Samsung Galaxy S9: Πως θα ήταν με notch a la iPhone X;

Πώς θα σας φαινόταν ένα Samsung Galaxy S9 με notch όπως το iPhone X; Κάτι τέτοιο θα αναρωτήθηκε ο Martin Hajek, ο οποίος με αστείρευτο χιούμορ κατασκέυασε 3D renders της συσκευής με το αποτέλεσμα να είναι διφορούμενο αλλά διασκεδαστικό.

Το notch στην οθόνη των smartphone θα ήταν καλό να αναφέρουμε ότι το έφερε πρώτα το Essential Phone του “συνδημιουργού” του Android Andy Rubin και όχι η Apple. Αλλά επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από μεγάλο ποσοστό των φίλων της τεχνολογίας “love to hate”, τείνει να γίνει κουσούρι και μελανό σημείο για όσες εταιρείες κατασκευάζουν smartphones με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Το γεγονός όμως πως όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αρχίζουν να το οικειοποιούνται μπορεί να σημαίνει και την τάση της τεχνολογίας και τη στροφή σε τέτοιου είδους “καινοτομίες”. Έτσι, ο συγκεκριμένος 3D artist έφτιαξε ένα concept του Galaxy S9 με notch στην οθόνη και ορισμένοι αναφέρουν ότι μπορεί και να μην είναι τόσο άσχημο τελικά ενώ άλλοι έχουν βγάλει ήδη τα “τύμπανα του πολέμου”.

Εαν ρίξουμε μια ματιά στην αναλογία οθόνης προς το σώμα ενός smartphone που διαθέτει notch, αυτό δίνει την ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερες οθόνες αφού ο χώρος που καταλαμβάνει μεγαλώνει αισθητά. Για παράδειγμα, έγιναν υπολογισμοί και φάνηκε ότι στο ASUS ZenFone 5 η οθόνη καταλαμβάνει το 83.69%, στο iPhone X το 82.35% ενώ στο Galaxy S9 με την κανονική του οθόνη να καταλαμβάνει το 84.36% της συσκευής. Μόνο στο Essential Phone το ποσοστό είναι στο 84.85% μιας και το notch της συσκευής είναι πολύ μικρό.

Πως θα σας φαινόταν να είχε και το Samsung Galaxy S9 notch στην οθόνη;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Ιουνίου 2018 18:49

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.