Samsung Galaxy S7: O Snapdragon 820 εντυπωσιάζει στο Geekbench

Το Samsung Galaxy S7 αναμένεται να έρθει σε δυο εκδόσεις, μια με Snapdragon 820 που θα κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ και Κίνα και μια για τις υπόλοιπες αγορές με επεξεργαστή Exynos 8890. Λόγω του προβλήματος με την υπερθέρμανση του περσινού 810, φέτος η Samsung ακούστηκε ότι θα προνοήσει για την υπερθέρμανση με την προσθήκη σωλήνα θερμότητας.

Σύμφωνα με ένα post που ανέβηκε στο κινέζικο Weibo αναφέρεται και πάλι ότι το Samsung Galaxy S7 θα έχει μια δεύτερη έκδοση με Snapdragon 820 και ότι θα γίνουν παραμετροποιήσεις για καλύτερη διαχείριση θερμότητας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Λόγω του ότι το ενισχυμένο chip θα τρέχει σε μεγαλύτερη συχνότητα από την κανονική έκδοση, θα προστεθεί σωλήνας θερμότητας για καλύτερο θερμικό έλεγχο.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι σε νέο Geekbench test, το Samsung Galaxy S7 με τον ενισχυμένο Snapdragon 820 έδωσε το εντυπωσιακό σκορ 2456 πόντων σε single-core test ενώ και στο multi-core test εντυπωσιάζει με 5423 πόντους. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε οι χρήστες σε Κίνα και ΗΠΑ δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την επίδοσή του.

Ωστόσο, κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις και αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Galaxy S7 που λογικά θα γίνει 21 Φεβρουαρίου πριν την έναρξη της MWC 2016 στη Βαρκελώνη.

galaxy s7 geekbench snapdragon 820, Samsung Galaxy S7: O Snapdragon 820 εντυπωσιάζει στο Geekbench

galaxy s7 geekbench snapdragon 820, Samsung Galaxy S7: O Snapdragon 820 εντυπωσιάζει στο Geekbench

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

Δηλαδη εδω στη χωρα μας θα ερθει σιγουρα το S7 με τον Exynos 8890???

One

Εγώ τώρα θέλω να δω αυτοί που εκραζαν άλλες εταιρίες που έβαλαν heat pipes να αρχίσουν τις κολοτουμπες και να λένε ότι τώρα θα είναι καλύτερα

Scotty

Ποιός κράζει πάλι ρε μεγάλε ? Γιατί να είναι κακό το heat pipe? Άμα η θερμότητα απάγεται ικανοποιητικά και χωρίς heat pipe δεν το βάζεις. Αν όχι (όπως με τον υψηλά χρονισμένο 820) βάζεις για να λύσεις τυχόν προβλήματα. Ακόμα και αυτό είναι λόγος bla bla κοκορομαχίας για fanboys – φαντασιομετόχους ? Ξυπνήστε λίγο μάγκες. Εδώ είμαστε ως λάτρεις της τεχνολογίας και όχι να βριζόμαστε για χάρη των εταιριών που στην ουσία και τους ίδιους να ρωτήσεις , δεν θα δεις το μίσος που περιμένεις για την αντίπαλη εταιρία. Αυτά τα εχθρικά μόνο οι fanboys τα έχουν και τα τρέφουν. Όποια καινοτομία, πρέπει να είναι καλοδεχούμενη από όποιον την φέρνει και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να υιοθετείται και από τους άλλους. Η τεχνολογία πρέπει να πηγαίνει μπροστά. Και αφήστε τις παιδικές έχθρες και τις “αντιγραφές” .

Sakis

A επεξεργαστής δεν θα γίνεις ποτε…

developer

λοιπον παιδια
αν δεν αλλαξει το android δομη στην κατασκευη του
δηλαδη να αποφυγει απο το vm του compiler δε θα δειτε ποτε στα πραγματικα benchmark τις πραγματικες επιδοσεις των επεξεργαστων
τα iphone βγαζουν τετοιο σκορ λογο iOS που χρησιμοποιουν C και swift
ενω το android χρησιμοποιει java που τα επιβραδυνει ολα
οσους πυρηνες και οσα gb ram βαλουν οι εταιριες
αν το λειτουργικο συστημα ειναι σαπιο απο μονο του τοτε δεν παμε πουθενα
οσοι εδω μεσα ειστε πληροφορικαριοι σκεφτειται χρονο εκτελεσης ενος κομματι κωδικα στη C στα ubuntu και το ιδιο κομματι κωδικα να εκτελειται στα windows
ολα ειναι θεμα δομης του Λ.Σ deal with it

Manos

Η Samsung εντυπωσιάζει στα benchmarks… μας τρολλάρετε έτσι δεν είναι;; Αυτό δεν είναι είδηση. Ας σοβαρευτούμε και λοιπόν, γιατί όλοι ξέρουμε την ιστορία της Samsung με τα benchmarks!

Γιώργος

Ποιος Snapdragon με τα μπουριά για την θερμότητα και πράσινα άλογα , εδώ θα βγει ο 8890 και ο ανταγωνισμός (LG , Huawei , Lenovo , Xiaomi) πάλι θα κοιτάζει με τα κιάλια.
Μικρές εταιρείες όπως Sony , HTC , ZTE κτλ δεν τις θεωρώ ανταγωνισμό για την Samsung.

Nick

Γιώργος ούτε εγώ με το z5 σε θεωρώ ανταγωνισμό σε κοιτάω και γελάω…από κάμερα μέχρι εμφάνιση και ότι θες…αντί Γειά noobako

Sakis

Nick@τωρα που θα βαλει λουκέτο να δω που θα το φτιαχνεις το τουβλο το Z5 με τα εισητηρια του σινεμα και το μανικετοκουμπο του μποντ

Mary

Ναι γιατι η Sony ειναι ας πουμε σαν το περίπτερο της θειας σας της Ευτέρπης, που λεει τελευταία δεν πάνε καλά οι πωλήσεις πατατακιων όποτε του βάζω λουκέτο… Μπουρλότο το περίπτερο!

Sakis

Mary@δεν λεω οτι θα κλεισει η Sony αλλα το mobile τμημα της αφου βγαζει ζημιες καθε χρονο, αλλωστε για αυτο βγαζει συνέχεια το ιδιο… κινητό και απλως αλλάζει το ονομα, ξεστοκαρει, γιατι οι αποθηκες της ειναι γεματες, ισως τα υπόλοιπα να τα σπρωξουν σε μαντρα οικοδομων για τούβλα

Γιώργος

@Νικ
Μου θυμίζεις ένα γνωστό μου που αγόρασε Dacia Duster και νομίζει ότι πήρε αυτοκινητάρα.Lol.

Pakos

ΛΟΛ…. @developer να γειασει το στοματακι σου..καιρο τα λεω….απλα σιγα σιγα με τις αναβαθμισεις κατι αρχιζει να γινεται και με τα androids…

El Matador

Σας ποναει πολυ η Sony περαστικα,το Ζ5 το καλυτερο κινητο ειναι.

Panos7GR

Συγχαρητήρια στον developer που ανακάλυψε τον τροχό!
Γι αυτό και στο Android έτρεχαν να προλάβουν να βάλλουν πολυπυρηνους επεξεργαστές και γι αυτό σε εμάς η επιλογή κινητού γινόταν ανέκαθεν με κριτήριο τον επεξεργαστή και μνήμης RAM. Επίσης κανένας δεν έκρυψε πως το Android είναι εκ φύσεώς του πιο αργό από το iOS, αλλά με τους σημερινό hardware δεν τίθεται θέμα.
To Android βασίστηκε στην Java γιατί υπάρχει λόγος. Πίσω στο 2005-2008 που αναπτυσσόταν, η πιο δημοφιλής γλώσσα για προγραμματισμό ήταν η Java. Αργότερα με το iOS εκτοξεύθηκε η C και η Objective-C επειδή άνοιξε μια νέα αγορά και έτρεχαν να προλάβουν να γράψουν εφαρμογές για να το AppStore (υπάρχουν φυσικά και σχετικα γραφήματα που το δείχνουν σε εταιρείες στατιστικών). Δες άρθρα εδώ στο Techblog πριν 4-5 χρόνια σε flames σχετικα iOS-Android και δες τα σχόλια που τα λέγαμε αυτά. Τώρα τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί τα σωστά flames με επιχειρήματα που μεταδιδόταν οι γνώσεις και μόνο στο να βριζονται καταλήγουν.

Υ.Γ.: Respect στην Apple για την Swift. Δεν είμαι προγραμματιστής, έχω όμως γνωστούς που γράφουν εφαρμογές σε iOS (βασικά ακόμα στα σκαριά τα app τους) και μου έχουν εξηγήσει τι εστί και έχω ακούσει τα καλύτερα.

Αλέξανδρος

@Developer φίλε αυτό είναι δικιά σου άποψη γιατί εγώ που το έχω συζητήσει με φίλους μου πληροφορικούς δεν είναι σίγουροι τι είναι τελικά το καλύτερο. Η C είναι καλή γλώσσα προγραμματισμού όπως και η c++ αλλά είναι ζόρική στον προγραμματισμό και στην διαχείριση της Ram. H Java πάλι είναι πιο εύκολη στον προγραμματισμό ( από ότι λένε οι δικοί μου γιατί εγώ δεν είμαι προγραμματιστής ) και αν η εφαρμογή φορτωθεί στη Ram ανοίγει ακαριαία. Από εκεί και πέρα “σάπιο το android” πως κατέληξες σ’ αυτό το συμπέρασμα; Ο ένας ειδικά κάνει χρόνια προγράμματα για το android και επειδή είχε έρθει αυτή η συζήτηση στο τραπέζι κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα τι είναι το καλύτερο, αλλά όλοι συμφωνούσαν σίγουρα στο ότι το android έχει τις περισσότερες δυνατότητες από τα άλλα και έχει την φιλοσοφία του υπολογιστή ( χωρίς εκπτώσεις στη διαχείριση των διεργασιών στο παρασκήνιο, την συμπεριφορά των εφαρμογών είτε είναι στο παρασκήνιο είτε στο προσκήνιο κ.τ.λ. ). Εφόσον το σάπιο τα δίνει όλα τα άλλα που δεν δίνουν τι είναι; Επίσης ακόμη και για την καθυστέρηση του vm για compile από dalvik πήγαμε σε art το οποίο είναι πιο γρήγορο ( γιατί μια φορά κάνει compile και… Συνέχεια »

Sotiris

Γελάω με τον Nick που νομίζει οτι έκανε καλή αγορά σε Sony σε αυτά τα λεφτά για κινητό με κάμερα που σαρώνει σε τεστς και με modes πέφτει στα 8mp. Γενικώς για γέλια όσοι υπερηφανεύονται για την συσκευή τους αλλά πολύ περισσότερο όσοι έχουν σειρά Z (απο την πλευρά του android, γιατί τους “άλλους” δεν τους φτάνει κανείς)

inblx

Sotiri πες μου ένα πράγμα που υστερούν τα Ζ, αλήθεια ένα?!?!?!?

Dim

@Αλεξανδρος συγνώμη που επεμβαίνω . Μπορεί ο @developer να είναι λίγο αυστηρός με το android αλλά η αλήθεια δεν απέχει και πολύ απο αυτό που λέει !
Το android είναι ΛΣ ανοιχτού κώδικα και γι αυτό ασχολείται τόσος πολύς κόσμος.

Η Java είναι όντως ΠΟΛΥ πιο εύκολη απο την c( είμαι προγραμματιστής και στο λέω με εγκυρότητα). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα ! Πιο εύκολα ναι. Πιο πολλά όχι όμως ! Επίσης σκέψου το πιο απλό! Η Java ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ C++… Αν εχεις ακόμα ενδοιασμούς δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω κατι πιο χαρακτηριστικό απο αυτό για να σε βοηθήσω να καταλάβεις.

Τέλος οι φίλοι σου ,ως προγραμματιστές, χρησιμοποιούν κάποιο λειτουργικό σύστημα UNIX υποθέτω! Το οποίο UNIX είναι γραμμένο σε c… Γιατί δεν χρησιμοποιούν κατι γραμμένο σε java αφού είναι καλύτερη (υπάρχει??? δεν μου έρχεται κατι στο μυαλό αυτήν την στιγμή )? Γιατί λοιπόν όλα αυτά είναι σε C,C++ και όχι σε Java? Δεν αναρωτιέσαι?

Ακόμα και τα Windows να πάρεις είναι γραμμένα σε c ,c++ και assembly (είμαι σχεδόν σίγουρος… Αν κανω λάθος διορθώστε με )….

C >= C++ > Java !!!!!!

Γιάννης

@inblx
Που δεν υστερεί το Ζ5 καλύτερα να λέμε , πχ. με οθόνη IPS και μάλιστα ανάλυσης FullHD δεν πας πουθενά το 2015. Δεν σε πάω καν σε μπαταρία (πολύ μικρότερη διάρκεια απο το Z3) , σχεδιασμό (χοντρό με μεγάλα bezels) , κάμερα (πρακτικά 8mp) κτλ.

Manos

@Γιάννης Γελάω με αυτά που λες. Ας πάρουμε όλη την Z σειρά. Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής που ζηλεύουν όλοι οι κατασκευαστές. Μπαταριά, ίσως και η καλύτερη μπαταρία σε flagship, μιλάω για real life tests και όχι σε benchmarks και την “μόδα” με τα mAh. Όσο γι’αυτα που λες για την οθόνη και την κάμερα θεωρώ πως κάνεις πλάκα και δεν σχολιάζω.

aptalikos

@Manos πήγα στο Plaisio και έπιασα το Z5 στα χέρια μου για λιγότερο απο 10 δεύτερα και αμέσως γύρισα πλάτη και έφυγα. Κρίμα που κοστίζει και ακριβότερα από το S6 που έχω.

vladimiros

@ Γιάννης αν ειδες το χαντς ον του Βλαχακη για το Ζ5,ειχε πει εμεινε πολυ ευχαριστημενος με την οθονη του Ζ5,παρολο που ειναι 1080,δειχνει πολυ ωραια,μαλιστα ειπες και οτι ειναι χοντρο,7.8 mm ειναι χοντρο??? πλακα μας κανεις,το G4 6.3 – 9.8 mm δηλαδη παει μεχρι και στα 9,8..α καταλαβα εσυ συγκρινεις το Ζ5 με το S6..αληθεια τωρα τοσο που εξεχει η καμερα του S6 δεν σε σκαλωνει μεστην τσεπη??

inblx

Γιάννη, έχω Ζ3. Δεν γίνεται να μιλάς για την μπαταρία γενικά όλης της σειράς. Όσο για την οθόνη, θες πραγματικά 2k σε 5.2″ οθόνη? Αλλά όταν σου κοτσαρουν την 4k του Ζ5 βγαίνετε όλοι και λέτε βλακείες. (Και μην αρχίσει κανένας “δεν τρέχει πάντα 4k κτλ” γιατί το Marshmallow θα φέρει το feature αυτό)

Haters παντού αυτό βλέπω. Και παιδάκια που σχολιάζουν χωρίς πείρα και research. Άμα διαβάζεις μόνο αυτά που θες αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Panos7GR

Μας λέει ο Γιάννης “με οθόνη IPS και μάλιστα ανάλυσης FullHD δεν πας πουθενά το 2015”. Για τη FullHD ανάλυση δεν θα το σχολιάσω σου απάντησε όπως πρέπει ο inblx. Όσο για την IPS εν έτει 2015 θα σου πω μόνο μερικές συσκευές iPhone 6S, LG G4, Huawei P8, Huawei Mate 8, Motorola X Style, Motorola X Play, Xiaomi Mi Note Pro. Όντως δεν πάει πουθενά η Sony το 2015 με την IPS οθόνη της… Η κακομοιρα είναι η μοναδική με IPS. Να κάνει μήνυση στην Japan Display για την απαρχαιωμένη τεχνολογία οθόνης που της δίνει. Ο σχεδιασμός είναι μέσα στους πιο κομψούς της αγοράς, το αποδεικνύουν τα design awards που παίρνει κάθε χρόνο η Sony και η αναλογία οθόνης-συσκευης είναι μόνο 1% χαμηλότερη απ το S6. Πφφφ φοβερή διάφορα ίσα με μερικά χιλιοστά! Επίσης η κάμερα είναι η καλύτερη της αγοράς βάσει τεχνικών και μάλιστα παρόλο το τόσο των MP του αισθητήρα ΔΕΝ έχει εξόγκωμα όπως του S6 που κάνει τραμπάλα αν το αφήσεις με την πλάτη στο τραπέζι. @aptalikos: Κι εγώ πάνω από 10 δεύτερα δεν μπορω να χειριστώ το Touchwiz του S6 και όποτε το έχω πιάσει στα χέρια μου το παράτησα. Τι σημαίνει ότι δεν αξίζει… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

@Dim καλησπέρα. Αν και είδα το μήνυμα σου πριν τώρα γύρισα σπίτι. Λοιπόν: 1) Ποιος είπε ότι η java είναι καλύτερη; 2) Όταν λες ότι δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια; 3) Το android είχε αποδοχή όχι γιατί μόνο ήταν open source αλλά για τις δυνατότητες του ( για Mobile os και τα δεδομένα του ). Επίσης και το linux είναι ανοιχτού κώδικα αλλά δεν βλέπω και πολύ κόσμο να ασχολείται και πριν πεις ότι δεν υπάρχει κάποια εταιρεία να το στηρίζει, η canonical για το ubuntu τι είναι; 4) Όπως λέει και παραπάνω ο @Panos7GR ο λόγος που το έκανε σε java το android ήταν ότι ήταν free τότε ( πριν την εξαγορά από την oracle ) και φυσικά πολύ διαδεδομένη. Κανείς δε λέει ότι δεν είναι πιο αργή από την c, αφού χρησιμοποιεί vm και υπάρχει μεσολαβητής, αλλά και πάλι όταν έχεις δυνατό hardware η κατάσταση εξισορροπείτε. 5) Και για να κλείνουμε, το πρόβλημα σας ποιό είναι; Το ότι το android επειδή είναι σε java δεν αξίζει; Ότι δεν γίνεται σωστή χρήση των πόρων του συστήματος; Γιατί αν κοιτάξουμε σε ios και wp που είναι σε c γιατί δεν δίνουν τις ίδιες δυνατότητες με το android; Δεν… Συνέχεια »

ChrisG

εν τω μεταξύ βγήκε βρώμα οτι η Ευρώπη κατηγορεί την qualcomm πως δωροδοκούσε εταιρείες για να προτιμήσουν τα chip της…καλά κρασιά…όχι οτι πέφτω απο τα σύννεφα,διότι κάτι τέτοιο φαινότανε τα τελευταία χρόνια που όποια πέτρα και να σήκωνες qualcomm έβρισκες παρά τα προβλήματα που είχε τα τελευταία χρόνια.αν ισχύσει αυτό θα πέσει βαριά καμπάνα.

Γιάννης

Διαβάστε κανένα τεστ , στο Android Authority που δοκίμασε όλες τις οθονες το Z5 βγήκε τελευταίο , τα κινητά με AMOLED (Note 5, Nexus 6P κτλ) γενικά πήραν τις καλύτερες κριτικές. IPS χωρίς αντίθεση και μαυρο και με ξεπλυμένα χρώματα σε κορυφαίο (δήθεν) κινητό δεν πάει.

https://www.androidauthority.com/best-of-android-2015-display-660168/

Μην ξεχνάμε και αυτό για την “μαϊμού” 4Κ οθόνη.

https://www.androidauthority.com/xperia-z5-premium-4k-marketing-mess-658763/

Όσο αφορά το πάχος όταν το S6 είναι 6.9 mm και το Huawei P8 μόλις 6.4 τότε το Sony μπροστά τους είναι χοντρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.