Samsung Galaxy S8: Έρχεται με Y-OCTA οθόνη και optical figerprint sensor;

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Samsung θα φέρει την τεχνολογία οθονών Y-OCTA στην επερχόμενη ναυαρχίδα Samsung Galaxy S8. Για την ακρίβεια, θα έχει την ίδια ακριβώς οθόνη με άτυχο Samsung Galaxy Note 7, στο οποίο έκανε ντεμπούτο η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει αρκετές φήμες για την οθόνη της επόμενης ναυαρχίδας της Samsung, οι οποίες έκαναν λόγο για RGB AMOLED οθόνη, με διαστάσεις 5.7 και 6.2 ιντσών. Η σημερινή πληροφορία κάνει λόγο για χρήση του ίδιου 5.7 ιντσών, Super AMOLED πάνελ που είχε το Samsung Galaxy Note 7.

Η τεχνολογία Y-OCTA αφορά μια νέα διαδικασία παραγωγής των πάνελ, η οποία επιτρέπει στην Samsung να μειώσει το πάχος και το κόστος, ενσωματώνοντας την λειτουργία της αφής μέσα στο ίδιο το πάνελ. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται η προσθήκη μιας επιπλέον στρώσης μεταξύ του πάνελ και του γυαλιού της οθόνης.

Ένα άλλο από τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S8, είναι η ύπαρξη αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, αφού σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, η Samsung θα αφαιρέσει το Home Key από την ναυαρχίδα.

Πάνω σε αυτό, φαίνεται να υπάρχει μια εξέλιξη, αφού η Synaptics, η εταιρεία που παρέχει τα fingerprint scanners στην Samsung, ανακοίνωσε έναν νέο optical fingerprint sensor, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να τοποθετηθεί κάτω από το γυαλί της οθόνης, συμπεριλαμβανομένου και του 2.5 glass. Φυσικά, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να κάνουμε την συσχέτιση μεταξύ των δύο.

Το Samsung Galaxy S8 θα παρουσιαστεί στην MWC της Βαρκελώνης, σε περίπου 3 μήνες. Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αφού όπως όλα δείχνουν η Samsung θέλει να παρουσιάσει κάτι άκρως εντυπωσιακό.

Samsung Y-OCTA Galaxy S8 Screen panel Synaptics Fingerprint scanner, Samsung Galaxy S8: Έρχεται με Y-OCTA  οθόνη και optical figerprint sensor;

Πηγή 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι extra – τούμπανο για να κερδίσει μέρος του χαμένου λαού και αν οι μισές φήμες αληθευουν προς τα εκεί πάμε. Πολύ καλό screen to body ratio, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χωρίς φυσικό home button, on screen fingerprint sensor ειναι αυτά που θα θελα να δω.

Kimipao13

Οτι εμεινε απο στο νοτε 7….

KnightRider

Περίμενα παραπάνω πράγματα να βγάλουν – πολύ απογοήτευση για την κατάργηση του jack

Κώστας Ζ.

Να δείτε που θα γίνει της κ@@@@@ας πάλι και θα το αγοράσουν αναριθμητοι…

shadgr

Μέχρι τότε μπορεί οι πιστοί αυτοί υπήκοοι να δοκιμάσουν μια “κινεζια” και να δούνε ποσα περισσότερα μπορεί να κάνει ένα πολύ φθηνότερο κατά 1/4 τηλέφωνο.
Και έτσι αυτοί καταλάβουν πως μας κοροϊδεύουν όλοι τους με τις ναυ@@ρχιδες τους, το δήθεν hype και την καρτέλ τεχνολογία.

aptalikos

Εσύ shadgr που έχεις δοκιμάσει τις κινεζιές, έχεις δοκιμάσει π.χ. το s7 edge για να μπορέσεις να δεις πως είναι ένα κορυφαίο τηλέφωνο;

shadgr

Είμαι τυχερός και περάσανε όλα από τα χέρια μου και για καιρό χρήσης.
Αυτό το επιχείρημα δυστυχώς για σένα δεν με αγγίζει!

σακης

Shadgr Ας μην συγκρινουμε τα κινεζικα με τα σαμσουγκ και αιφον γιατι πολυ απλα δεν συγκρινονται.
Μπορει εσενα να σου κανει την δουλεια ενα κινεζικο τρεχοντας 5-10 εφαρμογες απροβληματιστα αλλα εχουν τελειως διαφορετικη ποιοτητα σε υλικα κατασκευης , ηχεια , καμερες, επεξεργαστες (που μπορουν να τρεξουν πιο βαριες εφαρμογες) οθονες ( οι οποιες πανε πακετο με τους επεξεργαστες και καρτες γραφικων )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.