iPhone 12: Για ποιόν λόγο δεν θα έχουν φορτιστή στο πακέτο αγοράς;

, iPhone 12: Για ποιόν λόγο δεν θα έχουν φορτιστή στο πακέτο αγοράς;

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια φήμη, σύμφωνα με την οποία η Apple δεν θα ενσωματώσει στο πακέτο αγοράς του iPhone 12 έναν φορτιστή. Η είδηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενες φήμες οι οποίες έκαναν λόγο για απουσία των EarPods τα οποία ενσωμάτωνε ο Αμερικανικός κολοσσός στο πακέτο αγοράς κάθε νέου iPhone.

Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για ποιον λόγο η Apple δεν θα ενσωματώσει ένα από τα βασικά αξεσουάρ το οποίο είναι απαραίτητο για την χρήση του smartphone; Οι λόγοι ποικίλουν και σύμφωνα με μια αναφορά είναι τέσσερις. Πιο συγκεκριμένα στο 500ish μια αναφορά του M.G. Siegler υποστηρίζει ότι η Apple δεν θα ενσωματώσει τον φορτιστή στα iPhone 12 ώστε:

  1. Να αντισταθμίσει το κόστος ενσωμάτωσης του 5G.
  2. Να μειώσει το μέγεθος του κουτιού ώστε να μπορεί να κάνει μεγαλύτερες αποστολές
  3. Να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα τα οποία ανέρχονται στους 300.000 τόνους ετήσιος
  4. Να ετοιμάσει την αγορά για ένα νέο smartphone το οποίο θα έρθει το 2021 και δεν θα έχει καμία απολύτως θύρα.

Προς το παρόν οι λόγοι για τους οποίους η Apple θα ακολουθήσει αυτήν την τακτική δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ταυτόχρονα, καλό θα ήταν να περιμένουμε μέχρι την παρουσίαση των iPhone 12 η οποία αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο του έτους καθώς δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένη η απουσία του φορτιστή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

1 = Ότι να ναι… ο φορτιστής ζήτημα να έχει 4$

2 = Εντελώς άκυρο,,Σιγά το τεράστιο μέγεθος του φορτιστή…. Ακόμα και ένα 10χρονο δεν θα πιστέψει τέτοιο παραμύθι

3 = Ναι λες και οι φορτιστές είναι το πρόβλημα…. Τότε γιατί βγάζουν 50 διαφορετικούς φορτιστές για κάθε iPhone ???

4 = Τι πάει να πει να ετοιμάσει???… Από την στιγμή που θα βγάλει με θύρα δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση…. Το μόνο πράγμα που παραδέχτηκαν είναι στο ότι δεν θα έχουν καμία θύρα τα επόμενα iPhone (επίτηδες δηλ)

Αλέξανδρος

Γιατί ασχολείσαι; Ας τους να ξεφτιλίζονται μήπως και ξυπνήσουν οι φάν του iphone.
Κάνουν δυσφήμιση στον εαυτό τους.

KnightRider

Είναι εντελώς παράλογα ολα αυτά στο να λένε τέτοιες δικαιολογίες μόνο και μόνο για να αποφύγουν για έναν φορτιστή…
Και φαν να ήμουν δεν θα ανεχόμουν τέτοια άθλια συμπεριφορά..

Αλέξανδρος

Το ίδιο πράγμα λέμε.

Σοβαρά τώρα, μου κόβεις το σχόλιο επειδή λέω ότι η μηλιά τους κοροϊδεύει ψιλό γαζί;

KnightRider

Δεν το είπα για να κόψω το σχόλιο, απλά απάντησα με βάση στο γιατί ασχολούμαι

Αλέξανδρος

Για το σχόλιο δεν αναφέρομαι σε ‘σένα αλλά στον διαχειριστή.

Giannis V

Πολύ καλή σκέψη! Να την εφαρμόσει για την μείωση του κόστους. Οποίος έχει iPhone μπορεί με τον προηγούμενο φορτιστή ή μπορεί να τον αγοράσει έξτρα τον original ή να αγοράσει κάποιον συμβατό.

K.L

Τα iphone εχουν πολλες εκνευριστικες ιδιομορφιες και μια απ’ αυτες ειναι πως καμια καλωδιωση φορτιστη απ’ το προηγουμενο μοντελο και πιο συγκεκριμενα το βυσματακι δεν ταιριαζει με το πιο καινουργιο μοντελο για τον λογο οτι εκβιαστικα ετσι σπρωχνει τους πελατες της να αγορασουν το καθε νεο της μοντελο…και καλα τα ακουστικα/hands free που πλεον απουσιαζουν αλλα οι αθεοφοβοι να μη βαζουν φορτιστη αυτο παραπαερι ακομα και για την πιο σκληροπυρηνικη εταιρια σε μια εποχη πολυ δυσκολη οικονομικα για ΟΛΟ τον κοσμο η apple μοιαζει να κατεβηκε απο αλλο πλανητη κλαι το χειροτερο οτι δεν το κανει απλα και παει αλλαψαχνει να βρει φθηνιαρικες δικαιολογιες που ουτε ενα πενταχρονο δε θα εχαφτε!!!

Δημήτρης

Ειναι απλα τα πράγματα ,στα κλεμμένα κινητά δε δίνουν φορτιστές!

George

Εντάξει, τώρα είναι η ώρα για τους πραγματικούς λόγους: 1: Για ποιόν ακριβώς λόγο να δώσουμε κάτι δωρεάν (ακόμα και εάν μας κοστίζει σχεδόν τίποτα το κόστος κατασκευής στα εργοστάσια μας στην Κίνα) όταν με το να ΜΗΝ τους το δώσουμε, θα αναγκαστούν να το αγοράσουν (πανάκριβα) από εμάς και θα τα οικονομήσουμε. 2. Για να γίνουμε πιο πειστικοί, θα τους πούμε και καλά ότι θέλουμε να περιορίσουμε το μέγεθος του κουτιού. Λες και ένα απείρως ελάχιστα μεγαλύτερο σε μέγεθος κουτί λόγω φορτιστή, έχει καμία απολύτως διαφορά στο κόστος μεταφοράς. Προφανώς και δεν έχει. Εμείς όμως θα τους πούμε ότι έχει. 3. Για να δείξουμε και οικολογικό πρόσωπο, θα πούμε και καλά ότι δεν δίνουμε φορτιστή μαζί με το κινητό, γιατί όποιος έχει ήδη φορτιστή από παλιά, θα πετάξει τον παλιό στα σκουπίδια επιβαρύνοντας έτσι το περιβάλλον. Η αλήθεια όμως είναι ότι όποιος έχει δύο φορτιστές, είτε θα κρατήσει τον παλαιότερο για “καβάτζα”, είτε θα τον πουλήσει ή θα τον χαρίσει σε κάποιον άλλον που δεν έχει. Στην χειρότερη περίπτωση, θα τον βάλει για ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα πετούσαν έναν λειτουργικό φορτιστή στα κοινά οικιακά σκουπίδια. Εκτός εάν η Apple θεωρεί τους καταναλωτές της τόσο πολύ… Συνέχεια »

Makis

Να φανταστώ ότι κανείς από τους προλαλίσαντες δεν έχουν ούτε έναν 10w φορτιστή στο σπίτι να φορτίζουν και θα ήθελαν ακόμη έναν. Να μου πεις ότι θα σου επιβάλει να αγοράσεις τον συγκεκριμένο super-duper ειδικόν φορτιστή επειδή κανείς άλλος 10w του εμπορίου δεν μπορεί να το φορτίσει “σωστά”, να σου πω μπράβο, αλλά να μου το κάνεις θέμα επειδή δεν θα έχει φορτιστή μέσα…καλά….

Νικόλαος

Ναι και μολις σου παθει καμια ζημια το αιφον, πηγαινε στο σερβις και πες τους οτι το φορτιζες με εναν που ειχες στο σπιτι και οχι με τον original, να δουμε που θα βαλεις την εγγυηση :ρ

Makis

sorry, αλλά νομίζεις ότι δεν θα προβλεφθεί αυτό, όταν δεν θα υπάρχει στο κουτί. Το να σε ωθεί στην ασύρματη φόρτιση όπως ανέφερε κάποιος, ναι συμφωνώ.

George

Προφανώς και υπάρχει (για τους περισσότερους τουλάχιστον) στο σπίτι ήδη κάποιος φορτιστής. ‘Οταν όμως “σκας” 1.200++ ευρώ για μία συσκευή που αποδεδειγμένα το κόστος κατασκευής της σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 400 ευρώ (όποιος το αμφισβητεί, ας κάνει μία έρευνα να δει και μόνος του ότι είναι αλήθεια), τότε ΑΠΑΙΤΕΙΣ, το ελάχιστο δυνατόν, εάν θέλεις να αισθάνεται καλά με την συνείδησή σου, μέσα στην συσκευασία να υπάρχει τουλάχιστον και ο φορτιστής. Σου πουλάνε δηλαδή φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και σου ζητάνε να πληρώσεις και επιπλέον κάτι που το κόστος κατασκευής του για αυτούς είναι απειροελάχιστο.

SUPS 👨‍⚖️

Είναι τακτική που θα ακολουθήσουν όλοι δυστυχώς μέσα σε ένα χρόνο από τώρα ακόμα και στις φθηνές συσκευές.
Τουλάχιστον ας γίνει το type c universal στα πάντα είτε κινητά φωτογραφικές οτιδήποτε..

Αλέξανδρος

Όχι αγαπητέ, αν το κάνει κάποιος αυτό σε ναυαρχίδα ή γενικά σε κινητά που ξεπερνούν το κόστος των 150-200€, μπαίνεις στο site του και τον ξεφωνίζεις (είτε στο fb) και βλέπει τις πωλήσεις του στα τάρταρα.
Δυστυχώς και μόνο που το κάνουμε θέμα, δείχνει το χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης μας.
Με το που βλέπαμε την είδηση θα έπρεπε να είχαμε γονατίσει από τα γέλια χρήστες iphone και μη.

SUPS 👨‍⚖️

Μα δεν προκειται να αλλαξει αυτο με τις πωλησεις, θα επιβληθει αν δεν υπαρχει νομοθεσια που να το απαγορευει.ΟΛΟΙ θα την ακολουθησουν την τακτικη αυτη σε κανα χρονο.Μονο απο νομοθεσια της ΕΕ μπορει να γινει κατι τουλαχιστον για εμας.Δεν γινεται επαναφορτιζομενη συσκευη να μην εχει φορτιστη στη συσκευασια οποια και να ειναι αυτη.

Αλέξανδρος

Επειδή έχω εταιρεία, σου λέω από πρώτο χέρι πως ΜΟΝΟ αυτή που έχουν “πιστούς” πελάτες μπορούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Η Sammy ας πόυμε στον συγκεκριμένο αντικείμενο ότι το κάνει, μπορεί ναι, αλλά μη νομίζεις ότι δε θα ακούσει το κράξιμο του αιώνα (π.χ. με την sd που την έβγαλε και την έβαλε άρον άρον).
Όταν θα δουν την δυσαρέσκεια του κόσμου και τις πωλήσεις να πέφτουν, γιατί μέχρι και ένα παιδί καταλαβαίνει ότι το κοροϊδεύουν, να δεις για πότε το επαναφέρουν.
Αν υπάρχει καταναλωτική συνείδηση (…… τι λέω τώρα έ;;;;), θα πρέπει ΟΧΙ μόνο για ένα χρόνο, αλλά για μια τριετία να μη πάρουν ούτε βίδα από τέτοιες εταιρείες που στο βωμό του χρήματος δε υπολογίζουν κανέναν και τίποτα.
Δυστυχώς η μηλιά τους έχει μαντρομένους τόσο ασφυκτικά, που αυτοί που έχουν ξοδέψει 300+€ για εφαρμογές ή αυτοί που έχουν σε επαγγελματικό επίπεδο συγκεκριμένες ios εφαρμογές, είναι δύσκολο να γίνει αυτό το εμπάργκο για τέτοιο διάστημα, αλλά η πλειονότητα ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.
Ούτε η Ε.Ε ούτε η Αμερική, αν περιμένεις από “αυτούς” καήκαμε.

SUPS 👨‍⚖️

Μην συγκρινεις την δικια σ εταιρεια με μια σαν την Αpple λιγο ελεος.Στο θεμα μας τωρα εγω προσπαθω ν σ πω οτι αυτο το πραγμα θα γινει σε ΟΛΑ τα κινητα και θα το δεις.Συνεπως δεν νομιζω οτι …με μποικοταζ των προιοντων της θα εμποδιστει κατι τετοιο…Ακομα θυμαμαι τον χαμο που ειχε γινει με το τζακ.Φωνες παντου και τοτε και ναι οι πιστοι οπαδοι της το παρεβλεψαν.Το θεμα ειναι οτι μετα αρχισαν να το βγαζουν ολοι ειδικα στις μεγαλες κατηγοριες.Το θεμα exynos της samsung ειναι τελειως διαφορετικο γιατι πολυ απλα η αγορα της Β αμερικης δεν επηρεαζεται καθολου απο αυτο το γεγονος.Οσο για την ΕΕ θυμιζω οτι αυτη ειναι ο λογος που εχεις(τουλαχιστον) 2ετη εγγυηση στις ηλεκτρονικες συσκευες οπως στα κινητα.Πολλα εχει κανει η ΕΕ για το θεμα τεχνολογιας απλα ο περισσοτερος κοσμος δεν το εχει παρει χαμπαρι και νομιζει οτι τα εχουν προσφερει οι εταιρειες…

Αλέξανδρος

Βρε αγόρι μου ποιος σου είπε για σύγκρίση; Το ότι έχει κάποιος εταιρεία τον κάνει να σκέφτεται διαφορετικά από τον καταναλωτή, πράγμα που όπως φαίνεται και από την συζήτηση μας, δε μπορείς να καταλάβεις. Η Ε.Ε. ναι έχει κάνει κάποια “καλά”, αλλά νομίζεις ότι πρώτη προτεραιότητα έχει το καλό του καταναλωτή ή ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν ΚΑΙ τις όποιες συνθήκες; H Apple ας πούμε, γνωρίζεις ότι δίνει Μόνο ένα χρόνο εγγύηση στην Ευρώπη και ότι στην χώρα μας που η Info Quest  είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος δίνει άλλο ένα ΑΛΛΑ μόνο σε επίσημους μεταπωλητές (όπως μεγάλες αλυσίδες κ.τ.λ.); Αν κάποιο κατάστημα θέλει να γλιτώσει το “καπέλο” του αντιπροσώπου στην Ελλάδα και να γίνει πιο ανταγωνιστικό ακόμη και αν έχει προμηθευτεί το iphone από Ευρώπη, το ξέρεις ότι ΠΑΛΙ έχεις ένα χρόνο εγγύηση; Βλέπεις ότι υπάρχουν “παραθυράκια” που η Ε.Ε. κάνει πως δε βλέπει για τους ευνόητους λόγους φυσικά. Τέλος πάντων, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, αλλά για να κλείσω, αν η πλειονότητα κοιμάται μη περιμένεις από κάποιον με συμφέροντα να κάνει πίσω ειδικά όταν είναι τόσο δυνατός. Μπορούν με “κάποιες διαδικασίες” να πείσουν την Ε.Ε. ότι είναι για το καλό του περιβάλλοντος και άλλες τέτοιες κουταμάρες, και να στο επιβάλει. Το… Συνέχεια »

K.L

Ασε ρε apple boy κατα μερος τις φτηνες δικαιολογιες που μου ‘γινες φερεφωνο της μηλοφιρμας λες και παιρνεις ποσοστα που μου βγαζεις και την στρατηγικη που θα ακολουθησουν στο μελλον οι εταιριες που κατασκευαζουν smartphone λες και ξερεις ποια προκειται να ειναι αυτη, λες και εισαι στο τμημα marketing μεσα!!!

SUPS 👨‍⚖️

Huawei εχω αυτη τη στιγμη και δεν ειχα ποτε μου συσκευη apple…
https://www.sammobile.com/news/samsung-galaxy-s21-box-not-include-charger-earphones/
εχεις να πεις κατι αλλο τωρα?

K.L

Και βεβαια εχω να πω ειτε εχεις Huawei το οποιο ειναι εξαιρετικη φιρμα παρα τον βρωμικο πολεμο που της εχουν κηρυξει τα αμερικανακια ειτε το οποιο αλλο κινητο εσυ βρε ανθρωπε ασχετως αν δεν εχεις iphone συσκευη παλι φερεσαι σαν fan boy της μηλοφιρμας τι κρυβεσαι πισω απ’ το δαχτυλο σου, δικαιωμα σου αλλα ποιον νομιζεις οτι κοροιδευεις αν ειχες τα λεφτα ρε θυμα σουμπιτος θα το αγοραζες οσο κι αν εκανε…α και οσο για την εξυπναδα απο κατω “ευθικτε” σε πληροφορω το samsung galaxy s21 δε κοστιζει 1000++ευρω και δεν ειναι flagship συσκευη αλλα badge επιλογηπου πλεον ζητημα να ‘χει 198 ευρω οχι οσο δυο η και τρεις βασικοι μισθοι που κοστιζουν τα μοντελα της μηλοφιρμας απο μια σχετικα φθηνη συσκευη ναι ρε εξυπνακια ειναι αποδεκτο να μην εχει φορτιστη η hands free ακουστικα αλλα απο ενα πανακριβο flagship κινητο αυτη η πρακτικη ειναι
επιεικως απαραδεκτη, τι δε καταλαβαινεις!!!

Last edited 3 years πριν by K.L
SUPS 👨‍⚖️

κακο τρολ! μπορεις κ καλυτερα…!

Όνομα*

5. Για το κέρδος.
Εάν ήταν η οικολογική συνείδηση, θα αφαιρούσαν το κόστος του φορτιστή από το τελικό προϊόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.