Samsung: Νέες πατέντες για αναδιπλούμενο smartphone και in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Samsung πατέντες αναδιπλύμενο in-sreen αισθητήρα, Samsung: Νέες πατέντες για αναδιπλούμενο smartphone και in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Η Samsung προσπαθεί μονίμως να παρουσιάζει καινοτομίες σε όλη την γκάμα των προϊόντων της, περιλαμβανομένων και των κινητών τηλεφώνων. Ο Κορεάτης κολοσσός καταθέτει συνεχώς πατέντες που αφορούν πειραματικές τεχνολογίες των smartphones και αρκετές εξ’αυτών ενδέχεται τελικά να υλοποιηθούν.

Δύο εκ των φημολογούμενων καινοτομιών που αναμένεται να παρουσιάσει η Sammie στο άμεσο μέλλον είναι η κυκλοφορία ενός εύκαμπτου smartphone και η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη των επόμενων high-end προτάσεων της. Και για τις δύο έχουν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες, από τις οποίες πολλές βασίζονται σε πατέντες που έχει καταθέσει ο κατασκευαστής. Πριν από λίγες ώρες είδαν το φώς της δημοσιότητας άλλες δύο πατέντες που αφορούν το αναδιπλούμενο κινητό και τον ενσωματωμένο σένσορα αποτυπωμάτων στα panels.

Samsung πατέντες αναδιπλύμενο in-sreen αισθητήρα, Samsung: Νέες πατέντες για αναδιπλούμενο smartphone και in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Ξεκινώντας με το φουτουριστικό smartphone που θα είναι σε θέση να διπλώσει, η Samsung κατέθεσε μια πατέντα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), οι εικόνες της οποίας φανερώνουν ένα κινητό τηλέφωνο παρόμοιο του πρόσφατα ανακοινωθέντος ZTE Axon M. Η συσκευή αποτελείται από δύο οθόνες που ενώνονται μεταξύ τους μέσω ενός μεταλλικού κομματιού, το οποίο θα λυγίζει προς διάφορες κατευθύνσεις. Όταν το κινητό δεν είναι σε χρήση, οι οθόνες θα διπλώνουν ώστε να προστατεύονται τα panels. Στο σώμα θα είναι εγκατεστημένα τρία antennas σήματος, ώστε ο εναλλακτικός σχεδιασμός του τηλεφώνου να μην εμποδίζει την άνετη συνδεσιμότητα με το δίκτυο.

Όπως προαναφέρθηκε, η συγκεκριμένη υλοποίηση θυμίζει πολύ σε εκείνη που είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες στο Axon M της ZTE. Επιπρόσθετα, οι φήμες για το εύκαμπτο smartphone κωδικής ονομασίας Galaxy X δεν έκαναν λόγο για μια συσκευή που αποτελείται από δύο οθόνες, αλλά για ένα κινητό που θα είναι σε θέση να λυγίζει αν ασκείται πίεση πάνω του. Ενδέχεται λοιπόν η Samsung να κατέθεσε την πατέντα για πιθανή μελλοντική χρήση, εκτός και αν το Galaxy X τελικά όντως μοιάζει με το σκίτσο των εικόνων παραπάνω.

Samsung πατέντες αναδιπλύμενο in-sreen αισθητήρα, Samsung: Νέες πατέντες για αναδιπλούμενο smartphone και in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Η δεύτερη πατέντα της Samsung που διέρρευσε χθες (Πέμπτη 7/12), αφορά την πολυαναμενόμενη υλοποίηση της τεχνολογίας ενσωμάτωσης του αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Πριν από μερικές ημέρες η εταιρεία έλαβε έγκριση για μια παρόμοια πατέντα που μάλλον είχε εφαρμογή στο ίδιο κομμάτι. Τώρα όμως ο Κορεάτης κατασκευαστής έλαβε έγκριση και για άλλη μια, με την οποία η λειτουργία του ενσωματωμένου αισθητήρα, όπως την αντιλαμβανόμασταν από την πρώτη διαρροή τις προάλλες, φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες εικόνες, το κάτω μισό μέρος της οθόνης θα είναι ικανό να αναγνώσει το δάχτυλο του χρήστη. Όταν η συσκευή ταιριάξει το αποτύπωμα με τα αποθηκευμένα δεδομένα, η οθόνη θα εμφανίζει μια σειρά από εφαρμογές τις οποίες θα έχει ορίσει ο κάτοχος. Με λίγα λόγια, το κινητό θα λειτουργεί σε ένα είδος Guest Mode μέχρι να αντιληφθεί ότι το δάχτυλο που πιέζει την οθόνη είναι εκείνο του καταχωρημένου χρήστη, όπου και θα ξεκλειδώνει το πλήρες μενού, μαζί με τα αρχεία που βρίσκονται στον αποθηκευτικό χώρο.

Οι νέες πατέντες που διέρρευσαν φανερώνουν δύο από τα μελλοντικά πλάνα της Samsung. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να δούμε υλοποιήσεις τους μέσα στο 2018. Εν αναμονή λοιπόν για τις νέες high-end προτάσεις του Κορεάτη γίγαντα, οι οποίες ίσως ενσωματώνουν πρωτοπόρες καινοτομίες / τεχνολογίες.

Samsung πατέντες αναδιπλύμενο in-sreen αισθητήρα, Samsung: Νέες πατέντες για αναδιπλούμενο smartphone και in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Πηγή 1, Πηγή 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

κανα κινητο να λυγιζει θα βγαλεις η θα μας γυρισεις στο 2005 (και δεν εννοω τυπου flex ,αν και αυτο καλοδεχουμενο ειναι)

mourgos1234

Λυπαμαι αλλα την ιδεα την ειχε πρώτη η Nintendo με το 3DS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.