Samsung SDI: Δυσκολεύεται να ανακάμψει εξαιτίας του Note 7

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Reuters, η φήμη της Samsung φαίνεται να μην έχει πληγεί σημαντικά, καθώς οι fans της δηλώνουν το ίδιο πιστοί με εκείνους της Apple. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά όσον αφορά στην Samsung SDI, που πήρε το φταίξιμο για τις εκρήξεις του Note 7.

Η Samsung SDI ήταν υπεύθυνη για τις μπαταρίες των Samsung Galaxy Note 7 που κυκλοφόρησαν στην παγκόσμια αγορά, εκτός Κίνας. Μετά την πρώτη ανάκληση λόγω των εκρήξεων η Samsung αποφάσισε να στραφεί σε Κινέζο προμηθευτή μπαταριών (αλλά και πάλι δεν απέφυγε τις εκρήξεις).

Παρά το γεγονός ότι και τα νέα κομμάτια του Samsung Galaxy Note 7 άρχισαν να σκάνε, η φήμη της Samsung SDI υπέστη σημαντικό πλήγμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Samsung SDI κατάφερε να πείσει τους ήδη υπάρχοντες πελάτες, μεταξύ των οποίων είναι και η Apple, ότι οι μπαταρίες της είναι ασφαλείς. Όμως δυσκολεύεται να βρει νέους συνεργάτες. Αμέσως μετά την ιστορία του Note 7, η αξία της αγοράς της SDI έπεσε κατά 20% και από τότε δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα προηγούμενα επίπεδα..

“Since the first recall, we’ve had many inquiries from our clients, including Apple, asking whether batteries used in their products are safe. We are also asking ourselves whether we should have done it [the Note 7 battery] this way, or whether there could have been other ways”, δηλώνει υπάλληλος της SDI, που θέλει να παραμείνει ανώνυμος.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν πως παίρνοντας την ευθύνη της Samsung (ακόμη δεν γνωρίζουμε γιατί σκάνε τα Note 7), η SDI δημιούργησε σημαντικό μακροπρόθεσμο πρόβλημα στον εαυτό της. Αυτό θα έχει επίπτωση σε νέους πελάτες

Η Samsung SDI έχει το 25% της αγοράς όσον αφορά στις μπαταρίες μικρών συσκευών, αλλά προσπαθεί να επεκταθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε άλλους τομείς. “The affected battery is totally different to the product we use so the issue doesn’t really impact us. But we’re not happy.”, φέρεται να έχει δηλώσει συνεργάτης της SDI που ανήκει στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η πορεία της Samsung SDI, αλλά προς το παρόν ούτε η Samsung Electronics έχει βγάλει επίσημο πόρισμα για το τι προκάλεσε τις εκρήξεις του Samsung Galaxy Note 7.

samsung sdi, Samsung SDI: Δυσκολεύεται να ανακάμψει εξαιτίας του Note 7

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Όχ…..

Chris_BMW

4 μήνες θέλετε να μου πείτε κ δεν έχουν βρει το πρόβλημα ;; Εγώ πιστεύω οτι το ξέρουν -πλέον- αλλα δεν θέλουν παρουσιάζοντας το να πλήξουν περαιτέρω το όνομα τους …

NZ

@Chris_BMW ούτως ή αλλιώς η ζημιά έχει γίνει.
Το θέμα είναι να βγει το επίσημο πόρισμα, έτσι ώστε και οι υπόλοιπες εταιρίες να μην πέσουν σε τέτοια κατασκευαστικά ή σχεδιαστικά λάθη. Καλές οι ανακλήσεις, καλές οι μετάνοιες, αλλά το ζουμί είναι αλλού. Πιστεύω δε, άσχετα των φανατικών υποστηρικτών, ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό έχει θορυβηθεί με την όλη ιστορία, ο οποίος θόρυβος δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο των smart phones.

giorgosgek

επρεπε να τα λενε ετσι και στις ειδησεις , καλα που ξερουμε και αγγλικα δηλαδη, δεν ξερω γιατι μπαινω και στα ελληνικα site πλεον . Απο τη μια χαιρομαι γιατι πολλες φορες αλλα λενε αλλα μεταφραζουν , απο την αλλη κοπι παστε πχ «But we’re not happy.»….φερεται να εχει δηλωσει ο ποιητης, ελα δεν το πιστευω Τζιζας Κραιστ χασταγκ κονφιουζντ

NikosAr

Σίγουρα γνωρίζουν το πρόβλημα … απλά είναι επιλογή να μη το βγάλουν προς τα έξω, γιατί μάλλον είναι χειρότερο από την ίδια τη ζημιά που έχει γίνει και δεν αφορά μόνο το κομμάτι “μπαταρία ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.