Samsung: Βγήκε πρώτη σε αποστολές smartphones το 2021

Samsung, Samsung: Βγήκε πρώτη σε αποστολές smartphones το 2021

Samsung, Samsung: Βγήκε πρώτη σε αποστολές smartphones το 2021

Η περασμένη χρονιά ήταν πολύ καλή για την Samsung, κάτι που πιστοποιεί και η πρώτη θέση στις αποστολές smartphones. Οι μετρήσεις της IDC και της Counterpoint πιστοποιούν ότι η Samsung άφησε πίσω της την Apple.

Τα οικονομικά δεδομένα είναι αδιάψευστη απόδειξη ότι η Samsung είχε μια χρονιά με έσοδα ρεκόρ το 2021. Οι εταιρείες έρευνας αγοράς IDC και Counterpoint σημειώνουν ότι η Samsung κατάφερε να προωθήσει στην παγκόσμια αγορά 272 εκατομμύρια smartphones, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Apple με αποστολές 235.7 εκατομμυρίων smartphones. Η τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανήκει στην Xiaomi (191 εκατομμύρια smartphones), τέταρτη είναι η OPPO (133.5 εκατομμύρια smartphones), ενώ την πεντάδα κλείνει η Vivo με αποστολές 128.3 εκατομμυρίων smartphones.

Συνολικά, σε παγκόσμια κλίμακα, κατά τη διάρκεια του 2021 έγιναν αποστολές 1.35 δισεκατομμυρίων smartphones, στοιχείο που δείχνει αύξηση των αποστολών smartphones σε ποσοστό 5.7% σε σχέση με το 2020. Οι ειδικοί των αγορών εκτιμούν ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα μέσα στο 2021, εάν δεν υπήρχαν οι ελλείψεις υλικών που παρατηρούνται στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.