Siam 7X: Οκταπύρηνο με δεύτερη οθόνη e-ink, βιομετρικό αισθητήρα και τιμή 420 δολάρια

Η εταιρεία Siam Smartphone ετοιμάζει, μέσω Kickstarter, κάτι πρωτοποριακό για την αγορά των Η.Π.Α. Το πρώτο smartphone που διαθέτει δεύτερη οθόνη τεχνολογίας e-ink, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν e-readers όπως το Amazon Kindle αλλά με περισσότερες multitasking δυνατότητες, καθώς και αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών μέσω των ακουστικών της συσκευής.

Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιο smartphone έρχεται με δεύτερη οθόνη τεχνολογίας e-ink, με πρόσφατο παράδειγμα τα YotaPhone που κυκλοφορούν στην αγορά της Ρωσίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που τέτοια συσκευή κατασκευάζεται για την αγορά των Η.Π.Α. Η οθόνη αφής τεχνολογίας e-ink βρίσκεται στην πίσω πλευρά της συσκευής, έχει μέγεθος 4.7 ίντσες και ανάλυση qHD 960×540 pixels, είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και είναι ευανάγνωστη όταν η συσκευή βρίσκεται κάτω από το φως του ήλιου.

Οι δυνατότητες της οθόνης περιλαμβάνουν multitasking λειτουργία, εμφάνιση ειδοποιήσεων από τα κοινωνικά δίκτυα, έλεγχος μουσικής, ημερολόγιο, ενημέρωση καιρού, προσθήκη widgets και τη δυνατότητα να κλειδώνει όταν χρησιμοποιούμε την κύρια οθόνη της συσκευής.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Siam 7X διαθέτει κύρια οθόνη 5.0 ιντσών τεχνολογίας IPS με ανάλυση HD 1280×720, ενώ στην “καρδιά” της συσκευής βρίσκουμε τον 64bit οκταπύρηνο MediaTek MTK6735A χρονισμένο στα 1.3GHz με GPU ARM-MaliT760. Η εταιρεία προσφέρει κάρτα microSD 32GB για την επέκταση του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης και τα ακουστικά με τον αισθητήρα καταγραφής καρδιακών παλμών μόνο στο πακέτο των 470 δολαρίων κάτι που θα προβληματίσει αρκετούς χρήστες.

Η συσκευή “τρέχει” Android 5.0 Lollipop, υποστηρίζει δίκτυα 4G-LTE, διαθέτει υποδοχή για δυο κάρτες sim, ενώ έχει κύρια κάμερα στα 16MP και εμπρόσθια στα 8MP με δυνατότητα καταγραφής FullHD video. Όλα αυτά είναι ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορέσουν να τροφοδοτηθούν από τη μπαταρία των 2100mAh με την αυτονομία της συσκευής να παραμένει μυστήριο.

Το Siam 7X θα διατεθεί προς 420 δολάρια το Δεκέμβρη, εφόσον η καμπάνια στο Kickstarter ολοκληρωθεί με επιτυχία αφού η εταιρεία ζητάει την υποστήριξη του κόσμου με ποσό 50.000 δολαρίων Η.Π.Α μέχρι τέλος Νοεμβρίου, για την ολοκλήρωση αυτού του φιλόδοξου smartphone που θέλει να προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Siam 7X: Οκταπύρηνο με δεύτερη οθόνη e-ink, βιομετρικό αισθητήρα και τιμή 420 δολάρια, Siam 7X: Οκταπύρηνο με δεύτερη οθόνη e-ink, βιομετρικό αισθητήρα και τιμή 420 δολάρια

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Δίνουν μαζί και τα ακουστικά της Apple ή κοπέλια που τρέχει τα αγόρασε ξεχωριστά;

Chaos

Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά αυτοί οι κινέζοι είναι τελείως καμενοι διαφημίζουν τη συσκευή να γίνεται χρήση κατά την οδήγηση στο αυτοκινητο έλεος πια όχι άλλο καρβουνο.

Alxgiann

Αυτά είναι. Μετά τις κινεζιές, ήρθαν και οι “Αμερικανιές”. Βασικά, αν το δούν αυτό ποτέ οι κινέζοι θα πέσουν κάτω από τα γέλια. Όχι ότι τα περισσότερα δικά τους είναι καλύτερα, αλλά τουλάχιστον αυτοί βάζουν και καμιά μπαταρία και καμιά οθόνη της προκοπής… (στην μισή τιμή από αυτό)

gpapa

Σου λέει αφού η Apple πουλάει το ΑμερικανοΚινέζικο κινητό της στα 800 ευρώ ας βάλουμε και εμείς το δικό μας ΑμερικανοΚινέζικο στα 420 μπας και τσιμπήσει κανένα θύμα.

che

“κινεζια” παραμενει …
https://www.oukitel.cc/products/kindo/201508/82.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.