Siri: Δεν απαντά σε μουσικές ερωτήσεις αν δεν έχετε Apple Music

Αν χρειαστείς ποτέ να ρωτήσεις την Siri για τα top τραγούδια αυτή την περίοδο, μάλλον δεν θα σου απαντήσει όπως θα περίμενες εκτός και αν είσαι συνδρομητής στην υπηρεσία Apple Music. Αρκετοί χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή του Pandora και Angel Investor, Tom Conrad, ανέφεραν ότι το να ρωτήσεις τη Siri για τα top charts της μουσικής, δεν σημαίνει ότι θα σου απαντήσει.

Κατά πάσα πιθανότητα τα δεδομένα αυτά είναι κλειδωμένα και αποκλειστικά της υπηρεσίας Apple Music. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η ίδια η Siri θα απαντήσει με απόλυτη ειλικρίνεια λέγοντας σε ελεύθερη μετάφραση ότι “επειδή δεν είστε συνδρομητής της υπηρεσίας δεν μπορώ να σας παρέχω αυτή την πληροφορία”.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το The Verge, αναζητήσεις για τα hits του παρελθόντος είναι επίσης “απαγορευμένες”. Η Siri μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την μουσική από το περασμένο καλοκαίρι, όποτε και είχε συνδεθεί με την υπηρεσία Apple Music.

Παρόλα αυτά το ότι οι μη συνδρομητές δεν παραπέμπονται τουλάχιστον σε ένα web search είναι παράξενο. Η συγκεκριμένη τακτική ίσως δείχνει ότι η Apple προωθεί επιθετικά την δική της υπηρεσία μουσικής αναμένοντας να δει περισσότερους χρήστες.

Από την πλευρά της η Apple δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο για ο γεγονός.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 27 Οκτωβρίου 2015 18:57

Σχόλια

  • Μμμμ..εμένα σε αντίστοιχη ερώτηση του top10 στις ΗΠΑ μια χαρά με παρέπεμψε στο web search ..κ σε 4s ..δεν ξερω αν ισχυει απόλυτα η είδηση ..

  • Καμία έκπληξη...έχουμε δει πολλές τέτοιες κομπλεξικές κινήσεις από την συγκεκριμένη εταιρία. Είναι μέχρι να αρχίσει να τα παίρνει ο καταναλωτής στα νεύρα και μετά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

  • ρωτησα τη σιρι ποιο ειναι το νουμερο ενα τραγουδι για αυτη τη βδομαδα και με παρεπεψε σε με λιστα..web search .ισως η σιρι να μην απανταει στα 6 αρια

  • Και εγω την ρώτησα και μου απάντησε η Julia (το πρωην μονδελο) με τα κλαρινα της

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.