Samsung Galaxy S8: Πόσο κοστίζει η κατασκευή του;

galaxy s8 construction cost, Samsung Galaxy S8: Πόσο κοστίζει η κατασκευή του;

Τα Samsung Galaxy S8 και S8+ ήταν από τις πολυαναμενόμενες συσκευές που ανακοινώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες και πλέον έχουν αρχίσει να έρχονται στα χέρια των πρώτων τυχερών. Η Samsung έχει βάλει μέσα top χαρακτηριστικά, bezel-less design και φυσικά η τιμή είναι από τις πιο ψηλές της αγοράς (από 720 δολάρια).

Πόσο κοστίζει όμως η κατασκευή του Samsung Galaxy S8 και πως μπορεί να συγκριθεί με τον προκάτοχο Galaxy S7;

Η εταιρεία ερευνών IHS Markit έκανε τη δική της έρευνα και μας δίνει μια εκτίμηση για το πόσο κοστίζει η κατασκευή του Samsung Galaxy S8 με ενσωματωμένη μνήμη 64 και ο λογισμός δείχνει 307.50 δολάρια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της IHS, το Galaxy S8 κόστισε στη Samsung 36.29 δολάρια περισσότερο από το περσινό Samsung Galaxy S7 edge και 43.34 δολάρια περισσότερο από το κανονικό Samsung Galaxy S7.

H IHS Markit δεν υπολόγισε το κόστος κατασκευής του Samsung Galaxy S8+, αλλά με την μεγαλύτερη οθόνη 6.2 ιντσών και την μεγαλύτερη μπαταρία, λογκά ο λογαριασμός θα είναι πιο πάνω.

Εν συντομία να πούμε ότι η Samsung στα Galaxy S8 έχει βάλει την Infinity Display, σκάνερ ίριδας, Snapdragon 835 και ανέβασε το βασικό μοντέλο στα 64GB.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TheoAlex

Πλήρωνε φέσι 400 ευρώ plus!!

Dimitris

Aν όντως κόστισε τόσο, είναι χαμηλή η τιμή πώλησης λαμβάνοντας υπ’ όψην όλη την διαδρομή μέχρι τον καταναλωτή!
Προφανώς πρέπει να έχουν κέρδος οι διανομείς, ο εισαγωγέας, ο πωλητής λιανικής, και βέβαια να ”πληρωθούν” και οι ίδιοι pου το δημιούργησαν (r & d…) κλπ….

Yiannis St

@TheoAlex
Έχεις ιδέα τι διαδικασία θέλει για να βγάλεις ένα προϊόν στην αγορά? R&D, σχέδια επί σχεδίων, δοκιμές επί δοκιμών, διαφήμιση κλπ κλπ… Εδώ λοιπόν το άρθρο μιλάμε ΜΟΝΟ για κόστος κατασκευής. Και πάλι όχι όλο το κόστος κατασκευής. Μιλάει για το πόσο κοστίζουν στην Samsung τα parts του S8. Το κόστος λοιπόν ενός προϊόντος είναι πολλαπλάσιο του κόστους κατασκευής και περιλαμβάνει πολλά κομμάτια εκτός του πόσο κοστίζουν τ υλικά μέρη που αποτελείται.
Άρα μη λέμε εξυπνάδες τύπου 400€ φέσι στο κεφάλι…
Επίσης μη ξεχνάμε ότι όλες αυτές είναι εταιρείες και δεν δουλέουν για τη δόξα αλλά για το κέρδος. Αν νιώθεις ότι στην φέρνουν ή σε κοροϊδεύουν, απλά μην αγοράζεις τα προϊόντα τους…

Chris_BMW

Παμε ,ξεκινάτε πάλι ..

Expert .C

@TheoAlex Με 5 λεξεις απλα περιεγραψε την λογικη του μεσου Ελληνα εν ετος 2017… ΜΑΣ ΚΛΑΙΒΟΥΝ ΣΥΝΕΛΙΝΕΣ !! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!11111!!!!!

χρηστος

Οποτε εξηγειται η τιμη πωλησης, διοτι αυτο που αναφερεται ειναι μονο το κοστος κατασκευης: μεσα εχει κερδος για εταιρια, καταστηματα, μεταφορικες, διαφημιση, σχεδιαση κτλ κτλ. Οποτε η τιμη του ειναι λογικη (θα μπορουσε βεβαια να ξεκινα και φετος απο τα 700 ευρω) αλλα για την κατασταση της Ελλαδας οχι και τοσο. Δυστυχως οι τιμες πωλησης ειναι ανεξαρτητες απο την οικονομικη κατασταση των χωρων αλλα αυτο δεν αναιρει οτι η τιμη ειναι σχετικα ευλογη για το κοστος. Βεβαια μην ξεχναμε οτι τα Samsung εχουν αξιοσημειωτη πτωση τιμης σε λιγους μονο μηνες, οποτε σιγα..

VasiliS7edge

Μιας και η συσκευή σχεδιαστικά είναι ένα χρόνο μπροστά θα μπορούσε ή Samsung να κάνει την μαγκιά της Apple και να κρατήσει το ίδιο σχέδιο 2 χρόνια και του χρόνου να βγει καλύτερα χαρακτηριστικά.

John

Μην ξεχνάτε ότι η οθόνη είναι Samsung ότι ένα ποσοστό είναι με cpu Samsung η ram είναι samsung οπότε τα βγάζει από την μία τσέπη και τα βάζει στην άλλη τσεπη στην θυγατρική. Και η μπαταρία μάλλον Samsung θα είναι.

Akis

Το άρθρο αναφέρεται αποκλειστικά στο κόστος hardware. Όλα τα υπόλοιπα δικαιολογούν το κόστος πώλησης. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτό είναι ελεύθερος να αγοράσει το αμέσως επόμενο value for money.

Κούκος

@TheoAlex εύχομαι να μην ψηφίζεις…

Beowolf Ahates

@Εxpert.C, θαμπς απ!

forneverarrow

Μην κολλάτε στα 720€… Μια χαρά τιμή είναι για τέτοια συσκευή και τόση δουλειά που έχει πίσω της. Το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι εδώ στην Κύπρο (και την Ελλάδα λογικά) το S8 κοστίζει 829€! Δηλαδή με την ισοτιμία περίπου 150€ πάνω. Αν νιώθετε όμορφα και χαλαρά με τέτοια τιμή (ενώ ο Αμερικανός, Άγγλος κλπ.) ψωνίζει το ίδιο πράγμα φτηνότερα τι να πω;;! Φυσικά, το 80% όσον θα το πάρει θα είναι με συμβόλαιο και έτσι είτε τσάμπα θα το πάρει, είτε με κανένα 100€ το πολύ, όποτε ψηλά γράμματα…

Versavel

300 δολαρια κόστος; Χαχαχαχαχα! Με υλικά που παράγονται ακόμα και από την ίδια εταιρια ή από θυγατρικές της στην Κίνα; Ούτε 50 δολάρια δεν κοστίζει ένα κινητό και αυτό συμβαινει σε ολες τις εταιρίες. Τα πιο πολλά έξοδα είναι στην διαφήμιση και την έρευνα αλλά και πάλι τα 300 δολαρια κατα κομμάτι είναι εξωφρενικά μεγάλο ψέμα.

Ανδρεας Κ

ετσι καλο το αρθρο..μ αρεσει…για να επιβεβαιωνονται τα κοροιδα …που δεν εχουν ιδεα τι εχει μεσα το κινητο με τα 900 ευρο…Apple και Sam. αλλα ο Ελληναρας καιι ευρο να μην εχει πανω του θελει να λεει.. ”900 ευρο το πηρα ρε” ετσι για μαγκια… χαχαχαχα

Asterios Stelios

Καμια σχέση με το πραγματικό κόστος. Οι τύποι απλά έκαναν πρόσθεση τα υλικά με τιμή λιανικής του 1 κομματιού ως συνήθως. Το ίδιο είναι να παραγγείλω 1 καφέ το ίδιο 60 εκατομμύρια? ??
Άσε που τα Galaxy έχουν τα περισσότερα μέρη δικά τους !!! Αυτά

Giannisanag

Smartphone, κλαση Ναυαρχίδα :
Συσκευές 16-20 εκατοστων σε μηκος, 10 χιλιοστα σε παχος και περίπου 10εκ σε πλάτο με βάρος περίπου 160γρ. 10-15 φορες ελαφρύτερες απο ενα laptop.
Δυνατοτητες:
1. κανει καθημερινές εργασίες που θα εκανε στο laptop του (browsing, media consumption, social media, mild office work) πιο γρήγορα από ένα laptop αντιστοιχης τιμής
2. H οθόνη του ειναι καλυτερη απο ενα laptop αντιστοιχης τιμης
3. H φορητοτητα του ειναι καλυτερη απο ενα laptop αντιστοιχης τιμης
4.η ευχρηστία του είναι καλύτερη απο εξα laptop αντίστοιχης τιμης
5. Ειναι και τηλέφωνο
6. Ειναι και gps
7. Ειναι και fitness tracker
8. Ειναι και ικανότατη φωτογραφικη μηχανη
9. Ειναι και φακος
10. Ειναι πιο ανθεκτικό απο ενα laptop
11. Η μπαταρια του κρατάει πολύ περισσότερο απο ενος laptop
12. Κατα περίπτωση εξαιρετικά premium υλικα. Καμμια σχεση με τα μεσα laptop.
13. Καποια ειναι και αδιάβροχα

Τιμη: κοστίζει συνηθως οσο ενα φθηνό λαπτοπ κατ ελαχιστο η ενα μεσο laptop στο μεγιστο
Μειονεκτηματα: ο ελληναράς πελατης επειδη και με δικη του ευθύνη η χώρα του εχει γινει η Ζουαζηλανδη της Δυσης και μπατιρησε θα θελε να του το χαριζουν γιατι τον θεωρεί πανακριβο.

Agnostos13

Παρατήρηση 1: Η Samsung, όπως και οι άλλες εταιρείες, δεν είναι ΜΚΟ…παράγουν ένα προιόν με σκοπό να βγάλουν κέρδος. Αν η νέα συσκευή κοστίζει 300€ και στην πουλάνε τώρα 350€, σε ένα χρόνο που θα έχει απαξιωθεί θα στην δίνουν κάτω του κόστους;

Παρατήρηση 2: Η Samsung, δεν ευθύνεται αν ο εργαζόμενος στη Ελλαδα επαιρνε βασικο μισθο 750€ και τωρα δυσκολευεται να βρει ημιαπασχοληση με 200€! Και δεν την ενδιαφερει και στο κατω-κατω. Οποιος θελει μπορει να βρει και συσκευες των 100-150€. Δεν υποχρεωνεται κανεις να παρει ναυαρχιδες!

Boogey

Αν δεν κάνω λάθος 300 δολάρια είναι το κόστος αν πάρεις τα υλικά 1-1 και τα συναρμολογήσεις, στην μαζική παραγωγή που ζητάει η Samsung 50 εκατομμύρια κομμάτια δεν νομίζω να ξεπερνάει τα 70 δολάρια η μία και αν κάνω λάθος διορθώστε με.

p.s Αν όντως κόστιζε μια συσκευή με τιμή λιανικής 700 ευρώ(σκρουτζ 500 ευρώ) στα 300 δολάρια μόνο σαν hardware βάλε κέρδος εισαγωγέα, κέρδος μαγαζιού, r&d , διαφήμιση, software κτλπ θα έμπαινε μέσα o κάθε κατασκευαστής.

Μουντου

Εχετε προβλημα ετσι? Ο αλλος παραπανω στα σχολια το κοστολογισε 400 ευρω νομιζοντας οτι τοσο κοστιζει στην εταιρια !! Ειστε με τα καλα σας? Τοσο θα κοστισει αν βγω εγω σαν Κωστας και παω στην αγορα κι αγορασω τα υλικα και το συναρμολογισω μονος μου σαν συσκευη. Στην Samsung σαν εταιρια με τοσα εκατομμυρια κομματια δεν υπαρχει περιπτωση να κοστισε κατι παραπανω απο 50-100 ευρω μαζι με ολα τα εργατικα.

Ιωάννης jb

Giannisanag.. Τη κάθεσαι κ συγκρίνεις??
Ένα καλο λάπτοπ που η μητρική του κ η cpu-gpu κάνουν 300 ευρώ!!!! Με?? ένα smartphone?? που κάνει ολόκληρο λιγότερο από 300??
Με 800 ευρώ παίρνει κανείς λάπτοπ που έχει επεξεργαστική δύναμη 10 φορές μεγαλύτερη!!!!
Με 800 ευρώ παίρνει κανείς λάπτοπ με το οποίο κάνει πράγματα που δε υπάρχει περίπτωση να γίνουν με smartphone!!!!
Είναι οι ανάγκες του καθενός διαφορετικές αλλά μη προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα!!!
Κανένα smart δεν πρέπει να κάνει χιλιάρικο!!!
Αλλά ακόμα κ αν κάνει δεν θα πρέπει κανείς να πάει να το πάρει!!!
Όταν κ αν πέσει η τιμή ok!
Όταν η samsung κ η κάθε samsung φτιάχνει το s8 δεν τα παίρνει ένα ένα τα κομμάτια αλλά χοντρική!!!!
Η αξία του s8 δεν είναι 300 αλλά πολύ λιγότερα

Σταύρος Χρι

Πρέπει να εισαι πολυ κοροιδο για να πιστέψεις οτι ένα s8 κοστίζει τόσα λεφτά στην Samsung ! Εκτός αν η Xiaomi θέλει να δίνει το mi 6 περισσότερο απο οτι της κοστίζει !
Ο μόνος τρόπος να κοστίζει τόσο στην Samsung ένα s8 ειναι να παίρνει κομμάτι κομμάτι το υλικό σε τιμη λιανικής αποκλειστικάκαι μονο απο άλλες εταιρίες (χωρίς δικό της hardware) και να το συναρμολογεί με δικό της παλι κόστος!!

Impressive-Instant

Χωρίς να θέλω να το κάνω versus το θέμα, να σας θυμίσω τι λέγατε οι περισσότεροι σε αντίστοιχο θέμα για το κόστος του iPhone…

Giannisanag

Ιωαννης JB
Συγκρίνω τη χρησιμότητα. Η ζήτηση ειναι αποτελεσμα των αναγκων που θέλει να ικανοποιησει ο αγοραστής και οχι των specs. Ναι εχεις δικιο αλλα πράγματα κανεις με ενα laptop. Επισης εχεις δικιο. Ενας I7 εχει μεγαλυτερη ισχυ απο εναν SD835. Δες ομως ποσες διαφορετικές και διαφοροποίημενες αναγκες ικανοποιει μια ναυαρχιδα. Σε σχεση με ενα laptop. Πως γινεται να απαιτουμε να ειναι φθηνη μοα συσκευή που κάνει ολα αυτα που γράφω πιο πάνω. Λες για το 1000αρικο. Συμφωνω μαζι σου, αλλα οταν η Huawei ζητα σχεδον 700 δεν μπορει η apple να ζητησει κατω απο 800. Ειναι και θεμα Prestige. Οσο κι αν φαινεται παραδοξο και “ανωμαλο” πολλες εταιρείες πουλανε ακριβως λογω των υψηλων τιμών τους.
Το κόστος καθοριζει μόνο την ελαχιστη τιμή που πρέπει να εχει το προιον για να βγαζει η εταιρεία το απαιτούμενο της κερδος. Η τιμη καθορίζεται απο την ζητηση και τον ανταγωνισμο

Sam

Όποιος πιστεύει τέτοιου είδους ειδήσεις ή τις αναπαράγει, είναι ή αδαής, ή εκ του πονηρού ορμώμενος.

John

Παιδιά δεν χρειάζεται πλέον ο επαγγελματίας λαπτοπ ούτε s8. Παίρνει ένα surface pro και κάνει την δουλειά του. Θα κάθεσαι τώρα στην οθονουλα του κινητού να διαβάζεις pdf και email και να σου βγουν τα μάτια;

Γιάννος

ΜΟΝΟ Apple σε αυτά τα λεφτά. Android and Samsung go home!

JD

Όντως μόνο Apple με τον ίδιο σχεδιασμό εδώ και 3 χρόνια , οθόνη IPS (δηλαδή 2-3 σκάλες κάτω απο AMOLED) με χορταστικό μέγεθος 4.7 υπερανάλυσης 750p και μπαταρία που κρατάει μια μέρα με το ζόρι. Τέλος έχει value for money καθώς κοστίζει $ 240 και πωλείται μόνο 700 ευρώ. Lol

manosz

Φίλε Μ που λες ότι πρέπει να είσαι πολύ κορόιδο για να το πιστέψεις…δλδ θεωρείς ότι περιτρυγιριζεσαι από Αϊνστάιν;;; δν έχεις καταλάβει ότι οι πλειονότητα του κόσμου είναι χαμηλού iq; εδώ ο άλλος μας έκανε ανάλυση κ μονο δν μας είπε ότι πρέπει να πούμε κ ευχαριστώ για την τιμή.. Καληνύχτα μας!

Agnostos13

@JD:
Εγω πάντως αγοραζω iPhone με 700 φετος και το δινω 500 του χρονου…
Εσυ παρε ενα που κανει 700 φετος και του χρονου θα εχει ζωρι 400 (άρα δεν το δινεις πανω απο 300)!
Α…και θα εχω και support 4 χρονια!

Zois

Κοστίζει 307.5 δολλάρια αν προσθέσει κάποιος τα έξοδα κάθε κομματιού(επεξεργαστής, οθόνη, σκληροί δίσκοι, μπαταρία,μητρική,ραμ,οι καμερες) ξεχωριστά και σαν μονάδα όχι σαν μαζική παραγωγή. Επίσης η Samsung δεν το πουλάει 700 ευρώ. Τόσο το πουλάνε εταιρίες τύπου public, Γερμανός κλπ που ρίχνουν και αυτοί την διαφήμιση τους και το ξεκινούν σε τέτοια τιμή καθώς στην συνέχεια θα υποτιμηθεί το προϊόν και θα πέσει η τιμή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.