Μέχρι πόσες ίντσες είναι smartphone; [poll]

Οι οθόνες των smartphones μεγαλώνουν διαρκώς. Κάποτε μεγάλο θεωρούσαμε ένα smartphones στις 4 ίντσες, μετά αλλάξαμε γνώμη και πήγαμε στις 4.3 ίντσες, αργότερα αγγίξαμε το όριο των 4.7-4.8 ιντσών στη ζωή μας μπήκαν και τα tabletόφωνα όπως τα αποκαλούμε εδώ στο Techblog με οθόνες 5.5 ίντσες και πάνω. Για εσάς ποιό είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης για ένα smartphone;

Υπάρχουν μοντέλα με το ίδιο μέγεθος οθόνης και διαφορά στο βάρος και το συνολικό μέγεθος. Οπότε επιλέξτε απάντηση έχοντας στο μυαλό σας ένα μέσο όρο.
, Μέχρι πόσες ίντσες είναι smartphone; [poll]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

57 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
island

Η φωτό πολύ γέλιο…

meteres

Καλησπερα σε οπους και καλη χρονια.
Ημουνα φανατικος κατα των κινητων πανω απο 4,3″ ελεγα πως ειναι ”παντοφλες”,
Κατεληξα και πηρα το s3 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
Διαπιστωσα πως τελικα αν τα βαλεις σε ζυγαρια το μεγεθος οθονης και αυτα που σου προσφερει ενα κινητο μιας και η τεχνολογια εξελισεται συνεχεια η ζυγαρια γερνει υπερ του αυξανομενου μεγεθους οθονης των κινητων.

kostis

ειμαι στις 4.7 (LG OPTIMUS 4X) και δεν μου φτανει! δεν θα με χαλουσε καθολου μα καθολου ενα 5,5 (δεν ειχα παραπανω να παρω το note 2 κλαψ)

island

Κώστα ψήφισα 4.7 ίντσες αλλα πιστεύω άλλο 5.0 ίντσες και άλλο 5.5.

Έχουν μεγάλη διαφορα το Note2 από το Sony Z.

Το sony το λες με το ζόρι κινητό αλλα το Note2 με τίποτα.

kotsios1998

Απ’ότι καταλαβαίνω όλοι θέλουν μια μεγάλη οθόνη γιατί όσο και να το κάνουμε εχει άλλη χάρη να κανείς ότι θες σε μια μεγάλη οθονη παρά σε μικρότερη (ψήφισα tabletophona)

djfapples

το zl ειναι η απαντηση 5ιντζες σε compact πλαισιο

Αγγελος

πιστευω 4.3 ιντσες ειναι το καταλληλο μεγεθος για smartphone

Teo

Οθονααααρες..Αυτη ειναι η απαντηση !!!

γιωργος

Παιδια ειχα το note 1 δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο ενα tabletphone κατα την γνωμη μου το κατωτερο ειναι 4.7 και φτανει μεχρι 5.5..Σας το λεω γιατι αν δεν εχετε τετοια τηλεφωνα δεν γινεται να κρινεις αν ειναι μαπα ή οτιδηποτε αλλο παντως μετα την πρωτη εβδομαδα δεν γινεται να το αποχωριστεις το phablet….Απλα μια γνωμη ειπα ο καθενας μπορει να λεει αλλα..

greeceandroid

Πριν από καιρό σε ανάλογο “poll” είχα πει μέχρι 4.3in.
Τώρα είμαι στο 4.7-4.8 (5? χωρίς πλαίσιο?).

Προσωπικά μ αρέσει να έχω αρκετά μεγάλη επιφάνεια για να δουλέψω. Επίσης είμαι από αυτούς που κουβαλάνε παντού μία τσάντα με μία DSLR και φακούς, οπότε έχω σε μία τσέπη της και το κινητό. (οπότε δεν με “ενοχλεί” στην τσέπη του παντελονιού)

Όπως και να χει κάποια στιγμή θα σταματήσει το oversizing. (5? 5.5? 6.2?) Θα το δούμε 😉

TechviewGR

Λίγο άσχετο αλλά ένας λάτρης των αριθμών θα με καταλάβει…
Μόλις ψήφισα τα ποσοστά ήταν 33.33% 22.22% Και 11,11%
Cool εε??:ρ

AnakinSkywalker

Πού θα πάει; Θα βγουν και “κινητά” που για να μιλάς θα χρησιμοποιείς δύο χέρια… Στο ερώτημα πιστεύω πως μέχρι το μέγεθος του SIII είναι ΟΚ. Το οποίο αν είχε μικρότερο bezel θα έφτανε τις 5 ίντσες οθόνη. Πιο μεγάλο (π.χ. Νote, Note II) προσωπικά μου φαίνεται γίνονται μεγάλοι συμβιβασμοί στον τομέα της φορητότητας.

Κώστας

Μέχρι 5 είναι σχέση! Εεε, smartphone εννοώ. Ειδικά αν αρχίσουν να μικραίνουν τα bezel, θα φανεί ακόμα πιο ξεκάθαρα ότι οι 5 ίντσες είναι η χρυσή τομή.

Sakis

Θυμάμαι τις εποχές που υπήρχε ανταγωνισμός για το ποιος θα βγάλει το μικρότερο κινητό.
Τώρα γίνεται το αντίστροφο.
Σε λίγο καιρό θα ξεφύγουμε σε ίντσες και αντί για θήκες θα προσαρμόζουμε στις συσκευές λουριά για να τα φοράμε στην πλάτη. Όπως τις σχολικές τσάντες!
Πάντως μέχρι σήμερα βλέπουμε τις νέες συσκευές και λέμε ότι δεν είναι για την τσέπη μας (από άποψη χρημάτων). Σε λίγο θα λέμε ότι δεν είναι για την τσέπη μας λόγω του ότι δεν θα χωράνε.
Που να τα στριμώξεις τέτοια γομάρια;

lorentzos

Μεχρι πριν λιγες εβδομαδες ελεγα οτι οι 4,8 ιντσες ειναι υπερ αρκετες και βολεύει στα παντα, μεχρι που επιασα στα χερια μου ενα Note2 και απλα κόλλησα, πλέον κατοχος Note2 εχω να πω οτι οι 5,5 ιντσες μπορουν να ικανοποιήσουν σε ολες της λειτουργίες και τον πιο απαιτητικό χρήστη, όμως!!! Ειναι πραγματικά οριακά κόκκινη γραμη για καθημερινή χρηση σαν smartphone, εαν π.χ για βραδινή έξοδο ντυθείς με καλο παντελόνι πουκάμισο θες αναγκαστικά και σακάκι για να το μεταφέρεις, για βάλτο στο παντελόνι να δεις πως φαίνεται!! εαν χωράει, για κολοτσεπι δεν το συζητάμε…….

Mandoctor

Όπως το λέει το poll, μέχρι 4,7 Ο-Ρ-Ι-Α-Κ-Α! Μετά γίνεται ταμπλετόφωνο και ζορίζει να το σηκώνεις στο αυτί! Πάντα με την κλασσική έννοια του τηλεφώνου μιλάω..

anastasis

εγω παιδια εβαλα 4.3 αν και εχω galaxy nexus, το πολυ 4.3 ειναι ιδανικο και για το μεγεθος της παλαμης

jimo

παιδαι για κινητο για καθημερινη χρηση σε ολα τα επιπεδα και ειδικα για ατομα οπως εμενα που δουλευω σε εγκαταστασεις και οικοδομες και ολη μερα ειμαι μεσα στη σκονη και τη βρωμια δεν θελεις να κουβαλας παντοφλα το πολυ 4.3 για μενα και ειναι μια χαρα και ανετο στην τσεπη και αρκετα βολικο στη χρηση παντα με θηκη !

το ερωτημα ομως παραμενει το εξης

Ποια εταιρια θα βγαλει πρωτη κινητο με μινι προντζεκτορα ετσι ωστε να καταργηθουν οι μεγαλες και αβολες (για μενα οοθονες) και να εχεις μια οθονη οσες ιντσες τι θελεις εσυ !

Vasilis

Θεωρώ ότι το τέλειο είναι 4. Έβαλα 4.3 στο poll γιατί νομίζω ότι θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω.
Πάντως επειδή είμαι Nexus fan (έχω Nexus S τώρα), φοβάμαι ότι όταν χρειαστεί να αλλάξω θα καταλήξω κι εγώ σε μεγάλο. Βλέπω δυστυχώς ότι το 4.7 γίνεται standard.

md03582

Αυτή τη στιγμή έχω smartphone των 4,7 και των 3,7 ιντσών. Παλαιότερα είχα και 3,2 και 3,8 και 4,3. Για μένα το ιδανικό είναι 4,3. Μπορώ να θέσω ως κατώτερο και ανώτερο όριο τις 3,7 και τις 4,7 αντιστοιχα. Με τίποτα παρακάτω ή παραπάνω.

Αποστόλης Ρόδος

Μέχρι 5 ίντσες – Top … αλλά δεν θα με χαλούσε και λίγο μικρότερο.

thanos3

Εχω κινητο μ οθονη 3,3″,αλλα δεν με βολεβει καθολου…..πιστευω οτι μια οθονη μεχρι 4,8-5″,μπορει ν θεωρειται smartphone,αλλα ψηφισα phablets, επιδη ειμαι λατρης της μεγαλης οθονης…

Petran

Για εμένα, το ιδανικό μέγεθος οθόνης για smartphone, είναι από 4.0 έως 4.3 ίντσες! Από εκεί και πάνω, νομίζω είναι υπερβολή για κινητό τηλέφωνο…

Γιώργος

Θεωρώ τις 4 ίντσες ότι καλύτερο για κινητό. Αν και είμαι Fun των Android και WP8 δεν είναι τυχαίο το μέγεθος του iphone..

chris

παιδια εχω vοτε 2, φορητοτητα??? για ΤΗΛΕΦΩΝΟ ειναι ΜΕΓΑΛΟ.για γκατζετακι,super.οσο για την απαντηση
4, 3 το πολυ.

Γιώργος

Ψήφισα 5 ίντσες μόνο και μόνο επειδή είδα το Sony Xperia ZL , αλλιώς 4,7 ίντσες (Nexus 4) είναι οκ.

tasos

Ιδανικο 4.3 για μένα

Vassilios

Μου θυμίζει την ερώτηση: Μέχρι πόσους είναι σχέση;;; Μέχρι 4.7″ πλέον το λες κινητό!

Kostas

4.3 το πολύ γιατί απο εκεί κ πάνω υπάρχει θέμα φορητοτητας, ούτε στην τσέπη δεν θα μπαίνει.. Για μεγαλύτερη οθόνη υπάρχουν κ τα 7ιντσα ταμπλετς 😉

KostasB

Full HD να ‘ναι και ότι να ‘ναι… 5 από μένα αν και επιφυλάσσομαι γιατί δεν έπιασα ακόμα στο χέρι αλλά μέχρι 4.8 μου φάνηκε καλά. Δεν νομίζω να έχει τόση διαφορά στις 0.2

Φίλιππος

4.3″ το όριο για να εξακολουθήσει ένα τηλέφωνό, να λέγεται τηλέφωνο. Αν και παλιότερα έλεγα ότι το όριο είναι οι 4″ (κάτι ξέρει και η apple), το One S μου άλλαξε τη γνώμη! Βγες καλοκαιράκι έξω βόλτα, με τζινάκι και T-shirt και να δω που θα βάλεις το ταμπλετόφωνο! Για να μη πω πόσο γελοίος φαίνεται κάποιος που μιλάει με ένα τέτοιο πράγμα κολλημένο στο αφτί του…

Elias D.

Κακώς ασχολείστε με τις ίντσες παιδιά.Η αρχή έγινε σήμερα 9/1/13 με την παρουσίαση των αναδιπλούμενων οθονών YOUM της Samsung.Απο αύριο λογικά θα “βουήξει” ο τόπος 😛 και όσοι τώρα ψηφίζετε ώς ιδανικές -3-4-5 ίντσες σύντομα θα ζαχαρώνετε 10ιντσα 😉

Elias D.

Δείτε ένα βίντεο εδώ
https://www.theverge.com/2013/1/9/3856016/samsungs-flexible-oled-prototype-phone-hands-on-video
και τις φωτογραφίες εδώ
https://www.engadget.com/2013/01/09/samsung-names-flexible-oled-display-series-youm-shows-prototype
Πόσες ίντσες είπατε οτι είναι οι ιδανικές ??? 😛

μέχρι 5 ίντσες . μου αρέσουν τα μεγάλα τηλέφωνα μέχρι το σημείο που χωράνε στη παλάμη σου βέβαια.

Aris

note 2….και παμε για note 3 για 6” να δουμε διαφορα!!

billgreece

Εγώ σκέφτομαι να πάρω το note 2 για τις λειτουργίες που έχει και το S pen αλλά:

1) κολλάω στο ότι θα ντρέπομαι να μιλάω με αυτό γιατί θα είναι όσο το κεφάλι μου σε μέγεθος
2) το καλοκαίρι θα πρέπει να έχω κάπου να το βάζω (βλέπε μικρή τσάντα), μαζί με τα κλειδιά, πορτοφόλι, καραμέλες

Αλλίως σκέφτομαι να πάρω το SIII λόγω ευκολίας μεγέθους αλλά προτιμώ το Note2 γιατί:

1) θέλω να σκιτσάρω άνετα σε μεγάλη οθόνη με pen
2) γενικά τα apps και το pen
3) θέλω να αντικαταστήσει όσο ποιο πολύ γίνετε το netbook μου

οπότε είμαι ανάμεσα στις 5 και 5,5

panos

κινητό με 4.7 inch οθόνη και διαστάσεις 128x66x8 mm πιστεύω είναι πολύ καλές διαστάσεις δηλαδή στην ουσία έχουμε κινητά των 4.7 inch σε συσκευές που προ 2 χρόνια φορούσαν 4.3 inch οθόνες

dimitris

ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΑΙΔΙΑ!!!! 25 ΙΝΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ..!!ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ!!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΣΤΡΑ ΖΟΥΜΕ!!ΦΑΓΗΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ!!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΑΞΙΕΣ…….

Teo

@billgreece..έχω το ΣΞ και πραγματικά είναι πολύ super οι 4,8″ τις οθόνης του και επειδή δεν με προβληματίζει καθόλου η φορητότητα του σκέφτομαι να το δώσω και να πάω στο NOTE II γιατί απλά λατρεύω το σ-pen του,και πίστεψε με αυτός που θα σε κοροιδευσει για το μέγεθος του σίγουρα θα του τρέχουν τα σάλια του όταν εσύ θα σερφάρεις στο net η θα παίζεις κάνα game στη μεγάλη οθοναρα.
Επίσης εγώ δεν βγαίνω με κολάν για να μην μπορώ να το χωρέσω στην τσέπη του παντελονιού μου,άσε που έχω πάντα τσαντάκι γιατί δεν είναι το μονο που κουβαλάω.Εάν σκεφτείς ότι έχεις μαζί σου ΠΑΝΤΑ κλειδιά(αυτοκινήτου-σπιτιού-μαγαζιού,πορτοφόλι,τσιγάρα,αναπτήρας..),,,ε,θέλεις τσαντάκι υποχρεωτικά !!!

vaskor

Είχα ψηθεί να αγοράσω το Νοτε 2. Όταν όμως το είδα από κοντά, διαπίστωσα πως δεν είναι να το κουβαλάει κανείς πάνω του για κινητό. Μάξιμουμ οι 5ίντσες ! Εχω 4, 8 τωρα. Προσεχώς 5 (το xperia Z με εβαλε σε σκέψεις ήδη)

tetra82

Είπα να προσπεράσω το post του Δημήτρη με την δικαιολογία πως είναι Troll αλλά κάπου λες πως το trolling σταματάει και αρχίζει ο πνευματικός αυνανισμός. Ολοι φίλε μου εχουμε προβλήματα και θα εξακολουθούμε να έχουμε. Είμαστε όμως εδω να μιλήσουμε για πράγματα που μας αρέσουν (συγκεκριμένα στο Techblog για gadgets) γιατί αν 24/7/365 μιλούσαμε για το πόσο σκατά είναι η ζωή μας θα καταντούσαμε σαν εσένα. Τυπάκια με μηδενικές γνώσεις στον γραπτό λόγο και στο συντακτικό που μπαίνουν σε sites τεχνολογίας να κράξουν τον “νεοέλληνα”. Αντε τώρα να παίξεις με το Nokia 8210 σου αφού εσυ δεν κάνεις μόστρα και άσε εμάς τις ψωνάρες.

Στο θέμα μας τώρα. Διαφωνώ με την διατύπωση του τίτλου. Και 55 ίντσες να πάνε πάλι θα λέγονται τηλέφωνα. Ο χαρακτηρισμός κινητά ήταν για τα παλιά τηλέφωνα. Πλέον μόνο εμείς τα λέμες κινητά. Ο υπόλοιπος πλανήτης τα ονομάζει Smartphones ακριβώς επειδή πρακτικά τηλέφωνα και υπολογιστές μαζί. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, αν μια συσκευή στο μέλλον μου προσφέρει οσα κάνω με το PC (αλλά ακριβώς οσα κάνω με το PC) συν την δεδομένη δυνατότητα να κάνω κλήσεις στις 6 ιντσες, θα πάρω ένα bluetooth και θα την αγοράσω. Τα υπόλοιπα είναι γραφικά.

Teo

@tetra82
Το ποιο σωστό σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό τώρα…
+1 από μένα

Enzo

+1 κι από εμένα στον tetra82

Στο θέμα μας…Νομίζω ότι στα smartphones ισχύει ό,τι και στις τηλεοράσεις. Αν μία φορά πάρεις τηλεόραση 42᾽᾽ πάρα πολύ δύσκολα θα πέσεις πχ σε 32 ή 37άρα.

Παλιότερα είχα το htc desire s με οθόνη 3,7᾽᾽ και θεωρούσα ότι είναι το ιδανικό μεγεθος (4,3᾽᾽ μου φαινόταν παντοφλα τότε). Τώρα με το s3 όμως είδα το φως το αληθινό. Μου είναι αδύνατο να ασχοληθώ με μικρότερη οθόνη. Απλά έχοντας το s3 πάρα πολύ δύσκολα θα κινηθώ προς την αγορά tablet.

dimitris

Σ’ευχαριστω πολυ tetra82 που απαντησες για να καταλαβουν ολοι πιο ειναι το πραγματικο προφιλ του “νεοελληνα” που αναφερεις.Επισης θα σε παρακαλουσα να μην προσβαλεις αν δεν γνωριζεις καποιον.Οσο για το συντακτικο και τα υπολοιπα που ανεφερες,αφησε στους υπολοιπους να διαπιστωσουν ποιος ξερει σωστα Ελληνικα.

keysmith

3.7 wide είναι το σωστό, όπως έβγαιναν το 2011. Ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω.

Ψήφησα 4” το πολύ γιατί το δέχομαι σαν “παραχώρηση” (τελευταίο σύνορο) καθώς σήμερα σχεδόν κανέναν “νεό” android δεν βγαίνει σε 3.7 (ένα sony μονο ίσως και κανα ακόμα).

Οτιδήποτε άλλο είναι “κουμούτσα”. Ακόμα και να (αναγκαστώ να) αγοράσω κάποιο >4′ θα το ξέρω (παραδέχομαι) ότι είναι “κουμούτσα”.

mantos

Χρηστης Gnex κ γω, αλλα θεωρω οτι οι 5″ το πολυ ειναι καλα..
Φυσικα με μειωμενο πλαισιο, οπως τα Sony Z, HTC butterfly κτλ..

John Wave

Θέλω μεγάλη οθόνη στης οποίας τις άκρες να φτάνουν τα δάχτυλά μου χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσω και το άλλο χέρι.Άρα η ιδανική για μένα είναι η οθόνη 4,7” και για όσους έχουν πιο κοντά δάχτυλα οι 4-4”.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως όσο αγοράζουμε κινητά με μεγαλύτερες οθόνες, η προγενέστερη που μας φαινόταν ιδανική, μας φαίνεται πλέον μικρή.

Kάτοχος LG Optimus 4X HD

Δημήτρης

Καλημέρα Όταν μιλάμε για Smartphone Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι μιλάμε για “έξυπνο” τηλέφωνο (το λέει και η λέξη) … Δηλαδή ένα ΤΗΛΕΦΩΝΟ που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες έξυπνες λειτουργίες και όχι ένα ΤΗΛΕΦΩΝΟ που θα υποκαταστήσει το Tablet ή το Notebook. Προφανώς και όλοι εσείς που μιλάτε για Smartphones με οθόνες > 4,7 ίντσες ΔΕΝ σας απασχολεί ένα Smartphone αλλά ένα υποκατάστατο του Tablet ή το Notebook. Νομίζω πως το ΑΝΩΤΕΡΟ μέγεθος για να θεωρηθεί κάτι “Smartphone” και όχι Τηλεφωνο-Tablet είναι διαστάσεις του στιλ 124-126 X 64-66 X 6-11 … τώρα το τι οθόνη θα χωράει σε ένα τέτοιο μέγεθος … 4 , 4,3 ή 4,7 είναι θέμα κατασκευαστή και bezels βεβαίως βεβαίως. Όσοι απο πάνω εκθειάζετε τις 5 , 5,5 , 6+ ίντσες, χωρίς να σκέφτεστε την φορητότητα και εργονομία της συσκευής νομίζω πως είτε δεν βγαίνετε βράδυ για ποτό … είτε κουβαλάτε μια μπανάνα συνέχεια μαζί σας (So 80s) καθώς και πως δεν μπορείτε να ζήσετε μακριά από τον υπολογιστή-tablet σας. Έχοντας δουλέψει και το S3 και το Note 2 δεν μπορώ παρά να εκθειάσω τις λειτουργίες τους αλλά σίγουρα δεν θα τα επέλεγα ποτέ για τηλέφωνα ακόμα κι αν κάνανε 200… Συνέχεια »

George E.

εχω το s2 που ειναι 4.3. για να κανω τηλεφωνο ορισμενες φορες πρεπει να χρησιμοποιησω και τα δυο χερια. το χρησιμοποιω επισης για browsing και πιστευω μια 5αρα οθονη θα το εκανε πιο ευκολο. αρα γενικα ειναι τι θελει να κανει κανεις με το κινητο.

Stelios

Μήπως το που σταματάει η έννοια του smartphone δεν είναι θέμα οθόνης αλλά μεγέθους κινητού?

Αν μικραίνει συνεχώς το πλαίσιο της οθόνης, το panel (άρα οι ίντσες) αυξάνει, για ίδιο μέγεθος συσκευής. Επομένως, το ιδανικό μέγεθος, με οθόνη χωρίς πλαίσιο, θα δώσει και το όριο, σε ίντσες, που τελειώνει η έννοια του smartphone!!

Άγγελος

για μένα η ιδανική οθόνη είναι 4-5 ίντσες

Νότις

χρήστης 4αρας, ψήφισα μέχρι 4.3….πλέον το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού μου (!!!) κινούμαι και με τα ΜΜΜ οπότε κάτι πολύ μεγάλο δίνει και “στόχο”! 😉

Petromitsos

Για….κινητα δεν μιλαμε ;
απλα για μενα σαν ανηληκος πιστευω οτι το Sony Ericsson Live with Walkman, Sony Xperia Tipo, Vodafone Smart ll που εχουμε σαν παρεα ειναι απλα ικανοποιητικά αν και εχω δει συμμαθητες μου να “σκανε μυτη” με LG Otimus L9

giannisj5

Παιδιά, το μέγεθος της οθόνης δεν έχει καμία σχέση. Το μέγεθος ενός smartphone πρέπει να είναι γύρω στα 120mm x 60mm. Αν υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια γύρω γύρω, σε αυτές τις διαστάσεις κινητού μπορεί να χωρέσει και 5 ιντσών οθόνη.

Γιάγκος

Δώστε ίντσες στο λαόοο!!! όπα όπα το ξεχείλωσες! μέχρι 5″ 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.