Samsung Galaxy S7: Πληροφορίες για αισθητήρες πίεσης στην οθόνη

Την περασμένη εβδομάδα η Synaptics ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε νέα touch controllers που δίνουν στα υπόλοιπα κινητά τα χαρακτηριστικά που έχουν Apple και Huawei με το Force Touch και 3D Touch. To ClearForce της Synaptics σου επιτρέπει να αλληλεπιδράς με το κινητό με περισσότερους τρόπους, επεκτείνοντας τις χειρονομίες πέρα από το κλασικό tap και swipe.

Η Synaptics είχε επισημάνει ότι μεγάλα brands έχουν δείξει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη τεχνολογία και ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 θα δούμε τις πρώτες συσκευές με ClearForce.

Οι σημερινές πληροφορίες που έρχονται από το κινέζικο Weibo αναφέρουν ότι μέσα στα μεγάλα ονόματα που θα συνεργαστούν με την Synaptics, είναι και η Samsung. Οι πηγές λένε ότι η τεχνολογία ClearForce θα μπει στην οθόνη του Samsung Galaxy S7, θα επιτρέπει στην οθόνη της επερχόμενης ναυαρχίδας να αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης, και να προχωρά στις αντίστοιχες εντολές. Είναι το ίδιο χαρακτηριστικό που είδαμε στα iPhone 6s, iPhone 6s Plus και Huawei Mate S.

Το Samsung Galaxy S7 έχει ακουστεί ότι θα ανακοινωθεί νωρίτερα, γύρω στον Φεβρουάριο κάτι που συμπίπτει με το πρώτο τρίμηνο του 2016, που ανακοίνωσε η Synaptics ότι θα δούμε τα πρώτα κινητά με ClearForce. Αυτή τη στιγμή μόνο η Apple κυκλοφορεί ευρέως με την συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά από τις αρχές του 2016 φαίνεται θα μπουν στον ανταγωνισμό για τα καλά και τα Android.

Samsung Galaxy S7: Πληροφορίες για αισθητήρες πίεσης στην οθόνη, Samsung Galaxy S7: Πληροφορίες για αισθητήρες πίεσης στην οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στεφανος

Παιδια εχω φτιαξει μια σελιδα οπου εγω με την ομαδα μου ανεβαζουμε ειδησεις για Smartphones, Tablets, PC κσι λιγο Gaming. Εαν θελετε να μας υποστηριξετε καντε Like στη σελιδα μας στο Facebook. Λεγομαστε Supreme Phone: ttps://m.facebook.com/?_rdr#!/profile.php?id=909476122464385&view_public_for=909476122464385&ref=bookmarks

Man

Όχι ρε δεν αντιγράφουν την Apple… 😏

Mary

Μα που το σκέφτηκαν, που το σκέφτηκαν… Τρομερή καινοτομία, δεν έχουμε ξαναδει κατι παρόμοιο……… 😓😓😐

Bagit

καλα εντάξει δεν νομιζω να περιμενε κανεις τπτ λιγοτερο απο summy… οτι κανει ή apple απο πισω αυτη.. εχει καταντησει γελοια σαν εταιρεια πλεον απο εκει που εφερνε καινοτομιες..

επι του θεματος… εννοειται το force touch της Huawei ειναι πολυ καλύτερη υλοποιηση απο εκεινο της Apple για τον λογο οτι η πρωτη αντιλαμβάνεται σε ποσοστο πιεσης ενω της Apple μονο 3 διαφορετικα επιπεδα πιεσης… παντως εχω την εντυπωση πως πρεπει να ναι η πιο αχρηστη τεχνολογια που εχουν αναπτυξει μεχρι τωρα…

Themazerunner

https://www.sammobile.com/2015/10/08/could-samsung-bring-something-like-apples-3d-touch-to-its-smartphones/

Για να μην αρχισω να διαβαζω ανοησιες.

viel

xaxaxaxaxaxaxaxa

CSt90

Απαραδεκτοι οσοι αντιγραφουν μηλα για ανουσιες λειτουργιες. Επιπλεον, απαραδεκτο επισης ειναι και το video editing που εχει γινει στο video.

Παναγιώτης

Αντι να κοιταξουν να φτιαξουν τις μπαταριες , που ειναι πλεον το πιο σημαντικο προβλημα των φορητων συσκευων… καθονται και ασχολουνται με το ποση πιεση θα βαλουμε στο δαχτυλό μας…

azriel84

Πέφτω απ’τα σύννεφα. Αλλά την Samsung μην την κατηγορείτε ο Themazerunner έχει δίκιο. Είναι μικρή εταιρία, χωρίς R&D και λεφτά και ενώ εξελίσσει πρώτη κάποιες τεχνολογίες βλ. 64bit CPU, ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων, οθόνες με αναγνώριση πίεσης κτλ για κάποιο άγνωστο λόγο πάντα η Apple τα βγάζει πρώτη. Τς τς τς κρίμας οι άνθρωποι, τους λυπάμαι. Μόνο στις οθόνες μοιράζουν πόνο, αυτό τους το παραδέχομαι με διαφορά.

Φέτος που η Apple εξέλιξε νέα NAND τεχνολογία και τα read/write speeds στα 6S είναι διπλάσια από αυτά του Galaxy S6 (μια είδηση που πέρασε στα ψιλά) να δούμε αν του χρόνου η Sammy που είναι πρωτοπόρος σε αντίστοιχες τεχνολογίες μνήμης και SSD, θα μπορέσει να την βάλει για να δούμε πάλι άρθρα του στυλ “υπήρχε χρόνια αυτή η τεχνολογία αλλά μπλα μπλα μπλα”. Χαίρω πολύ, υπάρχουν χρόνια πολλές τεχνολογίες, το θέμα είναι ποιος τις εισάγει σε τεχνολογικά προϊόντα ευρείας αποδοχής απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα.

παπαροκάς tiamat

Αν μας το κανει και αυτο η samsung και μετα τρωμε δικαιολογημενα δουλεμα απο τα isheeps εχει,unfollow σε fb, πισω το like ,unsubscribe σε promo emails και φυσικα σε utube !

ηδη το ότι δε μας εφερε note πονεσε !

αντε το s7 και σε ροζ!….

Γιώργος

Ναι όντως πολύ καλές οι NAND μνήμες στο νέο iphone που θα έπρεπε να ξέρεις ότι τις προμηθεύεται από την Samsung όπως της Samsung είναι και το SSD του Surface Pro 4 που έχει διπλάσιες ταχύτητες από τον ανταγωνισμό.
Έκανες την πιο αποτυχημένη προσπάθεια trolling όλων των εποχών.

panos

Ωραία ρε όλοι οι μέτοχοι της Apple πάρτε το και αφήστε μας ησυχους με άλλες εταιρείες καθόμαστε ποιος έβγαλε πρώτος αυτό η το άλλο

akis

ποσο γέλια ακόμα η samsung… ούτε το multitasking δεν μπορεί να φτιάξει τόσα χρονια…. πάλι παραμυθάκια μας πουλάει???

Dimitris

Φαίνεται ξεκάθαρα πως η SAMSUNG αντιγράφει την APPLE !!!

rose

Το θεμα δεν ειναι ποιος το εβγαλε πρωτος , αλλα το οτι αμα η Apple δεν εβγαζε το συγκεκριμενο feature κανενας δεν θα ασχολιοταν με αυτο .Δεν θα πεθανω αμα κανω δυο κλικ παραπανω για να γραψω ενα μυνημα . Ελπιζω και φετος η lg να μην υποκειψει και να βαλει 3d touch η touch id στην ναυαρχιδα της .

Agnostos13

Μπα…η “καινοτομα” Samsung θα υοθετησει αυτη τη “σαχλαμαρα” χαρακτηριστικο που πλασαρει σαν καινοτομια στα i-provata η Apple για να υπερκοστολογει τις συσεκευες της;
Μα αφου δεν ειναι χρησιμο και αφου δεν αντιγραφει η Samsung την Apple γιατι γινεται τωρα αυτο;

Don mitso mou

Δηλαδή για να καταλάβω τώρα. Τί σχέση το force touch της huawei, με αυτό της Apple. Πρώτα από όλα το force touch της huawei δεν θα το δει σχεδόν κανείς, με δεδομένο πως υπάρχει μόνο στην έκδοση των 128 g ( κάτι που αυτόματα το κατατάσσει στο επίπεδο wow feature χωρίς αντίκρισμα βέβαια). Δεύτερον αυτός ο ήρωας που θα το αγοράσει, θα καταλάβει σύντομα πως η μόνη χρήση του είναι μια εφαρμογή να ζυγίζεις αντικείμενα (συγκεκριμένου εύρους βάρους, και να ζουμάρεις στις εικόνες ( και πάλι με τον περιορισμό ενός μικρού κύκλου). Το γεγονός βέβαια πως η huawei δεν εχει δικό της λειτουργικό, ούτε μεγάλη πελατειακή βάση ( σε σχέση με άλλες εταιρίες) αλλα και το force touch της περιορίζεται μόνο σε μια ακριβή της έκδοση, μαθηματικά και μόνο καταλήγουμε σε δύο συμπεράσματα. Πρώτον σε 6 μήνες δεν θα μπει καμία εταιρία στον κόπο να γράψει κάποιο πρόγραμμα να το εκμεταλευτεί και δεύτερον και πιο σημαντικό, πως αυτο το feature μπήκε για ενα και μόνο λόγο: για κάνει το κινητό hype και να κερδίσει στα μάτια κάποιων μια άτυπη και ανούσια πρωτιά! (Και το εννοώ άτυπη πρωτιά, γιατί ναι μεν ανακοινώθηκε πριν το 6s αλλά δεν πωλείται ακόμα…καλό ε;) https://m.androidcentral.com/hands-force-touch-huawei-mate-s… Συνέχεια »

Vai

Κατι τετοια παρομοια με το force touch τα εκανε η Blackberry πριν κατι χρονια με το Torch.
Ποια Apple και ποια Samsung?

rose

Οι κινεζικες εταιριες ειναι χωρις ταυτοτητα και για αυτο και ειναι ηταν και θα ειναι στην δευτερη κατηγορια προτιμησης στις μεγαλες αγορες. Ουσιαστικα επιλεγονται απο ατομα χωρις μεγαλη οικονομικη ανεση. Δεν νομιζω κανενας στην ιδια τιμη να επερνε huawei,xiaomi,meizu,zte κτλπ. αντι για apple samsung lg htc κτλπ

Agnostos13

@Vai
Επειδη τυχαινει να εχω χρησιμοποιησει τοσο το Blackberry Torch οσο και το Macbook με τo Force Touch και το iPhone 6S με το 3D Touch μπορω να πω οτι σαν ιδεα παραπεμπουν αλλα σαν τεχνολογια και υλοποιηση δεν εχουν επαφη.
Το μεν Blackberry ειχε ενα κουμπι πισω απο την οθονη το οποιο με το πατημα επελεγες ουσιαστικα την επιλογη που ειχες ακουμπησει στην οθονη (ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν γινοταν με απλο αγγιγμα) ενω στην προταση της Apple η οθονη δεν μετακινειται και το πατημα σου δινει αλλη επιλογη απο το αγγιγμα!

Bagit

@Don mitso mou

καμια σχεση δεν εχει το ενα με το αλλο… ναι μεν η apple το διεθεσε πρωτη αλλα ακουω ελατωμματακια (εκτος αν σε τετοια θεματα τα προβατα κλεινετε τ αυτια σας)… αν η huawei το βγαλει αψεγαδιαστο τοτε μαλλον θα φαει ζωντανο το μηλαρακι.. επιπλεον το force touch της huawei ειναι πολυ πιο εξελιγμενο απο της apple γτ αντιλαμβανετε και μετραει με ακριβεια την πιεση ενω το μηλο αντιλαμβανεται επιπεδα πιεσης.. ή μηπως κανω λαθος; οσο για την τιμη που θα χει το huawei μην ξεχνας πως τα android τηλεφωνα μεσα σε 1 χρονο ριχνουν την τιμη κατακορυφα σε αντιθεση με τα μηλα που πουλιουνται χρυσαφι… κια ιδου η κοροιδια… αγοραζεις ενα κινητο 1 χρονου με 300 ευρω που συναγωνιζεται το μηλο την στιγμη που το ιδιο μεσα σε ενα χρονο θα χει ριξει το πολυ στα 150 ευρω την τιμη του…

οσο για τις καινοτομιες της apple ανοιξτε τα ματια και δειτε πως ολα τα καινουργια features υπαρχουν ηδη μια διετια στα android … ναι μεν η samsung ακολουθει την apple αλλά η apple δεν καινοτομει…

Γιώργος

Η Apple είναι μια εταιρεία που δεν έχει εφεύρει απολύτως τίποτα ποτέ , ότιδήποτε βγάζει είναι βελτιώσεις σε υπάρχουσες ιδέες και τεχνολογίες. Το Force Touch ήταν πατέντα της blackberry απο την οποία και το αντέγραψε.

https://www.cantechletter.com/2015/09/apples-force-touch-is-already-patented-by-blackberry/

Sad but true για τα isheep που βλέπουν μόνο την προπαγανδα της Apple και την καταπίνουν αμάσητη.

don mitso mou

@Bagit Συγνώμη να σου κάνω μία σοβαρή ερώτηση. Διάβασες το προηγούμενο post μου? Και αν ναι, το κατάλαβες? “ναι μεν η apple το διεθεσε πρωτη αλλα ακουω ελατωμματακια” Φυσικά και ακούς ελλατώματα, γιατί είναι μία συσκευή που αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιος στον κόσμο μπορεί να την ΑΓΟΡΑΣΕΙ!!!!! Όλο τo προηγούμενο μου post είχε να κάνει με δύο απλά πράγματα. 1ον. Μία εταιρία ανακοίνωσε μία νέα συσκευή, για να προλάβει(!!!!) και ακόμα δεν την έχει δεί κανείς. 2ον, και πιο σημαντικό. Ακόμα και εσύ ο ίδιος να την αγοράσεις αύριο, δεν υπάρχει ουσιαστικά ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗ για αυτό το feature. Δεν έχει γραφτεί το λειτουργικό και το UI γύρω από αυτό το χαρακτηριστικό όπως στην περίπτωση του iphone 6s. Ἐχει μία εφαρμογή που ζυγίζει ( γελάνε και οι πέτρες) και μία που κάνει επιλεγμένο ζουμ στις φωτογραφίες. Α και μη ξεχάσω, δεν έχει κάν feedback. Ναι, μπορεί να έχεις δίκιο. Μπορεί και να είναι ( αν την δούμε ποτέ) πολύ καλύτερη σε υλοποίηση από της Apple. Αλλά πες μου ειλικρινά, εσύ θα έδινες 900+ για να πάρεις μία συσκευή που σου παρέχει αυτή την τεχνολογία σε ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ? Ο τελικός χρήστης, όπως εγώ κι εσύ, θέλει να δίνει τα… Συνέχεια »

nikits

100 χρονια μετα

αρθρο:
1000 σχολια απο κατω
– ειδατε η samsung ειναι καλυτερη
– οχι η apple το εχει κανει ηδη
…..
αρθρο:
1000 σχολια απο κατω
– ειδατε η apple ποσο μπροστα ειναι
– οχιιιιι η samsung εδωσε τα συστηματα
…..

δεν ξερω για σας γιατι με εχετε μπερδεψει αλλα εγω ειμαι καταναλωτης και οχι μετοχος, ειχα iphone 4 πηγα σε lg ισως του χρονου παω στην samsung. διαβαζω τα αρθρα και δεν μπαινω στην διαδικασια να δω τα σχολια αφου ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι ακριβωσ τα ιδια με ενα αρθρο τις προηγουμενης 5ετιας

socratis

@ Bagit
Έγραψες πως: ( εννοειται το force touch της Huawei ειναι πολυ καλύτερη υλοποιηση απο εκεινο της Apple για τον λογο οτι η πρωτη αντιλαμβάνεται σε ποσοστο πιεσης ενω της Apple μονο 3 διαφορετικα επιπεδα πιεσης… )

Αυτό που λες είναι άκυρο έχω ήδη το 6s και μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν ισχύει αυτό που λες..

αντιλαμβάνεται πόση πίεση ασκήσεις και δεν έχει μόνο τρία επίπεδα.. Θα μπορούσε άνετα κάποιος να φτιάξει μια εφαρμογή με ζυγαριά όπως το huawei..

όταν πιέζω ένα εικονίδιο ανάλογα την πίεση που θα βάλω αρχίζει να θολώνει το background όσο περισσότερη πίεση τόσο περισσότερο θολώνει κι όταν φτάσει στην επιθυμητή πίεση τότε φτάνει στο πρώτο επίπεδο το οποίο το ρυθμίζεις εσύ που θέλεις να είναι για να εκτελέσει λειτουργία 3d touch..

Και όσο για το πόσο άχρηστη τεχνολογία είναι σκέψου να παίζεις ένα racing game πχ και ανάλογα με το πόσο δύναμη πατάς το φρένο να φρενάρει ανάλογα και αυτό είναι ένα παράδειγμα..

Bagit

@don mitso mou αδερφε για κινητο πανω απο 300 βαρια 350 δεν δινω ακομα και η audi να το βγαλει (μιλαμε η εταιρεια βγαζει αμαξαρες)… απο κει και περα iphone και να μου χαριζες δεν το παιρνα (πολυ εχθρικο περιβαλλον για χρηστη σαν κι εμενα που θελω ελευθερια) ωστοσο παιζω εδω και μερες σε διαγωνισμους μπας και το τυχω και το πουλησω πουθενα σφραγισμενο κανα 800αρι.. παμε στο θεμα… η huawei δεν ετρεξε να προλαβει.. κανεις τεραστιο λαθος.. δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη αυτες οι τεχνολογιες… μηνες το σχεδιαζε και το εβγαλε μεχρι το σημειο που μπορεσε να το προσφερει αψεγαδιαστα.. μεχρι στιγμης το χουμε δει στην IFA τι κανει επομενως κανεις λαθος ο,τι δεν το χουμε δει καν.. οσο γι αυτο με την ζυγαρια καλυτερα μν το λες γτ οταν θα το χει στο iphone 7 θα το πλασαρεις σαν καινοτομια την apple οποτε αυτα τα “σιγα τα αβγα” αφησε τα γτ τα χουμε ξαναδει… οσον αφορα το λειτουργικο εχεις δικαιο αν και ακομα δεν εχουμε δει την ολοκληρωμενη υλοποιηση στο mate s αλλα μν ξεχνας πως στις τελευταιες εκδοσεις του android οι εταιριες κανουν ενα βημα πιο μπροστα απο αυτο.. μν ξεχνας οτι στην αναγνωριστη… Συνέχεια »

Don mitso mou

@Bagit
Κι όμως, μετά από όσα σου έγραψα, εςύ εξακολουθείς να αναφέρεσαι σε μένα στον δεύτερο πληθυντικό ( ….εσείς τα I-sheeps…). Τραγικό. Δεν μπορείς επειδή δεν σου αρέσει η άποψη κάποιου, να τον κατηγοριοποιείς αυτόματα σε μια ομάδα που θεωρείς ( αδόκιμα βέβαια, αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία) υποδεέστερη.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, πραγματικά μην προσβάλλετε ο ένας τον άλλο. Καταλαβαίνω ότι σε ένα βαθμό είναι εκτόνωση να συμμετέχεις και να σχολιάζεις. Αλλά κρατήστε λίγο χαλαρούς τους τόνους στην συζήτηση. Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και δεν μπορούμε να του επιβάλουμε την δικιά μας. Thanks.

Agnostos13

Για μια ακομη φορα οι ειδικοι Android-ολογοι θα μας αναλυσουν γιατι ειναι καλυτερη μια συσκευη των 150€ απο μια των 800€…

@Γιωργος:
Επειδη βλεπω εισαι της θεωριας…και μαλλον δεν εχεις δει απο κοντα πως λειτουργουν οι δυο τεχνολογιες γι αυτο σου φαινεται αντιγραφη… Ξαναγραφω οτι δεν εχουν ουτε την ιδια λειτουργια, ουτε την ιδια τεχνολογια…
Απλα ειναι μια ιδεα που παραπεμπει στην κακη υλοποιηση της blackberry αλλα επι της ουσιας δεν εχει σχεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.