Samsung Galaxy S7 και S7 edge: Έχουν τις καλύτερες οθόνες [DisplayMate]

H Samsug παίρνει συχνά τα εύσημα για τις οθόνες της και δεν μας προκαλεί έκπληξη που και πάλι η DisplayMate ανακήρυξε τα νέα Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 edge, ως τα smartphones με την καλύτερη απόδοση.

Την περασμένη χρονιά το Samsung Galaxy S6 είχε πάρει και πάλι την πρώτη θέση, μέχρι φυσικά να ανακοινώσει η Samsung τα φετινά Samsung Galaxy S7, στα οποία έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις. H 5.1 ιντσών οθόνη του Samsung Galaxy S7 είναι φτιαγμένη πάνω σε σκληρό γυάλινο υπόστρωμα, ενώ η 5.5 ιντσών οθόνη του Samsung Galaxy S7 edge χρησιμοποιεί εύκαμπτο πλαστικό υπόστρωμα.

Οι νέες οθόνες είναι πολύ πιο φωτεινές – κατά 24% καλύτερες από την οθόνη των Samsung Galaxy S6/S6 edge. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνεται σημαντικά η ορατότητα υπό το φως του ηλίου. Επιπλέον, με το Super Dimming Mode μπορείς να περιορίσεις τη φωτεινότητα στα 2 nits, έτσι ώστε να αποφύγεις την καταπόνηση των ματιών ακόμη στο πιο σκοτεινό περιβάλλον.

Η αυτόματη φωτεινότητα είναι πλέον “έξυπνη”- μαθαίνει τι επίπεδα φωτεινότητας σου αρέσουν σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και προσαρμόζεται αυτόματα στις προτιμήσεις σου.

Μην ξεχνάμε και το Always On display feature, το οποίο είναι νέα προσθήκη στη σειρά S. Η οθόνη χρησιμοποιεί ελάχιστα pixels για να προβληθούν κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως ώρα, ημερομηνία, notifications, χωρίς να χρειάζεται να ξυπνήσεις ολόκληρη την οθόνη, χρησιμοποιεί 50mW με 90mW με φωτεινότητα 60 nits . Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνεται ελάχιστη μπαταρία και όταν η οθόνη είναι γυρισμένη ανάποδα ή μπει το κινητό στην τσέπη, τότε το Always On display feature απενεργοποιείται.

Τέλος, όσον αφορά στην ποιότητα της εικόνας, στο Basic screen mode είναι στο ίδιο επίπεδο με Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy Note 5, ως “οι οθόνες με την μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων”. Σε Photo mode πηγαίνει από sRGB σε Adobe RGB (17% μεγαλύτερο) και το Samsung Galaxy S7 δίνει ακρίβεια που είναι σπάνια να βρεθεί σε καταναλωτική συσκευή.

Δείτε το πρώτο hands-on video του Techblog από την MWC 2016: Samsung Galaxy S7 & Galaxy S7 Edge ελληνικό βίντεο

samsung galaxy s7 best display, Samsung Galaxy S7 και S7 edge: Έχουν τις καλύτερες οθόνες [DisplayMate]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Μα το είναι αυτα; ο Μπάμπης ο σουγιάς λέει ότι η Sony φτιάχνει τις καλύτερες οθόνες και ο Λάκης ο Ταναλιας λέει ότι οι amoled δεν έχουν ακριβή χρώματα. Σε αυτά να προσθέσω και την εμπεριστατωμενη επιστημονική άποψη του Μπίρη του Καρμίρη ότι οι 2Κ είναι άχρηστες.

NtinosMD

Καπου λαθος πρεπει να εχει γινει … στη θεση της καλυτερης οθονης θα επρεπε να ηταν αιφονι !!!!! Μα ειναι δυνατον ???? Με τετοια καρτουνιστικα χρωματα … παπαπαπαπα

perseus

giannis@ xaxaxaxa πολύ καλό!!!

troll avenger

Εχει πλακα να βλεπεις τους samsungαδες ξαφνικα να πινουν νερο στο ονομα του displaymate οταν χρονια πισω (στα s1, s3) το εκραζαν και αυτο οπως κ καθε αλλο site του ειδους οτι ειναι δηθεν πληρωμενα απ την apple…
Ωπα παιδια. Κρατειστε τουλαχιστον μια στανταρ πολιτικη!
Οχι οπως οταν αφαιρεθηκε το ραδιο που ξαφνικα εγινε useless, οταν μπηκε γυαλι κ μεταλλο εγινε premium ενω μεχρι τοτε ορκιζοσασταν πως και το πλαστικο ειναι premium! Κ ποσα αλλα…

Στο θεμα παντως οπως περιμεναμε ειναι ολα. Για αλλη μια χρονια το καλυτερο τηλεφωνο το s7 edge (το απλο προσωπικα το θεωρω μαπα… ιδιο μπροστινο με τα τηλεφωνα 100 ευρω της samsung)

Μακαρι να ειχαν κρατησει κ το ir blaster…δεν καταλαβαινω τι τους ενοχλουσε κ το εβγαλαν…

Το λυπηρο ειναι πως htc και lg κοιμουνται τον υπνο το βαθυ…. Πως να ανταγωνιστεις μια συσκευη σαν το s7 edge οταν πρωτα απ ολα φαινεται πως δεν θες και ισως κ να μην μπορεις

Nick

@giannis, η επίκληση στον εκάστοτε ειδικό βλέπω πως γίνεται επιλεκτικά όμως πολλές φορές. Δηλαδή στις οθόνες καλά τα λέει ο ειδικός…στην καλύτερη κάμερα λέει βλακειες ο ειδικός (DxOMark) επειδή βγάζει Z5. Βλέπεις ότι κανείς δεν είναι πραγματικά αντικειμενικός; Ή ας πούμε μιας και το εθιξες, υπερασπιζομαστε μια ανάλυση η οποία πρακτικά δεν υπάρχει σε πραγματικό υλικό (QHD ή 2Κ), ενώ χλευαζουμε το “υπερβολικό” και “κιτς” UHD/4K της Sony.

Mary

Η καλύτερη μέχρι να αρχίσουν να καίγονται τα πιξελ… Τώρα ειδικά με το always on display, θα καεί το πελεκούδι!

One

Τα κινητά της Sony δεν κυκλοφορούν στην Αμερική και δεν υπάρχουν στο test. Το συγκεκριμένο άρθρο απευθύνεται σε Αμερικάνους.

giannis

Και μη νομίζεις perseus o έγκυρος οργανισμός iVelazo ισχυρίζεται επίσης τα ίδια και η φίλη μου Λίτα Μηλίτσα με κάλεσε να μου πεί ότι έχει 2 οθόνες δίπλα δίπλα μια 2Κ και μια 720p και ΔΕΝ ΒΛΈΠΕΙ ΔΙΆΦΟΡΑ .

Nick: δεν χλευασα πότε την κάμερα του Ζ5 ουτε τη 4κ του (χλευασα το γεγονός οτι δεν είναι μόνιμα 4κ)
Άλλαξα προχτές κινητό. Από note 3 σε note 4. Από 1080p 5.7 super amoled σε 2Κ 5.7 super amoled. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΝΕΊΣ ΝΑ ΜΟΥ ΙΣΧΥΡΊΣΤΕΙ ΌΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΆ ΘΑ ΦΑΝΕΊ ΜΌΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ 2Κ.σε όλες τις συνθήκες η 2Κ του note 4 έχει τεράστια διαφορά στο ματι. Και στο ui και στο περιιεχομενο που ειχα στο 3 και το μετεφερα στο 4.
Αυτό είναι που ισχυριζοσασταν όλοι. Και εννοείται ότι θα προτιμούσα να ναι και 4Κ αν και αναγνωρίζω το stress που προκαλεί σε επεξεργαστή και μπαταρία (και γι αυτο και η επιλογή της Sony να μην είναι μόνiμα 4κ).
Δες ταν βίντεο από Βαρκελώνη που ανέβασε ο Κώστας. Η διαφορά μεταξύ των οθονών s7 και xperia Xp είναι εμφανής. Είναι νομίζω προφανές ποια από τις 2 σε προσκαλεί να την χρησιμοποιησεις

Giannis

Δεν είμαι samsungας. Amoledας όμως είμαι από το 2009 με το i8910 full HD. Και αν βγάλει κάποιος κάτι αντίστοιχο με τα note θα επικροτώ και θα ψωνίσω

Γιάννης

Αναμενόμενο , όλοι ξέρουν ότι σε οθόνη και κάμερα η Samsung είναι πρώτη μακράν κάθε χρόνο ενώ από πέρυσι έχει και τον κορυφαίο επεξεργαστή κάτι που θα συνεχιστεί και φέτος με τον Exynos 8890.
Σύγκριση με IPS όπως του G5 δεν υπάρχει , ακόμη και στα video φαίνεται η τεράστια διαφορά σε χρώματα και αντίθεση.

DIREFEAR

@Giannis +1000 μια φορά amoled,για πάντα amoled!απ’όταν αγόρασα το πρώτο note,πραγματικά δεν έχω μάτια για άλλη οθόνη!επίσης πανευτυχής κάτοχος note 4 εδώ και πάνω από 1 χρόνο! 🙂

Ανακιν

Από τις καλύτερες οθόνες πάντα η σαμμυ από το 2009 που χρησιμοποιω amoled με το s8300v όσο για τα iPhone ασ κάτσουν 2 χρονάκια ακόμα με την σάπια οθόνη του

are. 78

Με διαφορά οι καλύτερες οθόνες οι amoled. Το άσχημο είναι ότι είναι ο λόγος που με κρατάει στη samsung ενώ θέλω να την κάνω λόγω κάποιων βασικών ελλείψεων (αποσπωμενη μπαταρία ,fm ,ir ,c-type,sd περυσι).Η διαφορά δε με κάποιες μεγαλες εταιριες ειναι που έχουν νωθρά και ξέπλυμενα χρώματα ,είναι χαώδης.

One

Ρε παιδιά ξερετε κανένα επαγγελματία φωτογράφο ή αλλο να χρησιμοποιεί Amoled screen? Το ξέρετε οτι η τεχνολογία Amoled ειναι ακόμα σε εφηβικό σταδιο, έχει προβλήματα Color-shift, Burn-in και φθείρονται με τον χρόνο? Σε λίγο θα λετε οτι είναι άσχετοι οσοι χρησιμοποιούν IPS displays και εσείς οι έξυπνοι.

giannis

Το i8910 το έχω από το 2009.
Το note 3 από το 2013
Το a5 3 μήνες
Το note 4 μέρες.
Έχω άλλους 6 φίλους με s4, s3, s2, Α3, Α5,note 4. Σε κανένα δεν έχω δει αυτά που γράφεις.

Εγώ να συμφωνήσω με αυτά που γράφεις. Σκέψου όμως τα εξης:
1. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι χρησιμοποιουν μεγαλες οθόνες όπου εκεί όντως να υπάρχουν τέτοια θέματα. Εξάλλου ούτε η Samsung δεν έχει γκάμα amoled τηλεοράσεων και οθονώνα όπως έχει κινητών
2. Το κινητό λόγω μεγέθους δεν θα γίνει ποτέ απολύτη συσκευή απεικόνισης. Μετράει η αίσθηση και η εμπειρία χρήσης του. Μια 1080p triluminos 45″ πιθανόν να είναι πιο ρεαλιστική από μια 2κ amoled 45″ χωρίς να “χανει”. Σε 5-6 ίντσες όμως η οθόνη του xperia Xp μοιάζει ξεπλύνει.

Giannis

Και εξάλλου και το display mate τα έλεγε αυτα για το galaxy s και s2. Ίσχυαν τότε περισσότερο. Αλλά από το 2011 έχουν περάσει 5 χρόνια. Εξάλλου μην βασίζεσαι στην θεωρία. Βάλτα δίπλα δίπλα. Πήρα στη γυναίκα μου το Α5. Την πήγα να διαλέξει. Αυτό που την τράβηξε ήταν η οθόνη. Το g4c δίπλα και το Μ4 έδειχνα φτωχοί συγγενείς.

vasilist

Ή Samsung από το note 4 και μετά κατασκευάζει τις καλύτερες οθόνες σε πιστότητα χρωμάτων και ευκρίνεια, είναι τοπ με μετρήσεις και τεστ τέλος .
Πριν το note 4 ήταν αίσχος ήμουν κάτοχος s5 και το έχω δώσει στην γυναίκα μου γιατί τα χρώματα ήταν καρτουνίστικα και ανακριβές και όποιος λέει ότι είχε amoled πριν το note 4 και του άρεσε τότε είτε το λέει γιατί είναι fun και σηκώνει σημαίες Samsung είτε γιατί δεν θέλει ακρίβεια χρωμάτων αλλά κάτι φανταχτερό που δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά χρώματα.
Ή apple δεν είναι τυχαίο που θα βάλει amoled στα επόμενα τηλέφωνα, περίμενε να αναπτυχθεί ή τεχνολογία και να ωριμάσει και τώρα που είναι τοπ θα την βάλει και αυτή.
Και πολύ καλά θα κάνει αφού ή apple πάντα βάζει από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς στα προϊόντα της, Μόνο όταν το κάνει apple fans μην πείτε για καινοτόμα ιδέα και μας στείλετε όλους πάλι.

Aργυρης

Eγω παντως σαν κατοχος iphone 6s ειμαι ικανοποιημενος με την οθονη και σε αναλογια και σε χρωματα.Απο κει και περα προφανως και ειναι καλυτερη η οθονη του S7 αυτο δε χωραει αμφισβητιση απλα εγω δεν ειμαι φαν της φωτογραφιας και των βιντεο.Σπανια θα δω καμια ταινια στο κινητο οταν ειμαι ξαπλωμενος και να βγαλω και καμια σελφι για το χαβαλε.Θεωρω φυσικα οτι εκεινοι που χρειαζονται μια τετοια αναλυση κανουν και διαφορετικη χρηση απο εμενα προφανως με το να τραβανε φωτο και βιντεο.Απο κει και περα σαν αναλυση εμενα με καλυπτει οταν μπαινω ιντερνετ και διαβαζω φαινονται μια χαρα ολα και εκτος αυτου δεν ειμαι φαν των μεγαλων κινητων.Κυριως αγορασα το 6ς για το ios,την αριστη αποδοση για ενα κινητο που ειναι πιο compact απο αλλες ναυαρχιδες και γενικα δεν ηθελα κατι πανω απο 4.5 ιντσες.Ειμαι λατρης των μικρων τηλεφωνων και αμα εβγαινε το 6ς σε αναλογια 5ς θα το επαιρνα και παλι ασχετα με το αν η οθονη ειναι 4αρα.Το μονο παραπονο μου με τις αμολεντ ειναι οτι δεν ειναι ακομα πληρως ακριβης τα χρωμματα ειναι πιο φωτεινα και πιο τονισμενα ενω στου iphone πιο πιστα.Βεβαια αυτο ειναι και προσωπικη επιλογη του καθενος.Απο κει και περα το τι λεει το… Συνέχεια »

Γιάννης

@One
Υπάρχουν στην αγορά οθόνες AMOLED και δεν τις χρησιμοποιούν δηλαδή ή μιλάς για κάτι που δεν υπάρχει? Προφανώς δεν ξέρεις ότι και στις τηλεοράσεις που υπάρχουν OLED της LG θεωρούνται οι τοπ επιλογές σε εικόνα ενώ με τις IPS της ίδιας εταιρείας γελάνε όλοι οι reviewers γιατί έχουν γκριζαρισμένο μαύρο , ξεπλυμένα χρώματα και χαμηλή αντίθεση.
Διάβασε εδώ μπας και μάθεις 2-3 πράγματα: https://www.hdtvtest.co.uk/

Γιάννης

@One
Υπάρχουν στην αγορά οθόνες AMOLED και δεν τις χρησιμοποιούν δηλαδή ή μιλάς για κάτι που δεν υπάρχει? Προφανώς δεν ξέρεις ότι και στις τηλεοράσεις που υπάρχουν OLED της LG θεωρούνται οι τοπ επιλογές σε εικόνα ενώ με τις IPS της ίδιας εταιρείας γελάνε όλοι οι reviewers γιατί έχουν γκριζαρισμένο μαύρο , ξεπλυμένα χρώματα και χαμηλή αντίθεση.
Διάβασε εδώ μπας και μάθεις 2-3 πράγματα: hdtvtest.co.uk

KostasB

Super Amoled.. Τέλος..
Από το S5 και μετά τίποτα άλλο..

Μιχάλης Φ.

Όλα είναι θέμα γούστου. Πριν ένα μήνα σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών στην Θεσσαλονίκη, έκανα σύγκριση τις οθόνες του S6 Edge και του Xperia Z5 Premium. Προσωπικά λοιπόν, τα χρώματα του Edge μου φάνηκαν πολύ έντονα, που αν τα κοίταγα για κάνα 10 λεπτό θα κούραζα τα μάτια μου, ενώ του Ζ5 ήταν για μένα ποιο φυσικά. Σε άλλον, λογικά θα φαίνονται του Edge πολύ καλύτερα και εντυπωσιακά.

Sotiris

Όσοι έχουν τα μάτια τους υγιή βλέπουν οτι η Samsung βελτιώνει την οθόνη των συσκευών της από μοντέλο σε μοντέλο, δεν εφησυχάζεται. Η Amoled είναι εξαιρετική και έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την παλέτα των χρωμάτων, ούτε υπερκορεσμένα είναι, ούτε τπτ από όσα τραγικά γράφονται κατα καιρούς. Κλείνω 2 χρόνια με Note 3 και δεν έχω ούτε burn in, ούτε καμμένα pixels.

Μάλιστα το always on δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα από την στιγμή που στο μαύρο σβήνουν τα pixels και δεν ανάβουν όπως σε οθόνες Ips. Αυτό το τελευταίο για την Mary που σε κάθε ποστ της επιδεικνύει την άγνοια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.