Snapdragon 480: Η Qualcomm φέρνει το 5G σε smartphone των 125$

Snapdragon 480, Snapdragon 480: Η Qualcomm φέρνει το 5G σε smartphone των 125$

Η Qualcomm θέλει να κάνει το 5G ακόμα πιο προσιτό, με την ανακοίνωση του Snapdragon 480 5G για την entry-level κατηγορία. Το νέο SoC έρχεται με ενσωματωμένο το Snapdragon X51 modem, το οποίο υποστηρίζει τόσο τα mmWave όσο και τα sub-6GHz δίκτυα νέας γενιάς.

Η προσθήκη του 5G στη σειρά 4xx της Qualcomm είναι το πρώτο βήμα για να εδραιωθεί το νέο δίκτυο σε όλες τις συσκευές, ανεξαρτήτου τιμής. Επιπλέον, σε σχετική ερώτηση στο Twitter, ο πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon, επισήμανε πως οι τιμές των συσκευών με Snapdragon 480 SoC θα κυμαίνονται μεταξύ 125 και 250 δολαρίων!

Εκτός όμως του 5G modem, το Snapdragon 480 SoC προσφέρει αρκετές αναβαθμίσεις σε σχέση με το παλαιότερο 460. Συγκεκριμένα, η Qualcomm ανακοίνωσε πως το νέο SoC θα προσφέρει διπλάσιες αποδόσεις, τόσο σε CPU όσο και σε GPU. Επιπλέον, αναμένεται να προσφέρει 70% ταχύτερες επιδόσεις σε AI λειτουργίες των συσκευών.

Όλα αυτά είναι δυνατά με τη νέα Kryo 460 CPU και την Adreno 619 GPU. Επιπλέον, το Snapdragon 480 υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση Quick Charge 4+, οθόνες FHD με έως και 120Hz και 64MP κάμερα με τριπλό ISP. Οι πρώτες συσκευές με το νέο SoC θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: 1, 2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.