Snapdragon 810, η Qualcomm ανακοίνωσε 450 Mbps LTE

Ήδη έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε από διαρροές ότι οι ναυαρχίδες του 2015 θα φοράνε το νέο τέρας της Qualcomm που ονομάζεται Snapdragon 810. Η Qualcomm έχει επιβεβαιώσει ότι θα είναι έτοιμος στο πρώτο μισό του νέου έτους και σήμερα ανακοίνωσε ότι προσθέτει LTE Category 9 υποστήριξη δικτύου. Με τη νέα προσθήκη το ενσωματωμένο modem του SoC μπορεί να χειριστεί download ταχύτητες έως και 450 Mbps.

Αυτό σημαίνει ότι η ταχύτητα είναι βελτιωμένη από το Cat.6 LTE του Snapdragon 805 που φτάνει μέχρι 300 Mbps downloads στην καλύτερη περίπτωση.

Η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα upload παραμένει 50 Mbps, είναι η ίδια από τότε που είδαμε Cat.3 LTE συσκευές στην αγορά. Με Cat.10 LTE θα πάμε στα 100 Mbps για upload, αλλά ακόμη πρέπει να περιμένουμε γι αυτό.

Αυτό θα είναι το πρώτο SoC της Qualcomm με Cat.9 LTE και φυσικά θα είναι συμβατό με προηγούμενα standards όπως GSM/EDGE, CDMA1x/EVDO, TD-SCDMA και WCDMA/HSPA+.

snapdragon 810 450Mbps, Snapdragon 810, η Qualcomm ανακοίνωσε 450 Mbps LTE

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Me

Πιστεύεται ότι αξίζει η αναβάθμιση από τον snapdragon 600 στον 810;

Κώστας

Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα:

Άμα είσαι απλός χρήστης, πιστεύω πως όχι. Ο SnapDragon 600 είναι μια χαρά για καθημερινές εργασίες τύπου σερφάρισμα στο Internet, Messafing και πάει λέγοντας…
Άμα όμως είσαι gamer, τότε ναι, χρειάζεται, έτσι κάνουν τα παιχνίδια για να χρειάζεσαι αναβαθμίσεις συνεχώς…

karlitonio1

Το διάβαζουν τα ματακια μου εδω μεσα χριστος και παναγία. Το συζήτηση είναι αυτήν. Με την ιδια λογικη παρε ενα απλο με 40 ευρω ανετα κανει browsing κτλ. Αλλα αν αξιζει απο τον σναπ 600 να πας στον 810. Η απάντηση ειναι ναι είναι μερα με την νυχτα. Τρομαχτική δυναμη αλαγκαριστο. Εδω με τον 805 στο νοτε 4 δεν ξερεις για δείγμα το ειναι λαγκ και η ταχύτητα του απλα μοναδική. Φαντασου εναν 810 τι θα κανει και λόγω gpu

nik0s

Ο άνθρωπος ρώτησε από τον 600 ρε αδερφέ όχι από τον πρώτο επεξεργαστή που βγήκε. Αν ο 600 δεν κάνει για τις βασικές λειτουργίες τι να πω.

karlitonio1

Ρωτάει αν αξίζει η αναβάθμιση απο σνα 600 σε 810. Και τι απανταω ΝΑΙ. Εχουν Τρομαχτική διαφορα. Και λεω αν θέλει για καθημερινες δουλειές ακομα ποιπ φθηνός και γρηγορος ο 410. Και αυτος κανει. Ο 810 με τον 600 ειναι μερα με νυχτα. Ειχα το σ4 που τον ειχε φοβερο σμαρτ γ@μ@ει κτλ. Αλλα πλέον καιε 6μηνο βλέπεις με τα updates κτλ να πανε πισω ααυτοί επεξεργαστες. Για την νεα εποχη αν θελεο να αναβαθμίσει καο να παρει κατι αλαγκαριστο = 810. Αυτο εξηγησα τωρα για καθημερινές δουλειές κτλ κανει καο ενας σναπ 400 η 410 (64 αν δεν κανω λαθος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».