AMOLED οθόνες: Κερδίζουν έδαφος και η Samsung έχει το 95.8% της αγοράς

Οι AMOLED οθόνες κερδίζουν όλο και περισσότερους κατασκευαστές που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν στα smartphones τους, όμως από το 2018 η Apple φαίνεται θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα τις ενσωματώσει στα iPhone. Οι μέχρι τώρα διαρροές λένε ότι Samsung και JDI, είναι οι δύο υποψήφιες που θα την εφοδιάζουν και θα είναι μεγάλο deal για όποια καταφέρει να συνεργαστεί με την Apple.

Με ή χωρίς την παρουσία της Apple στην συγκεκριμένη αγορά, οι AMOLED τα πηγαίνουν πολύ καλά. Σύμφωνα με report της εταιρείας ερευνών IHS, για το τρίτο τρίμηνο του 2015, οι αποστολές των οθονών αυτών αυξήθηκαν κατά 35% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο εντυπωσιακός αριθμός των 79 εκατ. mobile οθονών είναι ο διπλάσιος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. Επιπλέον, οι AMOLED οθόνες που απεστάλησαν το τρίτο τρίμηνο έφτασαν σε αξία ρεκόρ ύψους 3.29 δισ. δολαρίων.

Οι AMOLED οθόνες θα είναι το επόμενο trend της αγοράς και η Samsung είναι η μεγάλη κερδισμένη. Ο κορεάτικος γίγαντας αναφέρεται ότι κυριαρχεί στην συγκεκριμένη αγορά έχοντας στην κατοχή της το 95.8% της αγοράς. Σε πρόσφατο άρθρο είδαμε ότι η Samsung θέλει να αυξήσει την παραγωγή, εν όψει της αναμενόμενης εισόδου της Apple στις AMOLED.

amoled samsung biggest market share, AMOLED οθόνες: Κερδίζουν έδαφος και η Samsung έχει το 95.8% της αγοράς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

> Αmoled : Iδανική για smartphones με τέλεια απόδοση μαύρου και ζωντανά χρώματα.
> IPS : Ιδανική για οθόνες PC για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τη φωτογραφία.

Kateriniotis

Ε ναι βέβαια, τώρα που δεν υπαρχει πλέον η nokia που εβγαζε πρώτη amoled οθονες και η samsung έβγαζε κινητά όπως αυτο https://m.gsmarena.com/samsung_t500-378.php

Panos7GR

Έχει το 95.8% γιατί να φανταστώ είναι οι μόνοι που ασχολήθηκαν με AMOLED απο εποχές Omnia II πίσω στο 2009;;
Επειδή ο άλλος μεγάλος παίχτης στην αγορά των panel η LG τις μόνες OLED τις έχει βάλει στα Flex της; (Για την ακρίβεια εκεί είναι P-OLED). Ο οποίος πρόσφατα είπε ότι θα ασχοληθεί πιο σοβαρά με τις OLED στις τηλεοράσεις (προφανώς θα έχει αντίκτυπο και στο Mobile τμήμα τους).

Τότε μπράβο στα παιδιά!!! Μπράβο για αυτήν την δίκαια υπεροχή στην αγορά!! Μπράβο!!!

Υ.Γ.: Δυστυχώς αν η Samsung δεν είναι ο προμηθευτής της των OLED panels που φημολογείται ότι θα βάλει η Apple στις συσκευές της, θα έχει μεγάλο πρόβλημα! Η εταιρεία που θα προμηθεύσει την Apple έχει πολλές πιθανότητες να πάρει κεφάλι στην αγορά. Αν πετύχει το deal με τους Ιάπωνες, θα έχει μεγάλη πλάκα. Βέβαια καλό είναι αυτό για εμάς… Γιατί τώρα με την Samsung μόνο δεν είδαμε ουσιαστικά πλεονέκτημα έναντι των LCD, ούτε να διορθώνει τις σοβαρές αδυναμίες τους.

forneverarrow

Πλάκα μας κάνετε ρε παιδιά;; Υπάρχει εταιρία πέρα από τη Samsung που να έχει διαδόσει παραπάνω τις Amoled?? Ποια Nokia?? Ποια LG??? η πρώτη είχε κάτι panels 720p στα lumia flagships τη στιγμή που το Galaxy S4 είχε μια απίθανη 1080p με diamond arrangement, που στο S5 έγινε απλά μαγική (δεν θα πω για το S6 edge γιατί θα είναι σαν να κλέβω εκκλησία)! Η δε LG φέτος έβαλε Amoled της προκοπής ενώ τα Flex είναι μια μετριότητα (για τα δικά μου μάτια) στην απεικόνιση.

Είπαμε, έχουμε πολλά παράπονα από τη Samsung, αλλά στο θέμα Amoled αξίζει σεβασμό.

giannis

Ενα θα πω…. στο θεμα samsung-amoled….
Απο χτες ανεστησα το 2ο καλυτερο κινητο που ειχα ποτε (σε συγκριση με την εποχη τους): Samsung I8910 Omnia HD.ετος 2009. Ετρωγε τας κεμπαπ οταν τα αλλα προσπαθουσαν να κοψουν τις μπανανες απο τα δεντρα. Η οθονη του Iphone 3gs τοτε ηταν εκτρωμα εμπρος σε εκεινο το amoled δεος και η retina του Iphone 4 με το οποιο το αντικατεστησα ποτε δεν με εντυπωσίασε το ιδιο.

Darth

@forneverarrow μια διόρθωση στο flex δεν εχει amoled εχει μια παραλλαγή της oled (όπως και η amoled ειναι μια παραλλαγή της oled και συγκεκριμένα active matrix απο της samsung)

Agnostos13

Μα μόνο η Samsung δεν παράγει Amoled? Λογικό δεν θα ήταν να έχει τη μερίδα του λέοντος;

@JohnWave:
>Amoled: ιδανική για TV, ηλεκτρονικά διαφημιστικά banner
>IPS: ιδανική για PC Monitor, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα, smartphone (εφόσον έχει κάμερα).

Το μαύρο της amoled μόνο στις plasma το βρίσκεις αλλά τα υπερκορεσμένα της χρώματα, αν και εντυπωσιακά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα…

forneverarrow

@Darth: έχεις δίκιο, λάθος διατύπωση. Ωστόσο, ίδια φιλοσοφία ακολουθεί.

Nick

Δεν με συγκινουν τα ψεύτικα χρώματα και εκτός αυτού οι οθόνες τις Samsung πέφτουν μέσα σε 1 χρόνο το παλιό μου s2 τα είχε παίξει το άσπρο είχε γίνει μπλε όλα τα έδειχνε πορτοκαλί και την ίδια ακριβώς χημεία και στις 2 οθόνες στο pc μου μια syncmaster καθώς και μια s22 c300 ποτέ ξανά Samsung.

Chris

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στην amoled του s5 μου είναι τα burned in pixels και αυτά μόνο στο notification bar που είναι πάντα ενεργό, στα πολύ θετικά η εξοικονόμηση ενέργειας που έχει με ένα μαύρο φόντο!

Γιώργος

Πόσο άσχετος πρέπει να είναι κάποιος για να μιλάει το 2015 για υπερκορεσμένα χρώματα στις AMOLED όταν υπάρχουν πχ. στο Note 5 και στο S6 διαφορετικά user profiles που μπορείς να διαλέξεις?

https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-Note5-An-in-depth-analysis-of-the-available-display-modes_id72855

To 2018 που θα βάλει και η καθυστερημένη τεχνολογικά Apple οθόνη της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα διαβάζουμε διθυραμβικά σχόλια.

Γιώργος

Πόσο άσχετος πρέπει να είναι κάποιος για να μιλάει το 2015 για υπερκορεσμένα χρώματα στις AMOLED όταν υπάρχουν πχ. στο Note 5 και στο S6 διαφορετικά user profiles που μπορείς να διαλέξεις?
To 2018 που θα βάλει και η καθυστερημένη τεχνολογικά Apple οθόνη της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα διαβάζουμε διθυραμβικά σχόλια.

inblx

Εμένα δεν μου αρέσουν οι AMOLED, τουλάχιστον της Samsung, είναι πολύ Saturated και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις χρωμάτων χαλάει αρκετά το χρώμα.
Οι IPS οθόνες και ιδικά οι Triluminus -Quantum IPS (το ίδιο είναι με άλλο όνομα) τα σπάνε.

Agnostos13

@Γιώργος
Καλή η προσπάθεια της Samsung να βάλει λογισμικό που κάνει τις amoled να μοιάζουν με IPS…
Ίσως εκεί τσίμπησε και η Apple να αλλάξει τεχνολογία οθόνης…
Άν βελτιωθούν βέβαια και σε άλλα πράγματα (φωτεινότητα, sharpness κλπ)!

steliosGR

Το σημειο στο οποιο εχει φτασει η Samsung τις AMOLED οθονες ειναι απλα κορυφη. Ειχα κινητα με την συγκεκριμενη τεχνολογια απο τοτε που πρωτοβγηκε, στο omnia HD, και απλα δεν διαννοουμαι να ξαναγυρισω σε LCD. Απο την αλλη πλευρα ομως θα συμφωνησω με τον JohnWave στο οτι για PC monitor ειναι πιο βολικες οι IPS.

Μάκης

Η Sony κυκλοφόρησε από τις πρώτες OLED μαζί με την samsung αλλά όπως με όλα της τα προϊόντα με εξαίρεση το Playstation και το Walkman δεν συγκίνησαν κανέναν λόγω κακού/ελλειπές μάρκετινγκ και της πολύ υψηλής τιμής. Επίσης είχε παρουσιάσει την πρώτη εύκαμπτη OLED, άπατη και αυτή.. μια αναζήτηση στο google θα σας λύσει λοιπές απορίες. Αυτά.

Nikos

@Agnostos13
To s6 εχει την καλυτερη οθονη μαζι με το note5 στον κοσμο(displaymade αν ξες τη ειναι). Και μια απο της πιο φωτηνες αν οχι την πιο φωτεινή. 753 White cd/m2 και 0 στο black. Περαστικά!
Το κομπλεξ ειναι κατι παραπάνω απο εμφανες.

Antonis

https://www.pocketnavigation.de/wp-content/uploads/2012/07/BurnIn.jpg

https://s16.postimg.org/q97bdnd5x/it_photo_204439.jpg

https://s8.postimg.org/v46jlwrzp/Nexus.jpg

https://i.imgur.com/1idP6fW.jpg

Τελικα αξιζει η amoled σαν τεχνολογια στα κινητα?Με το burn in να εμφανιζεται αργα η γρηγορα και να βασιλευει σε ΟΛΑ τα κινητα που εχουν amoled πραγματικα δεν ξερω αν πρεπει να επενδυουμε σε κινητο με amoled οταν εχουμε σκοπο να το κρατησουμε για 3-4 χρονακια…Απο εχθες εχω δει και διαβασει αμετρητα ποστ σε διαφορα σαιτ για το burn in σε galaxy κινητα της samsung οπως και στο Nexus 6…Οσο εντυπωσιακη και να ειναι μια οθονη amoled,αλλο τοσο τραγικη ειναι στο θεμα της αντοχης στο χρονο γιατι περα απο το burn in ειναι θεμα και η αλλοιωση των χρωματων με την παροδο του χρονου

Mpidis

Σαν τις οθονες της samsung δυσκολα να βρεις! Μακραν οι καλυτερες απο ολες τις αποψεις! Ηδη το μηλο θελει να βαλει oled σαν της samsung! Τοσα χρονια κραζατε αλλα τωρα θα λετε ποσο γ@@@τη ειναι μια super amoled τεχνολογια!

Agnostos13

@Nikos:
Οι μετρήσεις σου δεν είναι και πολύ ορθές (φαντάζομαι είναι δικές σου μετρήσεις μιας που δεν αναφέρεις πηγή)

Samsung Galaxy Note 5 (s-AMOLED): 470 cd/m2 (white) – 2 cd/m2 (black)
iPhone 6S Plus (IPS): 593 cd/m2 (white) – 5 cd/m2 (black)

πηγή: https://www.phonearena.com/reviews/Apple-iPhone-6s-Plus-vs-Samsung-Galaxy-Note5_id4095

Γιώργος

When Automatic Brightness is turned On, the Galaxy Note 5 produces up to an impressive 861 cd/m2 (nits) in High Ambient Light, where high Brightness is really needed – it is the brightest mobile display that we have ever tested.

https://www.displaymate.com/Galaxy_Note5_ShootOut_1.htm

Πάρε κανένα σοβαρό κινητό γιατί με τεχνολογία β’ διαλογής (IPS) με αστεία αντίθεση και μαυρο που γκριζάρει δεν γίνεται δουλειά.

vasilist

O καθένας τρέχει να πει τα δικά του απο ότι έχει α κούσει στον αέρα.
Οι amoled μέχρι και το galaxy s5 είχαν χάλια χρώματα κορεσμένα και καρτουνίστικα καμιά σχέση με την πραγματικότητα, το burn in υπάρχει αλλα το έχουν λύσει με το να φεύγει το status bar όταν βλέπεις βίντεο , φωτογραφίες η youtube σε full screen, υπάρχει ακόμα αλλα υπάρχουν τεχνικές αποφυγής.
Ολες οι amoled μετά απο ένα χρονικό διάστημα με screen on time χάνουν την πιστότητα χρωμάτων το άσπρο μπλεδίζει κτλ, αυτή την στιγμή οι καλύτερες οθόνες στην αγορά είναι οι amoled της samsung που υπάρχουν στα galaxy s6 και note 5 με την καλύτερη ακρίβεια χρωμάτων στην αγορά και επαρκή φωτηνότητα και φυσικά το καλύτερο μαύρο.
Τώρα για πόσο screen on time θα παραμείνουν τα καλύτερα μιας και οι amoled δεν αντέχουν στον χρόνο θα δείξει, προς το παρόν είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.

Nikos

@Agnostos13
Μα γραφω displaymate. Πες μου τωρα δεν ξερεις τι εινα ε?χαχαχαχ!
Μπες και στον gsmarena αυτο πρεπει να το ξερεις https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6-review-1227p3.php.displaymate δεν ειναι βεβαία….
Οσο για iphonearena και το the ivegre δεν εχω λογια. Οταν ηθελημένα κλείνουν την αυτοματη φωτηνοτητα και δεν αναφερουν οτι τα galaxy ποιανουν τερμα φωτεινότητα μονο οταν ειναι στο αυτοματο. Και γελοιοποιουν το iphone!
Αν θες να μαθαίνεις την αληθεια και οχι τα παραμύθια να διαβάζεις displaymate με πραγματικούς επιστήμονες πανω στην εικονα και οχι πληρωμένους δημοσιογραφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.