TrendForce: Η πτώση της Samsung, η άνοδος των Κινέζων και Huawei που εντυπωσιάζει

Η εταιρεία ερευνών TrendForce ανακοίνωσε τους αριθμούς αποστολών smartphones το τρίτο τρίμηνο του 2015 και τα ευρήματά της είναι πολύ ενδιαφέροντα. Φάνηκε ότι την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου οι αποστολές παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 9.1%, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, και έφτασαν στα 332 εκατομμύρια κομμάτια.

Η Samsung είναι αυτή που συνεχίζει να ηγείται στην αγορά, αλλά το μερίδιό της μέσα στο τρίτο τρίμηνο έπεσε κάτω από 25% (24.6%). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει η TrendForce τις προβλεπόμενες αποστολές των Samsung Galaxy S6 στα 40 εκατομμύρια από τα 50 εκατ. Σε αυτό ίσως έπαιξαν ρόλο τα Samsung Galaxy Note 5 και Samsung Galaxy S6 edge+, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και τράβηξαν το ενδιαφέρον από τα S6.

TrendForce: Η πτώση της Samsung, η άνοδος των Κινέζων και η εντυπωσιακή Huawei, TrendForce: Η πτώση της Samsung, η άνοδος των Κινέζων και Huawei που εντυπωσιάζει

Η Samsung συνεχίζει να χάνει έδαφος στην κατηγορία low-end και mid-range και για αυτό είναι υπεύθυνοι οι Κινέζοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της TrendForce στο σύνολο του 2015, η Samsung θα δει πρώτη φορά πτώση στις αποστολές smartphones, κατά 1% σε σύγκριση με το 2014.

Από την άλλη, η μεγάλη αντίπαλος, Apple, έπεσε στο 13.7%, αλλά με τα iPhone 6s αναμένεται να κρατήσει τους αριθμούς που της έδωσαν τα περσινά iPhone 6. Προβλέπεται να αποστείλει στο σύνολο 223.7 εκατομμύρια κομμάτια μέσα στο 2015.

Για το τρίτο τρίμηνο οι Κινέζοι είναι υπεύθυνοι για το μεγαλύτερο κομμάτι αποστολών με 150 εκατομμύρια κομμάτια, αυτό μεταφράζεται σε 16.3% αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτή που εντυπωσιάζει είναι η Huawei, η οποία πήγε καλύτερα απ ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Huawei είναι ο πρώτος Κινέζος που έφτασε τα 100 εκατομμύρια και φιγουράρει στην τρίτη θέση ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως, μετά από Samsung και Apple.

Τέλος, μέσα στο 2015 η Xiaomi αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια αποστολές.

TrendForce: Η πτώση της Samsung, η άνοδος των Κινέζων και η εντυπωσιακή Huawei, TrendForce: Η πτώση της Samsung, η άνοδος των Κινέζων και Huawei που εντυπωσιάζει

Πηγή:1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitrinho

Δεν βρισκω τον λογο να μην παρει καποιος το lg g2 που παρα του οτι βρισκεται στην αγορα παραμενει το κορυφαιο smartphone

Bagit

@dimitrinho

οταν πιασεις στα χερια σου κινητα σαν p7, mate 7 (κατοχος ειμαι), p8 και honor 7 τοτε θα βρεις πολλους λογους… με αριστο design και υλικο καταστευης που δεν εχει το g2 ουτε καν το g4 τοτε….

Darth

@dimitrinho και τι σχέση έχει το g2 με το θεμα μας?

rose

Θα συμφωνησω .Γενικα η lg ειναι παρα πολυ καλη εταιρια . Ειμαι κατοχος g3 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος με ολα , ειδικα το πλαστικο του ειναι το κορυφαίο της αγορας, ξεχναω οτι δεν ειναι μεταλικο(αλλο επιπεδο). Γενικα πιστευω πως η lg και η htc θα ικανοποιησουν οποιον θελει να μεταβει απο ios σε android οπως εκανα εγω .

NLS

Πολύ μου αρέσει το “others” 41.8% (μέσα και η Microsoft), που είναι σαν την… αποχή στις εκλογές.

Γιάννης σε λέω

Παιδιά σκεφτείτε το… Θα έχει πολύ γέλιο αν σε κανα 2 χρονάκια η Huawei περάσει την Apple και έρθει δεύτερη στον κόσμο μετά τη Samsung.

Στο top 5 των εταιριών οι τρεις είναι Κινέζικες. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τη Samsung, αλλά κυρίως τις LG και Sony.

Panagiotis 1975

Στο top 5 δεν ειναι 3 οι κινεζικες ειναι 4 βαλε και το iphone μεσα, το iphone ειναι αμερικανικο οσο Ελληνικο ειναι και το MLS

rose

Oι κινεζικες πουλανε κυριως σε κινα ,ινδια κτλπ δεν πουλανε σε μεγαλες αγορες . Σονι δεν υπαρχει πλεον . Τεταρτη ειναι η xiaomi , ποσοι εχουν δει απο δω μεσα ,xiaomi σε καταναλωτη ? Οτι και να κανουν παντα θα ειναι στην δευτερη κατηγορια προτιμησης ,δεν νομιζω κανενας να τις προτιμουσε αμα ειχαν την ιδια τιμη με τις κορεατικες, apple, htc.

rose

Και η μαζα των κινητων που πουλανε ειναι low end σεαυτρς τις χωρες.

p.s

-Συμφωνώ για την ποιότητα της LG αλλά όχι της HTC σαν παθών.
-Λογική η πτώση της Samsung που οφείλεται στην τραγική πολιτική να αφαιρεί specs(sd,αποσπωμενη μπαταρία, fm,ir)
με την ακόμα πιο τραγική δικαιολογία του premium μετάλλου στα s6 και note 5.
-Τέλος είναι πολυ ευχάριστη η άνοδος των Κινέζων. Με λιγότερα χρήματα έχεις τα πάντα κ εφάμιλλη ποιότητα. Σε 3 χρόνια θα είναι και οι 5 πρωρες εταιρίες Κινεζικές κ δε θα πληρώνουμε σαν θύματα φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Mary

Λογικό με αυτές τις τιμές, δεν ξέρουν τι πουλάνε πια! Παρεπιπτόντως το είδατε ότι τι nexus 5x έρχεται Ελλάδα στα 499€ τα 16gb και 549€ τα 32gb? έπαθα σοκ οταν ειδα τις τιμές, αν ειναι δυνατόν!

Γιάννης σε λέω

@rose

Πράγματι η τιμή παίζει καθοριστικό ρόλο. Η Huawei μολονότι ανέβασε τις τιμές της, εξακολουθεί να είναι 150 με 200 € φθηνότερη στις ναυαρχίδες της σε σχεση με αυτές των Samsung, Sony και LG.

Οι επεξεργαστές της κοντραρονται πλέον στα ίσια με τους επεξεργαστές της Samsung και της Qualcomm. Επίσης έχουν κορυφαία εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής οι συσκευές της. Απ όσο γνωρίζω και στη Ρωσία οι Κινέζικες εταιρίες πάνε πολύ καλά, όπως και για Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία έχω διαβάσει ότι η Huawei πλέον πουλάει αρκετά καλά.

Γενικά οι εποχές έχουν αλλάξει και οι Κινέζοι κάνουν πολύ καλή δουλειά πλέον. Στο μόνο θέμα που ίσως υστερούν κάποιες Κινέζικες εταιρίες, όπως η Lenovo, είναι στο θέμα των αναβαθμίσεων (είτε δίνουν μόνο μια αναβάθμιση σε νεότερο λογισμικό ή στην τραγικότερη περίπτωση καμία)

alexis

Ρε παιδια τα κινεζικα πουλανε στην ασια όχι ευρωπη αμερικη..και πως να πουλησουν το Huawei p8 κανει 400 ευρω ποιος να παει να το παρει όταν μπορει με τα ιδια λεφτα να παρει lg g4 με 60 ευρω παραπανω το s6 Και με 120 ευρω το lg g3 που είναι και καλυτερο παροτι περσινο κινητο

dimitrinho

@Bagit το huawei mate 7 το δοκιμασα καλο κινητο αλλα οχι σαν το g2 και να φανταστεις ειμαι αιφονακιας αλλα θεωρω καλυτερο το g2 που εχει τυχει να το ζησω λιγο καιρο ισως και το g4 να μου αρεσει που του μοιαζει μπροστα δεν το δοκιμασα ακομη.
@Darth εχει σχεση γιατι δεν βλεπω τον λογο να παρει κανεις καποιο αλλο κινητο ναι φυσικα δεν εχει τελεια καμερα αλλα αυτο το θεωρω λεπτομερεια

Kostas

ακυρο το αρθρο.η apple με δυο κινητα και ειναι δευτερη ολες οι αλλες με δεκάδες κινητα και προσπαθουν να την περασουν

Γιώργος Κ.

Κώστα φιλικά αλλά μάλλον άκυρο είναι το σχόλιό σου κι όχι το άρθρο. Που τα είδες τα 2 κινητά; Μέτρα:
5, 5s, 6, 6plus, 6s, 5splus και δεν ξέρω αν ακόμη κυκλοφορεί και το 5c

Themazerunner

Καθολου ακυρο το αρθρο.Οι συσκευες αγοραζονται λογω λειτουργικου,specs και κοστους.Συνεπως ο καθενας βρισκεται εκει που ειναι λογω επιλογης.Ο περισσοτερος κοσμος επιλεγει ευτυχως ακομη βασει λογικης και οχι ονοματος.Οσο περναει ο καιρος και υπαρχει περισσοτερη ενημερωση τα δεδομενα θα αλλαξουν.Σε λιγα χρονια κανεις λογικος ανθρωπος δεν θα δινει 1000 ευρω για κινητο οταν οι περισσοτεροι δεν το κρατανε πανω απο διετια.
Και θα εισαι ανανεωμενος και θα εχεις καινουρια συσκευη με 2 χρονια εγγυση να σε καλυπτει διαρκως.

giorgos

@ alexis
εγω πχ που ειχα το γ3 κ το πουλησα για το π8 να σε πληροφορησω οτι το π8 μακραν καλυτερο
επισης επειδη ημουν αναμεσα σε γ4 κ σ6 το σ6 ναι μεν ομορφο δν μ προσφερε αυτα που η8ελα κ επισησ οταν πηρα το π8 ειχαν μια 200+ τιμη διαφορα
οσο για το γ4 δν ενθουσιαστικα
αρα μαλλον δν εχεις πιασει ποτε χουαγει κ απλα λες οτι να ναι
κ επειδη ειναι το δευτερο χουαγει που αγοραζω πρωτα πηρα το χονορ 6
δν εχουν δουλεια τα υπολοιπα
αλλα επειδη δν ειμαι κ φανατικος αμα παιζεις παιχνιδια, βαρια παιχνιδια ομως οχι καντυ
το χουαγει υστερι πολυ σε σχεση με τις υπολοιπες ναβαρχιδες
εγω που δν παιζω πχ ειναι αριστο τηλεφωνο
αυτα

alexis touba

Σε τι ειναι καλυτερο το g2 απο mate7 δε μπορω να καταλαβω.Το mate 7 ειναι 8core πιο μεγαλη οθονη και πιο φωτεινη και καλυτερα χρωματα πολυ μεγαλυτερη αυτονομια πιο καλο ηχειο πολυ καλυτερο σε gaming πολυ πιο γρηγορο σε ολα ιντερνετ παιχνιδια κτλπ δαχτυλικο αποτηπωμα καλυτερο απολα στην αγορα και απο iphone. Οποτε σε τι ειναι καλυτερο το g2 δε μπορω να καταλαβω φηλος.ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb mate7 και τωρα εχω huawei honor6 plus.Και οποιος δε πηστευει ας τα πιασει πρωτα στα χερια του να τα δουλεψει και θα καταλαβει πιο ειναι καλυτερο.η καμερα στο mate7 θελει λιγο βελτιωση.σε ολα ταλα δε πιανεται το κηνητο.αλαγκαρηστο κροτιδα δε ζεστενεται πολυ παρολο που ειναι μεταλο.Για μενα πολυ καλυτερα απο αυτα που ειχα τα huawei μονο το s5 ειχε καλυτερη καμερα απο το mate7 και το lg g3.αλα τωρα που εχω το honor6 plus η καμερα του ειναι απαιχτη.Για μενα το p8 ειναι κηνηταρα και ποιοτικος και λειτουργηκος.καμερα αψογη μονο στη μπαταρια αν κρατουσε περησοτερο ισως να τοπερνα.Κατσε να δεις που θα κυκλοφωρησει το mate8 με κανενα κιριν 950 να δειτε κλαρηνα που θα κανουν ταλα.α ξεχασα να αναφερω οτι στις τιμες καλα τα παει η huawei αλα μπηκα και ειδα… Συνέχεια »

dimitrinho

@alexis touba για κανονικα κινητα μιλαμε και οχι τυπου tablet 6 ιντσων συν κοστιζει 380 ευρω ενω το g2 100 ευρω λιγοτερο και εννοειται το g2 ειναι πιο ομορφο εχει και τα πληκτρα απο πισω που βολευουν παρα πολυ

Στέλιος

Συμφωνω HUAWEI και ξερω ψωμι εχω το P8 μονο η μπαταρια με χαλαει λιγο και ημουν και ειμαι κατοχος του MATE 7 το οποιο κραταω για καβατζα. Περιμενω το MATE 8 το οποιο και θα παρω ερθει δεν ερθει Ελλαδα.

giwrgos767

Επειδή βλέπω κάτι σχολια πάρε στα χέρια σου huawei και θα καταλάβεις την είναι τηλ .. Βλακιες.. Στην κορυφή θα είναι πάντα η samsung .(κάτοχος samsung s6 edge) δεν θα πω το ίδιο με τους αλλους πάρε στα χέρια σου samsung και θα καταλάβεις τη είναι τηλ. . η samsung είναι και θα είναι κορυφή και η apple θα είναι μια ζωή στην δεύτερη θέση!

xristos

@giwrgos767
η samsung τελειωσε στο σ4
κ εσυ γιωργακη επειδη εχω πιασει αρκετα samsung κ επειδη εσυ δν εχεις πιασει ουτε ενα huawei
πως σχολιαζεις χωρις να εχεις ιδεα αγορι μ?
κρατα αυτα που λες για τον εαυτο σου
εκτος κ αν εχεις επειχηρηματα
πραγμα που δν το βλεπω στο σχολιο σ

Kwstas

Τα huawei είναι υπέροχα! Είμαι 15 και πήρα το p7! Ενθουσιασμένος από την ποιότητα κατασκευής και δυνατοτήτων! Είχα παλιά σαμσουνγκ. Σκέτη απογοήτευση! Ολα τα mid-range τηλέφωνα της είναι απαίσια ενώ τα καλά της ακριβά και υπερτιμημένα! Η Huawei μαζί με την Apple θα πρωταγωνιστήσουν σε λίγα χρόνια..

alexis touba

Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb mate7 honor6 plus xiaomi redmi note3 και τωρα παιζω με xiaomi note pro.Π ιο ευχαρηστημενος με τα κινεζικα εχω μηνει huawei xiaomi απολες τις αλες που ανεφερε.Τ ο g3 εμφανησιακα ηταν οτι καλυτερο και στο πιασημο.Καλη οθονη αλα οχι τοσο καλο φωτησμο επισης ερηχνε τη φωτηνοτητα επειδη ζεστενοταν πιο γρηγορα απο αλες συσκευες λογο οθνης και αναλυσης και αυτο με ξενερωνε τελειος .Ειχε καλη καμερα αλα δε μπορουσα να το ευχαρηστηθω λογο αθλιας μπαταριας κατεβεναι σα νερο οταν ειχα τερμα φωτηνοτητα και παλι δεν ηταν τοσο φωτηνει οπως mate7 honor6plus xiaomi και γιαυτο το αλαξα.Επισης ηταν σχετικα αργο σε συγκριση με το mate7.Ειχε ομως καλυτερη καμερα .Σε θεμα λαγκ δε το συζητω οτι τα κηνεζικα ειναι πολυ καλυτερα απο τα αλα που ειχα και σε θεμα αυτονομιας παιχνιδιων .Η huawei για μενα ειναι πολυ καλη εταιρια που κανει μονο βηματα μπροστα γιαυτο και πουλαει τοσο.Δεινουν αυτονομια καρτες μνημης ταχεια φορτιση καλη διαχειρηση ενεργειας και θερμοτητας καλα υλικα απλοχερα σπεκς καλες καμερες καλους πομποδεκτες και γενικα πολυ δυνατες συσκευες με λιγοτερα λεφτα απτους μπροσταρηδες .Παλι ακριβα ειναι αλα λιγοτερα απτους αλους…Αν δεν υπηρχαν οι κηνεζοι να βαζουν _ _λοδαχτυλο με τον ανταγωνησμο στους μεγαλους ακομα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.