Samsung και LG: Δεν θα δούμε 4K οθόνη στα smartphones του 2016

Η Sony έκανε την υπέρβαση φέτος βάζοντας 4K οθόνη στο Sony Xperia Z5 Premium. Συνήθως όταν ξεκινάει κάποιος μεγάλος κατασκευαστής ένα trend (βλέπε QHD οθόνη), θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Ωστόσο, φαίνεται πως μεγάλα Android brands όπως Samsung και LG, δεν θα κάνουν κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν σήμερα από την Κορέα, LG και Samsung προσπερνούν την ιδέα της 4Κ, όχι επειδή δεν μπορούν να φτάσουν σε τέτοια ανάλυση, αλλά επειδή αποφάσισαν ότι τα πλεονεκτήματα αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν πολλά, σε σύγκριση με ότι έχουμε τώρα.

Συγκεκριμένα, για τη Samsung θα μπορούσε να είναι κάπως χρήσιμη μια συσκευή με 4K οθόνη, δεδομένων των προσπαθειών που κάνει στον τομέα του VR.

Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι Samsung και LG θα δώσουν μεγαλύτερη βάση στο πως θα βελτιώσουν την κατανάλωση ενέργειας και την ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά στα 1440p panels, που λογικά θα μπουν στις επόμενες ναυαρχίδες.

Όσοι λοιπόν θέλουν οθόνη με 4K οθόνη, θα πρέπει να πάνε στη Sony ή όποιον άλλο λανσάρει 4K κινητό.

lg samsung no 4k, Samsung και LG: Δεν θα δούμε 4K οθόνη στα smartphones του 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Γιατί ρε παιδιά; Εμένα μου είναι απαραίτητη! Για την ακρίβεια μου είναι απαραίτητη όχι απλά 4k αλλά 16k…αλλά βολέβομαι στη μετριότητα της Sony. Γιατί όμως να μην έχω επιλογές;
Πόσο ακόμα θα βγάζουμε τα μάτια μας με υποποιότητες τύπου 2 και 4k στις 5″ οθόνες. Μπουχτίσαμε στο pixel-ιασμα…νισάφι πια!

ΥΓ: Για το αστείο της υπόθεσης: https://techblog.gr/mobile/sony-defends-non-qhd-display-in-z3-9876/

Θανασης

Το ματι μας δεν μπορει να διακρινει αναλυση πανω απο τα 2,5k αρα μια 4k οθονη ειναι αχριστη…Αρα καλα θα κουν και δεν θα βαλουν

Αλέξανδρος

Πάνω από fhd και όχι 2k σ’αυτές τις ίντσες των κινητών.
Το θέμα είναι πως μεταδίδεται το περιεχόμενο σε μια 4k τηλεόραση και φυσικά στα vr όπως λέει και το άρθρο. Εκεί μόνο έχει ουσία η τόση υψηλή ανάλυση.
Προσωπικά μ’αρέσει αυτό που έκανε η Sony για να μη τρώει άδικα μπαταρία η οθόνη. Αν είναι να έχει συνεχώς 4k ανάλυση και όχι μόνο σε βίντεο και φωτογραφίες, δε χρειάζεται, και μια fhd μια χαρά είναι γιατί και η 2k είναι νεκρή ανάλυση.

Ιωάννης jb

Τώρα είναι που ήρθαν τα πάνω κάτω και πλέον η sony είναι κορυφή ενώ οι samsung, lg εχουν τεχνολογία που είναι πίσω και που δεν εχει λόγο ύπαρξης, όπως λέει πολύ σωστά και ο Αλέξανδρος παραπάνω κρατάνε την νεκρή ανάλυση!! Για γέλια είναι….

Agnostos13.. Προς τη τόσο κόμπλεξ?? Επειδη το 6 plus που εχεις εχει fhd πρέπει να μείνουμε για πάντα εκεί????
Η 4k ανάλυση στο μέλλον θα είναι απαραίτητη, όταν όλες οι οθόνες τις αγοράς είναι με 4k ανάλυση…. ήδη παίρνεις με πολύ λιγότερα απο 1000 ευρώ 4k tv, αρα αυτό το μέλλον που λέω δε είναι μακρυα μη σου πω οτι εφτασε κιόλας!!!!!
Μη ξεχνας την τεράστια ανάπτυξη στα chipset!!!!! πλέον τα νέα chipset υποστηρίζουν τέτοιες αναλύσεις…. ενώ πριν ενάμιση χρόνο με τον sd 801 δε μπορούσες να πας σε τόσο υψηλές αναλύσεις!!!! αρα γιατί να μείνουμε με fhd????
Το μόνο αρνητικό μιας 4k οθόνης είναι η κατανάλωση ενέργειας πράγμα που μπορεί να λυθεί….
Πάντως μου αρεσε πολύ το αρθρο που παρεθεσες γιατι διάβασα μερικά σχόλια απο haters να λένε οτι σε 6 μήνες που θα πάει η sony σε 2k θα λέει άλλα!!!! Πόσο έξω πέφτουν τα παιδιά….

Γιονας

Από ποτέ η LG θεωρείται μεγάλος παίχτης στο Android?

Gvirginia

@Ιωάννης jb Ναι πέσανε έξω…
Σχολίασαν το άρθρο που έλεγε “σε τόσο μικρές οθόνες, και έως και τις 8 ίντσες, είναι δύσκολο για το ανθρώπινο μάτι να καταλάβει την διαφορά μεταξύ Full HD και 2Κ” λέγοντας πως σε 6 μήνες θα βάλει 2K.
Τελικά μετά από 12 μήνες έβαλε 4K σε κινητό 5,5″…

Scotty

Καλύτερα. Ας μη βάλουν ποτέ. Άχρηστες και τσάμπα λεφτά. Μόνο για φιγούρα του στυλ “εγώ την έχω μεγαλύτερη (την ανάλυση)” . Όχι μόνο δεν καταλαβαίνεις διαφορά αλλά σε τόσο μικρές ίντζες είναι απλώς γελοίο. Μου μαθε και ο κάθε χωριάτης την 4Κ την ώρα που το Full HD φοράει τζάμι και σε μεγάλες τηλεοράσεις και μου θέλει ο άλλος 4K σε 5αρα. Τζάμπα λεφτά, τζάμπα σκότωμα στην διάρκεια μπαταρίας και τσάμπα σκότωμα στην απόδοση του κινητού. Η 4K σκοτώνει το performance για κάτι που δεν βλέπεις.

rose

Oθονη που παιζει στο 99% της ημερας σε 1080ρ δεν λεγεται 4κ .

JohnWave

Συμφωνώ κι εγώ με τη Sony, ότι δλδ είναι ανούσιες τέτοιες αναλύσεις σε τέτοια μεγέθη οθόνης και συμφωνώ με Samung και LG που άκουσαν τη Sony και δεν θα ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι. 100 ανθρώπους να ρωτήσεις ( σαν το γνωστό τηλεπαιχνίδι ένα πράγμα ) “τι θα θέλατε να βελτιωθεί στα smartphones του 2016” οι απαντήσεις θα ήταν ( όχι κατ ανάγκη με αυτή τη σειρά) :
1.Μπαταρία
2.Κάμερα σε χαμηλό φωτισμό
3.Μικρότερα bezels
4.Αντιμετώπιση προβλημάτων θερμοκρασίας
5.Μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος
6.Συχνότερα updates

Κανένας δεν θα έλεγε “θέλω 4K”.

Νίκος Z3c

Η 4Κ οθόνη είναι ωραία (την έχω δει) αλλά ουσιαστικά έχει λόγο ύπαρξης κυρίως για τα vr συστήματα που εκεί κάνει την διαφορά.

Nick

Προσωπικά πάντα υποστηριζα ότι για τις ίντσες αυτές και την απόσταση που βλέπουμε την οθόνη στα τηλέφωνα το 1080p είναι υπεραρκετό. Αν δε έπρεπε να πάει κάποια εταιρεία σε μεγαλύτερη ανάλυση ντε και καλά (για λόγους μάρκετινγκ κυρίως) τότε επίσης θεωρούσα ότι η 4Κ έχει περισσότερο νόημα από την άχρηστη και ουσιαστικά ανύπαρκτη 2Κ – δεν υπάρχει καν υλικό σε τέτοια ανάλυση – ενώ αυτό που έκανε η Sony το θεωρώ μεγάλη “μαγκιά”, να παίζει δηλαδή σε FHD σχεδόν όλη την ώρα και σε 4Κ όποτε μόνο έχει νόημα (φωτογραφίες, βίντεο). Εδώ που τα λέμε κιόλας ίσως να μην είναι καν επιλογή αυτό που έκανε και η εναλλακτική να ήταν να βάλει 6000mah, αδύνατο δηλαδή. Το θέμα είναι ότι δεν είναι η ανάλυση το παν σε μια οθόνη, η καταπληκτική FHD TRILUMINOS (quantum dot) IPS LCD οθόνη του Z3 μου δεν σημαίνει ότι είναι “χειρότερη” από μια άλλη 2Κ οθόνη μόνο και μόνο επειδή είναι χαμηλότερης ανάλυσης.

Vagelis

Το αστείο είναι που η Sony δεν έχει 4k οθόνη οπότε μην λέτε ότι να ναι! Μια σάπια οθόνη έχει όπως και τα iPhone

Gvirginia

@Vagelis Δηλαδή εγώ που έχω στον υπολογιστή μου μόνιτορ FHD (1920×1080) και επειδή πχ έχω λόξα και το χρησιμοποιώ με ανάλυση HD (1280×720), σημαίνει ότι το μόνιτορ δεν είναι FHD?

Rizo

Ολοι είστε πολύ σχετικοί βλέπω. Η sony έβγαλε κινητο με 4Κ. Τώρα αν εσείς θέλετε να μπαίνετε στο fb με 4Κ και καλά τι να σας κάνουμε. Επειδή εσείς δεν γουστάρετε την sony δεν σημαίνει οτι θα λέτε και την κάθε βλακεία εδω μέσα!
4Κ αφού έχει η οθόνη σας αρέσει δεν σας αρέσει θεώρησε η sony και μάλλον σωστά για να μην τρώει μπαταρία να το έχει στις εικόνες και στα βίντεο. Τι να το κάνετε το 4Κ αν δεν το υποστηρίζουν οι εφαρμογές? Αλλά τόσο σχετικοί είστε όλοι! Όλα τα master μαζεμένα… Ναι, είναι υπερβολικό, ναι δεν υπάρχει διαφορά, αλλά το έβαλε επειδή.. μπορούσε! Αντε, περαστικά.. γιατί οταν δίνει στα Ζ 1080p την κράζετε επειδή δεν έχει 2Κ.
Συγγνωμη για το ύφος αλλά έχει καταντήσει κουραστικο…!!

Nick

Αν ήταν συνεχώς 4Κ και ήθελε φόρτιση κάθε δυο τρεις ώρες θα την κραζανε οι haters που δεν έκανε αυτό που χει κάνει τώρα. Επίσης θα υπήρχε τρελή ειρωνεία περί Facebook σε υποτιθεμενο UHD κλπ. Στην πραγματικότητα είναι λόγω hating το όλο κράξιμο και οχι λόγω ουσίας.

Nick

@Nick έχουμε το ίδιο name απλά ψάχνουν για κορόιδα να πουλήσουν τα αποθέματα που έχουν για αυτό όχι 4κ κάποιοι πονηροι από εδώ μέσα κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι το lollipop δεν μπορεί να δείξει πάνω από full HD τώρα με το marshmallow η οθόνη του Xperia z5 θα είναι μόνιμα στα 4k… Μέχρι τότε αγοράστε κορόιδα τα αποθέματα samung και lg…περαστικά!!!

Ιωάννης jb

Gvirginia.. Εννοείται πως πέσαν εξω!!! Και στο ξαναλέω ολοι το παίζαν ξερολες οτι και καλά η sony δε μπορεί να βάλει 2k ανάλυση.. και οτι μετά απο καιρό που θα μπορεί, θα την βάλει!
Πέσαν εξω ομως, διότι απλά τους προσπέρασε!!!! και τους πέταξε μια οθόνη που παρόλο που έχει ανάλυση η οποία δε φαίνεται με ανθρώπινο μάτι (οχι οτι φαίνεται η 2k!!) εχει σοβαρό λόγο ύπαρξης… είναι το επόμενο βήμα… κάποιοι νομιζαν οτι θα ερθει μετά απο πολλά χρόνια!!!!
Η sony το έκανε… οι άλλες ακόμα..
Εγώ πιστευω πως αν οι ιάπωνες θέλαν να βάλουν 2k, θα το είχαν κάνει…. και μάλιστα πρώτοι απο όλους!!!! απο το z2 θα μπορούσαν να το είχαν κάνει… αλλά χαζοι δεν είναι!!!! τι??? να σου βάλουν ανάλυση που δεν εχει αντίκρυσμα πουθενά!!!????

NLS

Η προσωπική μου γνώμη (όποιος δεν ξέρει τι είναι αυτή η φράση να πάει να διαβάσει), είναι ότι το 4K είναι περιττό σε αυτά τα μεγέθη. Δεν θα μπω στο χορό αν η διαφορά είναι διακριτή (για μένα δεν είναι αλλά για κάποια μάτια ίσως να είναι ΚΑΠΟΙΕΣ φορές σε ΚΑΠΟΙΑ πράγματα). Θα πω ότι ήδη οι FHD και οι QHD έχουν καλύψει με το παραπάνω το 99.99% των display αναγκών μιας οθόνης <6.5". …αναμένω περισσότερο τις desktop GPU και monitors να αρχίσουν να πλησιάζουν (σε consumer τιμές) τα DPI αυτά. Άρα σε οθόνη 20+" μιλάμε για ΑΡΚΕΤΑ πάνω από 4Κ. Κάποτε πράγματι υπήρχε θέμα scaling. Πράγματι κάτι που ήταν natively… 640×480 όταν το έκανες scale σε οθόνη 1024×768, έβλεπες τα artifacts που είναι λογικό αφού δεν γίνεται ακέραιος πολλαπλασιασμός. Όμως στις αναλύσεις που παίζουμε τώρα ΣΥΝ το hardware dithering που γίνεται, αυτά τα πράγματα δεν φαίνονται εκτός ΙΣΩΣ αν κάποιος θέλει να κάνει γραφιστική δουλειά. Η Sony με το 4K του premium, έκανε ένα "πυροτέχνημα", περισσότερο ως τεχνολογικός γίγαντας (έκανε ένα "because I can" πράγμα δηλαδή). Στην πράξη δεν έχει ιδιαίτερο νόημα και δεν πιστεύω να το συνεχίσει κιόλας – θα εξαρτηθεί από πωλήσεις ίσως. Εξάλλου ποτέ δεν το… Συνέχεια »

Γιάννης

Η LG και η Samsung θα βγάλουν κανονικές 4K και όχι σαν την Sony που την έβαλε καθαρά για λόγους marketing (όπως βγάζει και ναυαρχίδα κάθε 5 μήνες καθώς βλέπει ότι είναι πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό και με πωλήσεις που έχουν καταρρεύσει) ενώ ούτε ο επεξεργαστής ούτε το λειτουργικό μπορούν να την υποστηρίξουν.

NLS

Τώρα δεν θα υπερασπιστώ την Sony (φαίνεται εξάλλου πιο πάνω ότι δεν το κάνω), αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια δογματικά.
Γιατί δεν αφήνετε το δογματισμό έξω από αυτά τα πράγματα ρε παιδιά; Η ποδοσφαιρική σας ομάδα είναι ή η θρησκεία σας;
Σήμερα με το ένα, αύριο με το άλλο, σιγά δεν χάθηκε ο κόσμος.

Η LG και η Samsung αν βγάλουν 4K θα είναι όταν και αν αυτό καταλήξει να γίνει minimum default με σχεδόν μηδενική επιρροή σε performance, ενέργεια κλπ.

Η Sony μια χαρά έβγαλε 4K οθόνη με χρήση εκεί που έχει νόημα.
Ο επεξεργαστής ο συγκεκριμένος, επισημότατα υποστηρίζει 4K και μάλιστα x2. 4K στην οθόνη και ταυτόχρονα 4K σε εξωτερική οθόνη.

Όσο για το λειτουργικό, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όπως και τα περισσότερα λειτουργικά πια.

Οπότε μη λέμε ότι θέλουμε.

Agnostos13

Η Sony αποφάσισε να κάνει την κίνηση για 4K οθόνη με τη λογική οτί όταν λαμβάνεις ανάλυση 4K (κάμερα) πρέπει να μπορείς να την αναπαράξεις. Σώστη λογική, λάθος υλοποίηση! Το 4K βίντεο δημιουργήθηκε για καλύτερη εμπειρία θέασης στον κινηματογράφο. Στην πορεία η τεχνολογία έκανε πιο προσιτές τις κάμερες που μπορούν να κάνουν λήψη 4K μέχρι που ενσωματώθηκαν προσφάτως και στα κινητά (καμία σχέση ποιοτικά με τις επαγγελματικές αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Η εμπειρία όμως παραμένει να προορίζεται για τον κινηματογράφο (ασχέτως αν κάποιος μπορεί να την δει σκηνοθέτης με το smartphone του), δηλαδή μιλάμε για εικόνα μεγέθους από 200″ (κινηματογραφικές αίθουσες) έως 40″ (oθόνη home cinema). Επίσης λογικό ήταν να κυκλοφορήσουν και ανάλογα monitors (στις 32″-28″ και εσχάτως στις 24″) για τους μοντέρ που θα ασχοληθούν με το συσκεκριμένο τομέα και δεν πρέπει να χάνουν “πληροφορίες” από το υλικό. Όλα καλά μέχρι εδώ… Ποιός λέει οτί το 4K είναι για να αναπαράγεται στις 5″;;; Αν θέλεις ένα μπούσουλα για το τι τράβηξες το fullHD είναι υπέρ-αρκετό. Αν θες επεξεργασία-αναπαραγωγή το συνδέεις και στην ανάλογη οθόνη (για να λάβεις και την ανάλογη εμπειρία). Έχετε δει καμιά εταιρία με επαγγελματικές βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές που υποστηρίζουν 4K να ενσωματώνουν και οθόνη… Συνέχεια »

Max91

Αλήθεια δεν μπορώ να σας καταλάβω μερικούς μερικούς εδώ μέσα, ναι εγώ προτιμώ ένα κινητό με 4k ΜΟΝΟ στις φωτογραφίες και βίντεο αλλά σε όλες τις εφαρμογές 1080p πάρα uhd παντού. Αποτέλεσμα όλου αυτού ότι η Sony βάζει ανάλυση εκεί που ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ και όχι παντού.

Max91

Qhd όχι uhd

Βρε παιδιά βάλτε κανένα edit

Fred

Και άλλο έπεσε το μερίδιο της Sony μετά τις αποτυχίες με το Ζ3+ και το Ζ5 με την μαϊμού οθόνη 4Κ και την εξωφρενική τιμή, πλέον είναι στο 2%:

https://www.androidheadlines.com/2015/12/digitimes-research-release-q3-2015-market-share-data.html

Αλέξανδρος

Πλέον έχετε καταντήσει γραφικοί με το μίσος σας στην Sony.
Σας βαρέθηκα να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Darth

@JohnWave πειράζει που δεν κατάλαβα ποτέ την δίψα για updates? Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να βγαίνουν λίγες αλλά τέρμα σταθερές εκδόσεις και όχι μπόλικες και μέχρι να στρώσει περιμένεις 5 6 ακόμη και βρίζεις θεούς και δεμονες ( και τα δύο δεν γίνεται καθώς κατασκευαστες έχουν τεράστια πληθώρα συσκευών)

JohnWave

@Darth συμφωνώ απόλυτα.Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ψυχολογικό το θέμα.Θέλει ο χρήστης να νιώθει ότι ανανεώνεται και ας μην χρειάζεται πρακτικά το update. Το να έχει κάποιο θέμα η rom και να χρειάζεσαι update για να λυθεί , είναι απόλυτα λογικό. Το να μην έχεις κανένα θέμα με τη rom που έχεις, να γνωρίζεις ότι το update χαλά κάτι και παρόλα αυτά να το εγκαθιστάς, ε αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει ο ψυχολόγος. Και το τρελό είναι το εξής ( για να το συνδυάσω και με το θέμα των οθονών) : Έστω ότι κάποιος έχει ένα laptop 15.6 με full hd οθόνη και Windows 7. Tον βλέπεις να τρελαίνεται να πάρει νέο laptop με υψηλότερη ανάλυση ; Όχι. Τον βλέπεις να τρελαίνεται να πάρει Windows 8 ή 10. Πάλι όχι. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει με τα κινητά τόσο με το θέμα ανάλυσης οθόνης όσο και με τα updates. Επίσης παράλογο και αηδιαστικό είναι αυτό που συμβαίνει με το φανατισμό με τις μάρκες στα κινητά. Αν πεις ότι δεν χρειάζεται ένα κινητό να έχει 4K ανάλυση τότε για τον τυφλωμένο μετατρέπεσαι άμεσα σε αντίπαλο της εταιρίας που βάζει 4K ανάλυση. Αν πεις ότι προσωπικά δεν θεωρείς… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.