Παρασκευή
26/05/2017

Samsung: Πρωτότυπο οθόνης OLED που λυγίζει και τεντώνει

samsung bendable display

Τρία νέα πρωτότυπα οθονών παρουσίασε η Samsung Display στο Display Week, ένα συνέδριο βασισμένο στην τεχνολογία οθονών, το οποίο έληξε χτες. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτότυπο μιας OLED οθόνης, η οποία μπορεί να διπλωθεί και να τεντωθεί. Επιπλέον, μπορεί να πιεστεί σε βάθος 12mm και να διατηρήσει το αρχικό της σχήμα (όπως ένα μπαλόνι όταν το πιέζει κάποιος).

Το πρωτότυπο αυτό έρχεται σε μέγεθος 9.1 ιντσών, η οποία μπορεί να τυλιχτεί (σαν κύλινδρος), να λυγίσει και να τεντωθεί. Σε αντίθεση με άλλες οθόνες που λυγίζουν μόνο από τη μία πλευρά, το πρωτότυπο της Samsung μπορεί να λυγίσει κι από τις δύο πλευρές. Φυσικά, όπως συμβαίνει με αρκετά πρωτότυπα, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε για το αν καν θα κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη οθόνη, αλλά είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα.

Το επόμενο πρωτότυπο είναι μια οθόνη LCD, 1,96 ιντσών, ανάλυσης 3840 x 2160 4K, η οποία θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε κάποια σετ VR ή AR παρέχοντας πιο ξεκάθαρες εικόνες, χωρίς να φαίνονται τα πίξελ, πρόβλημα που παρουσιάζουν τα σημερινά σετ. Για παράδειγμα το Oculus έχει ανάλυση1080 × 1200.

Το τρίτο πρωτότυπο ήταν μια OLED οθόνη, 5,09 ιντσών, η οποία προσφέρει τρισδιάστατη θέαση χωρίς τα αντίστοιχα γυαλιά 3D.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η bezilys λέει:

    Σαν τα ρούχα ένα πράμα!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.