλλά και τραγικοί δεν σας αρέσει και το καλύτερο να βγει πάλι θα γκρινιάζετε. Αλλα μάλλον αυτοί που γκρινιάζουν ζήτημα να έχουν 5ευρω στο πορτοφόλι τους για να τις πάρουν

Νάσος

Εσύ φίλε μου που τα έχεις τρέχα πάρε και τα 1978 galaxy μοντέλα για να έχεις σίγουρη άποψη για το πλαστικό των 700ε που σου πουλάνε…
Μπορούμε να σχολιάζουμε και μπορούμε να γελάμε όσο θέλουμε γιατί τι γέλιο δίνει ζωή… Σου διώχνει το άγχος!!!
Αλλά όταν δίνεις 700ε για πλαστικό τότε λογικό να έχεις άγχος.
Δεν κατακριναμε ούτε την τσέπη σου ούτε την σαμσουνγκ…
Όμως δεν σου δίνει κανείς το δικαίωμα να κρίνεις εσύ τις τσέπες μας και την νοημοσύνη μας…
Άντε πια με τα πλαστικά όνειρα…

Νάσος

Όσο για την απομίμηση την κατακρίνω και την θεωρώ επικίνδυνη και απαράδεκτη… Μέχρι εκεί.

john

Μονο οι ιδιοι και οι ιδιοι γραφουν εδω που δεν τους αρεσουν τα samsung γραψτε στο θεμα σας τοτε που λογικα θα ειναι το g2 που νομιζετε οτι ειναι ιδιο με το s5 καϊμενα παιδια μου…

Γιαννης

Με τα πλαστικά κινητά και η Samsung έχει 30% μερίδιο αγοράς παγκοσμίως , αν έβγαζε και μεταλλικά δηλαδή πόσο θα είχε? 80%? Μάλλον από οίκτο προς τις υπόλοιπες εταιρείες το κάνουν…

Darth

@Γιαννης και από χαρτί να ήταν τα ίδια θα ήταν…………. όλα είναι θέμα μάρκετινγκ, άνθρωπος είναι ένα πρόβατο και θέλει να του χώνουν στα μούτρα τα χόρτα (προϊόντα) για να τα αγοράζει

manolis

νόμιζα ότι είδα μια απομίμιση του S4 αλλά τελικά ήταν το S5!!!! χαχαχαχα!!!! (πλακίτσα κάνουμε!!!) :p

Χρήστος

@Akn, φίλε ορίστε αυτό που έγραψες είναι το πιο καθορτιστικό. Και με κάνει να καταλαβαίνω τη διαφορά του ψεύτικου με το αληθινό.

Δηλαδή δεν μπορούσε να γραφεί ΑΥΤΟ μέσα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η samsung gr? Αντί να λέει ανοίξτε καπάκια, δείτε πίσω αν έχει είσοδο κεραίας, αν έχει 5 ιντσών οθόνη (θαρρείς και κυκλοφορούμε με χάρακα στη τσέπη αν δούμε αν είναι 5 ή 4.7), κλπ. Σόρρυ, ακούγομαι υπερβολικός.

Γιάννης

Συγνώμη αλλά ότι οι καταναλωτές είναι χαζοί και όλα είναι θέμα marketing θεωρώ ότι είναι αφελής σαν εκδοχή γιατί απλά θα ακολουθούσαν και άλλοι την συνταγή αλλά από ότι φαίνεται δεν μπορούν (ούτε καν η LG που έχει παρόμοιο DNA σαν εταιρεία). Απλά είναι μια εταιρεία που έχει πιάσει τον σφυγμό του καταναλωτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπως παλιότερα είχε κάνει η Nokia και του προσφέρει αυτό που θέλει. Προς το παρόν μόνο οι Κινέζοι (Lenovo , Huawei , ZTE) βλέπω ότι έχουν πιάσει το νόημα (καλό προϊόν σε λογική τιμή) όταν ακόμη και άλλοτε κραταιές εταιρείες όπως HTC και Sony κοντεύουν να βρεθούν στα αζήτητα.

angpar

Τελικά εδώ μέσα συζητάμε για κινητά η μήπως για σουγιάδες???….πόσο δύσκολο νομίζετε πως είναι να φτιάξεις ένα κινητό από μέταλλο???? προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν υλικά πολύ ανώτερα από το μέταλλο ενός αιφον….δηλαδή για κινητό από ανθρακονήματα τι θα πρέπει να λέμε??? πως είναι από κάρβουνο??? έλεος όλοι γίναμε ιδικοί…..γι αυτό η χώρα μας έχει πάει τόσο μπροστά….κινητό θέλουμε όχι καλογιαλισμένους ντενεκέδες.

lefteris

• Ποιότητα εξωτερικού υλικού: οι απομιμήσεις έχουν ποιοτικά καλύτερη αίσθηση και εμφάνιση με το αυθεντικό Samsung Galaxy S4. Δώστε τους και διαφορά για να κάνετε την τράμπα και αμα δεχτούν τρέχτε γρήγορα μην γίνει και αλλάξουν γνώμη!

πέραν της πλάκας τα κινέζικα κάνουν μπαμ στο μάτι και αν οχι (γιατί πλέον εχω δει και πανομοιότυπα) μόλις το ξεκλειδώσεις είναι για γέλια και για κλάματα.

george

Αυτο που μερικοί απο εσάς που το παίζετε τόσο έξυπνοι γτ δεν σας έχει πάρει ακομα η samsung για συμβούλους τα ξέρετε όλα και όλα ειναι εύκολα. Επίσης χαλαρώστε λίγο όλοι με το μεταλο στην κατασκευή δλδ όταν βγήκε το iphone 3GS γιατί δεν λέγατε τπτ. Το κινητό το αγοράζεις για τις λειτουργίες απο εκει κ περα το κάθε παρτάλι νομίζει επειδή ειναι απο μεταλο εχει αποκτήσει και ποιότητα

manolis

Αυτή η επιθετικότητα προς την samsung Μου θυμίζει την επιθετικότητα προς την apple 3-4 χρόνια πριν.
Είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξει η εταιρία και να αυξήσει τον χρόνο ζωής αλλά και ν αλλάξει να την ποιότητα κατασκευής των κινητών της.

Όσο για τα 700€ που ανέφερε κάποιος φίλος … Αν ήθελα να ολοκληρώσω το προφίλ μου με ένα ακριβό κινητό που θα αποδικνύει το γούστο και την οικονομική μου δυνατότητα σίγουρα δεν θα επέλεγα S5. Βέβαια σε κάποιες επαρχιακές πόλεις συμβαίνουν κ αυτά ακόμη κάποιος με S5 μπορεί να ρίξει και γκόμενα…!

Το σίγουρο είναι ότι η Samsung όπως και η Apple έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν πολύ ποιοτικά κινητά … και καλό θα είναι να το κάνουν αν θέλουν να τα πουλάνε σε τόσο υψηλές τιμές.
Βέβαια οι τιμές της Ελλάδος είναι πρωτοποριακές θα μπορούσε κανείς να πει… σε σχέση με τα παγκόσμια δεδομένα. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο τζίρος που γίνεται στην Ελλάδα επηρεάζει το 8δεκαδικό του συνολικού… οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές που θέλουν ένα καλό κινητό Samsung σε αναμονή 4-6 μηνών όπου η τιμή έχει μειωθεί σε λογικά πλαίσια.

Darth

@george αν και δεν συμπαθώ την apple το 3gs είχε αρκετά καλό και ανθεκτικό πλαστικό…….

δεν κράζουμε την sam για τα πλαστικά (ίσος μερικοί) την κράζουμε για δυο πράγματα
1. ποιότητα του πλαστικου (άθλια τουλάχιστον στην σειρα s)
2. τιμή…….. ζητάει περισσότερο για φτηνότερη κατασκευή ενώ άλλοι ζητάνε λιγότερα για ακριβότερη (το ονομάζουμε καβαλισε το καλάμι)
3. software (και αυτό αθλιο πέρα απο την σειρα note……. και πλέον με το knox δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι να το κάνουμε ανθρώπινο)

Μιλτος Τασιόπουλος

Διάβασα πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση της Samsung Hellas , κατά την γνώμη μου κύριοι αργήσατε και αργήσατε πολύ , σας παραθέτω μερικά video από κλώνους του s4 , https://www.youtube.com/watch?v=auW_CirO7rw , https://www.youtube.com/watch?v=8fTHk4CNjtc , τα video έχουν ανεβεί πριν από 10 & 8 μήνες αντίστοιχα , όπως θα δείτε η μόνη διαφορά που πρέπει να την ξέρεις για να την δεις, είναι η θύρα υπέρυθρων στα original υπάρχει αλλά στους κλώνους υπάρχει μόνο η τρύπα από το καλούπι και όχι λειτουργική θύρα , τα υπόλοιπα περί πάχους , ύψους , διαγώνιο οθόνης απλά δεν υπάρχουν και ναι η οθόνη δεν είναι super amoled αλλά αυτό φαίνεται μόνο αν το ανοίξεις ακόμα και η συσκευασία τους είναι σχεδόν πανομοιότυπη όπως επίσης ακόμα και η μπαταριά του κλώνου έχει το logo samsung , προφανώς το δελτίο τύπου αναφερόταν σε φτηνές απομιμήσεις των 40€ ή και σε κομμάτια που πουλιούνται στον δρόμο σαν “κλεμμένα” , τέλος να σας πληροφορήσω ότι έχουν βγει και κλώνοι του s5,https://www.youtube.com/watch?v=Jbb2LQPdFTo , αλλά προφανώς για αυτά θα στείλετε δελτίο τύπου σε 12 μήνες από σήμερα , για να νικήσεις την πειρατεία πρέπει να φερθείς έξυπνα και ανταγωνιστικά ,με μια ματιά σε site τιμών θα δείτε το διαφορετικό εύρος τιμών ,… Συνέχεια »

panagiotis

Αληθεια απορω πως ολοι εχετε γινει ειδικοι στην ποιοτητα των πλαστικων των μεταλων και γενικοτερα των υλικων κατασκευης των συσκευων…. αν δεν σου αρεσει η εμφανιση ενως υλικου δε σημαινει οτι ειναι και πατατα… επισης η συνολικη ποιοτητα κατασκευης μιας συσκευης δεν εχει καμια σχεση με την εμφανιση της η με το εξωτερικο υλικο κατασκευης πχ: htc one m7 απ οξω κουκλα και απο μεσα πανουκλα που λεν και στο χωριο μου… ( οποιος το εχει ανοιξει καταλαβαινει τι λεω) … και να δω τι θα κανετε οταν θα παρει την πρωτη τουμπα το υπερλαμπρο σικατο και καλογυαλισμενο αλουμινενιο τηλεφωνακι σας… τοτε θα δειτε τι σημαινει αλουμινενια και μεταλικη ποιοτητα κατασκευης….

panagiotis

καλησπερα.πραγματικα ενα μπραβο στους ποιο πολλους που γελανε με την ανακοινωση τις samsung.αγαπημενη εταιρεια.στην ανακοινωση προσπαθειτε να τρομοκρατησετε και να πεισετε τους καταναλωτες.μιλατε για αντιγραφα τηλεφωνα ενω φενετε οτι δεν ξερετε πολλα πραγματα.αντιγραφα λεγονται γιατι αγαπανε την samsung κ απευθυνονται σε αυτους που θελουν κατι οικονομικο.τι προσπαθειτε να κανετε?ο κοσμος δεν ειναι χαζος.η θα παρει ενα γνησιο η ενα αντιγραφο.θα παρει ομως οτι θελει.σας αρεσει δεν σας αρεσει.αυτο που κοιτατε ειναι η ασφαλεια τις τσεπης σας.καποιοι ανθρωποι που δεν ξερουν η και ξερουν ριχνουν λασπη με παραπληροφοριες με σκοπο το συμφερον.γνωμη. μου καλα τα γνησια αλα καλα καιτα αντιγραφα.εγω εχω μεινει ευχαριστημενος.η ιστορια θα δειξει οτι λαθος κινηση η ανακοινωση σας οπως λαθος κινηση να λασπολογητε εκει που καποια στιγμη θα προσκυνησετε.εχω εμπειρια απο τεχνολογια και ξερω παρα πολυ καλα τι λεω.μην ξεχασετε.ο κοσμος ξυπναει.και θα παρει οτι του αρεσει με τα λεφτα του.ητε γνησιο,ητε αντιγραφο,ητε μαιμου..λιγους θα πεισετε και πολλους θα διχασετε…φιλε μου εσυ που λες για τις διαφορες τις τιμης,,,συμβαινει κατι αλο που δεν μπορο να πω γιατι δεν θελω να δημιουργησω προβλημα σε μεγαλες εταιρειες.ειναι κατι που αν το ελεγα θα διχαζε κοσμο..αλλα δεν θα μιλησω.ξερω 2 πραγματα παραπανω γιατι οπως ειπα ειμαι μεσα στα κολπα και… Συνέχεια »

Σπύρος

καλημέρα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το samsun galaxyy s4 μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κανένα site που η τιμή του να μην ξεπερνάει τα 400 ευρώ αλλά να είναι και αυθεντικό?

Georgiou.A

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί κάποιος να θέλει να πάρει απομίμηση ενός κινητού. Προσωπικά, πάντα προτιμώ να παίρνω καινούργια κινητά και να τα συνδυάζω με την ανανέωση του συμβολαίου μου ή την αλλαγή εταιρίας, ανάλογα τι συμφέρει καλύτερα. Να τώρα για παράδειγμα πήρα το Samsung Galaxy S5 απο τη Vodafone. Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες εδώ.
https://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/handsetsListManufacturers.action?request_locale=el&manufacturerHandset=3

Αντώνης

aggeloti

καλιτερα s6 το έχω πάρει 840 ευρώ πολύ τούμπανο το κινητό . εσείς όλοι παιξτε με τα ς3 σασ αχαχαχαζαχχχχ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.