Samsung Galaxy S7: Πληροφορίες για θύρα USB Type-C

Φέτος ξεκινήσαμε να βλέπουμε τα πρώτα smartphones με το νέο USB Type-C (βλέπε τα νέα Nexus, OnePlus 2, Xiaomi Mi 4c κλπ.) και απ ότι φαίνεται όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μελλοντικά θα υιοθετήσουν το συγκεκριμένο standar. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες Android θα έχουν reversible θύρα όπως το Apple Lightning και μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το SamMobile, η Samsung θα είναι η επόμενη που θα υιοθετήσει το συγκεκριμένο standar, ενσωματώνοντας θύρα USB Type-C στο Samsung Galaxy S7. Ωστόσο αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, αν θα τη θυσιάσει η Samsung για χάρη της θύρας USB Type-C. Ακόμη δεν έχουμε δει κάποια συσκευή με USB Type-C και την τεχνολογία Quickcharge της Qualcomm

Εκτός από την θύρα, για το Samsung Galaxy S7 έχουμε ακούσει ότι θα έρθει με Snapdragon 820 και Exynos 8, αισθητήρες πίεσης στην οθόνη και κυρτή οθόνη στη μια πλευρά. Τίποτα όμως δεν είναι επιβεβαιωμένο, οπότε κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις.

Concept βασισμένο σε πατέντα της Samsung

Πηγή:1, 2

Επεξεργάστηκε την 16 Οκτωβρίου 2015 18:46

Σχόλια

  • Βασικά τα νεα lumia 950 και 950xl εχουν usb type c και υποστηριζουν και quick charge. Επισης υποστηριζουν και μεγαλες ταχυτητες ανταλλαγης δεδομενων του type c. Το τελευταίο το ανέφερα γιατί απ'οτι εχω διαβασει τα περισσοτερα αν οχι όλα απο τα κινητά που εχουν βγει εως τωρα μπορεί να εχουν type c, αλλα υποστηριζουν ταχύτητες usb2.

  • πολυ καλο φαινεται αν και μακαρι να βγαλουν και με κανονικη οθονη και στις 2 πλευρες. Περιμενω το νεο μου Iphone 6s plus ισως βιαστηκα αλλα δεν πειραζει :)

  • Πανεμορφο.
    Και απο την πανω και κατω πλαγια πλευρα να βλεπεις καθημερινες πληροφοριες στο κινητο οταν θα ειναι σβηστη η οθονη.Ας γυρισει η sd και το ραδιο και πιστευω οτι με το S7 για αρχη θα δουμε πισω την παλια καλη samsung που τα εδινε ολα σε δυναμη και ποιοτητα.
    Δεν με νοιαζει τοσο το παχος οσο η μπαταρια,η sd και το αγαπημενο radio.Τα 2κ κα η super amoled θα ειναι φοβερα.Με αυτα δεν θελει κανεις τιποτε αλλο.Το λειτουργικο ωριμασε και εγινε αλαγκαριστο...μια χαρα...

  • Themazerunner,αυτα με εδιωξαν κ μενα απο τη samsung οπως με εδιωξαν παλια για τη sansung οταν δεν τα ειχε κ το iphone4. Sd,removable battery,fm.

  • @a78
    πιστευω οτι το 2016 θα αλλαξουν πολλα απο την πλευρα της ΑΝ θελει να πουλησει και οι πελατες να ειναι ευχαριστημενοι.Αν οχι και θελει να γκρεμοτσακιστει ειναι ελευθερη και δεν θα νοιαξει κανεναν(μεσα κι εγω).
    Στον χρονο κρατανε αυτοι που ακουνε τους πελατες τους και οχι να βαζουν οτι γουσταρουν αυτοι με τα αναλογα συμφεροντα.Εγω προσωπικα θελω πληρη αυτονομια.

  • Το διάβασα και στα sites του εξωτερικού, αλλά γιατί αυτό είναι νέο τώρα;
    Λογικό ότι θα βγαίνει το 2016 (και δεν είναι IOS) να είναι με type C.
    Το σπάνιο θα είναι το παλιό.

    Όσο για type C + quick charge, αυτό ήδη έχει ανακοινωθεί επισημότατα για τα νέα Lumia - που αν δεν κάνω λάθος, είναι και τα μόνα με USB 3.1 πάνω στο βύσμα C (τα άλλα που έχουν βγει ή βγαίνουν με C, είναι USB 2.0, αφού το type C δεν υποχρεώνει τι έκδοση USB έχεις). Οπότε λάθος η πρόταση.

  • Αυτό που γίνεται εδώ, το βλέπω σε όλα τα τεχνοσαιτ του εξωτερικού μετα τις αποτυχημενες αλλαγες σε s6 και note5.Μικρο ενδιαφέρον κ λιγα σχόλια για τις νέες samsung συσκευές. H sam έπαιξε και έχασε. Βγάζοντας από τις συσκευές της sd αποσπωμενη μπαταρία και ράδιο,οδήγησε εκατομμύρια πρώην fan της στις (φτηνές κ πλήρεις) μεγάλες Κινεζικές εταιρίες.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.