Τα smartphones κατακτούν την αγορά των portable video games

Τα σύγχρονα smartphones ενσωματώνουν αξιοζήλευτες τεχνολογίες και στο κοντινό μέλλον μοιάζουν έτοιμα να κατακτήσουν και την αγορά των video games. Η εταιρεία ερευνών Flurry εμφανίζει το 34% των χρηστών να προτιμούν συσκευές με Android και iOS για παίζουν παιχνίδια έναντι των παραδοσιακών portable κονσολών, όπως τα Nintendo DS και Sony PSP.

, Τα smartphones κατακτούν την αγορά των portable video games

Η παραγωγή smartphones που συνδυάζουν τις κλασικές ιδιότητες τους με δυνατότητες αναπαραγωγής πλούσιων γραφικών, φαίνεται να αντικαθιστά ως προς τη χρήση τις παραδοσιακές φορητές κονσόλες, με συσκευές όπως το Sony Ericsson XPERIA Play να έχουν ακριβώς αυτό το στόχο. Σε ευρύτερο πλαίσιο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες δυνατότητες του iPad 2 στον τομέα των γραφικών, το οποίο σε συνδυασμό με την δυνατότητα μεταφοράς του σήματος του μέσω HDMI το καθιστά ως μια καλή λύση gaming λύση.

Στην έρευνα της Flurry για το 2010 το ποσοστό που κατακτούν στην αγορά των video games οι συσκευές που ενσωματώνουν Android ή iOS φτάνει στο 34% ή αλλιώς στο ένα τρίτο. Η ροπή της αγοράς φαίνεται ξεκάθαρα μάλιστα, αν αναλογιστούμε ότι το ίδιο ποσοστό για το 2009 έφτανε μόλις στο 19%.

Αν τα νούμερα ήταν τέτοια για τη χρονιά που μας πέρασε, μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί σε τι ποσοστά θα φτάσουν οι φετινές συσκευές, οι οποίες εκτός από καλύτερα χαρακτηριστικά, αναμένεται να λάβουν μεγαλύτερη υποστήριξη από τους κατασκευαστές παιχνιδιών, που έχουν πλέον κατανοήσει ότι το παιχνίδι παίζεται σε νέο γήπεδο.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
πετρος

ποτε δεν προκειται ενα κινητο να αντικαταστησει μια συσκευη που εχει ενα σκοπο – το gaming… οπως και οι καμερες ειναι μειωμενες αλλα δεν θα τις αντικαταστησουν τα κινητα 😉

nio

Αν και το Ds ειναι η Πιο Πετυχημενη και Εμπορικη Κονσολα Ολων Των Εποχων (βαση Πωλησεων) και μονο απο αυτο καταλαβαινουμε οτι αυτη η λιστα Δε λεει τιποτα απολυτως εχω να πω οτι Οι Αριθμοι Δεν μπορουν Να πουν Κατι Βασικο.Και αυτο ειναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του GAMING.Και οποιος εχει ασχοληθει με Ds αλλα και γενικα με nintendo κονσολες αντιλαμβανετε οτι ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ GAMEPLAY Δεν προκειτε να βρει Οχι μονο στα games-προχειροδουλειες και αρπαχτες (συνηθως) των smartphone και Tablets αλλα ουτε καν στς Αμεσους Ανταγωνιστες που λεγονται Sony Playstation Psp Microsft Xbox360 κλπ.Και Φυσικα Ακομη και οι τελευταιοι παραγουν ΠΟΛΥ ΠΙΟ Ποιοτικα Games απο οτι τα Smartphones και τα Tablets.Για τους Ασχετους με το Ποιοτικο Gaming λοιπον ναι τα Smartphones ειναι μια “καλη” λυση για οσους ομως εχουν ΕΠιγνωση Τι ειναι Ποιοτικο Gaming Ειναι μια λυση να Μασας και να Φτυνεις.

NikosVolos

Μην ξεχνατε οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν ειναι ‘πορωμενοι’ με τις κονσολες και παιζουν απλα ενα game στο κινητο.Εξαλλου απο την στιγμη που σου δινεται η δυνατοτητα να τα εχεις στο κινητο σου (ασχετα με την ποιοτητα) δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο.

vwgolf16

Εγω παιζω παιχνιδια playstation 1 – megadrive & super nintedo και ειμαι πολυ ικανοποιημενος η 4,3″ οθονη του DHD μου δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο μια gaming portable συσκευη.Και ο χειρισμος πολυ καλος.

Γεώργιος

nio η πιο πετυχημένη κονσόλα όλων των εποχών είναι το play station 2,με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ενώ το ds έχει κάπου 147. Αυτό για να τα λέμε σωστά. Αλλά ωστόσο ενδέχεται να το ξεπεράσει. Πάντως ούτε εγώ νομίζω πως τα κινητά δεν θα αντικαταστήσουν τις κονσόλες. Κάθε πράγμα στο είδος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.