Samsung, LG, HTC και Motorola δεν μειώνουν την ισχύ των παλαιότερων κινητών τους

Samsung LG HTC Motorola μειώνουν ισχύ παλαιότερων κινητών, Samsung, LG, HTC και Motorola δεν μειώνουν την ισχύ των παλαιότερων κινητών τους

Η Apple δίχασε την γνώμη του τεχνολογικού κοινού όταν την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πως εσκεμμένα μειώνει την ισχύ των παλαιότερων iPhones που ενσωμάτωναν ταλαιπωρημένες μπαταρίες. Η γνωστοποίηση του ζητήματος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τους αντίπαλους μεγάλους κατασκευαστές να παίρνουν ξεκάθαρα θέση κατά του Cupertino.

Σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν την… υπόθεση, τα phonearena.com και theverge.com επικοινώνησαν με πέντε εκ των κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως για να μάθουν αν η τακτική που ακολουθεί η Apple είναι “φυσιολογική”. Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να απαντήσουν οι Samsung, LG, HTC, Motorola και Sony. Τελικά, οι τέσσερις πρώτες εταιρείες απάντησαν στα δύο τεχνολογικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, με την Sony να δηλώνει πως θα τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος μετά την εορταστική περίοδο.

Αρχικά, η HTC τόνισε πως η μείωση της ισχύος των παλαιότερων smartphones της λόγω μπαταρίας είναι “κάτι που δεν κάνουμε εμείς”. Προχωρώντας, ένας εκπρόσωπος της Motorola δήλωσε ξεκάθαρα πως “εμείς δεν υποχρονίζουμε την ταχύτητα των επεξεργαστών λόγω παλαιότερων μπαταριών”. Οι δύο κατασκευαστές λοιπόν ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους επί του θέματος, κάτι που από μόνο του σημαίνει πως η πολιτική της Apple δεν υιοθετείται καθολικά, ίσως επειδή υπάρχει διαφορετική λύση στο ζήτημα της διατήρησης ισχύος των SoCs ακόμα και με φθαρμένες μπαταρίες.

Samsung LG HTC Motorola μειώνουν ισχύ παλαιότερων κινητών, Samsung, LG, HTC και Motorola δεν μειώνουν την ισχύ των παλαιότερων κινητών τους

Αναφορικά με τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς, LG και Samsung, η τοποθέτηση της πρώτης ήταν λακωνική. Στέλεχος του κατασκευαστή σημείωσε πως “Δεν το κάναμε ποτέ, ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον. Νοιαζόμαστε για τις απόψεις των καταναλωτών μας”. Η μεγαλύτερη δήλωση ήρθε από την Samsung που απάντησε με μια μικρή παράγραφο, κάτι το αναμενόμενο, αν συλλογιστεί κανείς πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αντίπαλο της Apple αλλά ταυτόχρονα και κεντρικό προμηθευτή. Ο Κορεάτης κολοσσός τόνισε τα εξής (μεταφρασμένα):

“Η ποιότητα των προϊόντων ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα της Samsung Mobile. Διασφαλίζουμε την επεκταμένη διάρκεια ζωής των μπαταριών των Samsung συσκευών μέσα από μέτρα ασφαλείας πολλών ετών, τα οποία περιλαμβάνουν αλγορίθμους λογισμικού που “διοικούν” την ροή ρεύματος και την διάρκεια της φόρτισης. Δεν μειώνουμε την επεξεργαστική ισχύ μέσω ενημερώσεων ανά τα χρόνια χρήσης ενός κινητού.”

Εν ολίγοις, η πλειοψηφία των μεγάλων κατασκευαστών smartphones αρνήθηκε την υιοθέτηση παρόμοιας τακτικής με εκείνη της Apple, αφήνοντας το Cupertino στο… έλεος των αμέτρητων μηνύσεων και των σφοδρών κριτικών παγκοσμίως. Η Αμερικάνικη εταιρεία διαχειριζόταν προφανώς λανθασμένα την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που πλέον πρέπει να αλλάξει. Ας ελπίσουμε ο κατασκευαστής να δείξει σημάδια μεταμέλειας.

Πηγή, Πηγή 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Ενταξει συγκρινετε ενα iphone 5s κι ενα galaxy s4 σημερα και πειτε μου μετα αν μπορεις να δουλεψεις με android 5ετιας.

Απαραδεκτη η apple στο συγκεκριμενο θεμα αλλα μη τρελλαθουμε κιολας.

One

Αυτά που λενε οι εταιρίες ειναι για γέλια. Σημασία εχει και αν οι μπαταρίες αντέχουν στο χρόνο και κάθε πότε ο καταναλωτής αλλάζει κινητό εξ αιτίας της μπαταρίας ή της πτώσης της ταχύτητας του.

John

Δίχασε; Κανένας διχασμός. Η Apple κορόιδεψε τους ίδιους τους πελάτες της. Σκέφτηκε κουτοπόνηρα και αντιμετώπισε τους πελάτες της όπως ακριβώς τους αντιμετωπίζουν οι πολέμιοι των προϊόντων Apple. Ως πρόβατα.

Stefanistelroy

Παπαριες….Ακόμα θυμάμαι το galaxy s3…..με το που βγήκε το s4 το s3 μου άρχισε να κολάει σα κινητό των 80 ευρω….αναγκάστηκα να το δώσω για να μην το.σπασω από τα νεύρα μου….

George

Καλα LG δωσε πρωτα nougat στο G4 (μην το κρατας μονο στην κορεα) και μετα τα ξαναλεμε για slow down σε παλαιοτερες συσκευες.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ψεματα!!!!… η samsung εχει βρει αλλο τροπο να σου καταστρεφει το κινητο , ενω η lg εχει το πανω χερι να στο διαλυει μεσω διαφορων τροπων με σημαντικοτερο ολων το bootloop που το εμφανισαν κατα σειρα τα g3,g4,gflex2,v10,g5,v20.

giorgosgek

s6 και s7 δουλευουν αψογα ακομα παπαροκα , δεν ξερω αν μιλας για μεμονωμενα περιστατικα

Ioannis

@Konstantinos και φυσικα το εχω συγκρινει το 5s σερνεται σε αντιθεση με το s4+ που ακομα και σε προεγκατεστημενες εφαρμογες οπως τηλεφωνο μνμ τηλεφωνικος καταλογος ρυθμισεις που υποτιθεται πως το apple θα επρεπε να τα φορτωνει ταχυτητα ειναι πισω με διαφορα 1 δευτερολεπτου κατα μ.ο. σε καθε εφαρμογη. στα android μπορεις να κανεις καθαρισμα αχρηστων αρχειων κλπ στα iphone τι εχει για να καθαριζεις παλιοτερες εφαρμογες? και πριν προλαβεις να σχολιασεις εχω σαν κυριο κινητο το galaxy s7 32gb και σαν 2ο το iphone se 32gb και απο το 2013 μεχρι και σημερα με συντροφευει χωρις κανενα προβλημα το s4 (9506) απο τα λιγα κινητα που ενω εχω δοκιμασει πανω απο 15-20 διαφορετικες ρομ δεν κανει κιχ πραγματικα με (64000 antutu και 1136/3035 geekbench 4)

Nic21

Καλά ναι, οκ…
Υπέρευχαριστημένος από το s7 edge αλλά 1 χρόνο μετά και ειδικά μετά από την τελευταία ενημέρωση την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρώ πτώση στη γενική εμπειρία χρήσης (δεν μιλάω ποτέ με αριθμούς γιατί οι αριθμοί είναι το μεγαλύτερο ψέμα) σύν ότι… Μου σκαλώνει (πολύ σπάνια) την τελευταία εβδομάδα το πληκτρολόγιο της google και αντιμετωπίζω ξαφνικά φαινόμενο απώλειας του σήματος wifi τουλάχιστον 3 φορές από τη προηγούμενη εβδομάδα…

*Τονίζω το “τελευταία εβδομάδα” γιατί πριν αυτή την ενημέρωση δεν αντιμετώπιζα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε ένα κινητό το οποίο έχω σκίσει στη βαριά χρήση…

Σπύρος

Nic21
Αναβάλλω την ενημέρωση για το S7 edge αλλά κάποια στιγμή θα την κανω. Να είμαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα? Εκτός της μπαταρίας, που ενώ παλαιότερα με βαριά χρήση με έβγαζε άνετα 1 μέρα πλέον χρειάζεται μισή ωρίτσα φόρτιση για να ειμαι άνετος, δεν εχω αντιμετωπισει καμια αλλη “υποβάθμιση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.