Samsung: Θα αφαιρέσει τους φορτιστές από το πακέτο κάποιων συσκευών;

, Samsung: Θα αφαιρέσει τους φορτιστές από το πακέτο κάποιων συσκευών;

Μετά την είδηση πως η Apple θα αφαιρέσει από το πακέτο αγοράς των επερχόμενων iPhone 12 και το φορτιστή και τα ακουστικά, πολλοί χρήστες Android φοβήθηκαν ότι μπορεί και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, με τους φόβους τους ίσως να γίνουν πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Κορεάτικη ιστοσελίδα ETNews, η Samsung είναι η επόμενη εταιρεία που σκέφτεται να αφαιρέσει το φορτιστή από το πακέτο αγοράς των συσκευών της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πηγή, η εταιρεία σκέφτεται να το δοκιμάσει πιλοτικά από το νέο έτος σε κάποια μοντέλα της. Το θέμα όμως είναι σε ποια μοντέλα;

, Samsung: Θα αφαιρέσει τους φορτιστές από το πακέτο κάποιων συσκευών;

Το να αφαιρεθεί ο φορτιστής από μία οικονομική συσκευή για να μειωθεί το κόστος, ίσως είναι μία λογική επιλογή, όχι βέβαια όμως μη κατακριτέα. Από την άλλη, η εταιρεία περιλαμβάνει στις ναυαρχίδες της φορτιστή 25W, κάτι που ήδη τους αναγκάζει να αγοράσουν ξεχωριστά τον ταχυφορτιστή των 45W, αν θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την παρεχόμενη από τη συσκευή γρήγορη φόρτιση.

Η αλήθεια είναι πως η Samsung πουλάει περίπου 400 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο, οπότε για την εταιρία να γλυτώσει από έναν τόσο μεγάλο αριθμό φορτιστών θα είναι ένα μεγάλο κέρδος. Από την άλλη, σαν καταναλωτές πρέπει να απαιτούμε τα απαραίτητα, καθώς δε νοείται να πάρει κάποιος κινητό και – αν είναι το πρώτο του – να μην περιλαμβάνει ένα κύριο αξεσουάρ για την ίδια τη λειτουργία της συσκευής.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aliens3

Που είστε τώρα Samsung user που κοροϊδεύατε την Apple. Και εννοείτε θα ακολουθήσουν όλοι δυστυχώς

SUPS 👨‍⚖️

Καλα δεν ηταν μονο samsung users, απλα οπαδοι του android που νομιζουν οτι μονο η Apple ειναι καπιταλιστικη και οι αλλοι ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα.Πουλαει η Xiaomi κινητο στα 200 ευρω και ξεχνανε οτι ο CEO τους εχει δηλωσει οτι τ κινητα τους πρεπει να ακριβυνουν για να γινουν πιο… premium.
Σαν τη VW ενα πραγμα που οντως ειχε παρανομα λογισμικα στα αυτοκινητα της και λεγανε ολοι για γερμανους αλητες και τωρα που εχει αποκαλυφθει οτι Γαλλοι κ Ιαπωνες κανανε τα ιδια επεσε σιγη.Το θεμα ειναιι οτι πρεπει ο καθε υγιης σκεπτομενος καταναλωτης να αναγνωριζει το προβλημα παντου και να ψαξει για το τι μπορει ν γινει μεσω νομοθεσιας ειτε κρατικης ειτε ευρωπαικης.Ολα τα υπολοιπα ειναι για για καφενειακη συζητηση.

Παναγιώτης

Θα πρέπει να βρούνε ένα τρόπο πχ με 2 διαφορετικά πακέτα ένα με φορτιστή και ένα χωρίς η να είναι έξτρα ο φορτιστής και με την αγορά του κινητού να τον παίρνεις τσάμπα αν δεν έχεις και θες.

KnightRider

Τι μανία/χαζομαρα είναι αυτή στο να αφαιρουν τους φορτιστες στο πακέτο αγοράς ????
Ελπίζω ο κόσμος να αντιδράσει γιατί έχει καταντήσει ένα αισχος…

Δημητρης

Γι αυτους με βαση το αρθρο εφοσον πουλανε 400Μ συσκευες το χρονο ακομα και 50 λεπτα να τους κοστιζει ο φορτιστης γλυτωνουν 200Μ

Εμεις δεν κερδιζουμε κατι ουτε θα παρουμε φθηνοτερα τις συσκευες. Οι μονες κερδισμενες ειναι οι εταιρειες

KnightRider

Ναι αλλά με αυτές τις κινήσεις που κάνουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας δείχνουν το πόσο απελπισμένοι είναι λες και δεν έχουν να φάνε….
Τώρα όσο αφορά η απουσία του φορτιστή αυτό καταντάει γελοίο και παράλληλα δημιουργούν κακή φήμη και τα forums να πέφτουν γεμάτο κακίες/αντιδράσεις και τρολλ (και με το δίκιο τους)

Last edited 3 years πριν by KnightRider
Anonymous

Ναι από απελπισία το κάνουν, όχι για να μειωθούν τα ηλεκτρονικά σκουπίδια…

KnightRider

Αν τους ένοιαζε το περιβάλλον και ήθελαν να μειώσουν τα ηλεκτρονικά σκουπίδια τότε δεν θα έβγαζαν 100 διαφορετικά μοντέλα κάθε χρόνο κι ούτε θα τολμούσαν να κάνουν τον κόσμο να αγοράζει κάθε χρόνο καινούργια συσκευή επειδή μέσω αναβαθμίσεων κάνουν τις συσκευές πιο αργές…

Last edited 3 years πριν by KnightRider
Δημητρης

Φιλε μου δειχνουν δε δειχνουν απελπισμενοι τα κινητα τους θα τα πουλησουν με τον ενα τροπο ή τον αλλο. Ειναι απο τις μεγαλυτερες εταιρειες κινητων (και οχι μονο) στον κοσμο. Μπορει καποιοι απο αντιδραση να μην αγορασουν Samsung αλλα δεν πιστευω οτι θα επηρεασει πολυ τις πωλησεις τους.

Δημητρης

Το τελευταιο πραγμα που τους ενδιαφερει ειναι τα ηλεκτρονικα σκουπιδια.

George

Μακάρι να πατωσουν τα s21 αν ισχύει κιολας και η φήμη ότι θα φοράει τον φετινό snapdragon θα γελάνε και οι πέτρες

John

Δυστυχως οι κατοχοι iphone ειναι τοσο θυματα που ακομη και χωρις οθονη να τα δινουν θα εχουν πωλησεις. Και επειδη και η Samsung βλεπει οτι υπαρχει τοσο μεγαλο ποσοστο ηλιθιων θελουν και αυτοι να επωφεληθουν.

Θοδωρής Χ.

Γιατί δεν αφαιρούν και την μπαταρία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.