Μάθε τα πάντα για το νέο Samsung Galaxy S9

Μάθε τα πάντα για το νέο Samsung Galaxy S9, Μάθε τα πάντα για το νέο Samsung Galaxy S9

Τα Galaxy S9 και S9+ προσφέρουν μια εμπλουτισμένη εμπειρία ψυχαγωγίας με στερεοφωνικά ηχεία από την AKG, ήχο από την Dolby Atmos και οθόνη full view – ένα ορόσημο της σχεδιαστικής κληρονομιάς της Samsung.

Η κάμερα όπως δεν την έχετε φανταστεί
Οι σύγχρονες κάμερες δεν χρησιμεύουν μόνο για να τραβάμε φωτογραφίες – τις χρησιμοποιούμε για να συνδεόμαστε και να επικοινωνούμε. Οι καταναλωτές θέλουν μια κάμερα smartphone με την πλέον προηγμένη τεχνολογία, ώστε να μπορούν να εκφράζονται με εικόνες υψηλής ποιότητας και με εργαλεία με τα οποία θα πουν τη δική τους, μοναδική ιστορία. Οι κάμερες των Galaxy S9 and S9+ έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες αυτών των καταναλωτών, με αισθητήρα Super Speed Dual Pixel με δική του επεξεργαστική ισχύ και μνήμη, για εντυπωσιακές λήψεις με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Τα χαρακτηριστικά της κάμερας των Galaxy S9 και Galaxy S9+

• Super Slow-mo: Οι καθημερινές στιγμές γίνονται επικές με δυναμικό, αργής κίνησης βίντεο που αιχμαλωτίζει 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τα Galaxy S9 και S9+ προσφέρουν ακόμη αυτόματο Motion Detection, ένα έξυπνο χαρακτηριστικό που ανιχνεύει την κίνηση μέσα στο καρέ και ξεκινάει αυτόματα τη βιντεοσκόπηση – το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες είναι να ενεργοποιήσουν τη λήψη. Μετά τη ολοκλήρωση της λήψης του Super Slow-mo βίντεο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μουσική επένδυση μέσα από 35 διαφορετικές επιλογές ή να προσθέσουν ένα μουσικό κομμάτι από την αγαπημένη τους λίστα. Οι χρήστες μπορούν ακόμη εύκολα να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν αρχεία GIF με ένα απλό άγγιγμα σε τρία διασκεδαστικά στυλ επαναλαμβανόμενης κίνησης για να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους ξανά και ξανά.

• Low Light Camera: Ο καλός φωτισμός είναι το μυστικό για κάθε υπέροχη φωτογραφία. Συχνά ωστόσο, οι φωτογραφίες λαμβάνονται σε λιγότερο ιδανικές συνθήκες φωτισμού και οι περισσότερες κάμερες smartphone έχουν ένα προκαθορισμένο διάφραγμα που δεν έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε σκοτεινό ή φωτεινό περιβάλλον, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα εικόνες άτονες ή χαμηλότερης ευκρίνειας. Όπως η ίριδα του ανθρώπινου ματιού διαστέλλεται και συστέλλεται, το διάφραγμα Dual Aperture (F1.5 – F2.4) της Samsung επιτρέπει αυτόματα τη διέλευση περισσότερου φωτός σε σκοτεινές συνθήκες ή λιγότερου φωτός σε ιδιαίτερα φωτεινές συνθήκες, τραβώντας φωτογραφίες που είναι έντονες και καθαρές.

• AR Emoji: Η Samsung δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα emoji που μοιάζει, ακούγεται και συμπεριφέρεται όπως οι ίδιοι. Το AR Emoji χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που βασίζεται σε δεδομένα, ο οποίος αναλύει μια δισδιάστατη εικόνα του χρήστη και χαρτογραφεί περισσότερες από 100 εκφράσεις του προσώπου για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο που αντικατοπτρίζει και μιμείται εκφράσεις, όπως το κλείσιμο των ματιών και το γνέψιμο του κεφαλιού, για πραγματική εξατομίκευση. Με τα AR Emoji ο χρήστης μπορεί να μοιράζεται τα συναισθήματά του, όχι μόνο σε βίντεο, αλλά και με διάφορα αυτοκόλλητα, χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό τύπο αρχείου AGIF. Με αυτό τον τύπο αρχείου, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα emojis τους μέσα από τις περισσότερες ανεξάρτητες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.

• Bixby: Η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Samsung, ενσωματωμένη μέσα στην κάμερα, χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα και τεχνολογίες εκμάθησης για να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τα στοιχεία που περιβάλλουν το χρήστη. Με την ανίχνευση και αναγνώριση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, η Bixby παράγει στιγμιαία πληροφορίες απευθείας πάνω στην εικόνα στην οποία είναι στραμμένη η κάμερα. Οι χρήστες μπορούν να μεταφράσουν ξένες γλώσσες και να μετατρέψουν συνάλλαγμα σε πραγματικό χρόνο με το Live Translation, να μάθουν για τα στοιχεία του περιβάλλοντός τους, να αγοράσουν προϊόντα που βλέπουν στον πραγματικό κόσμο και να μετρήσουν τις θερμίδες τους κατά τη διάρκεια της μέρας.

Μάθε τα πάντα για το νέο Samsung Galaxy S9, Μάθε τα πάντα για το νέο Samsung Galaxy S9

Η ψυχαγωγία όπως δεν την έχετε φανταστεί
Τα smartphones είναι συχνά η πρώτη μας επιλογή για ψυχαγωγία, γι’ αυτό και η Samsung δημιούργησε μια συσκευή που προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες ήχου με στερεοφωνικά ηχεία, συντονισμένα από την AKG. Είτε οι χρήστες παρακολουθούν την αγαπημένη τους ταινία ή αναπαράγουν διαδικτυακά το πιο πρόσφατο άλμπουμ του αγαπημένου τους καλλιτέχνη, οι ήχοι είναι καθαροί, κρυστάλλινοι και πλούσιοι σε ποιότητα. Τα Galaxy S9 και S9+ υποστηρίζουν επίσης το Dolby Atmos, δίνοντας ένα αποτέλεσμα ήχου 360 μοιρών.

Η εμπειρία ήχου Galaxy S9 και S9+ συμπληρώνεται από την επαναστατική οθόνη χωρίς όρια της Samsung. Η τολμηρή, λαμπερή Super AMOLED οθόνη που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Galaxy S8, ενσωματώνεται απόλυτα στη συσκευή με το πλαίσιο να μην αποσπά καθόλου την προσοχή. Με τον προσαρμοζόμενο εμπλουτισμό της αντίθεσης, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή τους ακόμη και στο άμεσο ηλιακό φως.

Μια συσκευή που ταιριάζει με τον συνδεδεμένο τρόπο ζωής
Ως τα πρώτα smartphones που υποστηρίζουν τη νέα εφαρμογή SmartThings, τα Galaxy S9 και S9+ είναι ο κεντρικός κόμβος για τη διαχείριση κάθε πτυχής του συνδεδεμένου τρόπου ζωής στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Για όσους βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει, η επόμενη γενιά Samsung DeX ενισχύει τη δυνατότητα για έναν «κινούμενο» τρόπο ζωής, προσφέροντας μια εμπειρία μεγάλης, πλήρους οθόνης στο κινητό. Με το DeX Pad, ένα νέο σύστημα σύνδεσης, οι χρήστες μπορούν εύκολα να συνδέσουν τα Galaxy S9 και S9+ σε μια μεγαλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, για να διευρύνουν την εμπειρία με το κινητό τους. Χάρη στο DeX Pad οι χρήστες έχουν βελτιωμένη επεξεργασία εγγράφων ή απολαμβάνουν gaming σε πλήρη οθόνη. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να μετατρέψουν τα Galaxy S9 και S9+ σε πληκτρολόγιο αφής (Touch Keyboard) και επιφάνεια αφής (Touch Pad) με το DeX Pad6.

Εξοπλισμένα με τα καλύτερα χαρακτηριστικά της γενιάς Galaxy
Η Samsung θέτει το χρυσό πρότυπο για smartphones με πιστοποίηση IP687 για ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη και με γρήγορη ασύρματη φόρτιση. Τα Galaxy S9 και S9+ προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα. Οι συσκευές υποστηρίζουν τώρα επεκτάσιμη μνήμη μέχρι 400GB με Micro SD Card και είναι εξοπλισμένες με τους τελευταίους επεξεργαστές εφαρμογών υψηλής ποιότητας, προσφέροντας ισχυρή απόδοση και εξελιγμένη επεξεργασία εικόνας.

Επιπρόσθετα, τα Galaxy S9 και S9+ εφησυχάζουν τους χρήστες, αφού γνωρίζουν ότι το τηλέφωνό τους προστατεύεται από την Knox 3.1, την πιο πρόσφατη πλατφόρμα ασφαλείας της Samsung. Τα Galaxy S9 και S9+ υποστηρίζουν τρεις διαφορετικές επιλογές βιομετρικών στοιχείων ταυτοποίησης – την ίριδα, το δακτυλικό αποτύπωμα και την αναγνώριση προσώπου – ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τον καλύτερο τρόπο προστασίας της συσκευής και των εφαρμογών της. Οι συσκευές υποστηρίζουν την λειτουργία Intelligent Scan, μια νέα επαλήθευση που χρησιμοποιεί έξυπνα τη συλλογική δύναμη της σάρωσης της ίριδας και της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να ξεκλειδώνει γρήγορα και εύκολα το τηλέφωνο του χρήστη σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Τα Galaxy S9 και S9+, επίσης, εισάγουν τη λειτουργία Dedicated Fingerprint, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα διαφορετικό δακτυλικό αποτύπωμα για πρόσβαση στο Secure Folder, κι όχι αυτό που χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου.

Χάρη σ’ έναν βελτιωμένο οπτικό αισθητήρα ενσωματωμένο απευθείας στη συσκευή, τα Galaxy S9 και S9+ παρέχουν πλουσιότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση υγείας του χρήστη. Αυτός ο αισθητήρας επιτρέπει στα Galaxy S9 και S9+ να παρακολουθούν το Heart Load Factor των χρηστών, μια νέα μέτρηση για το φορτίο που δέχεται η καρδιά σε πραγματικό χρόνο.

Τα Galaxy S9 και S9+ θα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο από τις 16 Μαρτίου στα χρώματα Midnight Black, Coral Blue και το νέο Lilac Purple.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kos

Ασχέτως της τιμής…. μοιάζει χωρίς αντίπαλο. Έχω όμως μια περιέργεια θα ξεπεράσει το 8;

Karpouzoeispraktoras

Το ότι ο exynos επεξεργαστής μπορεί να υποστηρίξει βίντεο 4K στα 60fps αλλά δεν το παρέχουν γιατί δεν μπορεί ο Snapdragon δείχνει ότι όποιος θέλει να κάνει σωστή διαχείριση θα πρέπει να περιμένει. Όταν μάλιστα ακολουθεί τη Sony (βλέπε super slow-motion) και φέτος η Sony έδωσε HDR 4K video τότε μόλις μάθαμε τί θα μας φέρει στην επόμενη (επετειακή; ) έκδοση που θα είναι σε ένα χρόνο. Κρατάω τα λεφτά μου και περιμένω
Ίδωμεν!

γιωργος

@Karpouzoeispraktoras μεχρι 4k 60 fps ειναι το βιντεο και ο snapdragon 845 μια χαρα το υποστηριζει

ZAFMAN

ότι είχε δλδ το Sony XZ premium απο πέρσι… μάλιστα.
και χωρίς 4κ οθόνη.

who’s your daddy biatch ?

Karpouzoeispraktoras

@γιώργος
Ευχαριστώ για τη διόρθωση, το γράφει όντως στο gsmarena. Είχα μείνει σε κάτι reviews που μάλλον δεν είναι και πολύ αξιόπιστα. Πάντως και πάλι θα περίμενα. Νομίζω ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για τις φωτογραφικές και βιντεοσκοπικές δυνατότητες και δεν έχει budget για συχνή αναβάθμιση τον συμφέρει περισσότερο να περιμένει αυτή τη στιγμή. Αναμένεται άλλωστε και η πρόταση από την Huawai.

Jo

Μια χαρα ειναι εχει τα παντα…περιμενετε μεχρι καλοκαιρι να πεσει κανα 200ευρω κ θα ειναι vfm

John

Μπορει να ειναι ακριβο αλλα τουλαχιστον αγοραζεις την κορυφη γιατι καποιοι αλλοι τα εδωσαν και πηραν κατι μπαγκατελες που μοιαζουν με πλακιδιο.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ξεφτίλες που καναν το 5.8ιντσων midrange με μονη καμερα και 4 ram

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

θετικό όμως οτι βγαίνει δικαρτο… όποιος το φέρνει μονοκαρτο τρώει άκυρο! ❌

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

εγω το 5,8 ηθελα και οι μ@@@ με διωξαν!!!

ποιον εμενα!!! το Samsung fanboy!!!

Rizo

@Karpouzoeispraktoras
Καλά τα λές αλλά για το S8 έλεγε το GSM. O 835 δεν υπηστηρίζει 4Κ 60fps και γιαυτό δεν δίνει την δυνατότητα παρόλο που ο Εxynos μπορεί…
Κατα τ’ άλλα προσωπική μου άποψη είναι να μην κρίνετε την τιμή τώρα γιατί και το S8 το ίδιο κόστιζε(-50€). Περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο που θα κάνει 700€ και τα ξαναλέμε .
Εμένα πάντως όλοι το χαζεύουν το + και λογικό είναι δηλαδή με τέτοια οθονάρα..

JohnWave

Σε όσους έχουμε το S8 το απλό των 64GB , γνωστό μεγάλο ελληνικό κατάστημα μας προσφέρει το S9 στα 411€ αποσύροντας το S8. Το ερώτημα είναι το εξής:
Αξίζει κάποιος κάτοχος S8 να δώσει 411€ για να πάρει άλλη θέση αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος+stereo ηχεία+slow motion video+πιθανόν λίγο καλύτερη κάμερα;
Η απάντηση για μένα είναι όχι. Aντίθετα αξίζει να κάνουν την απόσυρση οι κάτοχοι :
->S7 Edge ( έκπτωση 319€)
->Huawei P10/P10 Plus ( έκπτωση 300-340€)
->iphone 6S Plus/7/7plus ( έκπτωση 340-468€)

Τα S9/S9+ είναι άψογες συσκευές αλλά :
1) Θεωρώ φάουλ της Samsung να τα διαφοροποιήσει στην κάμερα και στη ram.
2) Θα ήθελα στο σχεδιασμό να είχαν πάει ένα βήμα παραπάνω (πλήρη εξάλειψη bezels)

Αγης

Ο λογος που εβγαλαν το μικρο μονο με 4gb ram και μονη καμερα ειναι γιατι αν τα εβαζαν δεν θα αγοραζε κανεις μετα την παντοφλα την μεγαλη

JohnWave

@Τechblog κάτι πρέπει να κάνετε.
1)Αυτήν την περίοδο εμφανίστηκαν τα email μας με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να ποστάρει στο όνομά μας.
2)Καθόμαστε και γράφουμε σχόλια που δεν αναρτώνται (δεν μιλώ για επιθετικά/υβριστικά σχόλια) ή αναρτώνται μια μέρα μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.