Smartphones

Samsung Galaxy S8: Tο smartphone με την καλύτερη οθόνη [DisplayMate]

Τα smartphones της Samsung είναι γνωστά για τις καλές οθόνες τους, οι οποίες δίνουν ευκρινείς και φωτεινές εικόνες. Με το Samsung Galaxy S8, η εταιρεία επιχείρησε να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε και όπως φαίνεται τα κατάφερε να εντυπωσιάσει το DisplayMate.

Το DisplayMate ειδικεύεται σε τεστ οθονών όσον αφορά στην ακρίβεια και το calibration των χρωμάτων . Η οθόνη του Samsung Galaxy S8 κατάφερε να πάρει την καλύτερη βαθμολογία, “A+”.

Το Galaxy S8 παίρνει τον τίτλο του smartphone με την καλύτερη οθόνη στην αγορά χάρη στην Infinity Display. Σύμφωνα με το DisplayMate η οθόνη μπορεί να φτάσει τη μέγιστη τιμή φωτεινότητας 1020 nits, που είναι πάνω από τις πιο φωτεινές οθόνες smartphones που έχουν δοκιμάστει ποτέ.

Το κινητό είναι σε θέση να χειριστεί το HDR αρκετά καλά και είναι το πρώτο που έχει πιστοποίηση από την UHD Alliance για Mobile HDR Premium video playback. Αυτό σημαίνει ότι το Galaxy S8 είναι ικανό να αναπαράγει video με την ίδια χρωματική ακρίβεια και γκάμα όπως κάποιες HDR TVs, οι οποίες ξεκίνησαν να εμφανίζονται πέρσι στην CES 2016.

Με τις οθόνες της Samsung να εντυπωσιάζουν, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που και η Apple απευθύνθηκε εκεί για το επερχόμενο iPhone 8. Πρόσφατο δημοσίευμα τη θέλει να έχει παραγγείλει από τη Samsung 70 εκατ. curved OLEDs.

Διαβάστε επίσης: Infinity Display: Η “ατελείωτη” οθόνη των Galaxy S8 και S8+

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Απριλίου 2017 11:02

Σχόλια

  • Και το s7 που εχω απο τον ιουνιο εχει καταπληκτικη οθονη,βασικα περασαν τοσα τηλεφωνα απο τα χερια μου αλλα την ποιοτητα τη ζωντανια το τοσο σκουρο μαυρο δεν το ξαναειδα.γενικα τα samsung σε θεμα καμερας οθονης ειναι απιαστα.φανταζομαι το s8 ποσο ανωτερο θα ειναι και φυσικα μολις πεσει η τιμη του plus θα το τσιμπησω.

  • ναι και?εγω εχω το xperia z1(ναι ακομα και δεν το αλλαζω!) που η οθονη του ειναι tft αλλα δεν εχω κανενα προβλημα..και αλλοι φιλοι μου που εχουν το s7 εχουν iphone και οτι θες δεν βλεπω διαφορα..τουλαχιστον δεν την προσεχω..δηλαδη οποιος παιρνει κινητο επειδη εχει την καλυτερη οθονη πρεπει να εχει μεγαλο προβλημα!!!! πλεον τα κινητα ειναι ιδια! οι μονες διαφορες ειναι το design(καθαρα υποκειμενικο!),η καμερα(που στα καινουρια ειναι τελεια..νομιζα μηδαμινες διαφορες εχουν μεταξυ τους) και η μπαταρια...κυριως για εμενα ειναι η μπαταρια το θεμα και για αυτο δεν αλλαζω με τιποτα το z1 μου!! με κανονικη χρηση και μου βγαζει τουλαχιστον 3 μερες!!!

  • Εγω με το Ζ3 πάντως βλέπω μεγάλη διαφορά. Γενικά ολα τα Sony χανουν πολύ στα χρώματα.
    Φοβερή οθόνη το S8 απ οτι φαίνεται.
    1000nits φωτεινότητα
    113% DCI-P3
    142% sRGB / Rec.709
    ε καλά.. στα βίντεο θα είναι χάρμα οφθαλμών..

  • Είναι δυνατόν να θεωρείται καλή μια οθόνη που είναι wrgb oled και όχι πραγματικo rgb oled. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλαν πάνω από 1000 nits τη στιγμή πού καμία oled οθόνη ακόμα και στις τηλεοράσεις δεν ξεπερνάει τα 800 nits. Οι άνθρωποι στη display mate είναι πιο στημένοι και από το Τζόκερ...

    Περιμένετε να βγουν συγκριτικά σε vr headset με το Xz Premium και θα πέσουν πολλά γέλια.

  • Δημητρης,πρεπει να μας δουλευεις πολυ ασχημα οταν λες δεν βλεπεις διαφορα στις οθονες η στις καμερες.δλδ ολοι βλεπουμε το μπλε εσυ θα λες ειναι κοκκινο οποτε δεν μπορω να σε παρω στα σοβαρα

  • Επειδή έγινε αναφορά για τα κινητά της Son και έχοντας περάσει όλα τα Xperia της σειράς Z (Z,Z1,Z2,Z3 Z3+,Z5,XZ) από τα χέρια μου, από το Z2 και μετά η οθόνη έγινε εξαιρετική. Ωστόσο, του XZ είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Ίσως η καλύτερη υλοποίηση σε LCD-IPS.
    Στα του άρθρου, μπράβο στην Samsung, αν και προσωπικά οι Amoled δεν μου αρέσουν λόγω μη πιστότητας φυσικών χρωμάτων.

  • @one
    καταρχήν λές wrgb oled. Δεν είναι wrgb αλλα rgb. Η διάταξη είναι διαφορετική (diamond).
    Δεν λέει κάτι αυτό έτσι και αλλιως γιατί με τέτοια ppi δεν φαίνεται τίποτα.
    Επίσης δίνει 1020nits προφανώς γιατί καλύπτει προδιαγραφές HDR.
    Και αυτά τα 1020 θα τα δίνει όταν προβάλεται λευκό σε ένα 5% της οθόνης και peak.
    800nits σε 20% και πάει λέγοντας. Οι lg oled φτάνουν τα 800.
    Και πάλι επειδή δεν φτάνουν οι τηλεοράσεις τα 1000 δεν γίνεται στα κινητα? Τι σκεπτικό είναι αυτό?
    Στο vr χαίρω πολύ θα φαίνεται καλύτερα το xz αφού είναι 4κ και 5,5".

  • Οθοναρες κ τα sammy κ τα sony k τα lg κ πάει λέγοντας μη το χαλάμε πάλι.
    Στο καινούργιο όμως s8 έχω να πω ότι in real life η οθόνη του είναι πιο μικρή από του s7 η του iphone ή τέλος πάντων από τις οθόνες με τις διαστάσεις όπως τις ξέραμε κ θα πω γιατί.
    Η οθόνη δεν έχει φάρδος, πράγμα που αυτό που χρειάζεται το μάτι μας δεν το δίνει.
    Π.χσε βίντεο χθές που είδα του xeetechcare που τα είχε δίπλα δίπλα με s7 iphone g6 στην ουσία τα άλλα κινητά είχαν μεγαλύτερη οθόνη σε όλα ,εφαρμογές browsing gaming.δειτε το κ πέστε γνώμη.

  • Περίεργο γιατί αρκετοί υποστηρίζουν πως οι amoleds χάνουν σε πιστοτητα χρωμάτων. Τι να πω, ίσως το έφτιαξαν. Ωστόσο οι ναυαρχίδες της Σαμσουνγκ έχουν ομολογουμενως εξαιρετικές οθόνες

  • Λογικό το αποτέλεσμα. Δεν έχει ανταγωνισμό η Samsung στις οθόνες τα τελευταία χρόνια στα smartphones. Τέλειο μαύρο και εξαιρετική απόδοση χρωμάτων με βάση τo πρότυπο RGB.

  • @Rizo ίσως να τις μπέρδεψα με τις wrgb oled της LG, αλλα και πάλι η Samsung χρησιμοποιεί PenTile RGB, και όχι το legacy RGB πρότυπο. Ίσως με απλό μάτι μπορεί να μην φαίνονται τοσο οι διαφορές σε wqhd ανάλυση, αλλα σε vr multimedia εφαρμογές θα κάνει αίσθηση.

  • Σε vr θα συμφωνήσω. Σίγουρα θα φαίνεται η διαφορά.
    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω πάνω σε αυτό που λες είναι ότι πίσω στο S2 η Samsung είχε χρησιμοποιήσει κανονικό rgb πάνελ που το ονομαζε amoled plus.
    Δηλαδή δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει. Το έχει καταφέρει εδώ και χρόνια. Πιστεύω ότι κάτι άλλο παίζει ρόλο που δεν το ξέρουμε.

  • Μάλλον ο λόγος που το κανουν είναι ότι τα μπλε pixel είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος, γιατί σε αυτά φθείρονται πιο γρήγορα τα οργανικά στοιχειά, από οτι τα κόκκινα και τα πράσινα pixels.

  • @Agnostos13 τα Oled πάνελ της LG στις τηλεοράσεις είναι wrgb και παρόλο που και η Sony χρησιμοποιεί τα ιδια πάνελ στις καινούριες oled τηλεοράσεις της, δεν ξεπερνούν τα 800 nits. Γι αυτο μου φαίνεται παράξενο η Samsung στα κινητά να κατάφερε να ξεπεράσει την φωτεινότητα των τηλεοράσεων.

  • Εντάξει, διάβασα το απόλυτο:ότι οι οθόνες τής Sony, συγκρίνονται με τις οθόνες της Samsung... Ούτε με της Apple, oυτε με της huawei συγκρίνονται,ουτε με καμμιας.Απορω πως η προσωπική εκτίμηση του καθενός, πρέπει κατά τη γνώμη του να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο τους ειδικούς στο αντικείμενο.

  • Πλακα μας κανεις ρε nikt δε ξερει τωρα το παληκαρακι που ειναι φοιτητης λογιστικης στο απθ και παιζει pro ολη μερα και ξερει το displaymate;χαλια ειναι οι οθονες της samsung αποκλειεται να φτανουν 1020 units και να εχουν καταπληκτικη πιστοτητα χρωματων πλεον.και φυσικα τωρα ποια apple που να ξερουν κι αυτοι οι ασχετοι που πηγαν και παραγγειλαν τοσες οθονες.

  • Επειδη εχω το s8+ λογω της δουλειας μου θα πω οτι ειναι πραγματικα απιστευτο. Καμια σχεση στα video με την πραγματικοτητα.. μεχρι πριν ειχα το s7 και το s8+ φαινεται σχεδον το ιδιο ... ελαχιστα μεγαλυτερο.. Το προτεινω ανεπιφυλακτα.

  • Δηλαδή τα sony αυτή τη στιγμή δεν έχουν καλές οθόνες;
    Αν προσπαθείτε να εκνευρίσεται πάλι ξανά σε ακόμα ένα άρθρο στο techblog κόσμο δε θα τα καταφέρετε.μιληστε μόνοι.

  • Παιδιά, έχω Ζ3 και ο ξαδερφός Ζ5. Οι οθόνες είναι χάλια. Καμία σχέση. Και στο ΧΖ είναι η ίδια.
    Όποιος δεν το βλέπει απλός δεν έχει καθήσει να το παρατηρήσει.
    Τα χρώματα χάνουν στα sony.
    Και παρόλο που το λέω έχω sony και ίσως ξαναπάρω, αλλά μην λέμε και οτι ναναι.

  • Στις οθόνες πάντα είναι πιο εντυπωσιακά τα Galaxy. Εντυπωσιακά, όμως, όχι απαραίτητα καλύτερα. Χτες που χάζευα στο Public διάφορα smartphones, παρατήρησα ότι η οθόνη του S7 (όχι Edge) έχει μια γυαλάδα στην εικόνα, σαν να υπάρχει ρε παιδί μου ένα φίλτρο οθόνης που τα δείχνει πιο έντονα όλα. Απο την άλλη, στο δικό μου G5 που έχει οθόνη ίδιας ανάλυσης, βρίσκω την εικόνα κάπως πιο καθαρή αλλά με λιγότερο εντυπωσιακά χρώματα. Και το παράξενο είναι ότι όταν ειχα δει παλιότερα ένα G4 στα πεταχτά, τα τα χρώματα έβγαζαν μάτια! Στο G5 ήλπιζα να δω κάτι παρόμοιο αλλά δυστυχώς κάτι έκανε η LG και τα χάλασε... Όχι ότι είναι άσχημη οθόνη βέβαια.

    Τα S8 και G6 δεν τα έχω δει απο κοντά και έτσι δεν μπορώ να πω. Παντως, με χαλάει πολύ αυτή η αναλογία για smartphone. Νομίζω ότι το πλάτος χρειάζεται και δίνει άλλη χάρη ειδικά αν δουλεύεις πολύ Evernote και Office όπως εγώ. Και αυτό είναι κάτι ακόμα που με χάλασε στο G5 καθώς έχει στενέψει σε σχέση με G3/4. Ας ελπίσουμε ότι δε θα γίνει κανόνας ή έστω ότι δε θα περάσει στα LG V και στα Note για να εχουμε καμία εναλλακτική της προκοπής...

  • Όσοι έχετε συνηθίσει τις Amoled & Oled μπορεί να σας φαίνονται αστεία αυτά που λέω, αλλα εγώ που έχω συνηθίσει στα φυσικά χρώματα στο κινητο, και στον υπολογιστή έχω επίσης επαγγελματική οθόνη της Eizo, έχω γίνει ψυρας με την ακρίβεια των χρωμάτων και δεν μπορώ τις Oled αν δεν εχουν πραγματικο Rgb. Είναι θέμα συνήθειας και προτιμήσεων στη τελική.

  • Σίγουρα ειναι κορυφαίες οθόνες οι amoled αν κ τα δειχνει καμια φορα λιγο ψεύτικα η μαλλον εντυπωσιακα σε σχεση με την πραγματικότητα..Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν άλλες εξαιρετικές οθόνες οπως huawei κ htc..Του mate 9 που εχω δει διπλα στο s7 ειναι κ αυτη τρομερη κ οχι τόσο σκούρα οσο του s7..Επισης LSD που εχει το htc 10 ειναι φοβερη κ με πίστα χρωματα ίσως απο τις καλυτερες ips LSD..

  • @One
    Κι εγω όταν βλέπω ένα S7 Edge και μπαίνω στις ρυθμίσεις βλέπω οτι όλοι το αφήνουν στο "adaptive".
    Τις δυνατότητες και την πιστότητα χρωμάτων θα τα δείτε στο "basic".
    Λένε όλοι για πιστά χρώματα ενώ το S7 στο "basic" δίνει delta 1.5!
    Εκει φαίνονται σωστά τα χρώματα μόνο.
    Ολοι κάνουν το λάθος και δεν κοιτάνε τις ρυθμίσεις, αλλά κράζουν για τα χρώματα.
    Οκ, By Default δεν είναι ρυθμιζμένα σωστα. Το θέμα είναι οτι σε 2-3 που τους έδειξα την ρύθμιση μετά ήθελαν πάλι το adaptive!! :Ο

  • Δηλαδή στο Z3 μου όπως και στα επόμενα (Z3+,Z5,Z5 Premium, X performance, XZ) της Sony, θέλετε να μου πείτε ότι εφόσον δεν είναι η οθόνη στην επιλογή 'no image enhancement' ότι και πάλι δεν είναι πιο 'εντυπωσιακα και έντονα' τα χρώματα από το φυσικό κανονικό; Εγώ προσωπικά έχω τον X-Reality επιλεγμένο σαν μέση λύση και πραγματικά είναι οθοναρα και ας γνωρίζω ότι δεν είναι και πολύ φυσικά τα χρώματα, είναι κάπως υπερκορεσμενα αλλά πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα βέβαια. Καλά στο Super-vivid mode δεν το συζητώ, εντελώς ζωγραφική πλέον οι φωτογραφίες επιπέδου καρτουνίστικων Amoled που ανέκαθεν τις έβρισκα κακόγουστες.

  • @Nick
    αυτό λέμε φίλε.
    Και στο δικό μου Ζ3 το έχω απενεργοποιημένο και πάλι χάνει στα χρώματα.
    Στα x-reality και vivid ξεφεύγει εντελώς (delta >10)! Ειδικά το κόκκινο.
    Αν θεωρείτε τις amoded των s6-s7 καρτούν, των sony είναι finding nemo και kung fu panda.
    και δεν το λέω απαραίτητα σαν αρνητικό. Εχω καταευχαριστηθεί τα έντονα χρώματα αλλά
    @Nick βάλε το κινητό σου δίπλα σε ενα iphone 7 (plus), μπείτε fb και απο τα 2 κινητά στον ίδιο τοίχο και κάνε scroll... εγω το έκανα. και στεναχωρήθηκα.
    Ανάλογα την αντίληψη του καθενός, χάνει απο λίγο έως πολύ. Είναι σίγουρα αισθητό πάντως.

  • Όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι και video editors δουλεύουν πάνω σε IPS. Αυτοί φαίνεται δεν γνωρίζουν απο φυσικά χρώματα αλλά μόνο οι amoled lovers και η Samsung...αφού μερικοί πείσατε τον εαυτό σας οτι τα φυσικά χρώματα δεν είναι ευχάριστα αλλά είναι τα καρτουνίστικα όπως λέει και ο Nick να το κοιτάξετε. Πρόσφατα ήμουν σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών και είδα δίπλα δίπλα την 4K OLED της LG σε 65' με την Samsung 65' SUHD QUANTUM DOT. H LG έριχνε ξύλο και μάλιστα διπλάσιο στο θέμα "μαυρο" που μας πρήξανε μερικοί με τις amoled. Καλή ήταν και η Samsung αλλά η LG πολύ μπροστά. Χώρια οτι η LG ήταν τραπουλοχαρτο.

  • @babis
    Λογικό είναι να ρίχνει ξύλο η LG αφου το quantum dot της Samsung βασίζεται πάνω στις ips.
    Quantun dot χρησιμοποιεί η LG στα G4-G5 και η Sony στα Ζ2 έως και σήμερα (triluminos) και στις τηλεοράσεις της εδω και χρόνια βέβαια.
    Αντί για λευκά οπίσθια LED έχει μπλέ και η οθόνη έχει λιγότερα layers με αποτέλεσμα μεγαλύτερη φωτηνότητα και πιο εντονα χρώματα (χονδρικά).
    Επίσης λές "Όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι και video editors δουλεύουν πάνω σε IPS"
    Φίλε μου δεν υπάρχουν oled οθόνες υπολογιστών. Γιαυτό. ips είναι μονόδρομος.

  • Θελετε δεν θελετε η samsung εχει τις καλυτερες οθονες παγκοσμιως.ακομα και σε smart tv!δεν παιζονται οι οθονες τους!

  • @Rizo το θέμα είναι να εξηγήσεις γιατί δεν βλέπουμε oled ή amoled desktop monitors pc;
    https://pcmonitors.info/articles/oled-monitors/
    Άσε που άν πάς να χρησιμοποιήσεις amoled μόνο φυσικά χρώματα που δεν θα βλέπεις αλλά κάτι άλλο. Μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακές αλλά δεν σημαίνει οτι είναι σωστές για όλες τις δουλειές.
    Οι ips θα υπάρχουν για πάρα πολύ καιρό ακόμη και θα προτιμώνται πάντοτε.

  • Σιγουρα τα S8 θα εχουν την καλυτερη οθονη και την καλυτερη καμερα απο καθε αλλο κινητο φετος,αλλα δεν ξερω δεν μαρεσουν καθολου σαν κινητα σαν συνολο,για αυτο εγω προτιμω τα Sony και ας χανουν σε καμερα-οθονη,σε καποια αλλα πραγματα ειναι καλυτερα ομως..
    Και εμενα μαρεσουν πιο πολυ τα ζωντανα χρωματα,παρα τα κορεσμενα,αλλα αυτοι με IPS LCD η πρεπει να βελτιωθουν περισσοτερο η να πανε σε Οled,κατι πρεπει να γινει δεν ξερω,η Sony ναι εβγαλε παλι 4κ οθονη αλλα δεν σημαινει αυτο οτι ειναι καλυτερο απο το S8,δεν μετραει μονο η αναλυση,αλλα η ποιοτητα τις οθονης,ισως τα δω καμια στιγμη απο κοντα τα S8/XZp και να τσεκαρω..

  • Αδελφέ πήγαινε δες το s8 να πεις μία χαρά κ φέτος η sammy.
    Αλλά γνώμη μου μη δεις το xzp γιατί θα χάσεις τον ύπνο σου.
    Εγώ δε θα το πλησιάσω το xzp δεν διαθέτω τόσα χρήματα για τηλ κ αυτό το κόσμημα θα με στοιχειώσει.

  • Sony 4K HDR με 807ppi ή amoled 2Κ με 570ppi;
    Εννοείται το πρώτο...πηγαίνετε με την πρώτη ευκαιρία σε ένα πολυκατάστημα όταν βγούνε και δείτε τα side by side.

  • Μην βασιζεσται μονο στα νουμερα,ωραια το ενα εχει 807ppi,τι να το κανω? αφου το ματι μας λεμε δεν βλεπει διαφορα πανω απο τα 300/350ppi.. εχω το Ζ5 και η αδερφη μ το Α5/16 και εχει πιο φωτεινη οθονη απο το δικο μου..εγω παντα μιλαω αντικημενικα ακομα και για την αγαπημενη μ εταιρια που ειναι η Sony και δεν εχω παρει αλλο εκτος απο αυτο..ο αλλος λεει αν δει καποιος το XZp θα χασει τον υπνο του..ΜΑΚΑΡΙ φιλε μου να γινει ετσι.. οπως ειπα ειμαι οπαδος της Sony και θελω να παει μπροστα...να σας πω καποια λαθακια που κανει η Sony?? γιατι πρεπει να κραζεις και λιγο γιατι μονο με γλυκολογα δεν γινεται.. 1) πρεπει να κατεβασει το F/2.0 (ακουγεται το Νοτε 8 ισως εχει F/1.6 μαλλον καταλαβατε διαφορα) 2) δεν εχει κανενα Sony ΟΙS..ξερετε τι ναι αυτο? το βραδυ η φωτογραφιες βγαινουν με κοκο οπως λεει κ ο Βλαχακης και τριτον τα πιο μικρα πραγματα που μονο μικρα δεν ειναι...οπως δυνατοτερο φλας,λιγο καλυτερα μπεζελ,και καλυτερα ηχεια,το ξερω εχουν στερεο ηχεια τα Sony αλλα και εκει θελουν δουλεια..
    ΑΥΤΑ..... τωρα οποιος δεν τα αποδεχεται αυτα που πρεπει να βελτιωσει μαλλον θα ειναι 15χρονος πιστευω..θα καταλαβω απο την απαντηση σας!!

  • @babis
    Πραγματικά δεν ξέρω γιατί δεν βγάζουν.

    Τέλος, θα το πω ξανά, γιατί το έλεγα και λίγες μέρες πιο πρίν.
    Οι oled κύριοι δεν έχουν πλέον πρόβλημα με τα χρώματα. Το ότι είναι πιο έντονα είναι επιλογή των εταιριών. Όπως είπα στις amoled πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και επιλέγετε "basic". Το άλλαξα και είδα αισθητή διαφορά.
    Επίσης ούτε οι LG Oled έχουν πρόβλημα με τα χρώματα! Εκεί δεν ακούω κανέναν να λέει για καρτούν.
    rtings.com/tv/reviews/lg/e6
    out of the box δίνουν delta 2.2 και με καλιμπράρισμα φτάνει το 1.
    Στο S7 στο basic έχει 1.5 και στο S8 έχει 2.
    Τώρα αν σας φαίνονται πιο έντονα και στο Basic τι να πω. ρυθμίστε τα μάτια σας παιδια...
    Τέλος σε άλλο ποστ έγραφα ότι περιμένω reviews και απο το Sony και μετά θα κρίνω.
    To XZ έχει Delta 5.8. Ελπίζω πραγματικά η sony να το φτιαξει το θεμα με τα χρωματα φετος.

  • @vladimiros
    Φίλε ασπάζομαι το τελευταίο σου σχόλιο.
    Αγαπω την Sony. Εξαιτίας μου αγόρασαν 2 ξαδέρφια μου και η αδερφή μου sony.
    Αλλά δεν έχω κόλλημα να παραδεχτώ την αλήθεια.
    Είτε αυτή αφορά την Samsung είτε την Apple. Δεν έχω να ζηλέψω κάτι, δεν είμαι 15 χρονών.

  • Αυτό κάνουμε φίλε, side by side τα βλέπουμε και μας πιάνει θλίψη πόσο υστερouν απέναντι στις amoled όλες οι Sony συσκευές.

  • @Τάκης Πλ όταν κανείς side by side σε ξεγελάει η αντίθεση που είναι καλύτερη στις amοled, αλλα αν κανεις τεστ στις αποχρώσεις των χρωμάτων τότε θα δεις περισσότερα χρώματα στα Sony. Ίσως με τώρα με την προσθήκη HDR στο ΧΖ Premium να βελτιώθηκε η αντίθεση αλλα μένει να αποδεχθεί.

  • Μιλάμε για πολύ γέλιο. Επειδή ήθελα να δω τι έχουν πάρει και οι άλλες οθόνες μπήκα στο site του display mate και..... μαντέψτε!!! Κάνει τεστ μόνο σε οθόνες της Samsung και της Apple χαχαχαχ. Ε λοιπόν ναι είναι λογικό το φετινό s να έχει καλύτερη οθόνη από το περσινό . Χαχαχα. Τώρα όσο αφορά τις οθόνες γενικά σε όλα τα hi end κινητά είναι καλές.

  • @One ναι με το HDR η αντίθεση βελτιώθηκε πάρα πολύ οπότε η διαφορά που τόνισες μηδενίστηκε σχεδόν. Θα το δούμε αυτό σύντομα με την κυκλοφορία των συσκευών. Οι ips έχουν την καλύτερη πιστότητα χρωμάτων. Οι ips έχουν πολύ ψωμί ακόμη και οι amoled έχουν μικρή διάρκεια ζωής και παιδικές ασθένειες.

  • Το display mate είναι για γέλια. Αντί να περιμένει την 4k HDR της Sony κάθεται και συγκρίνει βιαστικά καινούρια τεχνολογία ημερών που λέμε με προηγούμενης χρονιάς. Όλα για την προώθηση της samsung. Μετά σου λέει οτι δεν τα αρπάζουν όλοι μέσα στο internet...10,2 δίς είναι αυτά ξέχωρα τα υπόλοιπα απο πίσω...

  • Babi δεν παιζουν ρολο τα ppi.και το z5 premium 806 ppi ειχε.περασε απο το χερι μου..σε πληροφορω το εβαλα τοτε με ενα s6 edge plus σε 2 k display το s6 edge plus το εφαγε λαχανο!η samsung πρωτοπορει σε οθονες.ειναι αυτη που θα θεση τον πηχη χαμηλα η ψηλα!επειδη ψαχνομαι τοσο πολυ στην λεπτομερεια σε αναλυση χρωματων απο το s6 και μετα οι οθονες ους εχουν ξεφυγει πολυ πανω ..ουτε iphone 7 plus,ουτε lg g6,την sony την βαζω δευτερη

  • Όποιον δεν τον ενδιαφέρει η απόλυτη πιστότητα χρωμάτων δεν θα έχει πρόβλημα με κανένα Sony.
    Αλλά νούμερο 1 σε IPS είναι το iphone 7. DeltaE 1.1 νομίζω.
    Το Ζ3 μου για παράδειγμα χτυπάει 866nits στο GSMArena. Εχω να το "καυχιέμαι".
    Αλλά μέχρι εκεί.
    @babis
    Σε αυτό έχεις δίκαιο, αλλά μπορεί και να μην θέλει και η Sony να το δώσει για δοκιμή. Το XZ έχει deltaE 5.8 στο GSMArena. Τι να το κάνει η Display Mate? Θα το βγάλει πολύ μέτριο.
    Έτσι κι αλλιώς το dispaly mate μιλάει με νούμερα. Δεν λέει απλώς η καλύτερη οθόνη, αλλά μετράει ένα σωρό πράγματα.
    @babis
    Και οι ips και οι amoled έχουν να δώσουν πολλά ακόμα.

  • https://youtu.be/pLCZsJdfSHs
    Μπορεί να αφορά το division των τηλεοράσεων των δύο αυτών κολοσσών της τεχνολογίας, αλλά κάτι αντίστοιχο ισχύει και στις high-end οθόνες των τηλεφώνων τους όσον αφορά το εύρος του χρηματικού φάσματος. Επειδή φαινεσαι πραγματικά να είσαι γνώστης του αντικειμένου @Rizo, θα ήθελα να μου πεις την γνώμη σου για το περίφημο Triluminos Display της Sony και το κατά πόσο ισχύει και στην πράξη, όχι μόνο στις τηλεοράσεις αλλά και στα κινητά της (όσα το έχουν εννοείται), όπως και για άλλες πολυδιαφημισμένες από την ίδια τεχνολογίες της όπως Live Color LED, Bravia Engine, X-Reality Pro, κλπ. Ευχαριστώ.

  • @Nick
    Καταρχήν για εμένα προσωπικά είχαν ενδιαφέρον οι τεχνολογίες αυτές όταν πήρα το Ζ3.
    Ήταν το πρώτο κινητό που μπορούσε να δώσει τόσο δυνατό φώς, και υψηλή αντίθεση.
    Αλλά χάθηκε το ενδιαφέρον βλέποντας οτι οι επόμενες ναυαρχίδες έχουν χειρότερες οθόνες σε αυτές τις τιμές.
    Ζ3 866 cd/m2 : 1333 contrast
    Ζ5 583 cd/m2 : 986 contrast
    ΧΖ 608 cd/m2 : 1336 contrast

    Το Live Color LED έχει ενδιαφέρον γιατί χρησιμοποιεί ένα στρώμα απο φώσφορο που ενισχύει το κόκκινο και πράσινο σε συνεργασία με τα μπλέ led του triluminos (χονδρικά).
    Όταν πήρα το κινητό βέβαια μου άρεσαν όλα αυτά γιατί ειδικά όταν έβλεπα (και βλέπω) φωτογραφίες παρατηρούσα πως "έμπαινε" το x-reality και αύξανε την αντίθεση και άλλαζε τα χρώματα. Σήμερα όμως δεν ξέρω αν αυτές οι αλλαγές είναι προς τον ρεαλισμό, ή τον εντυπωσιασμό - υπερβολή. Βασικά είμαι σίγουρος ότι είναι υπερτονισμένα τα χρώματα.
    Όποιος θέλει έντονα χρώματα θα ενθουσιαστεί. Βέβαια αυτό έχει επιπτώσεις. Δηλαδή στο Ζ5 δίνει:
    X-reality of: Avg deltaE 6.6
    X-reality on: Avg deltaE 8.3
    Στο XZ δίνει DeltaE of 5.8 αλλά δεν ξέρω αν είναι με το x-reality.
    Τι κάνει δηλαδή το x-reality? Πέρα απο μία βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας -που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω- κάνει μεταβολη στα χρώματα και την αντίθεση. Αλλά είναι μεταβολή που μάλλον κινείται προς την λάθος κατεύθυνση..
    Το X-reality έρχεται απο τις τηλεοράσεις και υπάρχει και αντίστοιχη μηχανή επεξεργασίας και στις samsung και στις lg. Τώρα στην θεωρία φαίνεται καλό, αλλά στην πράξη δεν ξέρω πόσο πιο καθαρή μπορεί να κάνει μία μέτρια εικόνα.

    *Οι τιμές είναι απο το gsmarena που το θεωρώ πολύ αξιόπιστο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.