Snapdragon 735: Δύο Cortex A76, έξι Cortex A55, Adreno 620, ίσως υποστήριξη 5G

Snapdragon 735, Snapdragon 735: Δύο Cortex A76, έξι Cortex A55, Adreno 620, ίσως υποστήριξη 5G

Φέτος, η Qualcomm παρουσίασε δύο νέους flagship επεξεργαστές και δύο νέα μοντέλα στη σειρά 7ΧΧ. Οι flagship επεξεργαστές της είναι ο Snapdragon 855 και ο gaming focused SD 855+. Όσον αφορά τους επεξεργαστές της σειράς 7XX, αυτοί είναι οι Snapdragon 730 και 730G. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορεί ακόμη έναν επεξεργαστή, τον Snapdragon 735.

Χάρη στον leakster @Sudhanshu1414, γνωρίζουμε πλέον κάποια απο τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου επεξεργαστή της Qualcomm. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο leakster, ο SD 735 θα απευθύνεται σε mid-range προς upper mid-range smartphones και παρουσιάζει κάποιες διαφορές με τους προκατόχους του.

Χαρακτηριστικά

Σε αντίθεση με τους SD 730 και 730G, ο Snapdragon 735 είναι βασισμένος στη διαδικασία 7nm, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση.

Ο SD 735 θα είναι οκταπύρηνος και θα αποτελείται από έναν Cortex A76 χρονισμένο στα 2.36GHz, έναν Cortex A76 χρονισμένο στα 2.32GHz και έξι Cortex A55 χρονισμένους στα 1.73GHz.

Τον Snapdragon 735 θα συνοδεύει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Adreno 620, η οποία θεωρητικά θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με την 618.

Θα έχει 5G;

Στην IFA 2019, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει επεξεργαστές των σειρών Snapdragon 7XX και 6XX με υποστήριξη 5G. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει έναν τέτοιο επεξεργαστή. Οπότε, θα μπορούσε ο Snapdragon 735 να είναι ο πρώτος επεξεργαστής της με υποστήριξη 5G.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.