Galaxy S9: Ο Exynos 9810 η αιτία της κακής αυτονομίας;

samsung galaxy s9 exynos 9810 αιτία κακής αυτονομίας, Galaxy S9: Ο Exynos 9810 η αιτία της κακής αυτονομίας;

Πρόσφατα έγιναν δοκιμές σχετικά με την αυτονομία του Samsung Galaxy S9 και τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα, όσον αφορά τις εκδόσεις που είναι εξοπλισμένες με τον Exynos 9810 και πωλούνται σε όλο τον κόσμο εκτός από τις Η.Π.Α και της Κίνας, οι οποίες διαθέτουν τα Galaxy S9 με τον Snapdragon 845. Τι πραγματικά συμβαίνει;

Είναι πραγματικά ανησυχητικό το γεγονός πως η διάρκεια της μπαταρίας του Galaxy S9 δεν είναι μόνο μέτρια, αλλά είναι ακόμα χειρότερη και από αυτή του Galaxy S8, σύμφωνα με δοκιμές που έδειξαν επίσης ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του S9 είναι κατά μια ώρα λιγότερη από αυτήν του S8.

Πιο συγκεκριμένα, οι δοκιμές έδειξαν πως η αυτονομία Galaxy S9 μειώθηκε κατά 12% σε σύγκριση με το Galaxy S8, ενώ η σύγκριση που πραγματοποίησε ο ιστότοπος AnandTech έδειξε πως η μείωση αυτή φτάνει το 30%, με τα ζήτημα που υπάρχει δεν είναι το ποσοστό μείωσης, αλλά το πρόβλημα που ενδεχομένως τελικά να είναι πραγματικότητα.

Η έρευνα εστιάστηκε στη λειτουργία των M3 πυρήνων όπου με τη χρήση ενός εργαλείου μέσα από το firmware της Samsung, χαμηλώσανε την ταχύτητά τους στο 1.469GHz και ταυτόχρονα μείωσαν το memory controller στη μισή ταχύτητα. Με αυτή τη μετρατροπή, η αυτονομία της μπαταρίας έφτασε αυτήν του Galaxy S8 αλλά η απόδοση της συσκευής ήταν χαμηλότερη από πριν, κάτι το οποίο είναι λογικό.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο λόγος για την απόδοση της μπαταρίας είναι ο τρόπος λειτουργίας του Exynos 9810 όπου σε υψηλές ταχύτητες χρησιμοποιεί πολύ μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και έτσι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνεται σημαντικά.

samsung galaxy s9 exynos 9810 αιτία κακής αυτονομίας, Galaxy S9: Ο Exynos 9810 η αιτία της κακής αυτονομίας;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Η Samsung στο θέμα επεξεργαστή ειναι πίσω ..
Αυτό το βλέπεις αν συγκρίνεις την επίδοση του I phone X με αυτήν του S9!
Θυμίζω πως το πρώτο έχει πολυ μικρότερη μπαταρία..

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ναι ειναι ενα άρθρο που υπέπεσε στην αντίληψη μου και με προβληματίζει εφόσον ο exynos εκτος απο χαμηλότερα frames στα γραφικά καταναλωνει πολυ περισσότερα απο τον snapdragon

αυτα φυσικα δεν φαίνονταν στα benchmark γι αυτο λεμε οτι ειναι άχρηστα πράγματα!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

το soc μετριεται στο σύνολο του και εκει η Samsung δεν ειναι στα ιδια με apple και Qualcomm παρολο που τα benchmark λενε άλλα….

δεν ειναι καθόλου τυχαίο οτι η Samsung σε περιοριζει στα πέντε μόλις λεπτά στο 4k 60

φοβαται μην εκτεθει.

alex

To S8+ βέβαια είναι γνωστό οτι έχει καλύτερη αυτονομία από το S8, κάτι που από μόνο του δημιουργεί κάποια ερωτηματικά για το τεστ..

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

αλεξ το s8 plus συγκρινεται με s9 plus… δε καταλαβαίνω τι λες!

Viktor

Ένα άλλο θέμα που αφορά συσκευές Samsung που φορούν Exynos παρουσιάζουν χαμηλή λήψη σήματος και αδυναμία εύκολης επανασύνδεσης όταν βρεθεί ξανά στην περιοχή με full κάλυψη δικτύου. Όλα αυτά αρχής γενομένης από το galaxy S4.Εινα κάτι για το οποίο γνωρίζει η Samsung και από ότι φαίνεται δεν έχει λύσει το θεμα.

Γιωργος

Παπαροκά, εννοεί ότι στο διάγραμμα το S8+ βγάζει 20 λεπτά λιγότερα από το S8.
Επίσης δε στέκει και ο χρόνος που βγάζει το S9+ (έχει ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή με το απλό). Θα έπρεπε να αντέχει λιγότερο από το S8+. Κάπου έχει γίνει μπέρδεμα.

NtinosMD

A11 bio chip σαφεστατα καλυτερος απο τον exhnos πλεον… αναμενεται να δουμε σε day to day basis πως θα ανταποκριθει ο νεος Kirin της Huawei. Βεβαια, το μεγαλο στοιχημα των ΑRM επεξεργαστων ειναι πλεον στ κατα ποσο θ μπορουν ν τρεχουν windows ( οπως τα ταμπλετ που παρουσιαστηκαν φετος ) αλλα ειναι στα γεννοφασκια ακομη…. αναμενουμε λοιπον….

VasiliS7edge

Το ότι το τεστ έγινε από το iPhoneArena δεν το λαμβάνουμε υπ οψιν? Οι μετρήσεις τους είναι σχετικες με το τι αποτέλεσμα θέλουν να βγει. Αν παρακολουθησει κανεις σχετικά βίντεο στο youtube θα δει ότι η αυτονομια είναι καλύτερη από του S8. Αυτό.

Vasilis

οσο το προβλημα μας θα ναι το κλειδωμα και ξεκλειδωμα των κινητων,λες κι εχουμε ολοι μεσα τα κτατικα μυστικα και λες κι ολοι κυκλοφορουν με ομοιωμα μασκας του εαυτου μας για να ξεκλειδωσουν το τηλεφωνο μας,χανεται το νοημα μια κινητης συσκευης πολυεργαλειου που ειναι η αυτονομια της σε συνδυασμο παντα με τις επιδοσεις και την καλη οθονη.Προσωπικα αν ειχα λογω σε μια μεγαλη εταιρια αυτο θα ηταν που θα εδινα βαρος κι οχι το πως θα κλειδωνει και θα ξεκλειδωνει το κινητο,αν ειναι 3d,2d ,με ψηφιακο αποτυπωμα,πανω στην οθονη,πισω στην οθονη,πλαι στην οθονη κλπ κλπ.

wave

Τί σχέση έχει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του κινητού με το άρθρο! Θέλεις να πεις ότι η εταιρία είναι απασχολημένη με το πως θα κλειδώνει κα θα ξεκλειδώνει ένα κινητό και περνάει όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα. Δεν νομίζω …. οι εταιρίες τέτοιου μεγέθους δεν έχουν 10 υπαλλήλους που βάζουν προτεραιότητες. Αν είχες λόγο σε μία εταιρία θα είχες σε ένα από τα πολλά τμήματά της και μπορεί εσένα να μην σε απασχολεί το κλείδωμα μιας συσκευές άλλους όμως τους απασχολεί καθώς κάνουν πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων και face id. Το τελευταίο δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για το AR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.