Νέος Snapdragon 660

Snapdragon 660 νέος επεξεργαστής, Νέος Snapdragon 660

Ο νέος mid-range επεξεργαστής της Qualcomm, με την κωδική ονομασία «heart», που έκανε την εμφάνισή του στο geekbench, φαίνεται να είναι ο Snapdragon 660, ένας συνδυασμός των Snapdragon 625 και 653 με 20% βελτιωμένη απόδοση.

Στα σχετικά benchmarks που κυκλοφόρησαν, ο 660 ήρθε αντιμέτωπος με τους Snapdragon 835 (Galaxy S8) και Snapdragon 653 (Oppo F3 Plus). Όπως ήταν αναμενόμενο, ο 660 υστερεί από τον πρώτο, που είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής αυτή τη στιγμή, κατά 15,5%, ενώ σημειώνει μία αύξηση στις επιδόσεις από τον δεύτερο κατά 16% στο multi-core test και κατά 10% στο single-core.

Η κυκλοφορία αυτή δικαιολογείται στο πλαίσιο της ανανέωσης του line-up της Qualcomm με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 14nm και στην mid-range κατηγορία. Στόχος της είναι να πετύχει ψηλές επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση.

Ο Snapdragon 660 εικάζεται ότι διαθέτει 8 (Kyro 260) πυρήνες στα 2.2 Ghz και θα συνοδεύεται από την Adreno 512 GPU. Έτσι θα μπορεί να υποστηρίξει 4Κ εγγραφές και playback, υπερταχεία φόρτιση και όλους τους τελευταίους τύπους συνδεσιμότητας.

Τέλος, να σημειώσουμε πως μαζί με τον 660 η εταιρία ανακοίνωσε και τον 630, για τον οποίο το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για έναν επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης (Cortex-A53) και γι’ αυτό δεν περιμένουμε κάποια σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Πηγή: 1, 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Γραφεται …..τον 630, για τον οποίο το μόνο που γνωρίζουμε είναι….
————
Κανεται λαθος, ολα τα ξερουμε …με καθε λεπτομέρεια απο το site της Qualcomm
https://www.qualcomm.com/products/qualcomm-snapdragon-630-mobile-platform

Γιώργος Ν.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Snapdragon 660 και 630 έχουν καλυφθεί σε προηγούμενο άρθρο εδώ : https://techblog.gr/mobile/snapdragon-and-660-announced-by-qualcomm-8822/
Στο συγκεκριμένο κείμενο η αναφορά δεν γνωρίζουμε σχετίζεται με την ανυπαρξία αντίστοιχων benchmark για τον 630. Υπήρξε όμως αστοχία στην έκφραση και γι αυτό ίσως προκλήθηκε παρερμηνεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.