Samsung: Τα φθηνά της smartphone πουλάνε περισσότερο

Η Samsung παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού σε θέματα πωλήσεων και μεριδίου αγοράς και φαίνεται πως τα φτηνότερα smartphones “πουλάνε” περισσότερο από τις ναυαρχίδες της, μιας και ο ανταγωνισμός με άλλες εταιρείες, που προσφέρουν πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά σε χαμηλότερη τιμή, να είναι ολοένα αυξανόμενος.

Τα στοιχεία από τις πωλήσεις της εταιρείας δείχνουν πως η αύξηση των κερδών στα smartphones προέρχεται από τις πωλήσεις της μεσαίας κατηγορίας με τα Galaxy A και Galaxy J να ξεχωρίζουν, τη στιγμή που προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή των καταναλωτών στις ναυαρχίδες της με τη μείωση στην τιμή του Galaxy S6 και S6 Edge.

Οι παραγγελίες με αυξημένη ζήτηση έχουν να κάνουν με τις συσκευές που τιμολογούνται μέχρι τα 200 δολάρια Η.Π.Α ενώ την αντίθετη πορεία διαγράφουν τα ακριβά μοντέλα μιας και οι παραγγελίες για αυτά μειώνονται.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σειρά Galaxy J ξεπέρασε κάθε άλλη σειρά της Samsung σε παραγγελίες, ακόμα και αυτές των Galaxy S6, Galaxy Note και Galaxy A, με το Galaxy J5 να είναι η κορυφαία συσκευή σε πωλήσεις. Αυτό το γεγονός βοήθησε την εταιρεία να κερδίσει έδαφος σε αναπτυσσόμενες αγορές όπου η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι μειωμένη.

Αναφορικά με τις ναυαρχίδες της Samsung, καταλαμβάνουν το 40% των πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ την ίδια χρονική περίοδο για το 2014 το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 55%, τη στιγμή που συσκευές με τιμή μέχρι 200 δολάρια καταλαμβάνουν το 38% των πωλήσεων, αυξημένα κατά 8% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2014.

Σε όλο αυτό το σκηνικό έχουν συμβάλλει και οι εταιρείες που προσφέρουν τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ κοντά ή και εφάμιλλα με αυτά των ναυαρχίδων της Samsung, και όπως είναι αναμενόμενο, όλο και περισσότεροι στρέφουν το βλέμμα τους σε τέτοιου είδους επιλογές, μιας και έχουν στην κατοχή τους συσκευές high-end σε τιμές που δε θα τους κάνουν να ματώσουν οικονομικά.

Samsung: Τα φθηνά της smartphone πουλάνε περισσότερο, Samsung: Τα φθηνά της smartphone πουλάνε περισσότερο

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

πριν λιγο καιρο ειχα βγει η ειδηση οτι θελει να ελατωσει την μικρη κατηγορια .. χμμ κατι δεν ταιριαζει εδω! εκτος και αν δεν θελει να κλεισει μονη της

NLS

“Samsung: Τα φθηνά της smartphone πουλάνε περισσότερο”
Έεεεεεεεεεεεεεεεεελα.
Μιλάμε κανείς δεν το ήξερε αυτό. 😀

VasilisA3

viel αυτή η κίνηση με την κατάργηση των φτηνών συσκευών έχει να κάνει μόνο για την Ευρώπη και οχι για τις αναπτυσσόμενες χώρες που απο έκει γίνεται το 90% των πωλήσεων σε αυτην την κατηγορία. Στις ανεπτυγμένες χώρες έχει άλλη προσέγγιση.

Bloodmaster

Λογικο ειναι αφου κατεχει μια κατηγορια που δεν εχει η Apple.

takp

Απολύτως αναμενόμενο. Γιατί να πάρω το s6 η το note χωρίς sd, ,fm ,removable battery, c type όταν το A5 τα έχει όλα με μισή τιμή? Αυτά τα γελοία των εταιριών ότι δε χρειαζόμαστε όλα τα παραπάνω,είναι στη χειρότερη προσβολή για τη νοημοσύνη μας.

Βασίλης

Εγω παιδιά που πήρα από την Ηλεκτρονική Αθηνών – electroniki.gr -το galaxy S6, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος, διαθέτει υψηλότερη ανάλυση και το βασικότερο φορτίζει πάρα πολύ γρήγορα -είναι απλά τέλειο

G.J.

Μας τα εχετε ζαλισει με το removable battery πλεον. Καλο design διχως unibody δεν παιζει. Επισης στο S6 τι θα γινοταν θα αφαιρουσες το γυαλι απο πισω? Και γι’αυτο βγαζουν 20 μοντελα τον χρονο για να ικανοποιουν ολους. Ξεκολληστε καποιοι απο την εποχη του 3310

rose

Επεσα απο τα συννεφα.

NLS

Σιγά την επιλογή το γυαλί.
Ακόμα και η Apple το ξεπέρασε – το έκανε, της πέρασε, άλλαξε.

Βγάζουν 20 μοντέλα στη Samsung αλλά τα 18 είναι low-end.
Έβγαζαν ένα σοβαρό μοντέλο, το έκαναν και αυτό fashion.
Ε ας το χαίρονται.

Ευτυχώς υπάρχουν επιλογές και όχι δεν είναι το 3310.

nik note3

G j απαγορεύεται να μην αρέσει σώνει κ καλά το γυαλί? Από ότι βλέπεις εγώ κ εσύ δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου Οι περισσότεροι από τηSamsung ήθελαν φτηνά κ πλήρη τηλέφωνα, όχι λειψα. Και το note5 με το s6 έχουν ελλειψαρες .

g.k

Nls συμφωνώ. Μια ηταν η συσκευαρα ,το note και το έκαναν τηλέφωνα κι με γυαλί κ φυλλαράκι αλουμινίου.

G.J.

Εμένα παλικάρια μου άρεσε πάρα πολύ το s6 και το πήρα 500 ευρώ από το seven. Στα @@ μου αν δεν βγαίνει η μπαταρια, fm ραδιόφωνο έχει το αμάξι μου δόξα το Θεό όσο για την SD κάρτα που λείπει όπως λέτε 32 gb είναι μια χαρα. Μάθετε πως το κινητό μπορεί να συνδεθεί στο pc σας και να ξεφορτωσετε εκεί τα πραγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.