Snapdragon 810: Θερμαίνεται λιγότερο από τον 801

Ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm, Snapdragon 810 βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο με αφορμή το γεγονός ότι η Samsung αποφάσισε να μην τον βάλει στο Samsung Galaxy S6 λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Βεβαίως αυτό μπορεί να ήταν και μια καλή αφορμή για να στραφεί η Samsung πλήρως στους δικούς της Exynos επεξεργαστές.

Από την άλλη η LG δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και αποφάσισε να βάλει τον Snapdragon 810 στο νέο LG G Flex 2.

Με αφορμή όλα αυτά, η ομάδα από το STJS Gadgets Portal, έβαλε σε test τον Snapdragon 801 και τον Snapdragon 810 για να δει πόσο θερμαίνονται τα δυο chipsets.

Τα tests δοκίμασαν την θερμοκρασία στην επιφάνεια των chipsets, που καθορίζει και την θερμοκρασία στην επιφάνεια της συσκευής που κρατάμε, οι δοκιμές έγιναν σε θερμοκρασία δωματίου 25 βαθμούς Κελσίου. Έγιναν δυο δοκιμές, μια με τις συσκευές να παίζουν Asphalt 8 για να δουν πως τα πηγαίνουν στο gaming, και μια με 4K video recording.

Στο πρώτο test, ο Snapdragon 810 έφτασε στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο Snapdragon 801 45 βαθμούς Κελσίου. Και στη δεύτερη δοκιμή ο Snapdragon 810 είχε χαμηλότερη θερμοκρασία στους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ ο Snapdragon 801 έφτασε 43 βαθμούς Κελσίου.

Από τα τεστ βλέπουμε ότι ο νέος Snapdragon 810 θερμαίνεται λιγότερο από τον προηγούμενης γενιάς Snapdragon 801. Ωστόσο, είναι πολλά αυτά που παίζουν ρόλο στη θερμοκρασία μιας συσκευής, οπότε κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα.

snapdragon 810 vs 801 heat test, Snapdragon 810: Θερμαίνεται λιγότερο από τον 801

snapdragon 810 vs 801 heat test, Snapdragon 810: Θερμαίνεται λιγότερο από τον 801snapdragon 810 vs 801 heat test, Snapdragon 810: Θερμαίνεται λιγότερο από τον 801

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gkoutsos

πανω που αναρωτιομουν πως και καποιες ειδησεις για τον 810 που αναρτηθηκαν σε μεγαλα ξενα τεχνολογικα sites, δεν αναρτηθηκαν ποτε απο το techblog και προσπεραστηκαν.

πριν κανα 10ημερο βγηκε ειδηση για φημες απο πηγη που εχει σχεση με το εργοστασιο της TSMC, οτι ολα τα προβληματα που ειχε ο 810 λυθηκαν και οι νεες φουρνιες υπολογιζονται οτι θα ειναι διαθεσιμες τον μαρτιο. ( https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810s-heat-issues-reportedly-dealt-with-mass-production-goes-to-mid-March_id65648 )

επισης, χθες βγηκε ενα preview, με ενδεικτικες επιδοσεις του 810, (benchmarks, performance κτλ.) ( https://www.androidauthority.com/qualcomm-snapdragon-810-benchmark-no-overheating-587303/ ή https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810-myths-busted—no-overheating-excellent-4K-and-gaming-performance_id65970 )

Miko

Θετικό αυτό αλλά δεν μας είπαν σε τι συχνότητα ήταν χρονισμένος ο 810… Γιατί αν είναι στο 1.5 να το βράσω το τεστ

Genesis

Miko

δεν νομίζω να είχαν διαφορετικό συχνότητα…πάντως εμένα ο 810 μου φαίνεται αρκετά καλός.

παπαροκας tiamat

oταν η samsung παρουσιασε το s4 και ελιωνε το πλαστικο απο τη λαβα της θερμοκρασιας με το κακο software του touchwiz πανω στο android 4.2 και με snapdragon 600 προφανως δεν την ενοιαζε …

c’mon man ! το θεμα βρωμαει ..

Nikos

Όταν η samsung έβαζε snapdragon στο s4 το έκανε γιατί δεν μπορούσε να παράγει τόσα πολλά εκατομμύρια exynos. Τώρα που Μπορεί καλά κάνει και βάζει exynos. Ηταν θέμα χρόνου από την στιγμή έκανε νέο εργοστάσιο και από την στιγμή που είναι ήδη 14mm οι exynos ενω η Qualcomm παλεύει στα 20. Δεν τυχαιο που η Apple έκλεισε ήδη με την samsung για τους νέους επεξεργαστές της. Και η Qualcomm θα φτιάξει τα νέα soc της με βάση την τεχνολογία της samsung στα 14mm

gkoutsos

απορω με το αν ηταν/ειναι 100% αληθινες ολες αυτες οι φημες περι προβληματων και υπερθερμανσης του 810. πιστευω, παντως πως οτι και να ειχε, τωρα εχει λυθει. δεν υπηρχε περιπτωση η qualcomm να μην εβρισκε λυση και να τον διορθωνε αργα ή γρηγορα… δεν μπορει να αφηνε να βγει στο ευρυ κοινο, επεξεργαστης με προβλημα υπερθερμανσης, απλα προσπερνωντας το…

αλλωστε, πριν 1-2 βδομαδες υπηρξε ειδηση για φημες απο ατομα που εχουν σχεση με το εργοστασιο της TSMC (εκει που παραγονται επεξεργαστες της qualcomm) που ισχυριζονται πως ολα εχουν λυθει και οι νεες απροβληματιστες φουρνιες του 810 υπολογιζεται οτι θα ειναι διαθεσιμες τον μαρτιο (μαζι με τις ναυαρχιδες)
(δειτε εδω https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810s-heat-issues-reportedly-dealt-with-mass-production-goes-to-mid-March_id65648 )

επισης, χθες βγηκε και ενα ενδιαφερον preview του 810 με ενδεικτικες επιδοσεις, benchmarks κτλ. που παραλληλα λεει οτι λειτουργει μια χαρα με αρκετα εντυπωσιακες επιδοσεις.
( https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810-myths-busted—no-overheating-excellent-4K-and-gaming-performance_id65970 ή εδω https://www.androidauthority.com/qualcomm-snapdragon-810-benchmark-no-overheating-587303/ )

Κώστας

Μια ερώτηση, γιατί η σύγκριση έγινε με τον 801 και όχι με τον 805.

Miko

@ Genesis
Δεν ξέρω φίλε μου. Π.χ. σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει τόσο καιρό σε leaks αλλά και στο LG G Flex 2 τον 810 τον έχουμε δει μόνο σε 1,5 και 2 GHZ… ενώ το νορμάλ του είναι στα 2,7 αν δεν κάνω λάθος. Οπότε δεν είμαι σίγουρος για τίποτα.

kasiourasg

Τωρα με τα κρυα που εχουνε πιασει ειναι οτι πρεπει.

inblx

Παιδια, ο 810 πάει απο 2.0GHz έως 2.8GHz, για τους “Big” πυρήνες και 1.55GHz για τους “little” πυρήνες.
Και ουτε έκαναν Underclock τον επεξεργαστή για να “κρυώσει” ουτε τίποτα. Απλα όταν ο κατασκευαστής παραγγείλει τον 810 έχει την επιλογή να τον τρέξει απο 2-2.8….

Επίσεις, όταν διαβάζω πως τα 1.5GHz είναι λιγα μου τρελενομαι.
Οι κονσόλες έχουν επεξεργαστές στα 1.6( ps4 ) και 1.75( X-One ).
Και εσείς θέλετε κινητό στα 2.5-2.9 GHz?????? Για να τρεξετε τι?
Crossy Road, Facebook και Spotify????

Επίσεις εγώ θα γουσταρα ο επςεξεργαστης να είναι στα 1.3-1.4GHz, μιας και είναι στα 20nm να καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία.

gkoutsos

σορρυ για το διπλο σχολιο παραπανω παιδια, απλα δεν εβλεπα να ανεβαινει και το ξαναεγραψα.

@Miko @inblx παιδια κανετε λαθος. ο 810 ειναι κατασκευασμενος με χρονισμο 2.0ghz στην δυνατη τετραδα των a57 πυρηνων, και 1.5ghz στην ενεργειακα οικονομικη τετραδα των a53 πυρηνων. αυτοι ειναι οι κανονικοι χρονισμοι του!!

αυτο που ισως εννοειτε και οι 2 ειναι το γεγονος οτι οι a57 πυρηνες κατασκευαστικα μπορουν να φτασουν εως το 2.5ghz, χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι underclocked επειδη η qualcomm (και η samsung με τον exynos) αποφασισε να κατασκευασει τον 810 με αλλο χρονισμο… (λογικα για λογους εξοικονομησης ενεργειας, αφου οι a57 πυρηνες ειναι πολυ ενεργοβοροι στις υψηλες συχνοτητες)
αν θυμαστε και οι krait 400 πυρηνες του 800/801 μπορουσαν να φτασουν τα 2.5ghz, αλλα, στην αρχη τουλαχιστον, ηταν χρονισμενοι στο 2.26ghz.

επισης, συμφωνω με τον @inblx στο γεγονος οτι εδω ο 801 μπορει να καταφερει τα παντα και πηγαινει μια χαρα. (σε καθημερινη χρηση! δεν συγκρινω benchmark) ο 805 ακομα περισσοτερο. ποσο μαλλον ο 810… ενω παραλληλα μην ξεχναμε οτι υπαρχει και το βασικο θεμα της εξοικονομησης ενεργειας.

vkrd

Έχω το LG G3 και επιβεβαιώνω πως ο 801 ζεσταίνεται πολύ. Το κινητό όμως είναι κορυφή.

Peter Giankls

@inblx ΠΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ!!!!ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ ΠΟΝΕΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ CPU ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ή ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΣ.

<>

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΚΥΡΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1,5 GHz ENΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ME TO 1,6 GHz ΤΟΥ PS4.TO PS4 ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ.

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ Ο ΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛOΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

Nikos

προφανώς η samsung ηθελε να τον τρέξει στα 2.8Ghz και όχι στα 2Ghz που είναι το minimum αλλά ανέβαζε μεγάλες θερμοκρασίες. Από τα πρώτα bench ο exynos 7420 φαίνεται 20% ποιό γρήγορος από τον 810 στα 2Ghz.

edd

@inblx είναι διαφορέτική αρχιτεκτονική στις κονσόλες. Εκτός αυτού, μην κοιτάς τα ghz γτ αυτό που μετράει περισσότερο, χωρίς να είναι απόλυτο, είναι το cpu cycle. Δηλαδή πόσες εντολές μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα ο επεξεργαστής (στο πρίπου).
Το εξηγεί καλύτερα σε αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=bcVBqwlnmlM
Είναι για επεξεργαστές υπολογιστών αλλά σου δίνει μια ιδέα.

gkoutsos

@Nikos ρε παιδια μην λεμε ανακριβιες!
και ο 810 και ο exynos 7420 ειναι χρονισμενοι στα 2.0ghz στην δυνατη τετραδα των a57 πυρηνων, και 1.5ghz στην ενεργειακα οικονομικη τετραδα των a53 πυρηνων.
η μεγιστη συχνοτητα που μπορουν να πιασουν οι a57 πυρηνες ειναι 2.5+ghz.
ο μοναδικος λογος που και οι 2 επεξεργαστες, τους εχουν χρονισμενους χαμηλοτερα ειναι η εξοικονομηση ενεργειας.
επισης, σχετικα με την συγκριση που λες, υπαρχουν ομως και πολυ προσφατες συγκρισεις μεσω benchmark που δειχνουν τον 810 ελαφρως καλυτερο απο τον exynos, γι’αυτο και πιστευω πως δεν μπορουμε να κρινουμε σωστα, χωρις ακομα να εχουν βγει στην αγορα.

gkoutsos

@Nikos οριστε ενα αρθρο με καποιες πληροφοριες για τους a57 πυρηνες:
https://community.arm.com/groups/soc-implementation/blog/2014/07/29/arm-s-64-bit-biglittle-at-25ghz-yes-please-with-tsmc-s-16nm-finfet-plus

να και η ενδεικτικη, προωρη συγκριση benchmark που ανεφερα, μεταξυ 810 και exynos 7420, που δειχνει τον 810 ελαφρως καλυτερο:
https://www.phonearena.com/news/Preliminary-Snapdragon-810-vs-Exynos-7420-benchmarks-show-Qualcomm-made-the-faster-SoC—with-caveats_id65973

inblx

Παιδιά, δεν είπα πως ο χρονισμος είναι το πάν. Μαθαιτε να διαβάζετε….
Ακριβός επειδή ΔΕΝ το πιστεύω αυτό, έγραψα το σχολιο μου.
Απλα μερικοί επειδή αγοράζουν κινητά και ταμπλέτες βαση στον χρονισμό του επεξεργαστή, εκανα την σύγκριση αυτή για να καταλάβουν πως ο χρονισμός όπως λέτε δεν είναι το πάν….

Επίσεις edd, ευχάριστο για το βιντεο αλλα τυχαίνει να γνωρίζω αρκετά καλα απο επεξεργαστές, αρχιτεκτονική κτλ, γιατί με ενδιαφέρει πολύ. Και το καταλαβαίνω πως δεν μπορουμε να συγκρίνουμε δυο επεξεργαστές με τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική, όμως μερικοί δεν το καταλαβαίνουν, γιαυτό έγραψα οτι έγραψα.

Δεν παύει όμως ο χρονισμός να παιζει μεγαλο ρολο στην θερμότητα και στην κατανάλωση ενέργειας. Και όταν βλέπω κινητά με συχνότητα 2.7+ GHz με ενοχλεί απλα το γεγονος οτι θέλουν να έχουν πολύ καλη κατανάλωση και θερμοκρασία αλλά δεν κόβουν λίγο τα Hz…
Γιατί στο κάτω κάτω δεν τρεχούμε και τίποτα βαρύ στο κινητό.

Επισεις, εγώ βλέπω εδώ ( https://en.m.wikipedia.org/wiki/Qualcomm_Snapdragon ) πως στον Snapdragon 810 λέει 2.8GHz . Και έχω μείνει εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.