Samsung Galaxy S5, Θα ενσωματώνει ψηφιακό αναγνώστη ίριδας;

Ακούγεται ότι το επόμενο μοντέλο Samsung Galaxy S5 θα ανακοινωθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο και κάποιο το ποθετούν αυτή τη χρονική περίοδο στις αρχές του νέου έτους. Σύμφωνα με κάποιες νέες φήμες το S5 θα ενσωματώνει ψηφιακό αναγνώστη ίριδας (eye-scanner) που θα δίνει τη επιλογή στο χρήστη να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το κινητό του κοιτώντας το.

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το TouchID και την ανάγνωση δαχτυλικού αποτυπώματος που προσφέρει η Apple με το iPhone 5S αλλά στο πολύ πιο εξελιγμένο του. Θα σας ενδιέφερε να έχετε αυτή την επιλογή;

Πηγή

Σχόλια

  • Το επόμενο βήμα για Samsung/Apple ειναι ποια θα ενσωματώσει πρώτη αναλυτη ούρων για ξεκλείδωμα της συσκευης.

  • κ θα κοστιζει 900€ το κινητο για να εχουμε απλα πανω αλλη μια καγκουρια.
    και μην μου πειτε οτι ειναι θεμα ασφαλειας, γιατι μιλαμε για κινητο και μια χαρα ειναι και το password/μοτιβο. Δεν ειμαστε ολοι σουπερ πρακτορες. Απλοι χρηστες ειμαστε που θελουμε ενα καλο balance τιμης/ποιοτητας/επιδοσεων.

  • Αυτό μάλιστα...και το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι cool, αλλά αυτό είναι super duper ultra hyper cool!!!

    Μόνο μη τη δει κανένας Simon Phoenix και έχουμε προβλήματα....:-)

  • ναι και το βραδυ θα κυκλοφορουμε με φακο.. εφετζιδικες βλακειες.. κρυπτογραφιση παιδια αυτο ειναι ασφαλεια.. αντε και ενα touch id a la apple και ειναι κομπλε...

  • Και snapdragon 800 πλαστικο κελυφος και 3 gb ram και 64 bit και ενα σκασμο software και οδηγιες root για να το ξεφορτωθεις χα χα

  • Σιγουρα καλυτερα,διοτι αυτο με το συστημα ασφαλειας με το δακτυλο, το ξεπερναμε κοβοντας το δακτυλο αυτο απο τον εχθρο μας,και βαζοντας το μονο του, να ανοιξει το κινητο,ενω για το ματι,δεν ξερω αν ακομα και σκοτωνοντας τον,μπορουμε να το ενεργοποιησουμε....
    Αγριο;Μα c'est la vie...

  • @Theodore
    Μου φαίνεται οτι δεν έχεις δει το Demolition Man με τον Stallone :)
    Δε θα βάλω το βίντεο εδώ παρακολουθούν και παιδιά :)
    Πέρα από την πλάκα καλό είναι να υπάρχει η τεχνολογία, γιατί να μην το κάνει μπορεί λειτουργεί σωστά, αν και έχω τις αμφιβολίες μου όπως ο antonis πιο πάνω για το τι θα γίνεται το βράδυ που και οι υπάρχουσες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Samsung δε λειτουργούν τέλεια.

  • Θα με ενδιεφερε η μπαταρια στυλ νοτελι και η κατασκευη στυλ απλ :) τωρα αυτες τις αηδιες που δινουν για μοστρα τις ακουω βερεσε!

  • ναι να κανουν σετακι δακτυλικα κ ιριδα να ξερουν τα παντα για μας..
    δεν θα εμπιστευομουν ποτε μια τετοια τεχνολογια..
    επικη αποτυχια
    sammy απο το κακο στο χειροτερο..
    τα καταφερες εγινες Apple..

  • @ Ο/Η k.boug.
    Μηπως σε επιασε καποιος απο το λαιμο για να τα χρησιμοποιησεις αυτα;ΑΜΑ θελεις, τα ενεργοποιεις.Η κανω λαθος;

  • Ρε βγάλτε μία μπαταρία και μια φωτεινή οθόνη της προκοπής κι αφήστε τις μ......ες! Έλεος πια μ' ό,τι βλακεία σκεφτούν και βγάζουν για εφφέ χωρίς ουσία...Αηδία κατάντησαν!

  • @Theodore.
    δεν θα εμπιστευομουν τετοιους αισθητηρες ουτε καν απενεργοποιημενους..
    θεωρω πολυ υποπτη αυτην την τεχνολογια..
    εκφραζω προσωπικη γνωμη και δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουν ολοι.

  • Κορεατες και Αμερικανοι μπερδεψανε την καινοτομια με την ανοησια... Γι'αυτο θα βρουν (και ηδη γινεται) Κινεζους & Γιαπωνεζους μπροστα και πολυ μπροστα τους αντιστοιχα...

  • jacob σωστα τα πες.
    ιαπωνες,κινεζοι,κορεατες παιζουν μπαλα μιλια μπροστα πλεον...

  • Το επομενο βημα ειναι αφοπληστης βομβας και εκτοξευστης πηραυλων λες και ειμαι ο jeims bond. ΤΕΛΕΙΑ τι αλλο θα δουμε.

    Περα απο την πλακα δεν ειναι και ασχημο μονο που 1 θα πρεπει να φερνουμε το ματι κοντα στο κινητο, που ειναι βλακεια, 2 δεν υπαρχει περιπτωση να γινει (ειναι φημη) και 3 στο τελως θα ειναι ποιο ευκολο να μπεις στο πενταγωνο παρα στο κινητο σου!!!

  • Από μια μικρή έρευνα που έκανα, η αναγνώριση μπορει να γίνει από περίπου 10εκ. σε ανάλυση FHD, ενώ για λίγο πιο μακρυά (π.χ. τα 30-40εκ που συνήθως κρατάμε το κινητό) θα χρειαστούν πάνω από 3000 γραμμές (δηλαδή ανάλυση καλύτερη από 4Κ). Νομίζω ότι ήδη υπάρχουν αρκετές κάμερες που έχουν τέτοια ανάλυση, οπότε απομένει να δοκιμαστούν, να μπουν σε συσκευές, και φυσικά να δημιουργηθεί το κατάλληλο software.

    Τεχνικά γίνεται, το hardware/software υπάρχουν ήδη, άρα απομένει η τελική (?) απόφαση....

  • Ελπίζω να μην είμαστε λίγοι αυτοί που δεν μας αρέσει να δίνουμε αναφορά ποιοι είμαστε, τι κάνουμε στο κινητό μας, πού μπαίνουμε, τι γράφουμε. Γιατί σαφώς καταπατάται με τη συγκατάθεσή μας βέβαια κάθε έννοια ιδιωτικότητας και απορρήτου. Ως τώρα, στα emails, σε social networks, στις επαφές, σε οτιδήποτε δεν είμασταν υποχρεωμένοι να έχουμε δηλώσει τα πλήρη ή αληθινά στοιχεία μας. Και όσον αφορά τη δήλωση του κινητού, άλλο πράγμα να ξέρουμε πού ανήκει ένα κινητό κι άλλο η ανίχνευση της χρήσης του κινητού σε επίπεδο software. Τώρα, σα να χοντραίνει το πράμα... Ελπίζω εταιρίες όπως ΖΤΕ και HUAWEI (στάνταρ επιλογή μου όταν και αν ξαναπάρω smartphone) να μην μπουν σε τέτοια χαζοκόλπα...Αλλίως σίγουρα θα υπάρξουν και απλότερα κινητά που μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους.

  • Θα σηκώνω το κινητό θα το βάζω μπροστά στο μάτι μου να σκαναρει και μετά θα ανοίγει ο δρομος για να βάλω το δάχτυλο μου. Μόλις ανοίξει με το αποτύπωμα θα βάζω τον αλγόριθμο που θα μου έχει δώσει εμπιστευτικά δώρο η εταιρεία, ως κωδικό και μετά κλικ και άνοιξε.
    ΑΠΛΟ.... Αλλά μια στιγμή ... Ξέχασα τι ήθελα να κάνω στη συσκευή... Την κοιτάω σαν χαζός και αυτή κλείνει. Δεν πειράζει ξανά από την αρχή... :P
    Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

    Απορία...... Όταν θα βγάζεις κριθαράκι θα δουλεύει; Τι θα δούμε ακόμα να δυσκολεψουμε τη ζωή μας;... Έλεος.... Άσε που βρωμάει φακέλωμα κανονικό όπως και το αποτύπωμα.
    Επόμενο βήμα σκάνερ αυτιού και μετά ανάλυση DNA... τι να πω.
    Ενα απλό κλείδωμα ρε παιδιά... Δεν κουβαλάμε τα αρχεία της CIA ούτε τους κωδικούς για ενεργοποίηση πυρηνικων πυραύλων.
    Φτιάξτε μια μικροσκοπικη μπαταρία 5000mah αυτοφορτιζομενη με ηλιακή ενέργεια ή φως να γίνει η επανασταση.

  • Αν φοράει κάποιος γυαλιά οράσεως ή ηλίου, θα πρέπει κάθε φορά που θέλει να χρησιμοποιήσει το κινητό να βγάζει τα γυαλιά;
    Καθόλου πρακτικό!

    Αν σκεφτεί κάποιος σε τι ύψη έχουν φτάσει οι τιμές, λογικό να χρειάζονται όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας, λες και μπαίνεις σε θησαυροφυλάκειο :)

  • Μπράβο, επίσης προτείνω στην σαμσουνγκ να παίρνει και δείγμα αίματος, δέρματος, ούρων, να μας βγάζει και μια ακτινογραφία να ξεκλειδώσει....... Ε Λ Ε Ο Σ ! Ας του μαζέψει κάποιος πριν βγάλουν και αλλά τέτοια διότι ως γνωστών θα πωλείται και μια περιουσία αυτο το πράγμα....
    Ώρες ώρες πιστεύω ότι οι εταιρίες όταν μας βλέπουν να τα αγοράζουμε πέφτουν κάτω από τα γέλια....

  • Εγω θα περιμενω μεχρι να βγαλουν κινητο που θα το φτυνεις θα κανει ανάλυση DNA και θα ξεκλειδώνει. ...έλεος πια. .

  • Τώρα εκτός απο το δακτυλικό μας αποτύπωμα θα έχουν και το "αποτυπωμα" του ματιού... Μας φακελώνουν με τον τρόπο τους. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!

  • δεν υπαρχει λογος για τετοιεσ υπερβολες δεν νομιζω οτι θα λειτουργει εκτεταμενα ουτε αυτη η πατεντα ουτε τησ απλε γτ ολοι θελουμε να ξεκλειδωνουν γρηγορα τα κινητα αντε τωρα παλεβεις να κεντραρεις το ματι σου στιν οθονη η αν εχεισ ιδρωμενο χερι σιγα μην πιανει το τατσ αιντι!!αυτα

  • Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός και αναμενόμενος οι υπερβολές όμως δεν είναι αποδεκτές και δυσκολεύουν την ζωή μας αντι να την διευκολήνουν. Δεν χρειάζονται όλες αυτές οι προχωρημένες λειτουργίες και καλό είναι οι εταιρείς να συναγωνίζονται πρωτίστως στην ποιότητα των συσκευών τους.

  • Συγχωρήστε με για το άκομψο σχόλιο, αλλά μάλλον πρέπει να κλάνουμε στο μικρόφωνο και με ειδικό αλγόριθμο ανάλυσης κυματομορφής να καταλαβαίνει αν είναι δικιά μας.

  • Όλα αυτά περί NSA-CIA-FBI κτλ ή προσωπικά δεδομένα είναι ανωριμότητες. Ακόμα και αν κάποιος σκανάρει το μάτι σου ή το δακτυλικό σου αποτύπωμα...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ και ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙ. Υπάρχουν άπειρα εμπόδια-μηχανισμοί για να φτάσει ακόμα και η NASA στο να μάθει πως σε λένε, που μένεις, ποιος είναι το ΑΦΜ σου κτλ κτλ κτλ. Και κάτι τελευταίο. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Σταματήστε τη γκρίνια και απολαύστε τα προνόμια της τεχνολογικής εξέλιξης.

  • Μακριδις ολα ακυρα ειναι αυτα που ειπες.
    Ολα αυτα τα στοιχεια τα βρισκουν κ απο το facebook ανετα. Επιπλεον βρισκουν κ τις φωτο σου κ ξερουν καλα ποιος εισαι με ποια τα εχεις που πηγες διακοπες κ οτι δεν μπορεις να φανταστεις. Επισης εκαναν απαραιτητο δηθεν για ασφαλεια ακομα κ για καρτοκινητα να εχεις την ταυτοτητα μαζι σου (εδω κ χρονια) αρα τα στοιχεια σου τα εχουν ΟΛΑ κ με το παραπανω (οποιος εχει κινητο). Που μονο οι αστεγοι δεν εχουν κ αν ηθελαν κ αυτοι θα ειχαν. Πιστεψε με πιο πολλα δεν γινεται να εχουν. Α γινεται.!!! Το δαχτυλικο σου αποτυπωμα κ την ιριδα του ματιου σου...!!!!!

  • κάθε κινητο όταν ενεργοποιείται μπενει αυτόματα σε μια κυψελη επικοινωνιας !από αυτό και μονο μπορουν να βρουν που εισαι!τωρα για το ποιος εισαι το ξερουν και με το παραπανω !!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.